Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Nieuws > Archief

Titel (5K)

Nieuws Archief XVIII

Deze pagina bevat nieuws over van alles wat met spellen spelen te maken heeft. Omdat het een archiefpagina betreft, wordt deze verder niet meer onderhouden. Het kan dus voorkomen dat bepaalde links naar andere websites of e-mailadressen niet meer bestaan.


El Capitan bij QWG

Over het nieuwe spel van QWG komt steeds meer informatie vrij. El Capitan is een remake van het spel Tycoon dat enkele jaren geleden bij Jumbo was uitgebracht. Het spel is toen nooit echt aangeslagen, terwijl het toch zeer interessant was. Er is door auteur Wolfgang Kramer nog aan geschaafd en het thema is aangepast. De Amerikaanse artiest Mike Doyle zorgt voor de prachtige tekeningen. Op diens website kun je steeds meer van deze tekeningen zien. Op de Boardgame Geek kun je al de nodige informatie vinden over de aanpassingen in het spel.

Mike Doyle
Boardgame Geek

10.06.2007


Bling Game bij Spelmaker

Spelmaker en provincie Utrecht hebben samen een bordspel ontwikkeld over omgaan met geld: Bling Game.

Het ‘Bling Game’ is een spel dat bedacht is voor en door jongeren om ze bewust met geld te leren omgaan. Het is het enige spel in zijn soort in Nederland, gericht op jongeren. De provincie Utrecht heeft de Amstelveense Spel-Maker Bas Kesting opdracht gegeven het bordspel te ontwikkelen. Drie leerlingen van het X11 college (school voor grafimedia) te Utrecht hebben over het spel meegedacht. De lancering van het ‘Bling Game’ is vrijdag 8 juni in het Geldmuseum in Utrecht. Het ‘Bling Game’ is onderdeel van het preventieproject "Leren omgaan met geld" dat valt binnen het dossier Armoede. Dit dossier maakt deel uit van het programma Sociale Agenda waarmee de provincie de meest urgente sociale problemen in de samenleving wil aanpakken.

Spel-Maker

10.06.2007


Zomerbaantje als spelleider

Op het boardgames prikbord staat een oproep van 999Games. Ze zoeken enthousiaste spelliefhebbers die deze zomer van 30 juni t/m 2 september op pad willen om demonstraties te geven in den lande. Kortom; de hele zomer lekker kamperen en spellen spelen en daar nog betaald voor worden ook. Dit jaar is het de bedoeling dat er iedere week een regio in Nederland wordt aangedaan en dat er vanuit een ‘basiskamp’ verschillende demonstraties worden gegeven bij winkels, campings en bungalowparken. Voor de zomer zoeken ze dan ook mensen die voor ons het ‘999 recreatie-team’ willen zijn. Kortom, elke dag draai je een soort mini-spellenspektakel.

Oproep op het Boardgames Prikbord

10.06.2007


Tips voor je eigen spellenbedrijfje

De Duitse Volker Schwägerl heeft een website opgezet met tips voor iedereen die zijn eigen spellenbedrijfje begint. Er is voldoende interessant leesmateriaal te vinden op zijn Leitfaden für Kleinverlage.

Leitfaden für Kleinverlage

10.06.2007


NK Bordspellen op 30 juni 2007

Het NK bordspellen kon niet doorgaan tijdens de afgelopen Ducosim spellenbeurs. Uiteindelijk is de organisatie er toch in geslaagd om het door te laten gaan en wel op 30 juni 2007. Erg kort dag dus.

De spellen die gespeeld gaan worden zijn:

 • Arkadia, sponsor Ravensburger
 • Rotterdam, sponsor The Game Master
 • Leonardo da Vinci, sponsor QWG
 • Thurn & Taxis, sponsor 999 Games

Het NK wordt gehouden in Wijkcentrum De Leus te Veldhoven (tegen Eindhoven aan). De locatie is één van de thuishavens van Roll the Dice:

Wijkcentrum De Leus, Leuskenhei 3, 5508 CR Veldhoven

De Leus is goed te bereiken met de auto als openbaar vervoer (vanaf busterminal CS Eindhoven). Over het openbaar vervoer zal de organisatie op een later tijdstip de mogelijkheden en tijden publiceren/communiceren (De starttijd is hier van afhankelijk. Deze zal tussen 10:00 en 11:00 liggen). Aansluitend aan het NK zal Roll the Dice ook een spellenavond organiseren. Roll the Dice heeft zelf een zeer grote speel-o-theek met vooral recente titels. Dus wie niet genoeg heeft aan het NK kan meteen erna gezellig aanschuiven! Wil jij je met je team inschrijven of wil je meer informatie stuur dan een email aan: inschrijvingNK@europemasters.org. De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van ontvangst.

NK Bordspellen

06.06.2007


Games in Industrion

Van 17 mei tot 28 oktober 2007 is de wisselexpositie in Industrion (in Kerkrade) gericht op spellen. In de interactieve tentoonstelling ‘Games, let’s play!’ worden verschillende aspecten en ontwikkelingen van spellen getoond. Uitgangspunt hierbij is het zelf spelen en ervaren. Bezoekers worden uitgedaagd om samen spellen te spelen. Zo ontdekken ze de vaardigheden die in deze spellen een centrale rol spelen. Er zullen bovendien in het kader van de tentoonstelling verschillende activiteiten georganiseerd worden, zoals workshops en lezingen. Ook worden op het gebied van educatie verschillende activiteiten ontwikkeld, zoals een speurtocht, ScienceBoxen en workshops.

Als bezoeker ben je een pion op een groot spelbord. Onderweg kom je in verschillende spelzones terecht elk gericht op specifieke vaardigheden. Zo ontdek je spelenderwijs in welke mate je beschikt over talenten als creatief en innovatief handelen, strategisch slim denken, samenwerken in een team of snel reageren in geval van een crisis. Speel levensgroot 'Vier-op-een-rij', (her)ontdek de klassieker 'Pac-Man', speel een twee meter hoge 'Toren van Pisa' of sla tegen een virtuele tennisbal. Aan de 'Finish van Games' weet je in welke vaardigheden je uitblinkt en vergelijk je je talenten met die van andere bezoekers op de spelersranglijst. Ook kan er een kijkje worden genomen in de toekomst van spellen en games.

Industrion

27.05.2007


Pinksterspel bij Spelgroep Phoenix

Een week na Pinksteren kun je weer een hele zaterdag spelen bij Spelgroep Phoenix. Op zaterdag 2 juni 2007 van 12.00u tot 24.00u.
Er wordt gespeeld in Buurtcentrum 't Spoortje, Bernhaardkade 40 in Leiden.

Spelgroep Phoenix

26.05.2007


No Limit bij Mastermoves

Sinds vandaag is een nieuw spel te spelen op mastermoves.eu : "No Limit". "No Limit" is helemaal nieuw, ook (nog) niet als bordspel te koop.

Het is een speedboat-race. Je rondt boei 1, 2 en 3 in de juiste richting om als eerste over de finish te varen. Vermijd botsingen met de eilanden, want de schade kan je boot doen zinken. De parcoursen in het meer zijn willekeurig, op een willekeurig bord met eilanden. In het spel zoek je de beste routes en schat je je kansen in. Een kortere weg varen met veel bochten of een langere waarbij je meer snelheid kan maken? Of versnellen met meer risico of langzamer met minder risico. Het geeft echt een speedbootrace-gevoel.

Corné heeft de naam "No Limit" verzonnen, omdat er geen echte limiet aan de snelheid is. De eilanden en het parcours maken dat je niet altijd kan versnellen, of dat je crasht. Speel "No Limit" op mastermoves.eu en merk dat het spel na de eerste probeersels het steeds interessanter wordt. Het spel was trouwens in eerste instantie een ski-spel, maar dat is in de loop van het ontwerptraject veranderd.

Mastermoves

26.05.2007


Het Verraad uitgesteld

De liefhebbers van De Ontembare Stad zullen nog even geduld moeten hebben. De release van de eerste uitbreiding op het prijswinnende spel De Ontembare Stad stond gepland in mei, maar zal niet eerder dan in september beschikbaar zijn. De uitbreiding Het Verraad heeft een aantal verrassende nieuwe spelelementen waaronder:

 • De Zwarte Meester (de introductie van een zwarte kant in De Ontembare Stad)
 • Een strategische variant waarin de geluksfactor tot nul wordt gereduceerd (speciaal voor de liefhebbers)
 • De introductie van nieuwe categorieën gebouwen
 • Speciale karakterkaarten
 • … en Grootmeesters in levende lijve

Verdere karakteristieken:

 • 2-5 spelers
  Spelduur 75-90 minuten
  Leeftijd: vanaf 10 jaar

The Gamemaster

26.05.2007


Mystics bij Days of the Dice

Mystics heeft 7 stands, 40 vierkante meter en 8 toernooi tafels aan demo's op de Days of the Dice beurs dit weekend in de evenementenhal in Rijswijk.

Mystics Kunstenaars Exposities

 • Eerin Vink (Bekend van illustraties voor het bordspel Day & Night)
 • Jeroen van Valkenburg (Van zijn werk maakt Mystics een bordspel)
 • Jopie Louwe Kooijmans (Beschildert MoonDragon speelstenen)
 • Mariëtte van Waard (Beschildert MoonDragon speelstenen)

Stands

 • Succesvol Slecht Zijn (Voor de éérste keer te koop!)
 • MoonDragon (Voor de éérste keer te koop!)
 • Mystics Winkel (Verschillende winkel artikelen voor een speciale prijs)

Toernooi

 • Dagelijks MoonDragon toernooi met leuke prijzen!

Mystics deelt aan elke bezoeker een gratis spel uit. Geïllustreerd door Melchior van Rijn & Eerin Vink en bedacht door Valentijn Eekels & Sebastiaan van den Roovaart, bedenkers van Day & Night.

Mystics
Days of the Dice

26.05.2007


The Game Master bij Days of the Dice

Een uitbreiding van het succesvolle bouwspel Skyline of the World kan tijdens Days of the Dice voor het eerst worden aangeschaft. Het idee voor de nieuwe spelregels is bedacht door de winnaar van de prijsvraag die speluitgeverij The Game Master eind 2006 uitschreef voor Skyline. Nieuwe etages en de nieuwe spelregels kunnen alleen dit Pinksterweekend voor slechts 2 euro per stuk worden aangeschaft. Er is slechts een beperkt aantal exemplaren beschikbaar.

Het nieuwe havenspel Rotterdam wordt uiteraard ook gedemonstreerd tijdens het evenement. Op de drukke Maas is het dringen, waardoor er ook wel eens containerschepen in de verkeerde havens terecht komen.

De bezoekers van de beurs kunnen zich inschrijven voor één van de volgende toernooien: Skyline of the World (zaterdag), Section X (zondag) en De Ontembare Stad (maandag). Per toernooi kunnen maximaal 40 deelnemers meedoen. De inschrijving is gratis en elke dag kan de winnaar van het toernooi € 50 en een spel naar keuze van The Game Master winnen.

Voor de minder fanatieke deelnemers is het ook mogelijk mee te doen met de speciale prijsvraag bij de stand van The Game Master. De winnaar krijgt een compleet spellenpakket met alle spellen van The Game Master. Tijdens het evenement is er bovendien voldoende mogelijkheid om spellen als Block It!, De Ontembare Stad, Skyline of the World, Section X, Rotterdam of kaartspel 10 uit te proberen.

The Gamemaster
Days of the Dice

26.05.2007


Bella Sara

In de zomer komt 999Games met een nieuw verzamelkaartspel voor meisjes: Bella Sara. De kaarten bevatten afbeeldingen van paarden en voorwerpen. De afbeeldingen zijn door verschillende artiesten getekend. Naast een naam, heeft elk paard ook een lijfspreuk en een code. Deze code kun je invoeren op internet en zo je eigen stal samenstellen. Met de paarden die je op internet hebt, kun je verschillende dingen doen, zoals borstelen of meedoen aan wedstrijden. De website van de Amerikaanse versie is actief.

Bella Sara

18.05.2007


Prijsvraag bij 999Games

Bij 999Games kun je een exemplaar van het spel Iguazu winnen. Dit ter ere van de keuze van het spel van de maand. Je moet daarvoor een vraag beantwoorden.

999Games

18.05.2007


NK Bordspellen 2007

Door een uit de hand gelopen verhuizing bleek het niet mogelijk voor om dit jaar tijdens de Ducosim lente beurs het NK te organiseren. De organisatie is momenteel druk bezig een alternatieve ruimte te zoeken (suggesties zijn welkom) om het NK eind juni te kunnen gaan houden. Bijna alle spellen zijn bekend: Arkadia (sponsor Ravensburger), Rotterdam (sponsor The Game Master) en Leonardo da Vinci (sponsor QWG). Het laatste spel wordt of Thurn und Taxis van 999Games of Colosseum van Days of Wonder. Tijdens de Ducosim zullen in QWG, The Game Master en 999Games aanwezig zijn.

Omdat de locatie nog onbekend is, kan er nog niks gezegd worden over eventuele inschrijvingskosten. Uiteraard wordt geprobeerd deze zo laag mogelijk te houden en kosten dekkend. Wil jij je met je team inschrijven of wil je meer informatie stuur dan een email aan: inschrijvingNK@europemasters.org. De aanmeldingen worden behandeld in volgorde van ontvangst. Uiteraard dient het NK ook als kwalificatie voor het EK later dit jaar in Essen.

Europemasters

18.05.2007


Prijsvraag bij Gamepack

Op de website van Gamepack kun je meedoen aan een prijsvraag. Je kunt daarbij Portobello Market of Ponte del Diavolo winnen.

Gamepack

08.05.2007


Nieuwe release van QWG

In oktober 2007 komt QWG met een nieuwe release. Ze hebben alvast een tipje van de sluier opgelicht: http://mdoyle.blogspot.com/

En eindelijk is dan ook de Vorsten van Florence beschikbaar. Het spel zal niet alleen hier stof doen opwaaien, het zal in heel Europa goed ontvangen worden is de verwachting van QWG. Wolfgang Kramer is dolblij dat het spel nog voor de nominatie-ronde van de Spiel des Jahres uitgebracht wordt, zodat het een grote kanshebber kan zijn. Het is de grootste release tot nu toe van QWG (en de oplage van het nieuwe spel van oktober 2007 zal nog groter zijn). QWG brengt één van de beste spellen die ooit zijn uitgebracht in Duitsland naar ons land toe in een volledig nieuwe stijl met ook nog eens 2 prachtige uitbreidingen.

QWG

07.05.2007


Nieuwe release van Identity Games

Op 26 mei introduceert Identity Games Het Goud van de Farao tijdens de Days of the Dice in Rijswijk.De spelers besturen zowel een archeoloog als een helper in hun zoektocht naar de schatten in de piramide. Echter, veel schatkamers bevatten boobytraps, dus voor je het weet moet je voor een mummy vluchten uit de piramide, of veroorzaakt de scarabee een kwade wind die jouw zo belangrijke lampjes uitblaast.

winkelprijs: € 29,95 / leeftijd: 10 jaar en ouder / speelduur: +/- 45 minuten / website: www.hetgoudvandefarao.nl

Achtergrond informatie: Het Goud van de Farao is de oorspronkelijke speeltechniek van Tomb Raider. Destijds had het spel de werktitel Gizeh. De licentie van Lara Croft kwam langs en er was grote interesse van een Engelse partij. Daarom is toen de speltechniek omgebouwd om zaken als schieten en goed-tegen-kwaad in te bouwen. Het Goud van de Farao is dus weer terug naar de oorsprong. De belangrijkste verschillen met Tomb Raider:

- iedere speler heeft twee speelfiguren, een archeoloog en een helper
- het speelveld is 6x6 tegels ipv 5x5
- iedereen speelt voor zich
- er wordt niet geschoten
- de archeoloog ontdekt (schat)kamers en mag schatten vervoeren
- de helper kan muren draaien en lampjes plaatsen en wegnemen (door lampjes kun je sneller door de piramide lopen)

Identity Games

07.05.2007


Uitbreiding voor BattleLore

De eerste echte uitbreiding voor BattleLore komt eraan: Call to Arms. Daarmee wordt een nieuwe methode geïntroduceerd om troepen en legers samen te stellen en in te zetten op het slagveld. Dit gaat door middel van een nieuw kaart-gestuurd systeem. Call to Arms bevat: 20 pagina's spelregels, 6 nieuwe slagvelden, 6 sets kaarten, 10 specialisten kaarten en 8 samenvattingskaarten, 8 dubbelzijde terreintegels, 3 nieuwe obstakels, nieuwe fiches, nieuwe banners en een nieuw wapen: de lange-afstands-boog.

In de tweede week van mei worden voor-bestellingen verzonden.

Days of Wonder

07.05.2007


Rotterdam van The Game Master

Op de website van The Game Master kun je een foto zien van de introductie van het nieuwe spel van The Game Master. Het werd uitgereikt aan twee belangrijke vertegenwoordigers van de Rotterdamse haven. Vanaf 23 april 2007 is het spel in diverse winkels te koop.

The Game Master

23.04.2007


Miniaturen voor Wings of War

In mei 2007 komt Fantasy Flight met speciale miniaturen voor Wings of War. Elk vliegtuig is al beschilderd en heeft een doorzichtige basis waar de benodigde informatie op staat. Door middel van 4 blokjes kan de hoogte van het vliegtuig worden aangegeven. Elk vliegtuig wordt geleverd met de bijbehorende bewegingskaarten.

Fantasy Flight

10.04.2007


Spiele-Jahrbuch 2006/2007

Ruim 60 spellenrecensies van actuele spellen vind je in het nieuwe Spiele-Jahrbuch 2006/2007 van Gelegenheitsspieler. Op de website vind je trouwens ook een zeer lezenswaardig online tijdschrift. Dus als je de Duitse taal machtig bent, neem dan gerust een kijkje. Je kunt er ook enkele oudere nummers downloaden.

Gelegenheitsspieler

08.04.2007


Vacature Jumbo

Op de website van Jumbo staat een vacature voor een medewerker binnendienst verkoop. Dus als je in de spellenwereld wilt gaan werken, is dit wellicht je kans.

Jumbo vacature

08.04.2007


Inschrijving Uitdaging 10 geopend

Op zaterdag 23 juni 2007 is het zo ver: de Tiende Uitdaging. 100 vragen en opdrachten en 10 uur de tijd om zoveel mogelijk op te lossen. Een geweldige ervaring. Ronald I en Rutger, de winnaars van de 9e editie zijn begonnen met de voorbereidingen. Er kunnen maximaal 15 koppels meedoen.

Uitdaging 10

03.04.2007


Spelkleden

Een origineel cadeau voor een spellenliefhebber: een spelkleed. En je kunt er nog op spelen ook. Helaas zijn op dit moment alleen de gouwe ouwe spellen verkrijgbaar, zoals Mens-Erger-Je-Niet, Ganzenbord en Monopoly.

Spelkleden

03.04.2007


Eerste zomerspellenweekend

In het weekend van 23 en 24 juni wordt in Nuenen het eerste zomerspellenweekend gehouden. De poort gaat op om 10:00u en sluit zondag om 17:00u. De kosten voor dit weekend bedragen € 35,00 per persoon. Voor de maaltijden wordt ook gezorgd: in de prijs zijn inbegrepen tweemaal een broodlunch en éénmaal een ontbijt en niet te vergeten de barbecue op zaterdagavond. Koffie en thee zijn gratis, bier en fris zijn te verkrijgen tegen een kleine vergoeding.

Zomerspellenweekend

23.03.2007


Mystery of the Abbey nieuwe uitgave

Days of Wonder heeft een nieuwe uitgave van Mystery of the Abbey beschikbaar. In deze uitgave zit tevens de kleine uitbreiding The Pilgrim's Chronichles. Via de website van Days of Wonder is het spel te bestellen. Je kunt daar ook nieuwe verdachtenoverzichten bestellen.

Days of Wonder
Mystery of the Abbey in Spelmagazijn

23.03.2007


Monopoly Lexicon update

De Monopoly Lexicon van Albert C. Veldhuis bestaat al bijna 10 jaar. Bij deze update zijn onder andere de Monopoly spellen van Maleisië, Taiwan, de Filippijnen, Zuid-Korea en Uruguay beschreven. Verder is er een speciaal hoofdstuk gekomen over "Druk-, zet- en fabricagefouten".

Monopoly Lexicon

23.03.2007


Crazy Diamond & Diamant ook in Duitsland

Californian Products is een grote Duitse distributeur van vrijetijds artikelen op de Europese markt. CP gaat het spel Crazy Diamond & Karatino exclusief vermarkten in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Hiermee hoopt de Spelmaker mee te dingen naar de Duitse spellenprijzen. Om het dubbelspel gereed te maken voor de Duitse markt heeft het spel een kleine face-lift ondergaan en zijn de spelregels waar mogelijk verbeterd, zo is er een "Duitse" speelvariant bijgekomen.

Spel-Maker
Spel-Winkel

22.03.2007


4 nieuwe spellen op stapel

In het voorjaar van 2007 komt Spel-Maker met vier nieuwe bordspel releases: Het Supply Chain Spel voor Involvation, Het Verslavingsspel voor leerlingen van groep 8 i.o.v. Tactus verslavingszorg, een BlingBling spel voor VMBO leerlingen i.o.v. de Provincie Utrecht en het luxe bordspel MegaCity voor Siemens.

Bovendien is het consumentenspel "The Dolphin Training Game" in februari gelanceerd tijdens de speelgoedbeurs in Nurnberg, en zeer positief ontvangen. Daar horen we in de toekomst ook wellicht nog meer over.

Spel-Maker
Spel-Winkel

22.03.2007


Pre-order Colosseum

Het door Days of Wonders uitgebrachte Colosseum (van Wolfgang Kramer) kan besteld worden via de website en zal de derde week van maart beschikbaar komen. Het spel zal in het Duits, Engels en Frans verschijnen.

Bestellen
Meer info

05.03.2007


Mastermoves spellensite

Op de nieuwe website Mastermoves.eu kun je diverse spellen van Corné van Moorsel (Cwali) spelen. Op dit moment zijn dat de spellen Streetsoccer, 8 Cities, Land of Lakes en Territories.

Mastermoves.eu

04.03.2007


Bordspellen bij Man Bijt Hond

Op donderdag 1 maart 2007 was spelletjesontwerper Ad Bruynzeel te zien in het televisieprogramma Man Bijt Hond. Je kunt de uitzending nog via internet bekijken.

Man Bijt Hond

04.03.2007


Bordspellen bij TROS Radar

Een week later dan gepland is op maandag 19 februari 2007 het WinX bordspel van Clementoni aan bod gekomen bij het televisieprogramma TROS Radar. Op de website kun je er een kort verslag van lezen. Het spel zou geschikt zijn voor kinderen vanaf 6 jaar, maar ook de ervaren spelers van Gamepack hadden moeite met de warrige regels en de onbegrijpelijke vragen.

TROS Radar

19.02.2007


Ongewone dobbelstenen

Als je op zoek bent naar de wat specialere dobbelstenen, neem dan eens een kijkje bij Q-Workshop. Ze hebben maar liefst 1500 verschillende ontwerpen.

Q-Workshop

13.02.2007


Méllon Magazine

Deze week gaat de nieuwe editie van Méllon Magazine naar de drukker, dus over een week of twee kun je het blad weer in de winkel verwachten.

Méllon Magazine

13.02.2007


Amnesia adventure

Op de website van Mjuks kun je een mooi gemaakt adventure spel spelen. Wie lukt het om het raadsel op te lossen?

Mjuks Amnesia

11.02.2007


Irritating Game

Een klein spelletje, waar je de eerste keren gegarandeerd binnen enkele seconden hebt verloren, kun je vinden bij de Zanorg minigames. Ben jij slim genoeg om het wat langer vol te houden?

Irritating Games

11.02.2007


Vacatures PS-Games

Ben je op zoek naar een baan in de spellenwereld? Kijk dan eens bij PS-Games. Ze hebben op dit moment weer twee vacatures.

Medewerker Verkoop Binnendienst

Een functie waarbij klantcontacten centraal staan en waarbij vragen commercieel correct worden afgehandeld. Nadruk in deze functie ligt met name op de telefonische acquisitie. Je gaat actief op zoek naar nieuwe mogelijkheden en bent verbaal sterk in het adviseren en informeren van bestaande en nieuwe klanten. Je werkt zelfstandig en kunt de juiste prioriteiten stellen. Kortom zij zoeken een commercieel ingestelde verkoper met daadkracht die een affiniteit met spellen wil opbouwen.

Organized Play Coördinator

In deze functie ben je eindverantwoordelijk voor alle Organized Play activiteiten binnen PS-Games. Je plant en organiseert de diverse toernooi programma’s van genoemde verzamelkaartspellen. Deze toernooien bieden spelers de kans om te spelen in wedstrijdverband en promoten derhalve het spel. In deze functie heb je veelvuldig contact met de winkeliers, organisators en spelers in Nederland. Tijdens deze toernooien krijgen de spelers de kans het spel te spelen in wedstrijdverband. Interesse in en kennis van onze spellen is een absolute pré.

PS-Games

11.02.2007


Wolfgang Kramer

Op zijn website heeft Wolfgang Kramer al een uitgebreide pagina over zijn nieuwe spel Colosseum. De moeite van het lezen waard. Tevens kun je er al meer informatie vinden over de nieuwe versie van Die Fürsten von Florenz.

Colosseum bij Wolfgang Kramer
Die Fürsten von Florenz bij Wolfgang Kramer

08.02.2007


Meer Toyfair 2007 Nürnberg nieuws

Ook de websites van Pöppelkiste en Gamepack hebben een uitgebreid verslag van de nieuwe spellen op de Toyfair 2007 in Nürnberg.

Die Pöppelkiste
Gamepack

08.02.2007


Bordspellen bij TROS Radar

Maandag 12 februari 2007 komen er bordspellen aan bod bij het televisieprogramma TROS Radar.

TROS Radar

08.02.2007


Voorverkoop tickets Elf Fantasy Fair 2007 begonnen!

De zevende editie van de Elf Fantasy Fair komt alweer met rasse schreden dichterbij. Van vrijdag 20 april tot en met zondag 22 april zijn de poorten van Kasteel de Haar geopend voor de bezoekers van dit jaarlijkse fantasy spektakel. De voorverkoop zal voornamelijk online plaatsvinden via de website van Elf Fantasy.

Voorverkoop Elf Fantasy Fair

05.02.2007


MB spelletjesdag winnaar

Zondag 28 januari vond in KidzCity in Utrecht de finale plaats van de MB spelletjesdag. Tijdens deze finale maakten 10 finalisten kans op de titel Spelletjeskampioen van Nederland. Na een spannende competitie Twister en Dr. Bibber bleven er twee kandidaten over, die op een mega Onderuit! spel de ultieme strijd leverden om de Gouden Mikado Trofee. Uiteindelijk was Lizel Goedhart uit Haarlem degene die de trofee in haar armen mocht sluiten. De hoofdprijs bestond verder uit een MB Spellenpakket en toegangskaarten voor De Efteling voor de hele familie.

Hasbro

05.02.2007


Noorderspel 2007 - zondag 1 april 2007

De grootste spellenbeurs/markt van noord Nederland komt eraan: Noorderspel'07. Hier introduceren fabrikanten nieuwe spellen die je mag uitproberen, kun je meedoen aan diverse speltoernooien zoals de Kolonisten van Catan en Warhammer. Verder zijn er spellen te koop (gebruikte en nieuwe) en natuurlijk kun je er ook een hapje of een drankje nuttigen. De entree is gratis en ook parkeren is er geen probleem.

Noorderspel
Meer info:  ingrid@noorderspel.nl

05.02.2007


Foto's Nürnberg 2007

De spellenbeurs Nürnberg 2007 vindt op dit moment plaats: de nieuwste spellen worden weer getoond aan mogelijk geïnteresseerde uitgevers. En ook de uitgevers laten weer zien wat ze dit jaar van plan zijn. Deze beurs is namelijk alleen toegankelijk voor mensen die beroepsmatig met speelgoed bezig zijn. Toch hebben we wat mooie plaatjes om aan jullie te tonen.

Algemene info: Toy Fair Nürnberg in Spelmagazijn

05.02.2007


ToyAward 2007

Wildlife DVD Board Game is afgelopen donderdag uitgeroepen tot winnaar van de ToyAward 2007 in de categorie spellen en actie. Deze zeer prestigieuze prijs zal voor het eerst in zijn bestaan uitgereikt worden aan een Nederlands bedrijf. De officiële uitreiking zal woensdag 31 januari plaatsvinden. Andere bedrijven die meededen in deze categorie zijn o.a. Nintendo, Mattel en Lego.

Beschrijving Wildlife DVD Bordspel in Spelmagazijn
Identity Games

29.01.2007


DVD bordspel van Black Box / Kleur bekennen

Ook Jumbo gaat een DVD bordspel uitbrengen: het veelgevraagde Black Box / Kleur bekennen wordt hiervoor in een nieuw jasje gestoken. Het spel gaat True Colours heten en komt waarschijnlijk in september in de winkels beschikbaar. Tegen die tijd volgt er meer info!

Beschrijving Black Box / Kleur bekennen in Spelmagazijn
Jumbo

29.01.2007


The Dolphin Training Game

Op 1 februari 2007 lanceert Spel-Maker tijdens de internationale speelgoedbeurs in Nürnberg The Dolphin Training Game. Doe de Tailwalk met dolfijn Tela en oefen de Goodbye Wave met dolfijn Copan. The Dolphin Training Game, met en over de dolfijnen van de Dolphin Academy in Curacao, is het derde bordspel van de Amstelveense spelmaker Bas Kesting. Na Crazy Diamond & Karatino en Het Vaarbewijsspel is het dolfijnenspel het derde consumentenspel in een serie van vier spellen die het Amstelveense bedrijf Spel-Maker ontwikkelt voor producent Spezet Puzzles & Games.

Het tweetalige spel bevat meer dan 200 speelkaarten met vragen en opdrachten. Het speelbord zelf is een plattegrond van het eiland waar de Dolphin Academy is gevestigd, met grote bassins waar de spelers samen met de dolfijnen oefeningen doen en visjes sparen. Ook aan de jongste dolfijnliefhebbers is gedacht, het 13-delige speelbord is aan de achterkant voorzien van een grote kleurenfoto en vormt zodoende ook een grote vloerpuzzel. 

Spel-Maker

28.01.2007


Uitbreiding voor De Ontembare Stad

Op de website van The Game Master wordt een tipje van de sluier opgelicht van de eerste uitbreiding voor De Ontembare Stad: Het Verraad. Naast de arbeiders en ridders trekken nu ook duistere figuren naar de stad. Kunnen de Grootmeesters het gevaar keren of vallen ze voor de verleiding van macht en invloed?

The Game Master

23.01.2007


Nederlands Kampioen Mens-Erger-Je-Niet

Op zaterdag 14 januari 2007 heeft Ciska Bekkers (59) uit Waalwijk het 29e Nederlands Kampioenschap Mens-Erger-Je-Niet gewonnen. Bijna tweehonderd spelers deden mee aan dit toernooi in Emmeloord. De winnares van 2006 (Annie Hoeks) opende het toernooi en werd uiteindelijk derde.

23.01.2007


QWG Master Print Series

Op de website van White Goblin Games kun je een voorproefje zien van de nieuwe editie van Leonardo da Vinci. Dit zal nummer 1 worden in de nieuwe QWG Master Print Series. Mike Doyle heeft het ontwerp van de doos voor zijn rekening genomen. Op zijn website kun je veel meer alternatieve ontwerpen voor spellen en spellendozen vinden. Deze Master Print Series zien er prachtig uit. Een concurrent voor de grote Alea-serie wellicht?

White Goblin Games
Mike Doyle

21.01.2007


MP3 Kubus?

Wat dacht je van een MP3-speler in de vorm van een kubus. De functies werken alleen als je de juiste zijde oplost en de MP3-speler gaat pas uit als je de hele kubus hebt opgelost. Foto's van dit concept kun je vinden op de website van Yanko Design. (Met dank aan Jeroen voor de tip.)

Yanko Design

21.01.2007


The Isis Adventure

Op internet is weer een puzzel te vinden, vergelijkbaar met The Stone: The Isis Adventure. In Engeland zijn diverse schatten verborgen behorende bij deze puzzel. Net als bij The Stone heb je een fysieke Isis puzzel nodig om op de website in te loggen. Inmiddels kreeg ik de volgende reactie van Paul:

"Okay, ik moet het dan toch maar bekennen. Via een toevalligheid (beetje doelloos surfen) kwam ik in aanraking met de ISIS adventure: een prachtig aluminium object ter grootte van een tennisbal dat eenvoud en schoonheid uitstraalt maar tegelijkertijd een complex geheim in zich heeft. Ik heb de verleiding niet kunnen weerstaan en heb haar (ondanks de stevige prijs) besteld. Hij voelt zwaar, massief, koud maar zéér aantrekkelijk! Iedereen die hem ziet wordt gegrepen door zijn verschijning. Ik heb zelfs gezien dan mijn vrienden er in eerste instantie alleen naar kijken en haar niet eens durven beetpakken. Eenmaal in je hand gebeurt er iets vreemds. Enerzijds krijg je het gevoel dat deze puzzel toch niet echt zo ingewikkeld kan zijn. Anderzijds, na een uurtje draaien, schudden, etc. slaat er een lichte vorm van wanhoop toe. Ben ik dan echt niet slim genoeg om dit ding open te maken? Waar moet ik beginnen? wat betekenen die rare symbolen? Dan toch eerst maar eens beginnen aan de (versleutelde) hints. Deze waren na een avondje puzzelen wel op te lossen. De trots van het oplossen van de hints verdwijnt al snel als blijkt dat ze minder opleveren dan gehoopt. Het probleem lijkt groter te worden. De ISIS knaagt aan mij. Het is mij zeker niet te doen om de prijs die gewonnen kan worden (1000 engelse pond), maar vooral dat ik mij toch niet laat kisten door zo'n @#$%^ metalen bal? Of toch wel? De hints en uren lang draaien, wiebelen, schudden, nadenken, wanhopen hebben nog niet geleid tot de oplossing. Ik haat het ding en houd er van. Aarrgghhh... Dan nog wat punten die mij zo bezig houden:

Dit is een 'must have' !"

Zijn er al mensen aan het puzzelen? Wie weet er meer van?

The Isis Adventure

21.01.2007


Spaanse editie van Colditz

De Spaanse uitgever Devir brengt een nieuwe editie uit van het nog altijd veelgezochte spel Colditz. Het spel is helemaal bijwerkt, maar het uiterlijk van de oude editie is wel behouden. De doos heeft ongeveer het formaat van de vierkante dozen van 999Games/Kosmos en het formaat van het bord is gewijzigd. Hopelijk zal het spel ook via een andere uitgever in een Nederlandse editie verschijnen.

Devir

21.01.2007


Blauwe dobbelsteen gesneuveld

Het huis van Spelmagazijn was altijd herkenbaar door een grote blauwe dobbelsteen die voor de deur steun opgesteld. Helaas is deze dobbelsteen bij de storm van afgelopen week gesneuveld. Mocht er nog iemand weten waar een vervangend exemplaar kan worden gekocht, dan graag een berichtje. De dobbelsteen heeft ongeveer een grootte van 25 cm (zie foto).

E-mail naar Spelmagazijn

21.01.2007


Day & Night naar drukker

Enkele jaren geleden heeft Spelmagazijn het spel Day & Night kunnen testen. Inmiddels is het naar de drukker en over enkele maanden zal het beschikbaar komen in de winkels. Er is ook een online versie gemaakt. Die kun je al uitproberen als je een tegenstander kunt vinden. De eerste twee zaterdag van de maand kun je het spel online leren en de laatste 3 donderdagen van de maand is er een toernooi.

Day & Night preview in Spelmagazijn
Day & Night online

17.01.2007


Beleef Amsterdam ontdekt Spelmagazijn

De website van Beleef Amsterdam heeft Spelmagazijn ook ontdekt en wel de kaartspellen pagina. Bij het onderdeel Sport | Denksport | Kaarten is een link opgenomen.

Beleef Amsterdam

17.01.2007


Uitbreidingen voor Age of Steam

Bézier Games komt met een dubbelzijdige uitbreiding voor Age of Steam. Op de ene zijde van het spelbord kun je Mississippi Steamboats spelen. Stoomboten varen op en neer op de Mississippi en kunnen op een efficiënte manier goederen afleveren. Op de andere zijde kan Golden Spike gespeeld worden. Die is een uitbreiding voor 2 teams van 2 spelers: De Union Pacific tegen de Central Pacific Railroad.

Bézier Games - Age of Steam Mississippi Steamboats
Bézier Games - Age of Steam Golden Spike

17.01.2007


Spellendag The Settlers Lelystad

Op zaterdag 3 februari 2007 organiseert The Settlers in Lelystad een spellendag in het ijsclubgebouw. Als er geen natuurijs is start de dag om 13.00u en gaat maximaal door tot 02.00u. Er kunnen maximaal 40 spelers deelnemen, dus aanmelden is gewenst. De toegang voor niet-leden kost € 3,00. Koffie en thee zijn gratis. Zelf eten en drinken meenemen is toegestaan.

The Settlers

04.01.2007


Elf Fantasy Shop Delft gaat sluiten

De winkel van Elf Fantasy in Delft gaat per 22 januari 2007 sluiten. Vanaf 3 januari 2007 start er daarom een grote uitverkoop met stijgende kortingen. Dat begint op 3 januari 2007 met 10% korting en eindigt op 20 januari 2007 met 75% korting. Neem een kijkje en sla je slag.

Elf Fantasy

04.01.2007


Nieuwe releases QWG

In het eerste kwartaal van 2007 brengt QWG de volgende spellen uit: Caylus (3e Nederlandse editie), de Vorsten van Florenz, Leonardo da Vinci (NL), Yspahan (NL) en Caylus Magna Carta (NL) - het kaartspel. Een prachtige lijst. Je kunt je via de website al inschrijven om zeker te zijn van je exemplaar.

QWG

04.01.2007


Ducosim veiling

Op 17 februari 2007 vindt tijdens de Ducosim beurs weer de jaarlijkse spellenveiling plaats. Op de website van Ducosim kun je het veilingreglement vinden. Ducosim leden kunnen tot en met 8 februari 2007 hun kavels aanbieden.

Ducosim

04.01.2007


Factory Fun puzzel

Op de website van Cwali staat alweer de derde Factory Fun puzzel. Je hebt tot en met 18 januari 2007 de tijd om je oplossing in te zenden.

Cwali

04.01.2007


De beste wensen voor 2007

Spelmagazijn wenst iedereen het allerbeste voor 2007. Het afgelopen jaar hebben ruim 700.000 bezoekers Spelmagazijn weten te vinden. Een waanzinnig aantal. We doen ons best om de kwaliteit van het afgelopen jaar ook weer voort te zetten in 2007.

03.01.2007


Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007