Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Drakenwraak

Titel (5K) Spelbeschrijving

Titel: Drakenwraak
Ontwerp: 

Tekeningen:
 
Producent: 
MB
Aantal spelers: 
2 tot 4
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Speelduur: 
Taal:
Nederlands, Frans
 

Drakenwraak

(21K)

Spelmateriaal:
1 spelbord, 8 edelstenen, gouden eieren, 4 speelfiguren, 1 dobbelsteen en 1 mechanische draak

Introductie: Het doel van het spel is te ontsnappen uit de drakengrot met de gouden eieren.

(44K)

het spelmateriaal

Voorbereiding: De draak wordt op het spelbord vastgemaakt en ingeschakeld. De rode en blauwe edelstenen worden op hun plek gezet, evenals de gouden eieren. Elke speler kiest een speelfiguur en zet deze bij de ingang van de grot.

Een spelbeurt: Om beurten gooien de spelers de dobbelsteen en verplaatsen hun held in een richting naar keuze. Als een speler bij een edelsteen uitkomt, kan hij deze meenemen (op zijn speelfiguur zetten) en proberen deze naar de uitgang te brengen. Zodra zowel een blauwe als een rode edelsteen naar buiten is gebracht, kan deze speler de gouden eieren proberen op te halen.

De edelstenen en de gouden kunnen niet alleen van elkaar afgepakt worden, ze kunnen ook door de draak worden teruggepakt. Zodra een groene zijde van de dobbelsteen wordt gegooid, moet de draak worden geactiveerd. Druk op een knopje op de rug van de draak en de kop begint vervaarlijk in het rond te zwaaien. Als hij de edelstenen of de eieren van een speelfiguur afgooit, blijven deze op het vakje liggen. De speler moet dan weer opnieuw naar het vakje om deze op te kunnen pakken.

Het einde: De speler die de gouden eieren naar buiten brengt, wint het spel.


Waardering: Een geweldig kinderspel. De beweeglijke draak maakt het spel erg spannend. Voor wat oudere spelers valt het spel wel wat tegen. Je hebt weinig invloed op het spel en je hoeft alleen maar af te wachten tot iemand anders de gouden eieren haalt en dan proberen deze af te pakken. Het nieuwtje van de draak is dan ook snel uitgewerkt. Tip voor jonge spelers.

(3K)

Opmerking: Hoewel het spel niet moeilijk is, moest ik toch de spelregels enkele malen doorlezen, voordat ik eindelijk begreep wat de bedoeling was. Vooral het dragen van de edelstenen had duidelijker beschreven kunnen worden. Maar ook het afpakken van edelstenen en het gebruik van de geheime gang blijven erg vaag.

Verder wordt het spel zonder batterijen geleverd. Natuurlijk een grote domper als je dat niet verwacht.

(3K)

 

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004

Met dank aan Hasbro voor een recensie exemplaar.