Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > Snowgame > Snowgame 2008

Titel (5K)Evenement

Datum: 14 tot en met 23 maart 2008
Locatie:
La Tania (Frankrijk)

Snowgame 2008

Van 14 tot en met 23 maart 2008 zal het sneeuw- en spellenfestijn Snowgame weer plaatsvinden. Net als de voorgaande jaren heeft Enrico weer een prachtige locatie gevonden om in een gezellige winterse bergsfeer te genieten van menig uurtje wandelen, skiŽn of spellen spelen. Na een geslaagd uitstapje naar Oostenrijk, zijn er voor komende winter twee fantastische chalets gevonden in het Franse La Tania.

ťťn van de chalets in La Tania
(foto is afkomstig van Eurogroup)

Natuurlijk liggen de chalets vlakbij de piste en ook de voorzieningen in het dorp zijn op loopafstand. Doordat La Tania niet zo hoog ligt (op 1350 meter), liggen de chalets tussen de bomen. Ook zijn er veel wandelpaden waarbij je door de bossen naar bijvoorbeeld Meribel of Courchevel kunt wandelen. Deze plaatsen liggen op maar een paar kilometer van La Tania.

De pistes in het skigebied zijn uitermate sneeuwzeker. De dalafdaling was tijdens de afgelopen winter tot half april nog open, terwijl deze winter juist de geschiedenis is ingegaan als erg sneeuwarm. Vlak bij de chalets gaat een gondel omhoog die je middenin een uitgebreid skicircus brengt met vele honderden kilometers piste. Voor degenen die de beginselen van de skisport nog onder de knie moeten krijgen is er een oefenlift op loopafstand van de chalets.

Aan de inschrijvingen bij de vorige edities van Snowgame is ook te merken dat het zeker niet alleen om skiŽn draait. Hoewel de meeste deelnemers wel minimaal een paar uurtjes per dag gaan skiŽn, zijn er ook enkele deelnemers die helemaal niet gaan skiŽn. Je kunt in de buurt namelijk ook prima wandelen, rodelen, op een terrasje in de zon zitten of gewoon van de omgeving genieten. En natuurlijk zijn er bijna altijd wel een paar Snowgamers die in het chalet een spelletje spelen. Kortom... plezier gegarandeerd!

Snowgame blijkt nog steeds erg geliefd, want net als bij de voorgaande 3 edities is ook Snowgame 2008 helemaal volgeboekt. Dat betekent dat er op 14 maart 2008 maar liefst 26 sneeuwminnende spellenliefhebbers (of spellenminnende sneeuwliefhebbers) naar La Tania in Frankrijk zullen vertrekken voor een onvergetelijke spellenwintersport.

Een fotoverslag kun je vinden in het fotoalbum.

Andere Snowgame-jaren in Spelmagazijn:

Terug naar Snowgame
Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008

Met dank aan Enrico voor het bijwerken van de pagina