Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > Snowgame > Snowgame 2006

Titel (5K)Evenement

Datum: 10 tot en met 19 maart 2006
Locatie: Oz en Oisans (Frankrijk)

Snowgame 2006

Dat de eerste editie in 2005 goed bevallen was, bleek al tijdens de vakantie: al diverse keren werd er gevraagd wanneer je je kon inschrijven voor Snowgame 2006. Hoewel er op dat moment nog niets was gepland voor 2006, was het al duidelijk dat er een vervolg moest komen op het Snowgame-experiment. Op 10 maart 2006 vertrokken 20 spellen- en sneeuwliefhebbers naar Oz en Oisans in de Franse Alpen voor Snowgame 2006.

Oz-en-Oisans is een klein, sfeervol dorpje dat op 1350 meter hoogte ligt. Ondanks de wat lagere ligging, bleek iedere vrees voor groene hellingen overbodig: de voorafgaande weken was er zoveel sneeuw gevallen dat het bijna warm water moest gaan regenen om de sneeuw in het dorp nog weg te krijgen. Hoewel het gedurende de vakantie wel steeds warmer werd, hielden de pistes in het dorp het nog goed en kon er volop geskied worden. Het 'snow'-gedeelte van de reis zat dus wel goed!

Net als alle gebouwen in het dorp, was ook ons huis in een gezellige chaletstijl ontworpen, zodat het ook aan sfeer niet ontbrak. Net als in 2005 hadden we ook nu weer een fantastische accommodatie tot onze beschikking: een 20-persoons chalet van liefst 260 m2 dat van alle gemakken is voorzien. Er was zelfs een sauna en een jacuzzi en die zijn ook veelvuldig gebruikt.

Uiteraard waren er grote spellentafels in het chalet en deze werden veelvuldig gebruikt voor een van de vele meegenomen spellen. Er waren zelfs fanatiekelingen bij die tegen middernacht nog aan een spelletje Caylus begonnen! En Frank's Zoo is zo vaak gespeeld dat er nieuwe kaarten gekocht moeten worden. Zelfs op een terrasje in de zon aan de andere kant van het skigebied werd nog Heck Meck gespeeld. Je begrijpt het al: ook het 'game'-gedeelte van de reis was prima.

Op 19 maart zijn de Snowgamers weer teruggekomen van dit sneeuw- en spellenfestijn. Natuurlijk is er weer een uitgebreid verslag met de bijbehorende foto's op Spelmagazijn geplaatst. Mocht je na het lezen daarvan het gevoel hebben dat deze vakantie helemaal bij je past en je er het komende jaar ook bij wilt zijn, dan raad ik je aan om snel informatie op te vragen.

Verslag deel 1 | Verslag deel 2 | Verslag deel 3

Andere Snowgame-jaren in Spelmagazijn:

Terug naar Snowgame
Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008

Met dank aan Enrico voor het bijwerken van deze pagina