Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Schatgraven > Geocaching

Titel (5K) Schatgraven

Naam: Geocaching
 

E-mail:
 

Website: http://www.geocaching.nl

Geocaching

Door: Sandra Pellegrom

Omschrijving: Iemand verstopt op een bijzondere plaats, meestal in de natuur, een waterdichte doos, met daarin een aantal min of meer begerenswaardige voorwerpen en met in ieder geval een logboek. Hier worden de way-point co÷rdinaten van bepaald en daaromheen wordt (meestal) een puzzel opgezet. Met behulp van GPS en de aanwijzingen van internet kun je de schat dan vinden. Wil je een idee hebben van de hoeveelheid caches binnen Nederland, kies dan eens op geocaching.nl aan de linkerkant voor: Cache kaarten.

 

 

Bijzonderheden: De schatkisten worden door liefhebbers geplaatst en onderhouden en een bijbehorende speurtocht wordt op internet geplaatst. Deze schatkisten hebben verschillende formaten: zo zijn er grote munitiekisten, officiŰle geocaches, tupperwarebakjes en fotorolletjes. In deze laatste, de zogeheten microcaches, zit alleen een klein logboekje waar je in kunt schrijven dat je er geweest bent. Bij de andere caches stoppen de deelnemers aan de speurtochten schatten in de kist en halen er schatten uit. Dit gebeurt ongeveer 1 op 1, zodat de kist gevuld blijft met leuke spulletjes. Verder bestaan er Travelbugs en Geocoins. Deze mag je wel uit de schatkist halen, maar moet je vervolgens weer terugstoppen in een andere schatkist. Zo kunnen deze behoorlijke afstanden over heel de wereld afleggen.

 

Enrico met een schatkist (6 juni 2008)

 

Voorbeelden: Er zijn verschillende soorten caches. Zelf ben ik nog niet zolang bezig, dus ik heb nog niet alle soorten gevonden. Ik zal een korte uitleg geven van de verschillende soorten caches die ik gezocht heb.

Bij een traditional cache krijg je bepaalde co÷rdinaten door waar de cache ligt. Je hoeft (als je ter plaatse bent) alleen nog maar even de schatkist te vinden!

Bij een multi-cache moet je eerst meerdere punten aflopen, voordat je de co÷rdinaten van de schat gevonden hebt.

Voordat je aan een mystery cache kunt beginnen, moet je thuis wat voorwerk doen: antwoorden opzoeken, puzzels maken enz. Zonder deze extra informatie is het niet mogelijk om de eindco÷rdinaten van de schat juist te bepalen.

 

Gezocht: Geregeld ga ik samen met Boudewijn op zoek naar een cache. Hieronder zie je mijn lijstje met gezochte opdrachten en of ik de betreffende cache ook gevonden heb. Dit lijstje zal zich (als het goed gaat) langzaamaan uitbreiden. Alle locaties komen van de geocaching-website af.

30 oktober 2006

 

Na lange tijd pakken we deze hobby weer eens op...

We (Sandra en Enrico) beschikken nu zelf over een GPS (met dank aan Boudewijn en Roeline, van wie we de oude GPS mogen lenen), dus voortaan kunnen we gaan wandelen wanneer we maar willen!

de aanwezige geocachers tijdens Spellenpret in Sassenheim

22 juni 2008

 

Dit waren onze eerste 25 tochten. Hopelijk heb je een goed idee gekregen van wat geocachen nu eigenlijk inhoudt. Natuurlijk stoppen wij nog niet, mocht je nieuwsgierig zijn naar onze vorderingen dan kun je deze zien via onderstaande link van pelley's stats.

Profile for pelley

 

Terug naar schatgravenoverzicht
Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008

Met dank aan Sandra voor de tekst op deze pagina