Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Nieuws > Archief

Titel (5K)

Nieuws Archief XXI

Deze pagina bevat nieuws over van alles wat met spellen spelen te maken heeft. Omdat het een archiefpagina betreft, wordt deze verder niet meer onderhouden. Het kan dus voorkomen dat bepaalde links naar andere websites of e-mailadressen niet meer bestaan.


Fijne jaarwisseling gewenst

Het team van Spelmagazijn wenst alle lezers een heel fijne jaarwisseling toe. In het 10e jaar van het bestaan van Spelmagazijn hebben we niet zoveel tijd en energie in de website kunnen steken als jullie gewend waren. Ook de beloofde jubileum actie is nog niet van de grond gekomen. We zijn op dit moment aan het beraden wat de toekomst voor Spelmagazijn zal zijn.

27.12.2008


Huis te koop

Het huis waar Spelmagazijn voorheen gevestigd was, staat inmiddels te koop. Neem gerust een kijkje in de brochure.

Brochure

27.12.2008


Catan Specials

Op zondag 3 mei 2009 organiseert de Spellenclub Eindhoven bij GameForce een dag die in het teken staat van de Kolonisten van Catan, maar dan heel speciaal. Er kunnen allerlei scenario's en varianten worden gespeeld. Wat dacht je van Catan met 10 personen, de grotten van Catan of Puerto Catan? Kom het zelf proberen.

Spellenclub Eindhoven

15.12.2008


NK Bordspellen 2009

Het NK Bordspellen 2009 wordt gehouden op 16 mei 2009 tijdens de Ducosim spellenbeurs in Amersfoort. Er is plaats voor 24 teams van 4 personen. De spellen die gespeeld worden: Bloom (QWG Games), De Koningsburcht (The GameMaster), Dominion (999Games), Diamonds Club (Ravensburger). Deelname kost € 12,00 per team.

NK Bordspellen

15.12.2008


Jubileum Spelgroep Phoenix

Op 16 december aanstaande is het vijf jaar geleden dat de eerste spelavond werd gehouden door Spelgroep Phoenix en op 22 mei 2009 bestaat de Stichting vijf jaar. Tijdens het lustrum zijn er leuke activiteiten, waarbij eenieder welkom is. Hieronder een opsomming:

Op 27 december is de opening van het lustrum met een speldag. Van 12.00-24.00u kan er worden gespeeld in Buurtcentrum 't Spoortje te Leiden. Die dag wordt de 'Spelladder' geïntroduceerd. Met een hoop plussen en minnen, balancerend op eenzame hoogte, zal blijk worden gegeven van ludieke speelkunst met mooie prijzen in het vooruitzicht. Er is een speciaal "rating-systeem" ontwikkeld voor veel-spelers en weinig-spelers. Alles is vrijblijvend, dus zonder verplichtingen.

Op 25 januari wordt de handelsgeest op de proef gesteld in Mega-Civilization. Van 10.00-24.00u worden in Buurtcentrum 't Spoortje te Leiden op een speelbord dat loopt van Engeland tot de Filippijnen beschavingen ontwikkeld en verbonden gesloten. Ramp en tegenspoed breken beschavingen weer af, maar ontwikkeling kan weerbaar maken. Er is plaats voor 20 handelaren en het spel wordt gestuurd door een spelleider, met klok.

Op 7 maart is er een speldag van 12.00-24.00u in Buurtcentrum 't Spoortje te Leiden. Naast de bekende stapels spellen, waar iedereen mee mag spelen, organiseren ze een spel voor aankomend wereldleiders. In Diplomacy en Colonial Diplomacy nemen de grootmachten het tegen elkaar op in Risk voor de grote jongens. Nederlandse topdiplomaten zijn jarenlang met dit spelsysteem opgeleid!

Op 4 april wordt een beroep gedaan op het James Bond-instinct. Er zwerven grote staatsgeheimen door Leiden die in het bezit zijn gekomen van het enfant terrible van de geheime diensten: Mr X. Voordat hij het land uit verdwijnt, zullen deze geheimen achterhaald moeten worden. Live Scotland Yard start om 13.00 met een samenkomst van de medewerkers van de inlichtingsdiensten aan de voet van De Burcht in Leiden, van waaruit er in teams wordt geopereerd om Mr X te achterhalen. Uw codewoord: Phoenixia. De dag wordt afgerond met een gezellig samenzijn van de speurneuzen.

Op 30 april laten ze heel Voorschoten weten dat ze er zijn. Vanaf 6.00- 7.00u wordt het centrum van Voorschoten onveilig gemaakt met de Koninginnedag- spelmarathon. Op 5 mei doen ze datzelfde in Oegstgeest met de Bevrijdingsdag-spelmarathon.

Op 30 mei sluiten we de lustrumperiode af met De Grote Lustrumspeldag. Van 12.00-24.00u kan er in 't Spoortje, Leiden met stapels spellen worden gespeeld. Tevens zijn er leuke prijzen in het waanzinnig tweepersoons-spellentoernooi.

Dit is slechts een beknopt overzicht is van wat er te wachten staat. Dus houdt de website van de spelgroep in de gaten.

Spelgroep Phoenix

06.12.2008


QWG Games gaat Franse markt op

Nieuwsbrief:

Het Spellenspektakel ligt nu een aantal weken achter ons. We kunnen voor onszelf zeggen dat het een bijzonder geslaagde beurs was. We hebben op het Spellenspektakel in onze grote beursstand van 140 m2 honderden demonstraties gegeven tijdens deze 3 dagen van 11 verschillende QWG spellen (Galaxy Trucker, League of Six, Cavum, Bloom, Boss Kito, Lungarno, Age of Empires 3, Amyitis, Yspahan, Chinatown en Jambo). Door groots uit te pakken met een grote demonstratiestand hebben we onze winkeliers veel werk bezorgd voor de feestdagen, getuige de vele positieve geluiden van onze klanten m.b.t drukte in de winkels en vraag naar onze spellen.

Na de drukke beurs in Zwolle is het bij QWG Games hectisch gebleven. We kunnen vele positieve ontwikkeli! ngen noteren en we willen jullie middels deze nieuwsbrief graag informeren over de laatste ontwikkelingen:

Nederlandse spellenuitgever in zee met Franse distributeur Iello
QWG Games verstevigt positie op Franse bordspellenmarkt

QWG Games heeft een deal beklonken met de Franse distributeur Iello. Hiermee gaat een lang gekoesterde wens van de Nederlandse bordspellenuitgever in vervulling: zijn positie op de Franse markt wordt hiermee flink verstevigd.

Win-winsituatie
QWG Games probeerde al geruime tijd vaste voet aan de grond te krijgen op de Franse bordspellenmarkt. Daartoe werd aanvankelijk samengewerkt met de Franse distributeur Millennium en de bordspellen verschenen reeds minimaal tweetalig. We zien dat land als een soort van thuisland . Millennium kon onze spellen helaas echter niet de aandacht schenken die ze verdienen. Met de deal met Iello is nu dan ook een win-winsituatie voor alle partijen! ontstaan , aldus Johan Kuipers namens QWG Games.

In d e eerste plaats natuurlijk voor de Franse liefhebbers van het betere bordspel. Onze titels worden nu namelijk nog beter toegankelijk. In Iello hebben we bovendien een partner gevonden die onze bordspellen met zorg en vernuft op de Franse markt kan uitbrengen, wat voor ons natuurlijk gunstig is. Zij kennen die markt nu eenmaal door en door. Iello voegt door met ons in zee te gaan op zijn beurt een prachtig palet aan bordspellen aan het assortiment toe, waaronder internationaal bekende spellen als Cavum en Galaxy Trucker.

Gehele catalogus
Maar bij die toptitels blijft het niet. Alle spellen die QWG Games in zowel het Nederlands als in het Frans uitgeeft, zullen door Iello gevoerd gaan worden. Ook toekomstige releases van de Nederlandse uitgever zullen op de Franse markt verspreid gaan worden door de Franse distributeur.

QWG spellen positief in het nieuws
In de diverse landelijke media (Quest Magazine, dagblad Trouw en ! weekblad Panorama) zijn de afgelopen periode opnieuw zeer positieve recensies van een aantal van onze spellen verschenen. Het lijkt er op dat de landelijke media zich meer en meer beginnen te realiseren dat bordspellen leuk zijn. Jullie kunnen alle persberichten en recensies in het vervolg op onze website lezen aangezien we hier aparte menu items voor hebben gemaakt.

Instore demonstraties gepland
We hebben op de website een nieuw menu item aangemaakt: Demo agenda. Hier kunnen jullie zien waar en wanneer het demoteam van QWG Games demonstraties geeft in de XXL winkels. Zaterdag 20 december is Eindhoven als eerste aan de beurt (Jolie). Er zullen nog vele afspraken volgen. Zodra de afspraken definitief zijn worden ze op de website geplaatst.

QWG Games

06.12.2008


Reclamefilmpje Kolonisten van Catan

Heb je het reclamefilmpje van de Kolonisten van Catan al eens gezien? Je kunt het online bekijken op de onderstaande link. Een verrassende kijk op het spel.

Kolonisten van Catan reclamefilmpje

06.12.2008


Panorama interview Spelmagazijn

In de nieuwe Winter Panorama kun je het artikel lezen over het bezoek van een journalist aan Spelmagazijn. Er werden vijf spellen (voor een deel) gespeeld: Galaxy Trucker, Agricola, Blokus, Yspahan en Cuba. Agricola en Cuba werden niet helemaal uitgespeeld vanwege tijdgebrek. Een grote foto over twee pagina's en drie pagina's tekst. Altijd leuk als spellen zo onder de aandacht van een ander publiek worden gebracht.

Panorama

06.12.2008


Gezelschapsspellen in Traditie Top 100

In de lijst van 100 belangrijkste tradities in Nederland komt ook het spelen van spelletjes voor. Het staat echter pas op de 76e plaats.

Traditie top 100

24.11.2008


Spellenspektakel haalt record aantal bezoekers

Persbericht:

De 17e editie van het Spellenspektakel heeft van vrijdag 14 tot en met zondag 16 november 2008 in totaal 12.069 bezoekers naar de IJsselhallen in Zwolle getrokken. De families en spellenliefhebbers hebben actief kennis gemaakt met de vele bordspellen, familygames, braingames, interactieve spellen en fantasygames.

De organisatie spreekt van een zeer geslaagde beurs. Naast een ruime groei in het aantal bezoekers waren er dit jaar ook meer exposanten aanwezig die hun nieuwste spellen hebben gedemonstreerd en verkocht. De bezoekers hebben kunnen genieten van een dag vol spelplezier!

De aankomende editie van het Spellenspektakel gaat plaatsvinden op 13, 14 en 15 november 2009 in de IJsselhallen Zwolle.

Graag tot ziens op het Spellenspektakel 2009!

Spellenspektakel

24.11.2008


QWG Games maakt bordspeltitels 2009 bekend

Persbericht:

Zwolle – Op het afgelopen weekend door Libéma georganiseerde Spellenspektakel te Zwolle (dé beurs voor bordspelminnend Nederland), maakte de Nederlandse spellenuitgever QWG Games – die sinds een aantal jaar hard aan de weg timmert – de nieuwe uitgaven voor 2009 bekend. Onder deze bordspeltitels die in het nieuwe jaar zullen verschijnen, zijn enkele internationale bestsellers te vinden. Het voorlopige hoogtepunt van de aankondiging betreft het coöperatieve spel Pandemie, dat in de bijna 5.000 bordspellen tellende, internationale hitlijst van Boardgamegeek een fantastische 25e plaats bezet.

Uniek spel

‘Pandemie is een uniek spel, waarbij je met zijn allen gezamenlijk tegen het spel zelf speelt’, zo vertelt Jonny de Vries enthousiast. Samen met Johan Kuipers en de broers Arno en Frank Quispel leidt hij QWG Games. ‘Virussen verspreiden zich over de wereld en met je teamgenoten moet je dat een halt toeroepen. We zijn er trots op dat we als Nederlandse speler de rechten hebben gekregen om het spel hier op de markt te brengen.’

Overige releases

Naast Pandemie maakte de uitgever op het Spellenspektakel nog een aantal nieuwe titels bekend. Zo zullen naast Pandemie de spellen Metropolys, Kingsburg (met uitbreiding), Space Alert, Genua, Martinique en een uitbreiding voor Galaxy Trucker verschijnen. Laatstgenoemde was de beurstopper van de meest recente editie van het Spellenspektakel en scoorde onder de bezoekers van het evenement de hoogste waardering.

QWG Games

QWG Games houdt zich sinds een aantal jaar bezig met het uitgeven van hoogwaardige bordspellen voor gezelschapsspelspelers. Twee jaar op rij sleepte de uitgever de Nederlandse Spellenprijs in de wacht, met respectievelijk Caylus (nummer 7 in de hitlijst van Boardgamegeek) en De Vorsten van Florence (de nummer 10 in de hitlijst), wat een enorme groei voor de organisatie tot gevolg had. ‘De markt voor bordspellen groeit sowieso nog steeds zo’n 2 a 3% per jaar’, aldus De Vries. ‘En wij groeien mee. Uit onderzoek blijkt dat – zeker met de financiële crisis nog vers in het geheugen – de consument steeds vaker kiest voor een avondje spelletjes spelen in plaats van stappen. Men ziet het als een relatief goedkoop alternatief voor een avondje vermaak én de spellen van tegenwoordig steken zo in elkaar, dat er veel interactie is en je veel meer invloed op het spel zelf uit kunt oefenen.’

Afgelopen jaar verscheen van de uitgever ondermeer reeds het kaartspel Boss Kito, met daarin de hoofdrol voor een bekende gorilla.

QWG Games

24.11.2008


Spellenwinkel in Hoofddorp

In Hoofddorp kun je tegenwoordig ook een spellenspeciaalzaak vinden: Walhalla. Ze zitten in het centrum van Hoofddorp, tussen de Kruisweg en het Polderplein in, direct achter de Halfords.

Spellenwinkel Walhalla

24.11.2008


Spellenontwerpwedstrijd bij Identity Games

Identity Games zoekt het leukste spel van Nederland en gaat dat vervolgens uitgeven. Heb je een idee, kijk dan snel op de website wat je precies moet doen. Je kunt je nog tot 15 december 2008 inschrijven.

Wat zoeken we?

Het Leukste Spel van Nederland gaat over gezelschapsspellen:
bordspellen, kaartspellen, dobbelspellen.

Fysieke spellen dus die in de winkel verkocht kunnen worden.
Een elektronisch onderdeel mag. Geen video games. Het aantal spelers, de speelduur of leeftijd, speelt geen rol; alles mag, ook wat betreft het onderwerp.

Het enige waar het om gaat is, is jouw spelidee het Leukste Spel van Nederland?

Het leukste spel van Nederland

24.11.2008


Spellentest in Quest

In Quest Magazine van december 2008 is weer een bordspellentest te vinden. Ze hebben veel spellen getest die genomineerd waren voor de Nederlandse Spellenprijs en de meeste spellen hebben een prima cijfer gekregen. Cuba kwam ook uit deze test als beste naar voren. Verder werden getest: Chinatown, Voor de Wind, Nefertiti, League of Six, El Capitan, Yspahan, Tzaar, Burgers' Zoo en Agricola.

Quest Magazine

24.11.2008


De Lama's het bordspel wint Speelgoed van het Jaar (12+)

De Lama's het bordspel is wanneer geworden van de categorie 12+ bij Speelgoed van het Jaar. Het spel Cuba was in deze categorie ook genomineerd. In de categorie 6 tot 8 jaar heeft het puzzelspel Roadblock van Smart gewonnen. In de andere categorieën heeft geen spel gewonnen.

Speelgoed van het Jaar

08.11.2008


Maja Dijkstra en haar spel Huizenjacht

In 2006 demonstreerde Maja Dijkstra haar zelfontworpen spel Huizenjacht op de Ducosim spellenbeurs. Door een ernstig auto-ongeluk heeft ze maanden in coma gelegen en kan nu vrijwel niets meer. Haar man probeert nu de exemplaren van haar spel nog te verkopen. Hij was te zien in een uitzending van Hart van Nederland.

Huizenjacht in Spelmagazijn
Uitzending van Hart van Nederland
Huizenjacht kopen

08.11.2008


Op zoek naar het beste logistieke bordspel voor Sinterklaas

Welk Nederlands bordspel geeft het meeste inzicht in logistieke processen? TNO testte drie Nederlandse logistieke bordspelen, lees hier hun bevindingen. Rotterdam, Logistico en Supply Chain Game werden aan een onderzoek onderworpen. Op de onderstaande link kun je het resultaat lezen.

TNO Onderzoek

04.11.2008


Panorama interview Spelmagazijn

Op zondag 19 oktober 2008 is een journalist van het tijdschrift Panorama op bezoek geweest bij Spelmagazijn om 5 nieuwe spellen te leren, die anders zijn dan de spellen die de meeste mensen kennen. Op tafel kwamen Galaxy Trucker, Agricola, Blokus, Yspahan en Cuba. Na een aarzelende eerste etappe in Galaxy Trucker werd gevraagd om een tweede etappe. Met enige hulp ging deze een stuk beter en het was spannend om de gevaren in de ruimte te trotseren. Daarna Agricola. De belangrijkste regels werden uitgelegd en de journalist werd door de eerste rondes geloodst. Na de tweede oogst werd de tussenstand opgenomen. Heel langzaam begon alles op zijn plaats te vallen, maar aangezien er nog meer gespeeld moest worden, werd het spel afgebroken. Nu stond het luchtige Blokus gepland. Dat was even een aardig intermezzo om op adem te komen. Eenvoudige regels, maar toch voldoende spelmogelijkheden. Daarna Yspahan. Ondanks dat het minder complex is dan de eerste twee spellen, kostte het toch enige moeite om in het spel te komen. Halverwege kwam de fotograaf om opnames te maken. De woonkamer werd verbouwd en er werden stapels spellen op de kasten gezet. Ondertussen werd het spel afgemaakt en werd met spanning uitgekeken naar de eindstand. Daarna moest het laatste spel opgezet worden voor de grote foto: Cuba. Het duurde even voordat de fotograaf helemaal tevreden was met de foto: "iets naar voren", "je hoofd opzij", "neem een kaart in je handen", "pak het speelstuk vast", en zo meer... Nu maar hopen dat het resultaat inderdaad goed is. Daarna moesten foto's van de andere spellen gemaakt worden. Corrie hielp met opzetten, terwijl Ronald I het laatste spel aan de journalist uitlegde. Er werd één ronde gespeeld, voldoende om het spel te proeven. Daarna was de middag alweer voorbij. Galaxy Trucker had de beste indruk bij de journalist achtergelaten. Ergens in december 2008 zal het artikel verschijnen in de Panorama. Het zal waarschijnlijk vier pagina's beslaan. (Met dank aan Sacha, Jeroen en Corrie voor het meespelen en het opbouwen en afbreken van de spellen.)

Panorama

21.10.2008


Nederlandse editie van Galaxy Trucker

De nieuwsbrief van QWG meldt dat de Nederlands/Franse editie van Galaxy Trucker is binnengekomen. Een prachtig spel dat zich afspeelt in de ruimte:

Nooit bij stilgestaan maar in de ruimte heb je ook rioolpijpen. Laten deze rioolpijpen nu precies het juiste bouwmateriaal zijn voor een eigen ruimteschip. Op de vuilnisbelt kun je deze rioolbuizen vinden en onder tijdsdruk bouw je er uiteenlopende ruimteschepen van. Er zijn zelfs voor iedere speler een aantal speelborden die variëren in moeilijkheidsgraad. De vraag is of jij gek genoeg bent om in je eigen ruimteschip te vliegen en alle gevaren in de ruimte het hoofd te bieden. Zo kun je ruimtepiraten tegenkomen, probeer je meteoorstormen te ontwijken, oorlogsgebieden te ontlopen en bovendien liggen de slavenhandelaren ook op de loer. Probeer je schip heel te houden en als eerste terug te zijn. Galaxy Trucker is een heel vermakelijk bordspel met prachtige spelmaterialen. De doos zit boordevol spelmateriaal die je bovendien vele uren speelplezier garanderen. Galaxy Trucker is volop verkrijgbaar in de betere spellenspeciaalzaak die tevens voorzien zijn van prachtige posters.

Galaxy Trucker is erg vermakelijk om te spelen. Eerst ben je bezig om een zo goed mogelijk ruimteschip te bouwen en daarna laat je de gevaren over je heenkomen. Daar zit natuurlijk wel een grote geluksfactor in, maar die maakt het bij dit spel alleen maar spannend. Galaxy Trucker is geen zwaar strategisch spel, maar gewoon een lekker spel dat je moet beleven. Je moet het zeker eens proberen.

10.10.2008


Cuba wint de Nederlandse Spellenprijs

Cuba heeft met een kleine voorsprong op Yspahan de Nederlandse Spellenprijs in de wacht gesleept. Dit is de tweede keer dat The Game Master deze prijs in de wacht sleept. Cuba draait om de productie van rum en sigaren op het gelijknamige eiland en de lucratieve handel in deze producten.

Nederlandse Spellenprijs

06.10.2008


Eerste Nederlands Kampioenschap Koehandel

Persbericht:

De zomermaanden kenmerkten zich dit jaar door de grote buitenspelen zoals het EK Voetbal en de Olympische Spelen. Wat veel mensen echter niet weten is dat duizenden jongeren zich voorbereiden op het NK-Koehandel. Op 8 november 2008 wordt in Amsterdam het eerste Nederlands Kampioenschap Koehandel gehouden. Koehandel is een gezelschapspel dat jong en oud in vervoering brengt, waarbij een slim bod tien keer meer waard is dan een het hoogste bod. Het is meer dan een spel. Koehandel is een lifestyle. Bovendien lijkt Koehandel dé jongerenactiviteit van 2008 te gaan worden!

Het NK-Koehandel is een eendaags kampioenschap op topniveau voor 100 koehandel (spel) liefhebbers uit heel het land. Na een enerverende dag zal op zaterdag 8 november duidelijk worden wie zich officieel één jaar lang de beste koehandelaar van Nederland mag noemen! Natuurlijk gaat het er in de voorrondes om wie de meeste punten behaalt, maar een finale bepaalt de uiteindelijke winnaar.
Aan speciale Koehandel tafels strijden de deelnemers om de titel Nederlands Kampioen Koehandel 2008. De winnaar van het toernooi ontvangt een speciaal ontworpen Gouden Koe. Tevens is hij/zij direct geplaatst voor het Wereld Kampioenschap Koehandel. De organisatie van het toernooi is in handen van drie jonge Amsterdamse liefhebbers/ondernemers. Geheel in stijl zorgt een DJ voor opzwepende muziek en inspirerende dierengeluiden.

Vanaf heden kunnen deelnemers in de leeftijd van 18 t/m 80 zich inschrijven op de website www.nk-koehandel.nl inschrijven. Het Koehandel toernooi duurt van 14.00 uur tot circa 19.00 uur en vindt plaats in Restaurant/bar Canvas. Ook publiek is van harte welkom. Canvas is te vinden aan de Wibautstraat 150 te Amsterdam. Meer informatie over het Nederlands Kampioenschap Koehandel vind je op de website: www.nk-koehandel.nl . Voor meer informatie over dit evenement kun je terecht bij Andy Kouthoofd op telefoonnummer 06-41546887.

NK Koehandel

06.10.2008


Wings of War

Als je het spel Wings of War regelmatig speelt, is het misschien leuk om een mooi ondergrond voor het spel te maken. Op de onderstaande link kun je enkele mooie toepasselijke ondergronden vinden, die goed te gebruiken zijn, afhankelijk van het scenario dat je speelt. Zeer de moeite waard!

Wings of War ondergronden

30.09.2008


Day & Night presentatie

Sinds enkele weken is het spel Day & Night beschikbaar. Spelmagazijn heeft in 2004 al eens het prototype mogen spelen, maar nu is het dan eindelijk uitgekomen. Het spel ziet er mede dankzij de prachtige illustraties van Eerin Vink geweldig uit. Het is een spel voor twee personen, waarbij opvalt dat beide spelers een eigen kaartenstapel hebben, met verschillende eigenschappen.

Het spel wordt op 18 oktober 2008 tussen 15.00u en 17.00u gepresenteerd op Station Haarlem tussen spoor 3 en spoor 6 in Swingsteesjun.

Day & Night preview
Aankonidiging op Mystics

30.09.2008


Agricola wint International Gamers Awards

Agricola heeft de International Gamers Awards gewonnen in de multi-player sectie. Brass en Tribun waren de belangrijkste tegenkandidaten. Bij de twee-speler sectie heeft 1960: The Making of the President vrij eenvoudig gewonnen.

International Gamers Awards

29.09.2008


Nederlandse Spellenprijs / Speelgoed van het Jaar

Je kunt nog altijd je stem uitbrengen voor de Nederlandse Spellenprijs en Speelgoed van het Jaar. Voor de eerste heb je nog de tijd tot 30 september 2008, voor de laatste tot 2 november 2008. Bij beide verkiezingen worden trouwens prijzen verloot onder de inzenders.

Nederlandse Spellenprijs
Speelgoed van het Jaar

19.09.2008


Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2009