Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Schatgraven

Titel (5K) Schatgraven

Niet alleen bord- en kaartspellen zijn interessant, er zijn ook andere leuke manieren om de hersenen aan het werk te zetten. En wat is er leuker dan een schat die aan het einde van de rit op je wacht? Momenteel kom ik zelf wegens het drukke programma niet echt meer aan deze activiteiten toe, maar Sandra gaat nog geregeld naar buiten om daar haar fortuin te zoeken.

Boeken: Bij boeken kun je denken aan een soort schatgraven vanuit je leunstoel. Het boek is geschreven en er staan verschillende clous in. Deze moet je ontcijferen, met elkaar in verband brengen, uitpuzzelen... en dan? Hopen dat jij de eerste met een oplossing bent. Deze oplossing moet je op een bepaald punt doorgeven (meestal per e-mail). Sommige van deze boeken lopen jaren voordat er door iemand een oplossing bedacht is. Hier enkele schrijvers die dergelijke boeken hebben samengesteld:

Internet: Via internet kun je ook veel schatten vinden, zeker in de huidige tijd waar 'alles' om internet draait. Zelf heb ik een paar keer met De Hunt meegedaan en Sandra is momenteel geregeld actief met Geocaching. Natuurlijk zijn er nog veel meer van dit soort projecten bekend, maar daar heb ik geen nadere informatie over. En ding is zeker: bij deze uitdagingen kun je niet in je luie stoel blijven zitten!

Spel: Bij een spel moet je denken aan basisinstructies die je in de winkel koopt en die je vervolgens op weg helpen. Middels internet kun je aan meer informatie komen die je nodig hebt om de schat te kunnen vinden. Ook in dit geval zul je uit de stoel moeten komen om de schat te kunnen vinden.

 

Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina