Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Nieuws > Archief

Titel (5K) Nieuws Archief XVII

Deze pagina bevat nieuws over van alles wat met spellen spelen te maken heeft. Omdat het een archiefpagina betreft, wordt deze verder niet meer onderhouden. Het kan dus voorkomen dat bepaalde links naar andere websites of e-mailadressen niet meer bestaan.


Metaforio - Instrument voor visieontwikkeling

Carl Goedebuur heeft een kwartetspel ontwikkeld voor managers. Het kwartetspel kun je via zijn website kopen. Het wordt geleverd in een houten kistje met een bijbehorende DVD met een inleidend verhaal.

Metaforio

27.12.2006


Ultimate Werewolf

Ben je helemaal gek van het spel De Weerwolven van Wakkerdam en is de Engelse taal geen probleem voor je? Probeer dan Ultimate Werewolf. Er kunnen dan maar liefst 31 spelers meedoen. Op elke opvallend geïllustreerde kaart staat precies wat deze doet, dus er hoeft maar weinig te worden uitgelegd.

Bezier Games

27.12.2006


The Isis Adventure

Op internet is weer een puzzel te vinden, vergelijkbaar met The Stone: The Isis Adventure. In Engeland zijn diverse schatten verborgen behorende bij deze puzzel. Net als bij The Stone heb je een fysieke Isis puzzel nodig om op de website in te loggen. Zijn er al mensen aan het puzzelen? Wie weet er meer van?

The Isis Adventure

27.12.2006


Fijne feestdagen

De redactie van Spelmagazijn wenst iedereen fijne feestdagen en een zeer voorspoedig en speelrijk 2007 toe.

24.12.2006


Vrije plaats beschikbaar voor Snowgame 2007

Doordat Esther na de geboorte van haar dochter Mette heeft besloten toch niet mee te gaan op Snowgame, is er onverwacht een plaatsje vrijgekomen. Heb jij interesse om van 9 tot en met 18 maart 2007 mee te gaan naar Königsleiten in Oostenrijk voor dit spellen- en sneeuwfestijn, neem dan zo snel mogelijk contact op met de organisatie.

Snowgame 2007
E-mail organisatie

15.12.2006


FC Spelmagazijn promoveert naar 2e divisie

Het virtuele voetbalteam van FC Spelmagazijn is er voor het eerst in zijn geschiedenis in geslaagd divisiekampioen te worden in de 4e divisie. Daarmee werd een promotie naar de tweede divisie behaald. Reeds twee wedstrijden voor het einde was FC Spelmagazijn zeker van promotie. In de tweede divisie van het voetbalspel United zal het echter een stuk zwaarder worden.

United

15.12.2006


Spelmagazijn breekt opnieuw bezoekersrecord

Op 8 december 2006 is weer het bezoekersrecord van Spelmagazijn gebroken: 3567 bezoekers. De meest bezochte spellen zijn het Sinterklaasspel, Stratego, Cluedo en Monopoly. Nog steeds de traditionele spellen dus.

Spelmagazijn

15.12.2006


Nieuwe editie Caylus

In de tweede week van 2007 zal alweer de 3e editie van Caylus van de band rollen. Op deze doos zal ook naast het nieuwe QWG logo, ook het logo "Winnaar van de NSP 2006" gedrukt staan.

Caylus

15.12.2006


Veldslag Elf Fantasy Fair

Voor de Elf Fantasy Fair van 2007 wordt een veldslag van de Romeinen tegen de Carthagers voorbereid. Er kan nu worden ingeschreven voor één van de legers. Er is plaats voor 300 soldaten van 15 jaar en ouder en 100 soldaten van 12 tot en met 14 jaar. Inschrijven kan tot uiterlijk 31 maart 2007 en het loopt al storm. Tot 31 januari kost het 179 euro, daarna 199 euro. Op de website van Elf Fantasy kun je het inschrijfformulier vinden en antwoorden op diverse vragen.

Elf Fantasy: Elfie Battle

08.12.2006


Bezoekersrecord Spelmagazijn weer verbroken

Op 3 december 2006 is weer het bezoekersrecord van Spelmagazijn gebroken: 3499 bezoekers.

Spelmagazijn

08.12.2006


Onderzoek van Jumbo

Op de website van Jumbo kun je het persbericht over hun onderzoek 'De Spelende Mens' lezen. Bijna de helft van de Nederlanders blijkt wel eens vals te spelen. Zo is er onderzoek gedaan naar geluk in de liefde en geluk in het spel, de gelukskleur bij de keuze van de pion en wat de grootste spelersergernissen zijn. Een kwart van de ondervraagden herinnert zich Mens-Erger-Je-Niet als hun eerste spel en eenderde van de spellen wordt in december gekocht.

Jumbo persbericht

08.12.2006


Spelmagazijn in reclamefolder van Dirk van den Broek

In de reclamefolder van Dirk van den Broek staat een klein stukje over een Sinterklaasspel. Voor meer tips wordt er verwezen naar spelmagazijn.nl.

Dirk van den Broek

03.12.2006


Spellentest in Quest

In het tijdschrift Quest staat een test van 9 spellen. De resultaten zijn bemoedigend. De introductie "Wéér iemand die een schaap wil ruilen voor een erts? Ook wij hadden geen trek in het 741ste potje Kolonisten van Catan. Tijd voor iets nieuws, tijd voor de jaarlijkse Quest Spellentest. ons testteam dobbelde, gokte, bouwde en smokkelde er driftig op los. Negen avonden lang." deed nog het ergste vermoeden. Maar zowel het aanbod als de resultaten zullen zeker de goedkeuring van spellenliefhebbers krijgen. Pinguïn: 8, Skyline of the World: 7, Cluedo DVD: 6, Da Vinci Code bordspel: 7,5. Picture this?: 6, Caylus: 8,5, Manilla: 7,5, Ave Caesar: 7, Paniek in de Wei: 7,5.

Het oordeel van Caylus begint met: "Met 4 uitgeputte hardwerkende mensen aan tafel? We konden er ons niet toe zetten Caylus te spelen. De combinatie van een schier oneindig spelregelboek en een complex spelverloop weerhield ons ervan. Maar 4 dagen later lukte het wel. Wat bleek? De mogelijkheden zijn overweldigend. Het spel zit uitstekend in elkaar en is elke keer anders." En ze waren er zelfs van op de hoogte dat Caylus de Nederlandse Spellenprijs heeft gewonnen. Prima!

Quest Magazine

03.12.2006


Italiaans jurylid voor International Gamers Awards

In november 2006 is Andrea Ligabue toegevoegd aan de jury van de International Gamers Awards. Hij is o.a. sinds 2000 de organisator van ModCon, de grootste spellenconventie van Italië. Goed om te zien dat er nu ook uit het groeiende spellenland Italië een jurylid afkomstig is.

International Gamers Awards

02.12.2006


Spelmagazijn geïnterviewd voor Radio M Utrecht

Op dinsdag 28 november 2006 is Spelmagazijn telefonisch in de uitzending geweest van het programma 'Tijd voor U' op Radio M Utrecht. Presentator Pieter Vorage stelde enkele vragen over de spellenverzameling, de nieuwe spellen, de ontwikkelingen van de spellen, het gebruik van elektronica in spellen en spellen voor kinderen. Na enkele minuten was het interview alweer voorbij. Wie heeft het gehoord?

RTV Utrecht

29.11.2006


Bezoekersrecord Spelmagazijn weer verbroken

Op zondag 26 november 2006 is het bezoekersaantal van Spelmagazijn gestegen naar 3153 en de dag daarna maar liefst naar 3217.

Spelmagazijn

29.11.2006


Adel Verplicht bij Blokker

Bij Blokker is het spel Adel Verplicht in de aanbieding. Je betaalt er nu nog maar € 6,99 voor. Niet laten liggen dus!

Blokker

21.11.2006


NK Block-It

Het Nederlands Kampioenschap Block It! is dit jaar gewonnen door de 11-jarige Jamal Hosni

Evenals vorig jaar organiseerde speluitgeverij The Game Master het Block It! toernooi in de Nieuwerkerkse bibliotheek. Dit bleek wederom een groot succes. Ruim 50 kinderen bezochten het toernooi, aangemoedigd door vrienden en vriendinnen. Doordat Thijs Hess zijn titel niet kon verdedigen, zagen de deelnemers van vorige jaren hun kans schoon om dit jaar de fel begeerde titel Nederlands Kampioen Block It! te veroveren. Ook Luk Rodriges (11), die al eens eerder de derde plaats behaalde, deed een gooi naar het kampioenschap. Hij werd echter gestuit door Jeanne van de Hoek (12). Uiteindelijk moest Jeanne haar meerdere kennen in de 11-jarige Jamal. Het eerste spel had hij met 3-1 gewonnen, maar in het tweede spel wist Jeanne ondanks een achterstand in het begin toch twee blokjes te plaatsen waardoor het enige tijd 2-2 stond. Uiteindelijk won Jamal ook de tweede partij Block It! en mocht hij zich NK Block It! noemen. 

Officiële uitslag:
1. Jamal Hosni (11) van de PWA school
2. Jeanne vd Hoek (12) Rehobot school
3. Luk Rodriges (11) De Terp
4. Anouar Houmaire (12) PWA

Jeanne vd Hoek, Jamal Hosni en Luk Rodriges | The Game Master zelf aan het werk (Foto's: The Game Master)

The Game Master

21.11.2006


Spel-Maker nieuws

In de nieuwsbrief van Spel-Maker worden weer vele nieuwe spellen aangekondigd.

De lancering van Het Vaarbewijs Spel is niet onopgemerkt gebleven. Na de aandacht van Radio 1 (BNN) tijdens het SpellenSpektakel in Eindhoven en het verschijnen van artikelen in de Waterkampioen en andere landelijke media zijn de verkoopcijfers boven verwachting. Zie ook de speciale website.

In samenwerking met Sjaak Griffioen heeft Spel-Maker de finale vormgeving en de produktie van “Blussen!” verzorgd. Een luxe bordspel ten gelegenheid van het 35-jarig jubileum van de Nederlandse Brandwondenstichting.

In samenwerking met O&I heeft Spel-Maker de finale vormgeving en de produktie van “The BPM Game” verzorgd. Een luxe trainingsspel dat door O&i wordt gespeeld met de opdrachtgevers.

Sinterklaas is al weer in het land, een mooi moment om de internetwinkel www.spel-winkel.nl te openen. Op de website kunnen de bezoekers informatie vinden over de consumentenspellen van spelmaker Bas Kesting en de spellen online bestellen.

In december staan er weer twee releases op de rol. ICTU en de Paarse Krokodil is een luxe bordspel voor 2 tot 6 personen. ICTU is een organisatie die ICT projecten voor de overheid uitvoert en daarmee de bureaucratie (de paarse krokodillen) te lijf gaat. Het andere spel is “The Dolphin Training Game”, een tweetalig spel over en met de dolfijnen van de Dolphin Training Academy, in Curacao.

Spel-Maker

21.11.2006


Bezoekersrecord Spelmagazijn weer verbroken

Op zondag 19 november 2006 is het bezoekersaantal van Spelmagazijn voor het eerst de 3000-grens gepasseerd. Maar liefst 3023 bezoekers wisten de website te vinden.

Spelmagazijn

21.11.2006


Factory Fun prijsvraag

Corné van Moorsel heeft op zijn website een Factory Fun puzzel geplaatst. Je krijgt 10 voorgeschreven machines en moet deze proberen zo goed mogelijk in de fabriekshal te bouwen. Je hebt nog tot zaterdag 9 december de tijd om een scherpe oplossing in te zenden. De hoogste score staat op dit moment op 20 (50 bonus minus 30 bouwkosten). Aan de slag allemaal!

Factory Fun

21.11.2006


Noorderspel geslaagd

De Noorderspel beurs van 19 november 2006 is weer prima geslaagd. Met dank aan seb hier alvast twee foto's. Wellicht volgt er later nog meer informatie. De datum voor de volgende editie is inmiddels bekend gemaakt: 1 april 2007 (en dat is geen grapje).

een overzicht | twee charmante dames (Foto's: Seb)

Noorderspel

21.11.2006


Stichting Spelauteurs Nederland (SAN)

Op zaterdag 11 november 2006 is in Utrecht de Stichting Spelauteurs Nederland (SAN) opgericht. De SAN wil zich gaan inzetten voor de belangen van Nederlandse spelauteurs. Betrokken bij de stichting zijn de auteurs: Richard van Oostrum (Symbiose en voorzitter), Sabine Opstelten (Opstelten Speelgoed en secretaris), Richard de Rijk (The Realm of Fantasy en penningmeester) en Thomas Jansen (Elven Ear Games). Tijdens de beurzen in Essen en Eindhoven was de groep al actief onder de naam SAN en heeft in die hoedanigheid ook een klein spel uitgebracht dat tijdens de beurzen te koop was.

15.11.2006


Scrabblewoordenlijst 2007

De Van Dale Scrabblewoordenlijst is volledig vernieuwd. In nauwe samenwerking met de Scrabblebonden van Nederland (SBNL) en België (NTSV), en de Malino Federatie, stelt Van Dale een woordenlijst op die gebaseerd is op de Grote Van Dale. De editie van de Officiële scrabblewoordenlijst 2007 is de eerste die gebaseerd is op de 14e editie van de Grote Van Dale. Naast de woordenlijst is er een volledige beschrijving van het taalreglement zoals dat vanaf 1 januari 2007 bij wedstrijden geldt.

Van Dale Scrabblewoordenlijst

10.11.2006


Speelgoed van het Jaar

Op 8 november 2006 zijn de winnaars van Speelgoed van het Jaar bekend gemaakt. In twee van de vijf categorieën heeft een spel de titel gepakt: Koetje Boe van Jumbo in de categorie 0-4 jaar en Wildlife DVD Bordspel van Identity Games in de categorie 8-12 jaar. Ruim 15.000 mensen hebben hun stem uitgebracht.

Speelgoed van het Jaar

10.11.2006


Caylus hulp

Op de website van Quined Games kun je een hulpkaart voor Caylus downloaden. Dit stappenplan maakt de instap in het spel gemakkelijker.

Caylus hulp

10.11.2006


Maestro Leonardo FAQ

Op de website van DaVinciGames kun je antwoorden op veel gestelde vragen voor het spel Maestro Leonardo vinden. Na het lezen van deze antwoorden kwam ik er achter dat we tijdens het spelen nog een foutje maakten. Na ronde 8 komen er geen nieuwe projecten in het spel. Je moet het doen met de projecten die er aan het eind van ronde 7 al liggen.

Maestro Leonardo FAQ

10.11.2006


Prijsvraag bij vernieuwde Spellengek

De website van Spellengek is vernieuwd. Ter gelegenheid van deze vernieuwing staat er op de website een interessante prijsvraag. Denk je wat van spellen te weten, dan moet je die zeker uitproberen!

Spellengek

10.11.2006


Nederland wint WK Rummikub

In Berg en Terblijt heeft de Nederlandse Jacqueline Beekman (45) het WK Rummikub gewonnen. Ze won twee van de vier partijen in de finale en liet daarmee de andere finalisten uit Zuid-Korea, Griekenland en Zweden achter zich. In totaal namen aan het WK de nationale kampioenen van dertig landen deel.

05.11.2006


Nieuw bezoekersrecord Spelmagazijn

Op 1 november 2006 heeft het aantal bezoekers van Spelmagazijn een nieuw record bereikt: 2715. Waarschijnlijk was iedereen al op zoek naar foto's en verslagen van Spiel en het Spellenspektakel. Ik ga er deze week mee aan de slag. Ik hoop dit weekend meer te kunnen plaatsen.

03.11.2006


Ron van Bruchem wint NK Rubik's Kubus

Tijdens het Spellenspektakel werd het NK Rubik's Kubus gehouden. Ron van Bruchem wist favoriet Joël van Noort te verslaan in de finale. Van 5 pogingen worden de beste en slechtste weggelaten en de overige drie worden gemiddeld. Ron won met een gemiddelde van 15.70 seconden de finale van de 3x3x3 kubus. Spelmagazijn heeft ook nog meegedaan aan de voorrondes en werd daar met een beste tijd (uit drie pogingen) van 41.43 seconden 13e (van de 29 deelnemers). De beste 8 kubussers gingen naar de finale. Joël wist wel de finales van het geblinddoekt kubussen en het kubussen met één hand te winnen. Dit laatste zelfs in een nieuw nationaal record van 31.29 seconden.

Speedcubing

30.10.2006


Nieuw bezoekersrecord Spelmagazijn

Op 29 oktober 2006 heeft het aantal bezoekers van Spelmagazijn een nieuw record bereikt: 2606. Waarschijnlijk was iedereen al op zoek naar de eerste informatie over het Spellenspektakel. Ik ga er deze week mee aan de slag. Ik hoop snel wat te kunnen plaatsen.

Ook tijdens het Spellenspektakel leuke reacties over de website. Mensen die zich kwamen voorstellen, omdat ze wel eens gemaild hadden of de website hadden bezocht. En ook bezoekers die kwamen vertellen dat ze Spelmagazijn de beste website vonden. Erg leuk om te horen. En zelfs de Schotten van Fragor Games (je weet wel: Paniek in de Wei) lezen Spelmagazijn met behulp van het vertaalprogramma Babelfish. Wauw.

30.10.2006


Pinguïn op Jij Bent.nl

Het spel Pinguïn van Phalanx Games is sinds kort te spelen op de website Jij Bent.nl. Op deze website zijn meer interessante spellen te spelen, waaronder diverse spellen van Cwali.

Jij Bent.nl

23.10.2006


Nederlanders stellen teleur tijdens EK Bordspellen

Het EK Bordspellen (gehouden tijdens Spiel 2006) is gewonnen door het Engelse team SharkBait. Ook de tweede plaats ging naar Engeland: The Uninspired. De plaatsen 3 tot en met 6 gingen allemaal naar Duitsland. Het beste Nederlandse team was Cannonfodder met een 10e plaats. De overige Nederlandse teams eindigden als 16e (NLTD), 20e (Over the hill.com) en 25e (Ik speel met groen). In totaal deden 28 teams mee uit de landen: Engeland, Duitsland, Nederland, België, Frankrijk, Tsjechië, Italië, Zwitserland, Ierland en Hongarije. De complete uitslag volgt binnenkort.

EK Bordspellen

23.10.2006


Einduitslag Fairplay Spielescouts

Zoals elk jaar hield het tijdschrift Fairplay ook dit jaar tijdens Spiel weer een Spieleumfrage. Alle bezoekers konden de gespeelde spellen waarderen, waarmee een totaallijst werd samengesteld. De 36 meest gespeelde spellen zijn door ten minste 50 spelers van een cijfer voorzien. Een 1 is daarbij het beste, een 6 het slechtste. Hieronder de top 20. De complete lijst van alle gewaardeerde spellen is te vinden op de website van Games We Play. De reacties op het prototype van het nieuwe Alea spel zijn lovend. Weer echt een veelspeler spel dat we van Alea gewend zijn. De topper van Spiel 2007. Factory Fun van Cwali bereikte in de onderstaande lijst een prima 22e plaats. Opvallend is het grote aantal spellen van kleine uitgevers.

1. Notre Dame (PrototypE) Alea Ravensburger 1−
2. Yspahan Ystari / Huch & friends 2+
3. Die Säulen der Erde Kosmos 2+
4. Maestro Leonardo dV / Abacus 2+
5. Imperial Eggert 2
6. Tara Surprised Stare 2
7. Santy Anno Repos 2
8. Space Dealer Eggert 2
9. Mr. Jack Hurrican 2
10. Hermagor Mind the Move 2
11. On the Underground JKLM 2
12. Haste Bock? Zoch 2
13. Ur What’s Your Game? 2
14. Taluva Hans im Glück 2−
15. Shogun Queen 2−
16. Khronos Matagot 2−
17. Die Baumeister von Arkadia Ravensburger 2−
18. Tempus Pro Ludo 2−
19. Die Säulen von Venedig Goldsieber 3+
20. Sitting Ducks Amigo 3+

Games We Play

23.10.2006


Yspahan

Diegenen die tijdens Spiel het spel Yspahan hebben gekocht moeten even goed kijken of de speelkaarten wel in het spel zitten. Bij een aantal exemplaren ontbreken deze kaarten. Door de uitgever Huch & Friends zullen deze kaarten kosteloos worden toegezonden als je een e-mail stuurt.

E-mail naar Huch & Friends

23.10.2006


Verrassing van Reiner Knizia

Spelmagazijn was dit jaar uitgenodigd voor de uitreiking van de Deutscher Spielepreis in Essen. Tijdens deze uitreiking verscheen tot de verrassing van de gasten onverwachts Reiner Knizia op het podium. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om een tipje van de sluier op te lichten van zijn nieuwe spellen. Het meest verrassende was dat het om een behendigheidsbouwspel ging. Pas bij de eindtelling komt de wiskundige in Knizia weer naar voren. Misschien weet hij met deze wending volgend jaar als winnaar op het podium te staan.

Binnenkort volgt een uitgebreid verslag van het bezoek aan Spiel.

23.10.2006


Bordspel op televisie

Hasbro/Parker komt in november met een "bordspel" dat uitsluitend via de televisie (door middel van een DVD) wordt gespeeld: De officiële UEFA Champions League Interactieve DVD Game. De tot nu toe uitgekomen DVD Games maakten gebruik van een bordspel en een DVD. In dit geval komt er geen bord meer aan te pas. Op de DVD staan 650 vragen over de laatste 10 jaar UEFA Champions League voetbal. Je kunt een voetbalwedstrijd tegen elkaar spelen door vragen te beantwoorden. Elke vraag wordt gesteld aan de hand van een fragment, waarbij je moet aangeven of er bijvoorbeeld wel of niet gescoord wordt of waar de bal zich op dat moment in het veld bevindt. Bij een goed antwoord krijg je de mogelijkheid om te scoren. De doelverdediger kan echter de bal tegenhouden door ook een vraag goed te beantwoorden. De vragen zijn verdeeld in drie moeilijkheidsgraden.

Hasbro

17.10.2006


Monopoly Lexicon 2e update

De tweede update van 2006 is een feit in de Monopoly Lexicon van Albert C. Veldhuis. Enkele updates: Er zijn 3 aanvullingen op hoofdstuk Speciale en Junior Edities, waaronder het Chocolade Monopoly van Nederlands fabrikaat. Het is zeer recent pas in de winkels verschenen. Eveneens van zeer recente publicatie is de Nederlandse versie van het door
Prof.Ralph Anspach ontwikkelde Anti-Monopoly, in een nieuwe gedaante. Zie daarvoor het hoofdstuk: Aanverwante spellen. Behalve een aantal in de laatste maanden verschenen spellen als van Dam tot Dom in 2 versies (Dave Ensberg), Disney - 3D en 2006 FIFA WK (Arend Dieleman) wordt ook extra aandacht gevraagd voor het "Vloerkleed Monopoly" (ook al weer van Nederlands fabrikaat) en de bijzondere uitgave van Transport en Logistiek Nederland. Dit laatste spel is nog voor iedereen verkrijgbaar via de website van TLN.

Monopoly Lexicon

15.10.2006


Project Gipf en SMART

Don & Co en SMART gaan de krachten bundelen. SMART zal de uitgever worden van alle spellen uit het project GIPF. Kris Burm was in 1997 begonnen met het project Gipf en na 9 jaar is het project afgesloten met het 6e spel Pünct. SMART is er van overtuigd dat de spellen uit project GIPF steeds populairder zullen worden als gevolg van de reputatie en de vele prijzen die de spellen gewonnen hebben. Onder de merknaam SmartGames worden de spellen van SMART al in 25 landen gedistribueerd. Don & Co en SMART zullen een gezamenlijke stand tijdens Spiel hebben. Tijdens Spiel 2006 zal Gipf set 3 worden gelanceerd.

Smart

15.10.2006


Noorderspel

De grootste spellenbeurs van Noord-Nederland komt eraan: Noorderspel 2006. Wat is er allemaal op Noorderspel 2006 te doen? Fabrikanten introduceren nieuwe spellen die je mag uitproberen. Je kunt meedoen aan diverse speltoernooien zoals de Kolonisten van Catan en Warhammer. Je kunt er spellen kopen (gebruikte en nieuwe). Je kunt er natuurlijk ook een hapje of een drankje nuttigen. Het mooiste is: De entree is gratis! Waar en wanneer is het? Noorderspel 2006 vindt plaats op 19 November 2006 van 10.00 uur tot 17.00 uur in DSW Stadspark, Peizerweg 128 te Groningen. Voor meer informatie kun je kijken op de website van Noorderspel 2006.

Noorderspel

15.10.2006


Beestenveiling online

Op de website van University Games kun je diverse spellen online spelen. Sinds kort kun je ook het geweldige kaartspelletje Beestenveiling spelen. Het werkt prima en je kunt het spel er goed leren. Er zijn twee afwijkingen ten opzichte van het echte spel: de verkregen kaarten worden gesloten bewaard, zodat je niet goed weet hoeveel elke speler heeft. De belangrijkste verandering is echter dat alle kaarten geveild worden en dat er niet gestopt wordt bij de 4e blauwe kaart. Probeer het eens uit zou ik zeggen!

Beestenveiling

11.10.2006


Mr. Jack

Het Zwitserse Swiss Games komt met het twee-speler spel Mr. Jack.  De ene speler speelt Jack the Ripper, de andere speler de detectives die Jack proberen te vangen. Jack heeft zich echter vermomd als één van deze detectives. Om beurten verplaatsen de spelers een van de detectives door de straten van Londen. Straatlantaarns zorgen voor licht en schaduwen. Weet Jack uit handen van de detectives te blijven? Een jaar geleden werd het spel nog in een gelimiteerde uitgave van 250 stuks geheel uitverkocht. Mr. Jack is een verbeterde uitgave in vier talen (Frans, Engels, Duits en Nederlands). Het spel zal verkrijgbaar zijn tijdens Spiel voor € 30,00. Maar als je een exemplaar via e-mail reserveert, dan krijg je € 5,00 korting.

Mr. Jack tijdens Suisse Toys, twee detective kaarten met hun speciale eigenschappen en het spelmateriaal

Swiss Games

10.10.2006


Gevonden: Het zwarte schaap

De zoekactie naar het Zwarte schaap is beëindigd. Het Zwarte Schaap is in Utrecht gevonden. Safet Syla uit Echt heeft het schaap uiteindelijk gevonden en een parachutesprong boven Texel gewonnen. Op de website kun je o.a. een foto van Boer Tjebbe zien.

Paniek in de Wei

06.10.2006


Illustrator gezocht

Op het Boardgames Prikbord staat een oproep van Kwazimodo. Hij zoekt een illustrator om eindelijk zijn spellen Drakenoog en The Bet uit te brengen. Hij zoekt een Vlaming of een Nederlander om een vast team te vormen.

Insula Games
E-mail naar Kwazimodo

03.10.2006


Skyline Prijsvraag

Er komt een nieuwe editie van het spel Skyline. The Game Master heeft daarbij ook nieuwe etages met Skyline of the World erop laten maken. Wie de beste spelregel verzint met deze etages, wint een reis naar New York. Dus altijd de moeite waard om daar even over na te denken. Op de website is geen informatie te vinden over de reis. (Hoe lang? Voor hoeveel personen?). En ook over de etages is de informatie erg beperkt. (Om hoeveel etages gaat het bijvoorbeeld?). Deze actie was natuurlijk nog beter tot zijn recht gekomen als Skyline of the World de Nederlandse spellenprijs zou hebben gewonnen.

The Game Master

03.10.2006


Gezocht: Het zwarte schaap

De zoekactie naar het Zwarte schaap is in volle gang. De actie wordt ondersteund door posters met "GEZOCHT: Het zwarte schaap" en een radio campagne op radio Veronica. Het Zwarte Schaap zal ergens in Nederland verborgen zijn. Kijk op de website voor foto's en volg de route van het Zwarte schaap. Ook in de Metro van 03-10-2006 stond een advertentie met het Zwarte Schaap.

Paniek in de Wei

03.10.2006


Caylus wint Nederlandse Spellenprijs

Met overweldigende voorsprong heeft Caylus de Nederlandse Spellenprijs gewonnen. Tweede en derde werden Skyline en Pinguïn. Via internet kon iedereen zijn stem uitbrengen. In totaal zijn er ruim 700 geldige stemmen binnengekomen.

Nederlandse Spellenprijs

02.10.2006


Detectivejacht

Op de website Cluedo.com is een detectivejacht aan de gang. Als jij vóór 25 oktober de juiste beschuldiging uit, kun je een reis naar San Francisco en een bezoek aan Alcatraz winnen. Op de website staat precies wat je moet doen. Wekelijks kun je mooie Cluedo prijzen winnen.

Cluedo.com

26.09.2006


Spelletjesdag.nl

Jetix organiseert de komende maanden in samenwerking met MB Spellen elke maand een spelletjesdag. De zondagen 24 september, 22 oktober, 26 november, 17 december en 14 januari zijn deze spelletjesdagen. Op de website kun je precies zien wat je moet doen om je aan te melden. En uiteraard wordt er op Jetix televisie ook aandacht aan besteed.

Spelletjesdag

26.09.2006


Gezocht: Het zwarte schaap

Eind september wordt er een grote promotie actie voor Paniek in de Wei opgezet. Er gaat gezocht worden naar het Zwarte Schaap. De actie wordt ondersteund door posters met "GEZOCHT: Het zwarte schaap" en een radio campagne op radio Veronica. Het Zwarte Schaap zal ergens in Nederland verborgen zijn.

Paniek in de Wei

19.09.2006


Gratis voetbalspel bij ElvenEarGames

Op de website van ElvenEarGames kun je een gratis een voetbalspel downloaden. Even printen, knippen en plakken en je kunt aan de slag met het Stupid Little Soccer Game.

ElvenEarGames

19.09.2006


Leeuwenhart computerspel

Op 5 oktober 2006 verschijnt bij Denda het computerspel van Leeuwenhart. Bij Denda zijn eerder o.a. de computerversies van de Kolonisten van Catan en Puerto Rico verschenen.

Denda

19.09.2006


Méllon Magazine

Het tweede nummer van het (gratis) tijdschrift Méllon is verschenen. Naast heel veel spellenrecensies, is er nu ook aandacht voor o.a. miniaturen en spellenprijzen. In dit nummer o.a. recensies van Caylus, Ticket to Ride, Celtica, Het Spel der Tronen, Brillance, Zèrtz, Stratego Marvel Heroes, Scotland Yard, Rummikub, Foute Vrienden Vette Feesten en nog veel meer.

Méllon

19.09.2006


Caylus wint Deutscher Spielepreis

Met overweldigende voorsprong heeft Caylus de Deutscher Spielepreis gewonnen. Tweede en derde werden Thurn und Taxis en Antike. Via internet kon iedereen zijn stem uitbrengen. In totaal zijn er ruim 1700 geldige stemmen binnengekomen. Nacht der Magier is het beste kinderspel geworden.

Deutscher Spielepreis

19.09.2006


Caylus wint International Gamers Awards

Caylus heeft de International Gamers Award bij de multiplayer strategie spellen gewonnen. In een nek-aan-nek race werd Jenseits von Theben verslagen. Bij de tweespeler-spellen won Twilight Struggle, dat ook al had gewonnen bij de historische simulaties. Een uniek resultaat.

International Gamers Awards

19.09.2006


NewAmigosVille

Vandaag, 19 september 2006, is om 19.00u het internationale talencafé ¡NewAmigosVille! geopend.

AMSTERDAM Kriterion, Roetersstraat 170
ROTTERDAM Concordia, Oostzeedijk 56B
MAASTRICHT Café Clinique, Platielstraat 9A
UTRECHT Winkel van Sinkel, Oudegracht 158
LEUVEN Bar Del Sol, Schapenstraat 105
GENT Mosquito Coast Reiscafé, Hoogpoort 28
BRUSSEL Café Monk, St. Kathelijnestraat 42
LILLE Café de Paris, 34 rue de Paris
PARIS Tribar, 20 rue de Lappe, 75011
MONTPELLIER Café Del Món, 1 rue Vanneau

Ontmoet nieuwe mensen en ontdek de hele wereld. Speel het leuke en toegankelijke ¡NewAmigos! bordspel en spreek voor je het weet een andere taal! Je kunt kiezen tussen: Español, Français, Nederlands, Deutsch, English, Italiano of Norsk. Welke moedertaal je ook spreekt, of je nu beginner bent of de andere taal al redelijk beheerst, alle drie de speelniveaus (beginner, gevorderd, expert) kunnen met elkaar gespeeld worden! Ontmoet lokale and internationale mensen en maak nieuwe vrienden!

¡NewAmigosVille! is elke dinsdag vanaf 19 uur geopend, van september tot december en van januari tot april.

New Amigos

19.09.2006


Wie wordt de startspeler?

Word je er ook zo zat van dat altijd de jongste speler moet beginnen? Nu is er de oplossing: het kaartspel Startplayer. Trek een kaart en deze bepaalt wie de startspeler van het spel wordt. Op de website kun je het basisspel en diverse boosters bestellen. Ook is er een speciale versie als je naar Spiel in Essen gaat.

Startplayer.com

19.09.2006


Stemmen!

Sinds enkele dagen kun je je stem uitbrengen op het Speelgoed van het Jaar. Het zou leuk zijn als er weer eens een spel wint. Dus draag je steentje bij!

En als je nog niet gestemd hebt voor de Nederlandse Spellenprijs... niet vergeten!

Speelgoed van het Jaar
Nederlandse Spellenprijs

17.09.2006


Nieuwe spellen al uitverkocht

Een aantal nieuwe spellen die tijdens Spiel 2006 zullen verschijnen zijn al voordat de beurs begint uitverkocht. Hameln (Fragor Games), de Reef Encounter uitbreiding (R&D Games), Fowl Play (R&D Games) en de nieuwe Age of Steam uitbreidingen (Winsome Games). Nu maar hopen dat dat geen trend gaat worden.

10.09.2006


Huis met spellenzolder te koop

Op Funda staat een huis met spellenzolder te koop. Helaas krijg je de spellen er voor deze prijs niet bij. Mocht je een huis met spellenzolder in Hoofddorp zoeken, kijk dan op de onderstaande link.

Funda

10.09.2006


Spellenprijzen

Sinds deze week kun je je stem uitbrengen voor de Nederlandse Spellenprijs. Als je je stem uitbrengt, maak je ook nog eens kans op het winnen van een stapel spellen. Vanaf 14 september kun je ook je stem uitbrengen voor Speelgoed van het Jaar. In Oostenrijk is het Spiel der Spiele bekend gemaakt: De Verborgen Vallei (Hasbro) van Reiner Knizia. In Noorwegen zijn de nominaties voor het spel van het jaar bekend gemaakt: Kinderspellen: Funnyfarm, Geistertreppe, Alias jr, Mighty Magpies, Speedybag. Familiespellen: Aqua Romana, Elasund, Ticket to ride Europe, Cluedo dvd, Gipf. Partyspellen: Crossword Pyramids, Therapy, He & She, Reiselyst. En tot slot is de winnaar van de International Gamers Awards in de categorie Historische Simulaties bekend gemaakt: Twilight Struggle. Dit spel maakt ook nog kans om de prijs te winnen bij de twee-speler spellen in de categorie Strategische spellen.

Spellenprijzen

06.09.2006


Games Day American Book Center

American Book Center Amsterdam organiseert in samenwerking met PS Games op zaterdag 16 september 2006 een spellendag. Iedereen die interesse heeft in games is welkom. Omdat een deel van het publiek Engelstalig is richten zij zich ook vooral op Engelstalige spellen. Demonstraties van de Dungeons & Dragons Miniature Game en de nieuwe game Dreamblade. Verder demonstraties van onder andere Call of Cthullu en Magic the Gathering. Speel een potje Dungeons & Dragons, Munchkin, Guillotine of andere bord-, kaart- of rollenspellen met anderen. Probeer verschillende nieuwe spellen. Ontmoet nieuwe spelers.

Voor meer informatie of om je op te geven als vrijwilliger: E-mail naar ABC of bel 020-5352582.

Locatie: American Book Center Treehouse, Voetboogstraat 11, Amsterdam

American Book Center

06.09.2006


Méllon

Nummer twee van het gratis tijdschrift zit er aan te komen. Als je je hebt aangemeld bij een aangesloten winkelier, moet je inmiddels een e-mail hebben ontvangen. Zo niet, neem dan even contact op met Méllon. Als het goed is, kan de winkel het tijdschrift nog voor het weekend verwachten.

Méllon

05.09.2006


Hoornse Spellendag

Op zondag 12 november 2006 wordt de tweede Hoornse Spellendag georganiseerd. Deze wordt gehouden in wijkcentrum Risdam in Hoorn. De bijbehorende website wordt binnenkort vernieuwd. Houd deze goed in de gaten.

Hoornse Spellendag

05.09.2006


The Great Escape

Op de website Stalag Luft III kun je na aanmelding op het forum het bordspel The Great Escape downloaden. Al het materiaal kun je zelf uitprinten. Het ziet er zeer interessant uit. Er is ook een table top versie met miniaturen. De uitvoering van de makers zelf ziet er prachtig uit. Voor deze table top versie kun je zelfs bouwplaten downloaden voor de diverse gebouwen. De makers zijn erg geïnteresseerd naar je ervaringen.

Stalag Luft III

05.09.2006


GameWizz DVD

Enige tijd geleden stond in Spelmagazijn nieuws een oproep van Showdown TV. Er werd gezocht naar een gamewizard die spellen kon uitleggen op DVD. Ronald van Spelmagazijn heeft ook meegedaan aan de audities en is tweede geworden. Armand Servaes van Spelgroep Phoenix is uiteindelijk uitgekozen als gamewizard. Inmiddels is een demo DVD gemaakt, die onderweg is naar diverse uitgevers. Dus als het een beetje meezit, kun je in de toekomst je spellen van DVD leren, in plaats van de spelregels te moeten doorlezen. "Heb je zin om gezellig een nieuw bordspel te spelen? Kent echter geen van je spelgenoten de regels en heb je zelf geen zin om eerst alle spelregels te lezen? Dan is hier de GameWizz dvd! Heerlijk vanuit je luie stoel naar spellenspecialist Armand Servaes kijken die je alles haarfijn uitlegt. Een bordspel spelen is nog nooit zo makkelijk geweest.", aldus de achterzijde van de DVD doos.

Showdown TV

04.09.2006


Noordhollands Dagblad

In het Noordhollands Dagblad van woensdag 30 augustus 2006 stond een interview met Remco Krull van de spellenclub Scorespoor uit Hoorn en omstreken. Naast het interview staat een artikel over het spel H2Olland. Helaas is de krant vergeten te vermelden dat het spel o.a. gekocht kan worden bij Het Gele Teken in Hoorn (Grote Oost 35, 0229-218623).

Noordhollands Dagblad

31.08.2006


Stad & Land bij JijBent.nl

Op de website JijBent.nl kun je sinds kort het spel Stad & Land spelen. Het lijkt op een eenvoudige versie van het spel Isi van Cwali. Je moet proberen steden te verbinden met wegen. In Isi moet je nog blokjes verzamelen, waarmee je de wegen kunt betalen. In Stad & Land zijn er geen bouwkosten. In 10 dagen zijn er al meer dan 10.000 spellen gespeeld.

Stad & Land

29.08.2006


Spel-Maker televisie commercial

Op zaterdag 26 augustus 2006 was de eerste televisie commercial van Spel-Maker te zien op AT5. In een sneltreinvaart kwamen enkele spellen van Spel-Maker langs met een enigszins saaie voice-over. Hieronder enkele afbeeldingen. De reclame bleef erg serieus en er sprak weinig plezier uit. Hopen dat het toch aanslaat.

Spel-Maker

28.08.2006


Play by e-mail

Op de website van Lords of Conquest kun je diverse spellen via e-mail spelen. Het gaat om multi-player strategische wargames. Er zijn geen kosten aan verbonden. Er zijn diverse spellen, die plaatsvinden in verschillende werelden: de middeleeuwen, in Rome, ten tijde van Napoleon, de fantasiewereld van Tolkien of het oude Japan. Nieuwe spelers zijn welkom.

Lords of Conquest

25.08.2006


Spel-Maker televisie commercial

Zaterdag 26 augustus 2006 is de eerste televisie commercial van Spel-Maker te zien op AT5.

Het uitzendschema:
zaterdag 26 augustus: tussen 11:30u en 17:30u 10 maal
zondag 27 augustus: tussen 11:30u en 17:30u 10 maal, na het 8 uur journaal 1 maal
zaterdag 2 september: tussen 11:30u en 17:30u 10 maal
zondag 3 september: tussen 11:30u en 17:30u 10 maal, na het 8 uur journaal 1 maal
zaterdag 16 september: tussen 11:30u en 17:30u 10 maal
zondag 17 september: tussen 11:30u en 17:30u 10 maal, na het 8 uur journaal 1 maal 

De commercial is vanaf 26 augustus ook op de website van Spel-Maker te zien.

Spel-Maker

25.08.2006


Ducosim spellenbeurs

Op zaterdag 2 september 2006 is er weer de nieuwe Ducosim spellenbeurs in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de website van Ducosim kun je zien wat er zoal te doen is. In ieder geval is er de start van de verkiezing van de Nederlandse Spellenprijs. Alle genomineerde spellen kunnen worden uitgeprobeerd.

In de Jaarbeurs zijn ook de Blokker Magazijn dagen, dus waarschijnlijk kun je weer veel goedkoper parkeren. En ook het boekenfestijn is hetzelfde weekend in de jaarbeurs. Mooi te combineren met de spellenbeurs.

In de activiteitenagenda van de Jaarbeurs staat de Ducosim spellenbeurs helaas niet vermeld.

Ducosim spellenbeurs

23.08.2006


Scorespoor in Spelmagazijn

De schade die een hacker heeft aangebracht in de database van de website Scorespoor.nl blijkt groter dan verwacht. Er zal niet verder worden getracht deze te herstellen. De spellenverslagen van Scorespoor zullen voortaan in Spelmagazijn te lezen zijn. De informatie over de spelers van Scorespoor en de interessante interviews zijn inmiddels opgenomen in Spelmagazijn. Zo is er na Spellenstapel.nl op korte termijn een tweede website gesneuveld.

Scorespoor in Spelmagazijn

19.08.2006


Doolhofspel online bij Ravensburger

Op de website van Ravensburger kun je een versie van De Betoverde Doolhof spelen. Hij is vertaald in het Nederlands, maar daarin kom je nog wel enkele kleine foutjes tegen. Het spel is best leuk om een beeld van het bordspel te krijgen. Het is mooi uitgevoerd en je kunt tegen de computer of een echte tegenstander spelen.

Ravensburger

18.08.2006


War on Terror bordspel

In oktober 2006 verschijnt er een bordspel over de strijd tegen terrorisme. Het is een "familiespel" voor 2 tot 6 spelers. Het was vandaag zelfs op de radio in 3FM nieuws. De ontwerpers hebben twee jaar over het spel gedaan, dat in een dronken bui schijnt te zijn verzonnen. Geen enkele uitgever durfde het aan om een spel over terrorisme uit te brengen, dus wordt het in eigen beheer uitgegeven.

War on Terror Boardgame

18.08.2006


Voorronde NK Catan

Cebrozias Gym Amsterdam presenteert in samenwerking met 999-Games een voorronde voor het Nederlands Kampioenschap Kolonisten van Catan tijdens de open haven dagen en het open haven festival op zaterdag 26 augustus 2006 op de kop van het Java-eiland te Amsterdam. Kosten entree 5 euro, kosten deelname 1,50 euro. Iedereen kan deelnemen aan dit toernooi en er wordt gespeeld volgens de officiële spelregels. Evenals op het NK worden er drie rondes gespeeld: de eerste alleen met Kolonisten Basis, de tweede met Zeevaarders erbij en de derde met Steden en Ridders. De top 4 winnaars mogen deelnemen aan het Nederlands Kampioenschap Kolonisten van Catan tijdens het SpellenSpektakel 2006 te Eindhoven. Belangstellenden kunnen zich opgeven bij Henna. Geef de volgende gegevens door: naam, adres, telefoonnummer, mailadres en leeftijd. Ook voor vragen kan er naar haar gemaild worden. Aanvang toegang terrein vanaf 10.00 uur. Start toernooi 12.00 tot 18.30 uur.

Cebrozias
Open Haven Podium

16.08.2006


Monopoly gaat digitaal

In de nieuwste uitvoering van Monopoly vind je geen speelgeld meer, maar een geldautomaat. Het betalen en ontvangen van geld gaat door middel van een creditcard.

De Digitale Revolutie

16.08.2006


International Gamers Awards

De nominaties voor 2006 zijn bekend gemaakt:

Multiplayer: Antike, Blue Moon City, Caylus, The End of the Triumverates, Hacienda, Indonesia, Jenseits von Theben, Mykerinos, Railroad Tycoon, Thurn und Taxis, Um Krone und Kragen

Twoplayer: Aton, Blokus Duo, Pünct, Twilight Struggle, War of the Ring: Battles of the 3rd Age

International Gamers Awards

14.08.2006


Speelgoed van het Jaar

De vakjury van Speelgoed van het Jaar bijeen geweest om de nominaties te verzorgen. Spelmagazijn was daarbij uitgenodigd om de spellen die genomineerd waren in de categorieën 8-12 en 12+ uit te leggen en toe te lichten. Van de 10 nominaties in deze categorieën zijn er 6 voor spellen. Zo zijn genomineerd: Da Vinci Code Bordspel (Identity Games), Picture This (Jumbo), Manilla (999Games), Wildlife DVD Bordspel (Identity Games), New Amigos (University Games), Paniek in de Wei (999Games). Ook in de jongere categorieën zijn nog enkele spellen genomineerd: o.a. Koetje Boe (Jumbo), Mikado (Hasbro), Stef Stuntpiloot (Hasbro) en Hide & Seek Safari (Smart NV).

Speelgoed van het Jaar

14.08.2006


Stratego Olympiad & Wereld Kampioenschap Barrage

Doe mee! Prijzengeld? € 350,00. Wanneer?  26 en 27 augustus 2006. Waar? Londen. Deelname?! Aanmelden? Vragen? Vraag het Roel Eefting. Kosten accommodaties? 22 ponden op het nabij gelegen universiteitscomplex.

Wedstrijdschema:

Zaterdag 26 augustus
09:00 - 10:00 uur: Aanmelding.
10:00 uur: Opening door Marc Nickel, de Game Foundation.
10.00 - 14.45 uur: Wereldkampioenschap Barrage 2006 10 ronden
15.00 - 17.00 uur: Stratego Olympic Kampioenschap 2006 – junior/senior spelers. Ronde 1 & 2.

Zondag 27 augustus
09.00 - 14.00 uur: Ronde 3 t/m 7
14.15 - 17.15 uur: Stratego Wereld Team Kampioenschap (3 spelers) 2006 Ronde 1 t/m 3

E-mail naar Roel Eefting

14.08.2006


Spelmagazijn goedgekeurd door McAfee SiteAdvisor

McAfee SiteAdvisor heeft Spelmagazijn.nl getest een geen noemenswaardige problemen gevonden. Altijd leuk om te weten. Als je het daar mee eens bent, kun je dat op website van SiteAdvisor aangeven.

SiteAdvisor

13.08.2006


Speel! De kunst van het spel

In het Cobra museum in Amstelveen is een zomertentoonstelling van 17 juni tot 24 september 2006. Kunst & Spelen komen samen in deze 'speelse' zomertentoonstelling voor alle leeftijden. Een kunsttentoonstelling, waarin tevens spelelementen (kunstwerken waarmee gespeeld kan worden!) zijn opgenomen. Tijdens 'Speel! De kunst van het spel' worden tal van leuke educatieve workshops en activiteiten georganiseerd.

Cobra Museum

13.08.2006


NK Kolonisten van Catan en NK Carcassonne

Informatie van 999Games: Word jij Nederlands kampioen de Kolonisten van Catan of Carcassonne? Ook dit jaar wordt er op het Spellenspektakel in Eindhoven een NK de Kolonisten van Catan en een NK Carcassonne georganiseerd. Jij kunt hieraan meedoen door je te plaatsen via één van de voorrondes in Nederland. De eerste voorronde van het NK De Kolonisten van Catan wordt georganiseerd door spellenclub Cebrozias uit Amsterdam in samenwerking met 999 Games en zal plaatsvinden op 26 augustus tijdens de Open Haven dagen in Amsterdam. Kijk in de evenementenagenda voor inschrijfinformatie. De overige voorrondes zullen plaatsvinden in september en oktober. Kijk voor meer informatie en data op de evenementenagenda. Deze zal vanaf 1 september geheel bijgewerkt zijn.

999Games Evenementenagenda

13.08.2006


Route 999

Route999 is op de Wadden geweest. Er werden zowel oude als nieuwe spellen gedemonstreerd. Bij de oude spellen waren vooral Halli Galli en de grote uitvoering van Jakkiebak Kippenkak in trek. Van de nieuwe spellen trokken de grote modellen van de schapen van Paniek in de Wei de aandacht. Op de laatste foto zie je de winnaar van Paniek in de Wei.

Foto's: 999Games

Route999

13.08.2006


Méllon

Op de Games & Toys Experience kon je een exemplaar krijgen van een nieuw spellentijdschrift: Méllon. Inmiddels is het al weer even geleden, maar het goede nieuws is dat het nieuwe nummer er aan komt. Het volgende nummer verschijnt eind deze maand en ligt begin volgende maand in de speelgoedhandel. Er liggen vier maanden tussen de eerste twee nummers, maar dat heeft een praktische oorzaak. Het eerste nummer moest gelanceerd worden tijdens de beurs Games & Toys in Gent. Omdat het uitgeven van tijdschriften midden in de zomer niet echt lucratief is, is het tweede nummer iets opgeschoven. Het derde nummer verschijnt begin november.

Méllon

11.08.2006


Nog een spellenbaby

Het is blijkbaar een vruchtbare tijd, want er is weer een spellenbaby geboren. Ditmaal zijn Remco en Sarah de gelukkige ouders. Zij hebben een dochter gekregen: Naomi Esmee. Op de website van Scorespoor.nl kun je al een foto van de kleine zien.

Scorespoor.nl

11.08.2006


Spellenstapel ten einde

Vorige week kwam het bericht binnen dat de website Spellenstapel gaat verdwijnen. Door persoonlijke en lichamelijke omstandigheden kan Jeroen niet verder gaan met de website. En aangezien er inmiddels al veel meer websites met informatie zijn, is de noodzaak er niet zo direct meer. Hij moet even wat meer afstand tot de spellenhobby nemen, maar je zult hem er zeker weer terugzien. Hij wil iedereen bedanken die heeft meegeholpen aan de inspiratie voor Spellenstapel. De website zal nog tot oktober 2006 online zijn.

Om de interessante inhoud niet verloren te laten gaan, zal een groot deel stap voor stap worden geïntegreerd in Spelmagazijn. Het grootste deel zal bestaan uit de spellenrecensies, maar ook een klein deel van de andere inhoud zal in Spelmagazijn worden geplaatst, zodra daar even gelegenheid voor is.

Spellenstapel.nl

11.08.2006


Spellenbaby

Vorige maand is Christophe David Valentijn geboren, zoon van Armand en Tamara. Zij hebben elkaar leren kennen op een Ducosim conventie. Sindsdien zijn ze beide samen actief in de spellenwereld, o.a. met spelgroep Phoenix. Nu is er dus een toekomstig spellenspeler geboren.

het geboortekaartje

Spelgroep Phoenix

07.08.2006


Vaarbewijsspel

Persbericht
Wat is de aanbevolen hoogte van een zeereling? In welke provincie ligt Urk? Wanneer werd de V.O.C. opgericht? Zomaar een greep uit de 300 vragen uit de basisset van “Het Vaarbewijs Spel”, van spelmaker Bas Kesting. In samenwerking met gediplomeerd vaarinstructeur Onno Hoevers heeft het Amstelveense bedrijf Spel-Maker een spel ontwikkeld ter ondersteuning bij de examens voor de diverse vaarbewijzen.

De vaarbewijstheorie staat centraal, maar het spel kan tegelijkertijd gespeeld worden door spelers met en zonder kennis van de vaarregels. In het spel proberen maximaal zes spelers op een stervormig bord als eerste zes Nederlandse havens te bezoeken. Dat kan over land of over water. Onderweg moeten de spelers vragen beantwoorden en kunnen zij sparen voor een groter schip of een vaarbewijs. Maar dat gaat niet zonder slag of stoot. Spelers kunnen bijvoorbeeld een flinke storm tegenkomen, gecontroleerd worden door de waterpolitie of motorpech krijgen.

 “We wilden een spel dat ook gespeeld kan worden door mensen zonder nautische kennis, en dat kan met dit spel,” aldus de spelmaker. De vragen voor vaarbewijs 1 en 2 zijn samengesteld door gediplomeerd instructeur Onno Hoevers (NWWB-erkend), daarmee is het spel geschikt om te gebruiken ter ondersteuning bij de cursus Vaarbewijs en Vaarbewijs 2. De algemene vragen gaan over uiteenlopende onderwerpen op watersportgebied, van skutjesylen tot kitesurfen, van spreekwoorden tot visserslatijn. De spelers krijgen altijd vragen die aansluiten bij het niveau van de speler, het vaarbewijsspel kan dus gespeeld worden door spelers met en zonder nautische kennis.

Het vaarbewijs spel is alweer het tiende bedrijfsspel van spelmaker Bas Kesting, behalve vaarscholen hebben al diverse grote watersportwinkels interesse getoond in het spel.

Vaarbewijsspel

02.08.2006


Hameln

Vorig jaar kwam Fragor Games met het spel Shear Panic naar Spiel. Door de geweldig leuk uitziende schaapjes was het spel al voor de beurs uitverkocht. Dit jaar komen ze met een spel vol met ratten en natuurlijk de rattenvanger van Hamelen. De productie wordt dit keer door Ludofact gedaan, waardoor het spel een professionelere uitstraling krijgt. Er worden maar liefst 1.000 exemplaren geproduceerd. Je kunt van tevoren weer exemplaren reserveren (à € 35,00) en inmiddels zijn er al 200 exemplaren gereserveerd. Het loopt dus storm!

Hameln

02.08.2006


Tavern

Op de website van Elven Ear Games kun je alvast een sneak preview zien van het aankomende kaartspel Tavern. In dit spel voor twee spelers beheren de spelers ieder een taveerne. Het doel is natuurlijk zoveel mogelijk klanten te lokken en deze zo lang mogelijk binnen te houden. Maar met al die fantasiefiguren zoals een elf, een dwerg of een trol, wordt dat niet gemakkelijk. Als het goed is kun je het spel tijdens Spiel 2006 verwachten.

Tavern

02.08.2006


Nederlandse Spellenprijs

De nominaties voor de Nederlandse Spellenprijs zijn bekend gemaakt. Vanaf september kun je op de website je stem uitbrengen. De genomineerde spellen zijn: Caylus. Ontworpen door William Attia, uitgegeven door Quined & White Goblin Games. Heersers der Woestijn. Ontworpen door Reiner Knizia, uitgegeven door PS Games. Manilla. Ontworpen door Franz-Benno Delonge, uitgegeven door 999 Games. Pinguïn. Ontworpen door Alvydas Jakeliunas en Günter Cornett, uitgegeven door Phalanx Games. Pirates!. Ontworpen door Reiner Knizia, uitgegeven door Ravensburger. Reef Encounter. Ontworpen door Richard Breese, uitgegeven door Quined Games. Skyline of the World. Ontworpen door Hans van Tol, uitgegeven door The Game Master. Tai Pan. Ontworpen door Urs Hostettler, uitgegeven door 999 Games.

Nederlandse Spellenprijs

24.07.2006


Spellenprijzen

Het is weer spellenprijzen tijd.

De nominaties voor Speelgoed van het Jaar zijn bekend gemaakt. In de categorie 12+ zijn drie spellen genomineerd: Da Vinci Code bordspel (Identity Games), Picture This (Jumbo) en Manilla (999 Games). Ook in de categorie 8-12 jaar zijn drie spellen genomineerd: Wildlife DVD Bordspel (Identity Games), New Amigos (University Games) en Paniek in de Wei (999 Games). Ook in de jongste categorieën kun je spellen terugvinden, zoals o.a. Koetje Boe (Jumbo), Stef Stuntpiloot (Hasbro) en Hide & Seek Safari (Smart NV). In september kun je je stem uitbrengen.

In Duitsland is Spiel des Jahres bekend gemaakt. Zoals de algemene verwachting was heeft Thurn & Taxis de prijs gepakt. Bij de kinderspellen heeft Der schwarze Pirat gewonnen, terwijl Nacht der Magier de grote favoriet was. Der schwarze Pirat ken ik echter niet, dus lastig om te beoordelen of het een terechte winnaar is. Nacht der Magier was in ieder geval heel origineel.

Komende week zullen de nominaties van de Nederlandse Spellenprijs bekend gemaakt worden. In september kun je je stem uitbrengen.

Voor de Deutscher Spielepreis kun je alleen nog komende week je stem uitbrengen.

En tot slot de International Gamers Awards. Ook hier zal het niet lang meer duren voor de nominaties bekend worden gemaakt.

Spellenprijzen

23.07.2006


Factory Fun

Zoals beloofd hierbij ook alvast twee afbeeldingen van Factory Fun, het nieuwe spel van Cwali.

 

de voorkant van de doos en een spelsituatie

Cwali

16.07.2006


Roads & Boats online

Het is nog in een testfase, maar je kunt Roads & Boats binnenkort ook online spelen.

Roads & Boats by web

16.07.2006


Heroscape editor

Op zijn website heeft Scott Haag een mooie zelfgemaakte editor voor Heroscape. Je kunt er zelf je landschappen ontwerpen. Deze kun je uitprinten om bij je spel te voegen.

HWF Games

16.07.2006


Tekeningen op veiling

De originele tekening van de doos van het spel Princes of the Renaissance wordt op dit moment aangeboden op eBay. Spelauteur Martin Wallace probeert zo geld in te zamelen voor een goed doel. De tekening is zonder de titels. Alle beschikbare tekeningen zullen via eBay worden verkocht.

Princes of the Renaissance tekening op eBay

14.07.2006


Showdown zoekt bordspel allesweter

Voor een nieuw concept (i.s.m. Springfilm) is Showdown op zoek naar een (bord)spelfanaat. Iemand die werkelijk (bijna) alle spellen kent, speelt of heeft gespeeld. Ze zoeken naar een kenner op het gebied van spelregels. Iemand die daar leuk, ongedwongen en helder over kan praten. Een kenner die op een informatieve en amuserende wijze een spel kan uitleggen en ook nog enkele tips uit zijn mouw kan schudden. Denk jij deze allesweter op het gebied van (bord)spellen te zijn? Stuur je reactie naar info@showdowntv.nl . Je kunt ook gebruik maken van het contactformulier op hun website www.showdowntv.nl . Alvast bedankt voor je reactie!

Showdown TV

14.07.2006


Factory Fun

Bouw je fabriek! Het nieuwste spel van Cwali gaat over het bouwen van een fabriek. Het spel zal tijdens Spiel in Essen uitkomen. Zoek voor je fabriek de beste machines. Sluit input- en outputbakken slim op je machines aan om de meest winstgevende fabriek te bouwen. Dat begint eenvoudig, maar het wordt meer puzzelen tijdens het spel. Het spel is geschikt voor 2 tot 4 spelers, maar door meerdere spellen te koppelen, is het ook goed met 12 spelers te doen. De speeltijd bedraagt ongeveer 45 minuten. Auteur: Corné van Moorsel Artwork: Marco Jeurissen. Later deze week volgen al enkele afbeeldingen.

Cwali

10.07.2006


Monopoly in NRC Next

In verband met het 65-jarig bestaan verschijnen vanaf vandaag van de hand van Arjan Terpstra vijf weken lang interessante artikelen over wetenswaardigheden met betrekking tot het Nederlandse monopolyspel in de NRC.NEXT. Op de website kun je de artikelen ook volgen.

NRC Next

10.07.2006


Nederlandse Puerto Rico gebouwen

Sebastien Pouchon had de gebouwen uit het bordspel Puerto Rico voorzien van de afbeeldingen uit het kaartspel. Jos Mandjes heeft er nu een Nederlandse versie van gemaakt. De moeite waard om wat knip- en plakwerk te gaan doen.

Puerto Rico gebouwen

10.07.2006


Scala Leuker Leren

Het productassortiment van Scala Leuker Leren is weer uitgebreid met een drietal nieuwe spellen: Het Grote Taalspel, Het Spreekwoordenspel en Het Brugklasspel. Op de website kun je meer informatie vinden over deze leerzame spellen en je kunt ze er ook bestellen.

Scala Leuker Leren

07.07.2006


Quined Games en White Goblin Games

Doordat veel projecten in samenwerking worden gedaan, is er een speciaal logo ontwikkeld voor QWG. Het eerste spel dat van dit logo zal worden voorzien is De Vorsten van Florence. Deze Nederlandse editie van Die Fürsten von Florenz zal in oktober 2006 verschijnen. Het spel zal een volledig nieuwe layout hebben en tevens voorzien zijn van een extra uitbreiding. QWG zal verder ook een Nederlandse editie van het spel Taj Mahal komen. Een prima uitbreiding van hun assortiment.

Quined Games
White Goblin Games

07.07.2006


Nieuw Nederlandstalig rollenspel

Sinds kort is er een nieuw Nederlandstalig rollenspel: Vreemde Tijden. Vreemde Tijden bestaat momenteel uit een basisboek, een fantasy-uitbreiding (voor het spelen van magische, fantasy-scenario's), een absurde uitbreiding (voor het spelen van B-movie-achtige scenario's) en enkele tientallen scenario's. De makers van het spel hebben besloten het spel volledig gratis aan te bieden. Iedereen kan het downloaden op de website.

Vreemde Tijden

05.07.2006


Tekeningen op veiling

De originele tekening van de doos van het spel Age of Steam wordt op dit moment aangeboden op eBay. Spelauteur Martin Wallace probeert zo geld in te zamelen voor een goed doel. De tekening is zonder de titels. Alle beschikbare tekeningen zullen via eBay worden verkocht.

Age of Steam tekening op eBay

02.07.2006


Nieuws gearchiveerd

Het nieuws van het afgelopen half jaar is gearchiveerd in Nieuwsarchief XVI. Ook het nieuws over Winx Club on Tour kun je daar terugvinden.

Nieuws Archief XVI

02.07.2006

Naar het Spelmagazijn nieuws
Naar boven / Naar menu
 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006