Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Schatgraven > De Hunt

Titel (5K) Schatgraven

Naam: De Hunt
 

E-mail:
 

Website: http://www.thehunt.tv

De Hunt

Omschrijving: Dit is een internet televisie programma, waarin 3 foxes een bepaalde afstand moeten afleggen. Tijdens deze tocht filmen ze elkaar en elke avond om 19.00u wordt daarvan een compilatie op internet gezet. Deze compilatie loopt altijd 1 dag achter. Slaag je er in om de 3 foxes tegelijk op video te zetten, dan maak je kans op een geldbedrag. Dit kan elke dag dat de Hunt loopt.

 

Bijzonderheden: De Hunt is in totaal 3 keer gehouden in de jaren 2000 en 2001. Sindsdien is het stil gebleven rond deze activiteit.

 

Verslagen:

De maand mei 2000 stond in het teken van de Hunt. 3 Foxes zijn op 30 april 2000 gestart ergens in Groningen. In 30 dagen proberen zij te voet de kust tussen Den Helder en Hoek van Holland te bereiken. Op maandag 29 mei om 16.00u zijn ze gefinisht op het strand nabij Egmond. In totaal zijn ze 5 keer gefilmd en 1 keer op de foto gezet. Het programma schijnt een succes geweest te zijn en er komt dan ook een vervolg.

Ikzelf heb 3 keer een hunt-poging gewaagd (Ede, Nijkerk, Castricum). Alle 3 de keren zijn mislukt, maar we bleken behoorlijk dicht in de buurt gezeten te hebben. We hadden een heel plan opgezet voor het geval ze door onze regio kwamen, maar ze bogen plotseling af om via de dijk van Lelystad naar Enkhuizen te gaan in een monsteretappe. Het verslag van deze jacht: Ronald I & Henk-Jan: zondag 14 mei 2000

Om ongeveer 09.00u waren we bij Driesprong, net boven Ede. Als eerste hebben we met de auto het gebied in de driehoek Lunteren, Wekerom en Ede enkele malen doorkruist. Daarna een kleine strook daarboven. Vervolgens op de uitkijk gestaan bij de Edese Heide, maar daar was niet veel te zien.
We zijn er vervolgens vanuit gegaan dat de vossen door de bossen zuidwaarts gegaan moeten zijn om ergens tussen Bennekom en Wageningen de sprong westwaarts te maken. Het doorkruisen van deze bossen was met de auto niet gemakkelijk, dus richtten we onze aandacht op het riviertje dat noord-zuid liep in het open gebied. Om dit riviertje over te steken waren er maar 3 à 4 bruggen beschikbaar. Voor zover mogelijk hebben we dit gebied met auto en verrekijker uitgekamd, tevergeefs.
Tot slot zijn we naar Rhenen gegaan om vandaaruit de bossen bij Elst en Amerongen te doorkruisen. De vossen zijn 's middags in ieder geval niet met het veer Het Rondeel van Rhenen de Nederrijn overgestoken. Met de auto hebben we het Remmersteinse Bos doorzocht en navraag gedaan bij de jeugdherberg van Elst rond 15.00u 's middags.
In het bos bij Amerongen kwamen we nog een ander huntteam tegen (uit Amstelveen/Amsterdam), die het bos op de fiets aan het doorkruisen waren. We zochten verder in noordelijke richting om uiteindelijk bij Overberg de snelweg naar huis te nemen. Zonder resultaat.

Enkele dingen aan het programma waren een beetje vreemd. Zo stond er regelmatig informatie op de Hunt Club die pas later in de film te zien was. Deze informatie was dus blijkbaar afkomstig van insiders, maar dat werd niet duidelijk. In één van de nieuwsbrieven van Planet Internet werd vermeld dat ELK filmpje waarop de 3 vossen stonden f 3.000 opleverde, terwijl in de regels duidelijk naar voren kwam dat er maar één filmpje per dag kon winnen. Het was niet duidelijk welke criteria daarvoor golden. Er is één dag geweest waarop 2 teams de vossen hebben gespot. De eerste was om 17.15u, de tweede zeker 1,5 uur later. Toch is het tweede team er in geslaagd om hun videotape op tijd voor de volgende dag bij de organisatie te krijgen. Dat is toch wel heel vreemd. De vossen reageerden ook erg verschillend op de teams. Bij het eerste team liepen ze stug door en wilden amper stoppen. Bij het tweede team stopten ze voor een vriendelijk gesprek. Het eerste team had 4 dagen na zijn opname nog helemaal niets van de organisatie vernomen. Telefonisch waren ze alleen via een antwoordapparaat bereikbaar en er werd niet teruggebeld.

Al met al was het toch leuk om mee te doen. Het bleek erg moeilijk te zijn en erg inspannend voor de hunters. Dat de vossen daar erg laatdunkend over deden in hun filmpjes vond ik niet leuk. Ook was het erg vreemd dat ze zich in een huisje opsloten toen een hunt-team ze daar ontdekte. Dan kun je net zo goed 3 weken lang in een huisje gaan zitten en de laatste week naar het strand rennen. Tot slot: de vossen kwamen niet altijd even slim over, maar dat was schijn. Ze hebben in een aantal gevallen best slim gehandeld en gebruik gemaakt van de mogelijkheden die hen geboden werden. Voor de hunters was de achterstand van bijna twee dagen erg moeilijk te overbruggen. Op de hunt-box waren slechts enkele hunt-teams te vinden en het was leuk om enkele daarvan in real life te ontmoeten en ideeën uit te wisselen.

Op 1 januari 2001 is er een nieuwe hunt van start gegaan volgens hetzelfde principe als het eerste deel. Nu moeten de drie foxes (Wendel, Martijn en Roel) van zuid Nederland naar een van de Waddeneilanden. Tevens moeten ze 2 van 4 aangegeven landmarks aandoen. Ik verwacht dat ze de piramide van Austerlitz en het Vondelpark in Amsterdam zullen nemen. In tegenstelling tot de eerste hunt, zijn er nu ook dagelijks beelden op de televisie te zien en wel elke werkdag om 18.55u bij Veronica.

Op 27 augustus 2001 is de nieuwe Hunt van start gegaan. De finish is op 14 september 2001, wederom aan de westkust van Nederland. Ze moeten van oost naar west Nederland en daarbij 2 van 3 aangewezen landmarks aandoen. Per dag verdienen de foxes f 3.000 tenzij iemand hen op video vast weet te leggen. Dan gaat deze beloning naar de hunter. De beelden van de foxes en eventueel van de hunters zijn op weekdagen om 18.55u op Yorin televisie te zien. Organisatie: Yorin en RedForest.

De drie foxes (Louise, Iwan en Reinout) hebben het de eerste week erg goed gedaan. Er kwam toen ook veel protest tegen de nieuwe regels en de zeer beperkte informatie uit de televisiebeelden. De foxes mochten bijvoorbeeld gebruik maken van een auto. Niet alleen waren ze zo weer tijden lang spoorloos voor de hunters, maar ook konden ze snel naar een landmark aan de andere kant van Nederland. Toen ook nog de beelden op internet waardeloos bleken (vier minuten lang beelden uit een schuurtje en verder niets), werd het de hunters teveel. Na een protestactie werden de beelden ineens veel informatiever en al snel volgde de eerste hunt. De foxes bleken toffe gasten te zijn. Niet lang daarna volgde de tweede hunt, na een langdurige omsingeling van een hotel. De foxes waarbij daarbij enigszins onsportief toen iemand via het dak hun hotelkamer binnen wilde dringen om te filmen. Deze hunt werd afgekeurd, maar de foxes werden wel beboet. De foxes probeerden te ontsnappen via de trein, maar na een flinke klopjacht zijn ze nu voor de derde keer gehunt. 

De Hunt III is inmiddels afgelopen. De foxes zijn 5 maal gehunt, ondanks dat ze alle vier de escape-tickets hebben ingezet. Ook zijn ze nog een 6e maal gehunt, een kwartier voordat de Master van de Hunt ze gevonden had. De hunter werd echter tegengehouden door de producer van het programma, omdat anders de beelden werden verstoord. Erg zwak ! Je kunt je ook weer opgeven voor een vierde hunt. Of dat veel zin heeft weet ik niet, want ook deze drie foxes kwamen weer van dezelfde bedrijven waar de vorige drie foxes vandaan kwamen: een outdoorbedrijf, een camerabedrijf en een modellenbureau.

Links:

 

Terug naar schatgravenoverzicht
Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina