Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > NK Bordspellen > NK Bordspellen 2006

Titel (5K) Evenement

Datum: 30 juni 2007
Locatie:
De Leus, Leukenshei 3, Veldhoven

NK Bordspellen 2007

Het NK Bordspellen werd niet gehouden tijdens de Ducosim beurs, maar enkele weken later. Doordat het nogal kort dag was bij de inschrijving, hebben veel teams het af laten weten. Slechts vijf teams kwamen naar Veldhoven. Op de website van Roll the Dice kun je de nodige foto's zien en een verslag lezen.

Verslag bij Roll the Dice
Foto's bij Roll the Dice

De complete uitslag:

Team:	Cannonfodder							
				ronde 1	ronde 2	ronde 3	ronde 4	totaal	
	Speler			score	score	score	score	47
A1	Arjan Schuurmans		2	2	2	5	11	
A2	Marcel Peek		2	5	2	3	12	
A3	Marcel van Nieuwenhoven	3	5	3	3	14	
A4	Cor Smakman		1	3	3	3	10	
Team:	NLTD (Niet Langer Tegen Duitsers)							
				ronde 1	ronde 2	ronde 3	ronde 4	totaal	
	Speler			score	score	score	score	46,5
B1	Casper Hoyng		5	3	1	5	14	
B2	Take Breebaart		1	5	3	2	11	
B3	John Hulsman		5	1	5	1	12	
B4	Finco Steffelaar		3	2,5	1	3	9,5	
								
								
Team:	Ik speel met groen!							
				ronde 1	ronde 2	ronde 3	ronde 4	totaal	
	Speler			score	score	score	score	57
C1	Eveline van der Maas	5	2	1	5	13	
C2	Bart van Dijk		3	2,5	1,5	2	9	
C3	Patrick Draad		5	5	2	5	17	
C4	Marleen de Bot		5	3	5	5	18	
Team:	Jem-X							
				ronde 1	ronde 2	ronde 3	ronde 4	totaal	
	Speler			score	score	score	score	45
D1	Misjah van Driel   		2	2	5	2	11	
D2	Jeroen Klaasse		2	5	3	2	12	
D3	 Xander van Leeuwen	3	1	5	2	11	
D4	Jasper de Wit		3	2	3	3	11	
Team:	Roll the Dice							
				ronde 1	ronde 2	ronde 3	ronde 4	totaal		
	Speler			score	score	score	score	24,5
E1	Thijs van der Wielen	1	1	1,5	1	4,5	
E2	Pieter Syroit		1	1	2	1	5
E3	Maureen Adriaans	1	1	5	1	8
E4	Johan Bruins		2	3	1	1	7

Informatie vooraf

"Hallo Allemaal,

We hebben weer wat meer info. Dus tijd voor een update.

De NK locatie is al om 10:00u geopend en het toernooi zelf zal om 11:00u starten (dus vooraf registreren). Tevens is bekend wat de deelname kosten zijn. Deze bedragen € 5,00 per team. Dit is lager dan wat op de website staat (€ 12,00). De locatie biedt in dat opzicht weer een voordeel t.a.v. de Ducosim spellenbeurs. Er wordt naast deze kosten geen additionele entree geheven. De verwachting is dat de prijsuitreiking om en nabij 17:15u zal plaats vinden.

Voor diegenen die met de auto komen er is voldoende gratis parkeergelegenheid. Voor de liefhebbers van het openbaar vervoer. Er rijden diverse bussen vanaf Eindhoven CS. De busrit duurt ongeveer 20 minuten. Een mooie gelegenheid om de Phileas bus een keer uit te proberen.

De Leus heeft een kleine bar die door Roll the Dice wordt beheerd. Hier kunnen drank, snoep en kleine snacks (zoals tosti’s, belegde broodjes) tegen zeer vriendschappelijke prijzen worden aangeschaft. In de nabijheid is tevens een frituur (voor degene die ’s avonds door willen gaan of niet met lege maag terug naar huis willen). Bij voldoende animo kan ’s avonds ook chinees worden gehaald.

Bijgesloten een regel aanpassing van Rotterdam voor het NK. Uiteraard kan deze ook buiten het NK om gebruikt worden.

Nog een kleine toevoeging. Ondanks de lagere deelnamekosten, krijgt ieder team een spel mee naar huis.

Groeten, Ronald (Europemasters)."


"Hallo Allemaal,

Het NK is back on track en wordt georganiseerd in samenwerking met spellenvereniging Roll the Dice. We hebben de spellen, een locatie en een datum. Kortom tijd om in te schrijven!

De spellen die gespeeld gaan worden zijn:

Het NK wordt gehouden op zaterdag 30 juni in Wijkcentrum De Leus te Veldhoven (tegen Eindhoven aan). De locatie is één van de thuishavens van Roll the Dice:

Wijkcentrum De Leus, Leuskenhei 3, 5508 CR Veldhoven

De Leus is goed te bereiken met de auto als openbaar vervoer (vanaf busterminal CS Eindhoven). Over het openbaar vervoer zullen we op een latere tijdstip de mogelijkheden en tijden publiceren/communiceren (hiervan laten we ook de starttijd afhangen. Maar deze zal tussen 10:00u en 11:00u liggen). Aansluitend aan het NK zal Roll the Dice ook een spellenavond organiseren. Roll the Dice heeft zelf een zeer grote speel-o-theek met vooral recente titels. Dus wie niet genoeg heeft aan het NK kan meteen erna gezellig aanschuiven!

Wil jij je met je team inschrijven of wil je meer informatie stuur dan een email aan: inschrijvingNK@europemasters.org. De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van ontvangst. Verder wil ik nog eenieder bedanken die de afgelopen periode steun heeft toegezegd om bij te dragen aan het stand komen van het NK.

Ronald van Lent (organisatie EuropeMasters)"


 

Rotterdam:

Wedstrijdregels Rotterdam voor NK Bordspellen 2007

Toegevoegde wedstrijdregels:

1. Inzet scheepskaarten in spelfase 2
Het inzetten van één of meer scheepskaarten is uitsluitend toegestaan in spelfase 2 tijdens de eigen spelbeurt van een speler; hierbij mag de scheepskaart voor of na het varen worden gebruikt;

2. De veilige haven
Een schip en zijn lading is altijd veilig in de havens (6 posities op het spelbord) voor aanvallen van andere spelers; het is niet toegestaan scheepskaarten te gebruiken om een schip en/of zijn lading van een andere speler in een haven te verplaatsen; alleen de eigenaar van een schip dat in de haven ligt mag scheepskaarten inzetten, die effect hebben op dit schip en/of zijn lading;

3. Afleggen scheepskaarten
Gebruikte scheepskaarten worden afgelegd en verdwijnen uit het spel;

4. Extra set open opdrachtkaarten
Naast de opdrachtkaarten van de spelers, worden drie opdrachten open neergelegd naast het spelbord; de spelers kunnen ook deze opdrachten proberen te verzilveren, net als hun eigen opdrachten; als een speler een combinatie van producten heeft van één van deze opdrachten, dan mag hij de voltooide opdracht open voor zich neer leggen tegen inlevering van de productkaarten; deze opdrachten worden aan het einde van spelfase 6 weer aangevuld tot drie open opdrachtkaarten; in het geval meerdere spelers dezelfde opdracht in dezelfde spelronde kunnen volbrengen, dan is de volgorde van belang: de Havenmeester mag als eerste, daarna in volgorde van de klok.

The Game Master, 30 mei 2007


 

Bijzonderheden: Van de laatste jaren heb ik de uitslagen bijgehouden en verslagen gemaakt.

Terug naar NK Bordspellen
Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008