Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Hallo Das!

   Spelbeschrijving

Titel: Hallo Das!
Ontwerp: Klaus Teuber
Tekeningen: Gabriela Silvera
Producent:
999Games
Aantal spelers: 2-4 spelers
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Speelduur: 20 minuten
Taal: Nederlands

Hallo Das!

(17K)

Spelmateriaal:
1 speelbord, 23 voedselkaartjes, 25 dasfiches, 4 houten pionnen en 1 dobbelsteen.

 

Introductie: Je loopt door het bos en probeert om zoveel mogelijk lekkernijen, maar geen vuilnis, voor de das te verzamelen. Degene die als eerste voldoende punten aan dasfiches heeft verzameld, wint het spel.

 

(22K)

 

het spelmateriaal


Voorbereiding: Op het speelbord staan allemaal bospaadjes. Op de kruispunten worden dasfiches gelegd met het getal (de nummers 1 tot en met 5) naar boven. Rondom het bord worden alle voedselkaartjes gedekt neergelegd. Elke speler krijgt een pion en plaatst deze op een van de kruispunten waar een 1 ligt. Op elk kruispunt mag bij de start maximaal 1 speler staan.

 


Een spelbeurt: Om beurten zijn de spelers aan de beurt. Ze beslissen op dat moment of ze blijven staan of een stapje lopen. Als op het kruispunt waar ze eindigen een dasfiche ligt, dan mag hij op zoek gaan naar de das. Het getal op het fiche geeft aan hoeveel correcte voedselkaartjes hij moet omdraaien om succesvol te zijn. Voor elke poging gooit hij de dobbelsteen. De worp bepaalt welk voedselkaartje wordt gezocht. Nu probeert hij het juiste kaartje om te draaien. Lukt dat, dan gaat hij verder, totdat alle pogingen zijn geslaagd. Hij draait nu het dasfiche om en legt het voor zich neer. Het aantal stippen op het fiche geeft het aantal punten aan. Aan het eind van zijn beurt worden alle voedselkaartjes weer dichtgedraaid.

 

(13K)

enkele voedselkaartjes: let op het vuilnis!

 

Vuilnis: Tussen de voedselkaartjes zitten ook 5 vuilniskaarten. Als zo'n kaartje wordt omgedraaid wordt de das verjaagd. De beurt van de speler is direct afgelopen en hij moet als straf één van zijn reeds verzamelde fiches omdraaien. Door later in het spel een beurt over te slaan mag hij het fiche weer terugdraaien, zodat het weer punten waard is.

 


Het einde: Zodra een speler het benodigde aantal punten (afhankelijk van het aantal spelers) heeft gehaald, wint hij het spel.

 Waardering: Dit is een spel uit de kinderserie van 999 Games. Zoals bij veel kinderspellen heeft ook dit spel een groot Memory gehalte. Dit is echter op een leuke manier gecombineerd met planning. Het is namelijk heel belangrijk op welke manier je door het bos beweegt om niet te vaak op lege plekken uit te komen. Ik denk wel dat assistentie van volwassenen nodig is bij de jongste spelers. Kinderspel.

 

(4K)

Opmerking Spelmagazijn: Het spel ziet er prima verzorgd uit en zit in een handzame doos. Het planningaspect is een leuk element dat je niet in veel kinderspellen tegenkomt. De speler die mag beginnen heeft een licht voordeel, maar dat zal voor de jonge spelers niet als hinderlijk worden ervaren.

 

(4K)

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen

 

by Ronald Hoekstra - 2005

Met dank aan 999Games voor een recensie exemplaar.
Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina.