Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > Snowgame > Snowgame 2007

Titel (5K)Evenement

Datum: 9 tot en met 18 maart 2007
Locatie:
Königsleiten (Oostenrijk)

Snowgame 2007

Van 9 tot en met 18 maart 2007 vond alweer de derde editie van Snowgame plaats. Na 2 jaar in Frankrijk heeft Snowgame deze winter een move gemaakt naar het Oostenrijkse Königsleiten. Was het bij de vorige edities nog een beetje aftasten of het idee in de smaak zou vallen, deze keer was promotie helemaal niet nodig. Vele maanden voor vertrek waren alle 24 plaatsen gereserveerd.

alle Snowgamers voor Chalet Erwin

Zoals gebruikelijk konden we beschikken over een bijna perfecte accommodatie: vlak aan de piste en middenin het dorp hadden we 3 appartementen bij elkaar in Haus Erwin. Dit chalet is pas een paar jaar oud en van alle gemakken voorzien. Uiteraard was er een complete keuken en heel belangrijk: grote tafels waarop gespeeld kan worden. Toch zijn er dit jaar iets minder spellen gespeeld dan anders. Dat lag in ieder geval niet aan de enorme stapel spellen die mee naar Oostenrijk gegaan is. In alle hoeken en gaten van de bagage waren spellen gestopt en vaak zaten er ook meerdere spellen in één doos. Op deze manier kregen we het voor elkaar om meer dan 100 spellen mee te nemen in de trein of auto. De treinreizigers zaten zelfs al spelletjes te spelen voor ze Nederland uit waren.

dolle pret in de sneeuw en ideale omstandigheden om prachtige foto's te maken

Over sneeuw hebben we ons nog nooit zorgen hoeven te maken tijdens Snowgame en ook dit jaar was het begin van de winter veelbelovend. Zelfs in het dorp lag er begin november al sneeuw! Maar toen kwam de warmte... en de regen. Hoewel de vakantie nog ver weg leek, bleek het een dusdanig slechte winter te zijn voor alle wintersportgebieden dat diverse Snowgamers zich zorgen gingen maken of de naam niet veranderd moest gaan worden in 'Hikinggame'. De wandelschoenen werden voor de zekerheid maar opgepoetst. Een paar weken voor vertrek viel gelukkig toch nog de gewenste sneeuw en dankzij de hoogte waarop Königsleiten ligt, kon er de hele week tot in het dal geskied worden.

Königsleiten op 3 maart 2007: gelukkig nog steeds sneeuw
(foto's afkomstig van de webcam van Königsleiten)

En het weer van die week verklaart waarom er relatief weinig gespeeld is: zon, zon en nog eens zon! Bovendien ook nog eens een erg aangename lentetemperatuur daarbij. Aan het einde van de middag was het vaak nog 20 graden en konden we nog lekker buiten op het terras gaan zitten. Gelukkig kwamen de spellen 's avonds vaker tevoorschijn. Het meest gespeelde spel deze week was waarschijnlijk Formula Dé mini, maar ook 24/7 en Memoir '44 kwamen diverse keren op tafel.

 

en uiteraard spelletjes!

Inmiddels is iedereen weer heelhuids teruggekomen. Er zijn meer dan 700 foto's gemaakt en diverse filmpjes. Uiteraard is er weer een uitgebreid fotoverslag gemaakt in Spelmagazijn. Ondertussen is de bestemming voor Snowgame 2008 ook al bekend...

Fotoalbum deel 1 | Fotoalbum deel 2

Andere Snowgame-jaren in Spelmagazijn:

Terug naar Snowgame
Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008

Met dank aan Enrico voor het bijwerken van de pagina en diverse Snowgamers voor de foto's.