Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelbeschrijvingen > Attraxion

   Spelbeschrijving

Titel: Attraxion
Ontwerp:
Tekeningen:
Producent: Jumbo
Aantal spelers: 2 spelers
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Speelduur: 20 minuten
Taal: Nederlands, Duits, Frans

Attraxion

Spelmateriaal:
18 magnetische schijven (9 rood-witte, 9 paars-witte), een gele bak en een doorzichtig spelbord

Geschreven door: Sandra Pellegrom

Introductie: Door de magnetische schijven die je op het bord plaatst, kun je de schijven van je tegenstander van het bord stoten of juist op het bord vastzetten. Maak als eerste 2x drie op een rij aan jouw kant van het bord door slim je eigen schijven te plaatsen en de andere schijven van het bord af te stoten.

 

 

een spelsituatie: rood-wit heeft gewonnen


Voorbereiding: Plaats het doorzichtige spelbord in de gele bak. Zet het spelbord tussen de spelers in, zodat je alleen je eigen gedeelte van het bord ziet. Verdeel de schijven op kleur, je krijgt beiden 9 schijven.

 

Een spelbeurt: Elke beurt moet je een schijf op het spelbord plaatsen. Hiermee kun je schijven van je tegenstander van het bord afstoten (kleur stoot kleur af, wit stoot wit af) of juist vastzetten (kleur trekt wit aan), maar dat hoeft niet. Het plaatsen van de schijven gebeurt volgens onderstaande regels:

de Attraxion-schijven zijn duidelijk herkenbaar


mogelijke speleinden

Het einde: Wanneer iemand 3 gekleurde schijven op een rij Ún 3 witte schijven op een rij heeft, is het spel afgelopen. Hij is tevens de winnaar.

 


Waardering: Het is precies wat het lijkt: een leuk, simpel spelletje voor tussendoor. Je pakt het snel, leert het snel en speelt het snel. En stiekem blijkt het nog best moeilijk te zijn om te onthouden waar de tegenstander de schijven geplaatst heeft. Wat mij betreft is het een echt tussendoortje, maar zeker als kinderspel laat het zich goed lenen. Prima.

 


Opmerking Sandra: Het spel is van degelijk materiaal gemaakt. De magneten op het spelbord zijn niet te zwak, zodat de schijven ook echt blijven zitten. De schijven doen sterk aan Othello / Reversi denken door de witte en de gekleurde kant.

 

Opmerking Spelmagazijn: Het spel nodigt uit om de stenen van de tegenstander zo snel mogelijk van het bord te stoten. Dit mag niet direct in dezelfde beurt, maar natuurlijk wel een beurt later. Als je dit consequent doorvoert, zal het spel natuurlijk nooit eindigen. De tegenstander heeft maar 2 Attraxion stenen en de overige stenen kun je voortdurend van het bord stoten. Zo ben je natuurlijk snel uitgekeken op het spel. 

 


Strategie: Weet goed wanneer schijven elkaar afstoten of juist vastzetten op het spelbord.

 

Links:

Naar overzicht van spelbeschrijvingen

 

by Ronald Hoekstra - 2004

Met dank aan Jumbo voor een recensie exemplaar.
Met dank aan Sandra voor de beschrijving.