Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > Snowgame > Snowgame 2005

Titel (5K)Evenement

Datum: 25 februari tot en met 6 maart 2005
Locatie: La Toussuire (Frankrijk)

Snowgame 2005

Preview: In de winter van 2005 was het zo ver: geen spellenavond, -dag of -weekend, maar een hele week! Overdag lekker sportief bezig zijn en 's avonds gezellig spelletjes spelen bij het knapperend haardvuur in onze chalets. Dat was Snowgame 2005!

Skigebied: Les Sybelles

Op 25 februari vertrok een groep spellenliefhebbers voor sneeuw en zon naar La Toussuire in de Franse Alpen voor dit grote sneeuw- en spellenfestijn. La Toussuire ligt middenin het skigebied Les Sybelles, met 310 kilometer aaneengesloten skipistes één van de grootste skigebieden van Frankrijk. Het skigebied ligt tussen 1100 en 2600 meter hoogte en bleek uitstekend geschikt voor zowel beginners als gevorderden. In tegenstelling tot veel andere wintersportplaatsen in Frankrijk is La Toussuire niet op de tekentafel ontstaan en is het wat sfeervoller. In het dorp zijn veel winkeltjes, restaurants en bars. Daarnaast is er een ijsbaan, kun je fakkeltochten maken, is er een klein museum en kun je aan parasailing doen. Voor degenen die beide voeten liever op de grond willen houden ligt er ook nog 15 kilometer aan wandelroutes naar de diverse gehuchten rondom La Toussuire en beginnen er enkele langlaufloipes middenin het dorp.

  

De accommodatie: chalets des Ecrins

Ook de accommodatie waarin de Snowgamers deze week verbleven, was bijzonder: 2 chalets van elk 180m2 die 20 meter van elkaar afliggen. In ieder chalet is een grote woon/eetkamer met een open haard en zithoek en ook nog een kleine woonkamer. Voldoende ruimte dus om spelletjes te spelen! Daarnaast was er voor iedereen een slaapplaats in een 2- of 3-persoons slaapkamer. Er hoefde dus niemand op een bedbank te liggen en je had ook de gelegenheid om even een dutje te doen of gewoon een rustig plekje op te zoeken.

Beide chalets liggen op de piste op 100 meter afstand van een stoeltjeslift en op 200 meter van het centrum van La Toussuire. Perfect dus!

La Toussuire

Verslag: 30 Enthousiaste spellenliefhebbers zijn van 25 februari tot en met 6 maart 2005 in La Toussuire in de Franse Alpen geweest zijn voor dit grote sneeuw- en spellenfestijn. La Toussuire ligt op 1750 meter hoogte en is niet zoals veel andere wintersportplaatsen in Frankrijk op de tekentafel ontstaan. Daardoor oogt het wat sfeervoller. Het is een fantastische week geworden dankzij de gezellige groep, de mooie chalets en niet te vergeten het stralende weer.  Zie ook de uitgebreide verslagen in Spelmagazijn:

Jeroen in de bergen | Onze chalets in het ochtendgloren | De groepsfoto

 Skiën in een prachtige omgeving | En spellen spelen

Deelnemers: Sandra, Enrico, Ronald I, Jeroen S, Monique, Seb, Leonie, Eline, Sanne, Gaston, Jara, Sacha, Willem, Rutger, Esther, Bianca, Amanda, Jeroen S II, Bart, Femke, Corné, BoB, Richard, Ursula, Nancy, Frans, Erik R, Vincent, Rogier, Jeroen B.

Andere Snowgame-jaren in Spelmagazijn:

Terug naar Snowgame
Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008

Met dank aan Enrico voor het bijwerken van deze pagina