Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Nieuws > Archief

Titel (5K)

Nieuws Archief XXII

Deze pagina bevat nieuws over van alles wat met spellen spelen te maken heeft. Omdat het een archiefpagina betreft, wordt deze verder niet meer onderhouden. Het kan dus voorkomen dat bepaalde links naar andere websites of e-mailadressen niet meer bestaan.


Vendetta spellen

Op de website van Vendetta worden twee nieuwe spellen aangekondigd die in gelimiteerde aantallen verkrijgbaar zijn: Catch me if you can (50 stuks) over de strijd tussen de jager en de haas en Conclave (250 stuks) over het kiezen van een nieuwe Paus.

Vendetta

15.06.2009


Twitter

Steeds meer mensen en instanties maken gebruik van Twitter. Korte berichtjes kunnen eenvoudig online worden gezet en je kunt eenvoudig aangeven van wie je de berichtjes allemaal wilt volgen.

PS-Games
Spelmagazijn
Boardgame News
Reich der Spiele

15.06.2009


Kruissom op Jij Bent

Op de website Jij Bent.nl kun je weer een nieuw spel van Corné van Moorsel spelen: Kruissom. Eenvoudig gezegd is het Scrabble met sommetjes. Het schijnt erg verslavend te zijn, maar niet echt vernieuwend. Probeer het eens uit en oordeel zelf.

Jij Bent.nl

08.06.2009


China als online spel

Je kunt het spel China van Michael Schacht nu ook online spelen. Er zullen binnenkort diverse andere kaarten en varianten worden toegevoegd, dus houd de site in de gaten.

China online

08.06.2009


Grote update bij Monopoly Lexicon

Albert Veldhuis heeft de Monopoly Lexicon weer van een grote update voorzien. Hieronder volgt een samenvatting van de nieuwe aanwinsten.

1. In de afgelopen jaren is de nieuwste versie van ANTI-MONOPOLY in een aantal landen van Europa uitgekomen en recent ook in de Baltische staten en Rusland. En nóg recenter, enwel in maart 2009, verscheen de EERSTE REISEDITITIE van Anti-Monopoly (in een fraai blikje) in de landen Frankrijk, Duitsland en Nederland. Zie:

http://www.muurkrant.nl/monopoly/finland_nl.htm
http://www.muurkrant.nl/monopoly/estland.htm
http://www.muurkrant.nl/monopoly/letland.htm
http://www.muurkrant.nl/monopoly/litouwen.htm
http://www.muurkrant.nl/monopoly/duitsland_aanverwante_spellen.htm
http://www.muurkrant.nl/monopoly/F_-_aanverwante_spellen.htm
http://www.muurkrant.nl/monopoly/nl_-_aanverwante_spellen_deel_2.htm

2. Dankzij de grote inzet van Rob van Linden zijn alle Nederlandse zwarte en witte dozen uit de periode 1940 t/m 1979 getabellariseerd. In de tweede tabel van het hoofdstuk http://www.muurkrant.nl/monopoly/nl_-_klassieke_spellen.htm, staat een rechtstreekse verwijzing naar deze tabellen van Rob.

3. Ik kreeg een kopie toegestuurd van het IJslandse dagblad Alžżšublašiš van 20-Des-1939 met een advertentie waarin het IJslandse Miljóner/Matador wordt genoemd. Dit is tot zover bekend de oudste vermelding van deze uitgave. Zie: http://www.muurkrant.nl/monopoly/ysland.htm.

4. Harold Lee - UK had slechts 1 aanvulling op mijn hoofdstuk AUSTRALIĖ, maar dat resulteerde wel in een drastische chronologische herindeling! Dankzij de grote inbreng van Harold is de informatie belangrijk nauwkeuriger geworden! Bovendien is sedert maart 2009 de MALTA Monopoly editie ook verkrijgbaar in AUSTRALIĖ, vanwege het grote aantal Maltesers dat daar woont. Hoofdstuk http://www.muurkrant.nl/monopoly/australie.htm is daardoor weer belangrijk aangevuld!

5. Precies hetzelfde gebeurde met het hoofdstuk ZWITSERLAND. Doordat Patricia Pauwels - B mij wees op haar bijzondere Zwitsers editie heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om dit hoofdstuk gedeeltelijk te herschrijven, het met nog 6 spellen uit te breiden en van meer foto's te voorzien. Zie: http://www.muurkrant.nl/monopoly/zwitserland.htm

6. De Franse en Engelse versie van het Braille Monopoly staan al enige tijd in het LEXICON vermeld en nu dus ook de AMERIKAANSE, uit de verzameling van Bruce Whitehill - D. Zie: http://www.muurkrant.nl/monopoly/usa_-_speciale_en_junior_edities.htm.

7. Eén van de oudste hoofdstukken in mijn LEXICON is dat van TANZANIA, waarin ik een spel van Theo Schermers bespreek. In mei 1997 was het eigenlijk niet meer dan een vermelding dat het spel bestond, maar nu, na precies 12 jaar, heb ik het herschreven naar mijn huidige inzichten en geļllustreerd met nieuwe foto's van Theo. Zie: http://www.muurkrant.nl/monopoly/tanzania_nl.htm

8. Voor een completer beeld van de aller-vroegste Duitse uitgaven bleek dat er nog een gedeelte van het artikel uit SPIELBOX, van de hand van Rudolf Rühle, overgenomen had moeten worden. Dat is alsnog gedaan, zie: http://www.muurkrant.nl/monopoly/duitsland_klassieke_spellen.htm.

9. Nieuwste Nederlandse STANDAARD EDITIE, met ref. 0508 00009/104, werd op 28 maart 2009 gebruikt voor de Nationale Monopoly Kampioenschappen in Utrecht. (De winnaar werd Tim D. Wentel uit Rotterdam.) De intensieve kennismaking met dit spel, die dag als scheidsrechter, deed mij besluiten het meteen in het LEXICON op te nemen! Zie: http://www.muurkrant.nl/monopoly/nl_-_hedendaagse_spellen.htm

Monopoly Lexicon

01.06.2009


Nominaties Spiel des Jahres

De nominaties voor Spiel des Jahres 2009 zijn bekend gemaakt: Dominion, Fauna, Finca, Fits, Pandemie. Een mooi lijstje, waar ook spellenliefhebbers nog leuke titels tussen kunnen vinden. Dominion is een vernieuwend kaartspel met eenvoudige regels, maar erg veel mogelijkheden. Fauna is een kennisspel over de dierenwereld, maar met een vernieuwend systeem van antwoorden; spannend voor jong en oud. Finca is een heerlijk familiespel over het verzamelen van vruchten. Fits is de bordspelversie van Tetris: erg verslavend. Pandemie is een samenwerkingsspel over het bestrijden van ziektes in de wereld. Ik verwacht dat Fauna de prijs binnen zal slepen, maar ik zal niet verbaasd zijn als Fits of Pandemie er met de titel vandoor gaat.

De nominaties voor Kinderspiel des Jahres 2009: Nicht zu fassen, Curli Kuller, Zoowaboo, Das magische Labyrinth, Land in Sicht. Van deze titels weet ik niet zoveel. Nicht zu fassen lijkt erg op een kaartspelletje dat Seb heeft ontworpen, maar waar enkele uitgevers geen brood in zagen. Zoowaboo schijnt ook voor volwassenen nog een leuk spelletje te zijn.

Gift Trap en Space Alert hebben speciale vermeldingen gekregen als beste party-spel en als vernieuwend spel.

Op de aanbevelingslijst staan: Mow, Poison, Cities, Maori, Zack & Pack, Einauge sei wachsam, Valdora en Diamonds Club. Wederom een mooi lijstje. Een prima prestatie van Martijn van Emma Games met Cities. Zack & Pack is een leuk tussendoortje en Valdora zal bij de Deutscher Spielepreis ook nog wel hoge ogen gaan gooien.

Spiel des Jahres

27.05.2009


Pocket editie van Regenwormen

Op de website van 999Games wordt een pocket editie van Regenwormen aangekondigd. Kun je niet genoeg krijgen van dit spel, dan kun je deze versie altijd in je broekzak bij je hebben.

Regenwormen pocket-editie

19.05.2009


De mooiste foto's van de Elf Fantasy Fair

Op de onderstaande website vind je de mooiste foto's van de Elf Fantasy Fair van 2009. Je kunt zelf meestemmen om de winnaar te bepalen.

Stem op de foto's

19.05.2009


Landelijke releasedag van het bordspel Pandemie

Persbericht

"Uitgever QWG Games werkt samen met STOP AIDS NOW! voor internationale bestseller:
Speciale, landelijke releasedag bordspel Pandemie op zaterdag 30 mei.

2e Exloermond - Op zaterdag 30 mei aanstaande verschijnt de Nederlandse uitgave van het internationaal hoge ogen gooiende bordspel Pandemie bij uitgever QWG Games. Ter ere van de release is er een speciale, feestelijke releasedag georganiseerd bij meer dan twintig spellenspeciaalzaken in heel Nederland, zijn er acties opgezet en er is zelfs een samenwerking met STOP AIDS NOW!, de organisatie die al jaren strijd tegen de meest ontwrichtende pandemie ter wereld: aids.

Releasedag 30 mei in heel Nederland
Het is niet voor niets dat het coöperatieve bordspel Pandemie internationaal bijzonder hoog staat aangeschreven. In 13 talen is het inmiddels vertaald en het verschijnen van een Nederlandse release, is voldoende reden om een speciale, landelijke releasedag te organiseren en wel op 30 mei. Meer dan 20 spellenspeciaalzaken doen mee.

Gratis miniuitbreiding
Wat is er zoal te doen? Wie de kwaliteit van het spel aan den lijve wil onder vinden, kan dat uiteraard op deze dag doen. Er is bij de diverse zaken voldoende gelegenheid om het spel te proberen en er zijn mensen aanwezig die uitleg kunnen geven. Bovendien kan op deze dag in de winkel een kaart worden opgehaald, waarmee een gratis, exclusieve miniuitbreiding van het spel verkregen kan worden en men ook nog eens kans maakt op een spellenpakket. De miniuitbreiding is slechts zeer gelimiteerd te verkrijgen; nationaal zijn er maar 500 stuks van geproduceerd en daarbij geldt ‘eerst komt, eerst maalt’.

De strijd tegen aids
Uiteraard is er op deze dag voor het eerst ook de mogelijkheid om dit spel in huis te halen. Vanaf 10.00 uur zullen de eerste exemplaren de toonbank over gaan, waarvan overigens één euro per verkocht spel wordt gedoneerd aan STOP AIDS NOW! Deze organisatie strijdt al jaren tegen de meest ontwrichtende pandemie ter wereld: aids. Wie het spel koopt, steunt dus automatisch dit goede doel.

Uniek spel
Het komt niet vaak voor dat een bordspel middels een dergelijke, speciale en landelijke releasedag wordt gelanceerd. Johan Kuipers legt namens QWG Games, de uitgever van het spel, uit wat er zo bijzonder is aan Pandemie: ‘Je speelt met alle spelers samen tegen het spelsysteem. Je maakt onderdeel uit van een eliteteam dat ten strijde trekt tegen een wereldwijde pandemie. Maar wie denkt dat winnen eenvoudig is, komt bedrogen uit!’ Fanatieke bordspelspelers wereldwijd zijn het er unaniem over eens: Pandemie is een topper in bordspellenland! ‘Ik heb inmiddels 10 potjes in een slordige week gespeeld en ben dol op dit spel. Ik ben geen liefhebber van coöperatieve spellen, maar deze spannende en stressvolle explosie van ziektekiemen is hier razend populair. Zoveel lol en spanning had ik vooraf niet verwacht’, zo laat Erwin Broens van www.bordspel.com weten. Hij zit tevens in de jury van de Nederlandse Spellenprijs en is bordspelkenner pur sang.

QWG Games doneert 1 euro per verkocht aan STOP AIDS NOW!
Met de recente griep die in Mexico is ontstaan, is de thematiek van een pandemie opeens ontzettend actueel. Een pandemie die de wereld echter al sinds de jaren tachtig in zijn greep houdt, is aids. Wereldwijd leven al meer dan 33 miljoen mensen met dit virus, en er zijn al meer dan 25 miljoen mensen aan overleden. Elke 12 seconden komt er bovendien een nieuwe hiv-infectie bij. Dat was dan ook voldoende reden om met een deel van de verkopen van het bordspel Pandemie de werkzaamheden van de organisatie STOP AIDS NOW! te ondersteunen. Van elk spel dat over de toonbank gaat, wordt dan ook 1 euro voor de bestrijding van deze aidspandemie overgemaakt aan het goede doel."

QWG Games

19.05.2009


Afstudeeropdracht bij The Game Master

Hjalmar Haagsman schreef mij: 

"Voor mijn afstudeeropdracht bij The Game Master onderzoek ik de meerwaarde van het gezelschapsspel in de hedendaagsche werkelijkheid. Waarom spelen mensen nog spellen van hout en karton als computers virtuele varkens kunnen laten vliegen? Waarom een ganzenleven leiden als men online ridder of koning kan zijn? En gaat Oma straks ook het internet op om de wereld te redden van een nieuwe zombie plaag?

Als bordspeluitgeverij en bordspelliefhebbers hopen wij natuurlijk niet dat het gezelschapsspel echt zal verdwijnen, maar we verwachten wel dat het andere vormen en doelen aan zal nemen. Om een goed beeld van de toekomst te krijgen, hebben we uw mening nodig! Klik op de link onderaan dit bericht om onze brandende vragen te beantwoorden. Het kost ongeveer een minuut of twintig om de enquźte in te vullen, en onder de deelnemers wordt een bordspelpakket verloot. Als u nog mensen kent die graag hun mening over dit onderwerp kwijt willen, stuur hen deze mail dan door!"

Enquźte

19.05.2009


999Games in het museum

In het Oudheden museum in Leiden loopt tot 1 november 2009 een speciale tentoonstelling over Dorestad. 999Games heeft samen met het museum een speciale vereenvoudigde variant van het spel  Carcassonne bedacht. Er zijn tegels met steigers en tegels met boten. Om beurten trekken de spelers een tegel van de stapel en leggen deze aan. Als het bord vol is, scoren de spelers punten. De ene speler scoort punten voor elke steiger die afgebouwd is, en eventueel bonuspunten voor daarop aanwezige voorwerpen. De andere speler scoort punten voor afgebouwde boten (en eventueel bonuspunten). Op de onderstaande foto's zie je het spel. In het museum zijn ook nog enkele andere spelonderdelen te vinden, zoals oude dobbelstenen en een oud TrikTrak spel.

 

 

Rijksmuseum van Oudheden

13.05.2009


Gladiatoren

Wie neemt het op tegen mijn gladiator? Een grappig spelletje waarbij je dagelijks tegen 3 andere gladiatoren kunt vechten. Je hebt geen enkele invloed op het gevecht, maar toch is het leuk om te zien hoe ze verlopen. 

My Brute

12.05.2009


University Games

Voor deze zomer richt University Games zich vooral op het 40 jarig bestaan van Rupsje Nooit Genoeg en het 10 jarig bestaan van Spongebob. Daarnaast komen ze met 5 verschillende breinbrekers in een miniverpakking: Logische puzzels, Raadsels, Rebussen, Cryptogrammen en Codekrakers.

University Games

12.05.2009


Nieuwsbrief van Michael Schacht

In zijn nieuwsbrief kondigt Michael Schacht weer enkele leuke dingen aan. Voor Die Goldene Stadt biedt hij een spannende twee-speler variant aan. Voor Coloretto heeft hij nieuwe limietkaarten ontworpen, die je kunt downloaden. Op de website van Abacus Spiele kun je meedoen aan een wedstrijd en daarbij een uitbreiding voor Valdora binnenhalen. Op zijn eigen website kun je verder meekijken bij de ontwikkeling van uitbreidingen voor Valdora. Tot slot geeft hij aan dat hij een nieuw spelbord voor een twee-speler variant van Brass heeft gemaakt. Deze is te downloaden op de BoardGameGeek. Er zijn maar weinig auteurs die zo leuk meedenken met de spellenspelers.

Michael Schacht - Die Goldene Stadt
Michael Schacht - Valdora
Abacus Spiele

12.05.2009


Puzzels op het forum

Op het bordspellenforum kun je nu lekker meepuzzelen. Oude opgaves uit Spelmagazijn (van 1998) verschijnen nu op het bordspellenforum en iedereen kan meeraden. De oude opgaves blijken erg lastig en een handvol liefhebbers puzzelt mee.

Bordspellenforum

12.05.2009


Geschiedenisles in spellen

Kun je belangrijk historisch besef kweken door een spel te spelen? Ik werd gewezen op het volgende artikel: How a boardgame can make you cry

12.05.2009


Pauze Spelmagazijn

Het is weer tijd om Spelmagazijn van wat updates te voorzien. De verhuizing is inmiddels voor een groot deel afgerond, al heeft nog lang niet alles een plekje gekregen. En een groot deel van de spellenverzameling ligt nog opgeslagen. Stapels nieuwtjes, verslagen van activiteiten en nieuwe spellen liggen te wachten op een plaatsje. We gaan ons best doen de achterstand een beetje in te lopen. Bedankt voor alle leuke en bezorgde e-mails. 

04.05.2009


Elfiė heeft een nieuwe koning en koningin 

Elf Fantasy Fair Journaal:

"Het was een spannende strijd om de troon van Elfiė: de eerste democratische monarchie. Verschillende kandidaten stelden zich verkiesbaar om aanspraak te maken op de troon, waarbij de motivatie, presentatie en de stem van het volk bepaald heeft wie de troon voor een jaar mag bestijgen.

Vanaf heden mogen Gyan & Netel zich koning en koningin van Elfiė noemen en zullen zij Elfiė met trots representeren.

Leve Koning Gyan! Leve Konigin Netel! Hoera! Hoera! Hoera!

Officieel zullen zij geļnaugureerd worden tijdens de huldigingceremonie op de Elf Fantasy Fair 2009 te Haarzuilens. Ook zullen zij de Fantasy Parade afnemen, waar zij hun fantasierijk verklede onderdanen zullen beoordelen op hun creatieve kostuums en zijn Koning Gyan en Koningin het hele weekend aanwezig op de Elf Fantasy Fair."

Elf Fantasy Fair

02.02.2009


QWG Games in zee met Amerikaanse distributeur FRED

Persbericht:

"Nederlandse uitgever boort Amerikaanse bordspellenmarkt aan

2e Exloėrmond – Binnen een half jaar niet alleen de Franse en de Duitse, maar óók de Amerikaanse markt betreden. Dat is wat de Nederlandse bordspellenuitgever QWG Games (bekend van ondermeer succesvolle titels als Caylus, De Vorsten van Florence en Cavum) voor elkaar heeft gekregen. Afgelopen weekend werd een deal beklonken met de Amerikaanse distributeur FRED, waarmee een flinke, nieuwe stap in de expansiestrategie van de organisatie werd gezet.

Groeiende markt

Johan Kuipers van QWG Games is erg te spreken over de distributiedeal met FRED. ‘Nu zij de distributie van onze bordspellen in de Verenigde Staten gaan verzorgen, worden er plots enorme deuren voor ons geopend. FRED heeft een goede naam aldaar, met toptitels als Age of Steam en Through The Ages. Het goede imago van FRED als distributeur van kwalitatieve topspellen heeft ongetwijfeld zijn weerslag op onze spellen. Tegelijkertijd worden onze spellen goed toegankelijk voor de Amerikaanse bordspelfanaten. En dat is goed nieuws, want dat zijn er nogal wat!’, zo lacht hij.

Cavum

Het mag duidelijk zijn dat QWG Games hard groeit. Die groei heeft er inmiddels in geresulteerd dat niet enkel licentietitels als Caylus (winnaar Nederlandse Spellenprijs 2006), Vorsten van Florence (winnaar Nederlandse Spellenprijs 2007), Yspahan (2e plaats Nederlandse Spellenprijs 2008), Galaxy Trucker en Chinatown tot het aanbod van de uitgever behoren, maar ook enkele ‘eigen’ titels zoals Boss Kito (naar een bekende, Nederlandse gorilla) en Cavum. Vooral die laatste is erg belangrijk gebleken voor de expansiestrategie, zo verklaart Kuipers. ‘Het is een spel van de auteurs Wolfgang Kramer en Michael Kiesling, en die twee staan hoog aangeschreven in de bordspellenwereld. Ze zijn verantwoordelijk voor ondermeer succesvolle titels als Torres, Maharadja en Tikal. Van Cavum bezitten wij alle rechten en dat was belangrijk om deuren open te krijgen die anders wellicht voor ons
gesloten zouden blijven.’

Over QWG Games

QWG Games is sinds een aantal jaar als uitgever van hoogwaardige bordspellen actief op de Nederlandse en Belgische bordspellenmarkt. Met Frankrijk, Duitsland en nu ook de Verenigde Staten erbij, is het afzetgebied recent explosief gegroeid. ‘De markt voor bordspellen groeit sowieso nog steeds zo’n 2 a 3% per jaar’, aldus Jonny de Vries van QWG Games. ‘Uit onderzoek blijkt dat – zeker met de financiėle crisis nog vers in het geheugen – de consument steeds vaker kiest voor een avondje spelletjes spelen in plaats van stappen. Men ziet het als een relatief goedkoop alternatief voor een avondje vermaak én de spellen van tegenwoordig steken zo in elkaar, dat er veel interactie is en je veel meer invloed op het spel zelf uit kunt oefenen.’

In 2009 zal QWG ondermeer de internationale bestseller Pandemie uitbrengen; dit coöperatieve bordspel dat internationaal bijzonder hoog aangeschreven staat, zal later dit jaar verschijnen en ongetwijfeld een volgende, nieuwe stap voor de uitgever betekenen."

QWG Games

02.02.2009


Gerlof wint Amsterdams Bordspellen Kampioenschap 

Twintig deelnemers streden om de titel. De top 3 van het Amsterdams Bordspellen Kampioenschap 2009 was uiteindelijk:

1. Gerlof Pielage
2. Kasper Baack
3. Ernst van Diggelen

Dit was de eindstand na de volgende spellen: Sint Petersburg, Vinci, Age of Renaissance, El Grande, Taj Mahal, Agricola.

De hall of fame:

2003 Albert Zonneveld
2004 Jerry Struik
2006 Peter Vogelzang
2007 Peter Vogelzang
2008 Tijs de Kler
2009 Gerlof Pielage

02.02.2009


Expositie in museum het Admiraliteitshuis

Persbericht:

‘It’s all in the game, kinder- en gezelschapsspellen van alle tijden’

Vanaf zaterdag 20 december is er in museum het Admiraliteitshuis de expositie ‘It’s all in the game’ te bezichtigen. Het museum staat de komende tijd in het teken van spellen en spelletjes voor iedereen. De tentoonstelling laat een breed overzicht van spellen en de ontwikkeling van het spel zien. Bij veel spellen wordt ingegaan op de Dokkumer varianten die vroeger gespeeld werden.
Naast spellen uit de eigen collectie, zijn ook spellen van particulieren te bewonderen. Meer dan 30 mensen uit Dokkum en omstreken hebben een bijzonder spel in bruikleen gegeven. Onder andere zijn te zien een Dokkumer variant op het bekende Monopoly en een klein schaakspel dat in de tweede wereldoorlog in kamp Vught door een gevangene gemaakt is.
De expositie is ingedeeld in verschillende thema’s. Zo zijn er bijvoorbeeld schaakstukken uit 1872 te vinden die gemaakt zijn door een Dokkumer molenaar. Bijzonder zijn ook de 19e eeuwse glazen, mondgeblazen knikkers en door pottenbakkers gemaakte kleien knikkers. Hier horen natuurlijk de spelregels voor het Dokkumer ‘Knikkertsje speule’ bij. Ook zijn er vele varianten op, het meest bekende bordspel, het ganzenspel te zien. Prachtige prenten van 19e eeuwse taferelen zijn hierop te bewonderen. Echt bijzonder is een bakje met speelschijfjes uit de terpenperiode (800-900 n. Chr.).

Kinderen en jongeren tot 16 jaar hebben, in de schoolvakanties die vallen in de expositie (kerst-, voorjaars- en meivakantie), gratis toegang tot het museum.
De expostitie ‘It’s alle in the game, kinder- en gezelschapsspellen van alle tijden’ is te zien van 20 december 2008 t/m 29 april 2009.
Het museum is geopend op dinsdag t/m zaterdag, van 13.00 uur tot 17.00 uur.

Museum Dokkum

05.01.2009


Nieuwe spellenbeurs in het zuiden: Zuiderspel

Persbericht:

Vanaf 2009 heeft Zuid-Nederland weer een spellenbeurs! Op 13 april 2009, 2e Paasdag, organiseert bordspelvereniging Roll The Dice voor de eerste keer Zuiderspel. Zuiderspel richt zich op iedereen die graag spellen speelt. De insteek is om bij succes van de eerste editie het evenement jaarlijks te laten terugkeren. Hiermee is er een nieuw, groot spelevenement in Zuid-Nederland ontstaan. De verwachtingen zijn hoog omdat er sinds 2 jaar geen spellenbeurs meer in Zuid-Nederland wordt georganiseerd.

De organisatie streeft er naar om tijdens Zuiderspel zoveel mogelijk vormen van spellen te laten zien. Maar wel unplugged. Zuiderspel is een gezellige spellenbeurs waar diverse activiteiten zijn voor alle spelliefhebbers, ook voor kinderen en hun ouders. Ook probeert de organisatie door een aantal leuke initiatieven Zuiderspel te onderscheiden van andere spellenbeurzen.

Zuiderspel zal op maandag 13 april plaatsvinden in het TAC in Eindhoven. Deze locatie ligt in het centrum van Eindhoven en ligt 5 minuten lopen van het centraalstation. Zoals gezegd wordt Zuiderspel gehouden op 13 april en dat is op tweede Paasdag. Dus als u geen zin meer heeft in die jaarlijkse gang naar de meubelboulevard, is er nu eindelijk een prachtig alternatief: ZUIDERSPEL!

Alle informatie over Zuiderspel zal in de komende weken verschijnen op de website.

Zuiderspel

05.01.2009


Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2009