Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Nieuws > Archief

Titel (5K) Nieuws Archief XVI

Deze pagina bevat nieuws over van alles wat met spellen spelen te maken heeft. Omdat het een archiefpagina betreft, wordt deze verder niet meer onderhouden. Het kan dus voorkomen dat bepaalde links naar andere websites of e-mailadressen niet meer bestaan.


Tekeningen op veiling

De originele tekeningen van de dozen van de spellen Way Out West en Empires of the Ancient World worden op dit moment aangeboden op eBay. Spelauteur Martin Wallace probeert zo geld in te zamelen voor een goed doel. De tekeningen zijn zonder de titels. Alle beschikbare tekeningen zullen via eBay worden verkocht.

Way Out West
Empires of the Ancient World

26.06.2006


Interview op Scorespoor

Op de website Scorespoor is weer een interview geplaatst. Na de webmasters van Spelmagazijn, Spellengek en Bordspel.com is het nu tijd voor Gamepack. Het interview met Richard bestaat uit maar liefst twee delen. Weer prima leeswerk.

Scorespoor

26.06.2006


Ducosim oproep

De Nederlandse spellenvereniging Ducosim bestaat dit jaar 30 jaar. Het aantal leden daalt echter gestaag en er zijn steeds minder mensen bereid een functie binnen de vereniging te vervullen. In het nieuwste exemplaar van Spel! staat dan ook een oproep aan de leden om actiever te zijn binnen de vereniging en ook zelf een handje uit te steken: Vraag je niet af wat Ducosim kan doen voor jou, maar vraag je liever af wat jij kan doen voor Ducosim.

Ducosim

25.06.2006


Interview met Spel-maker Bas Kesting

Op de website van de Volkskrant kun je een video interview zien met Bas Kesting over de ontwikkeling van Crazy Diamond en Karatino. Zoek op "spelmaker" en je kunt de video bekijken. De moeite waard.

Volkskrant

25.06.2006


Home Game

Op de Sterrenbeurs kun je 5 spellen van Home Game winnen in de week van 22 tot en met 27 juni.

Sterrenbeurs

23.06.2006


Kortingsregeling voor groepen bij Ducosim beurzen

Met ingang van de volgende Ducosim spellenbeurs zal het voor groepen mogelijk zijn om tegen een flinke korting de beurs te bezoeken. Hoe werkt het? Groepen vanaf 6 personen komen in aanmerking voor de korting. De groep moet zich uiterlijk een week voorafgaand aan de beurs per e-mail aanmelden als groep die voor de korting in aanmerking wil komen. De groep komt dan op de groepenlijst die bij de ingangsbalie zal liggen. Meld je bij aankomst bij de beurs als zijnde groep X en de hele groep (d.w.z. alle mensen die daadwerkelijk zijn opgegeven) mag tegen gereduceerd tarief naar binnen. Personen in de groep betalen € 2,00 i.p.v. de gebruikelijke € 4,00. Maar liefst 50% korting dus. Voor alle duidelijkheid: Het is dus niet mogelijk om bij de balie te zeggen dat je een groep bent; alleen van tevoren via e-mail aangemelde groepen komen in aanmerking voor de korting. Voor verdere vragen kun je terecht bij BoB Teijema.

Groep aanmelden bij Ducosim

23.06.2006


Jumbo

Op de website van Jumbo kun je in de nieuwsrubriek informatie vinden over de verhuizing naar Zaandam. Er staan ook links naar uitzendingen van AT5 en RTL met betrekking tot de verhuizing. Leuk om te zien.

Jumbo nieuws

23.06.2006


Section X

Langzaam maar zeker komt er meer informatie beschikbaar over het aankomende spel van The Game Master. Spelauteur Chislaine van den Bulk is speciaal voor de ontwikkeling van het ontsnappingsspel Section X door The Game Master gecontracteerd. De illustraties zijn afkomstig van de Duitse kunstenaar Bernhard Kilchmann. Het nieuwe strategiespel Section X speelt zich af op een gevangeneneiland in de Atlantische Oceaan vlak voor de kust van de Verenigde Staten. Hier vandaan probeert een aantal gevaarlijke criminelen te ontsnappen door tunnels naar de vrijheid te graven. De spelers zullen hierbij niet alleen op de bewakers moeten letten, maar ook moeten ze voorkomen dat ze de voet dwars worden gezet door gevangenen van een ander celblok. Tijdens de Open Dag op 19 augustus 2006 in het nieuwe pand van The Game Master vindt de primeur plaats van dit spel. Inmiddels is er ook een kleurenafbeelding van de doos beschikbaar.

The Game Master

20.06.2006


Winx on Tour

Winx Club is een verzamelkaartspel voor meisjes van 999Games. In het spel werk je samen met je vriendinnen om de Trix heksen te verslaan in een middernachtelijke strijd. Je gebruikt Winx kaarten, Power kaarten en Magix kaarten om je Winx te bewapenen voor de strijd tegen de heksen. Op de Winxclub website kun je er veel informatie over vinden.

In dit najaar komt de Winx Power Show naar Nederland. In Italië was deze show een groot succes met zo'n 300.000 bezoekers. In Nederland zal deze show Winx Club on Tour gaan heten. De kaartverkoop begint op zaterdag 24 juni 2006.

Shannon en Serena, de junior verslaggevers van Spelmagazijn, hebben de mogelijkheid gehad een preview van de show te krijgen. Ze waren razendenthousiast. In het Amsterdamse Nemo beleefden de hoofdrolspelers de avonturen die ze ook op televisie beleven. Een show met veel zang en lichteffecten. Helemaal trots waren ze, toen ze met de hoofdrolspeelsters op de foto mochten.

De cast (Foto: Frans van Zijst / Cyberimage) | Serena en Shannon op de foto (Foto: Jenny)

999Games Winx Club
Winx Club
Winx Club on Tour
Winx Startpagina

20.06.2006


Nominaties Spiel des Jahres

De nominaties voor Spiel des Jahres zijn bekend gemaakt. De genomineerde spellen zijn: Aqua Romana van Martin Schlegel (Queen Games), Blue Moon City van Reiner Knizia (Kosmos), Just 4 Fun van Jürgen P. K. Grunau (Kosmos), Seeräuber van Stefan Dorra (Queen Games), Thurn und Taxis van Karen en Andreas Seyfarth (Hans im Glück). Thurn und Taxis is ook bij de poll op de Spielbox website de grote favoriet. Mijn inzending Mykerinos heeft niet eens de aanbevelingslijst gehaald. Op de aanbevelingslijst staan: Fettnapf... in Sicht, Packeis am Pol (Pinguďn), Revolte in Rom, Ausgerechnet Buxtehude, Fischmarkt, Hart an der Grenze, Mesopotamien, Timbuktu, Was n das?.

Voor Kinderspiel des Jahres zijn genomineerd: Der schwarze Pirat van Guido Hoffmann (Haba), Giro Galoppo van Jürgen P. K. Grunau (Selecta), Los Mampfos van Maja en Rüdiger Dorn (Zoch), Nacht der Magier van Kirsten Becker en Jens-Peter Schliemann (Drei Magier Spiele), Piratissimo van Manfred Ludwig (Selecta).

Verder zijn er al twee prijswinnaars bekend gemaakt: Caylus van William Attia (Ystari) krijgt de "Sonderpreis Komplexes Spiel". Schatten über Camelot van Serge Laget en Bruno Cathala (Days of Wonder) krijgt de "Sonderpreis Fantastisches Spiel". Beide spellen verdienen deze prijzen zeker.

Spiel des Jahres

28.05.2006


Interview bij Scorespoor.nl

Op de website van Scorespoor.nl kun je het vierde interview in de serie vinden. Dit keer is het Armand Servaes van Spelgroep Phoenix.

Interview met Armand Servaes

27.05.2006


Memospel bij Eneco

Op de website van Eneco kun je een Memoryspel spelen waarbij je prijzen kunt winnen. Het introductieplaatje is natuurlijk een leuke smaakmaker.

Eneco Memospel

27.05.2006


Zomertour Route 999

Op 10 juni 2006 begint voor de derde keer de Zomertour van 999Games. Een team van 999Games trekt door het hele land met de allernieuwste bordspellen. Op de website kun je de data en de plaatsen vinden waar je de Zomertour kunt aantreffen.

Route 999

25.05.2006


Persdag bij 999Games/Phalanx Games

Op woensdag 24 mei 2006 was er weer een persdag bij 999Games waar de nieuwste spellen werden getoond. De spellen Manilla, Gladiator en Carcassonne De Toren waren beschikbaar en konden gespeeld worden. Van Paniek in de Wei was wel een speelbaar exemplaar aanwezig, maar nog niet de uiteindelijke versie. Wel kon er al een model getoond worden van de schaapjes die in het spel zullen zitten. De boot vol met deze miniatuurschaapjes is onderweg uit China. Er zijn 5.000 Nederlandse edities en 5.000 internationale edities van het spel geproduceerd. Van de nieuwe Phalanx spellen waren geen kant en klare exemplaren aanwezig. Er kon wel al een blik worden geworpen op Emira, Bizon en het kaartspel NoNo. Emira is een bewerking van het spel Harem. De spelregels zijn vrijwel intact gebleven. Alleen het artwork is flink veranderd. De grote spelersborden zien er prachtig uit, evenals de kaarten. Bison is een spel van Kramer en Kiesling. Het spelbord wordt samengesteld uit zeskantige tegels, maar heel anders gevormd dan je gewend bent. Er wordt gejaagd op bizons, zalm en adelaars. Deze laatste zullen worden vervangen, omdat het spel ook op de Amerikaanse markt wordt uitgebracht, waar de adelaar een beschermde diersoort is. Later in het jaar komt Phalanx Games o.a. met het spel Justinianus van Leo Colovini. Aangezien Phalanx 5 jaar bestaat zijn er echter meer verrassingen te verwachten.

999Games

25.05.2006


Nieuw spel van The Game Master

In de spelregels van het nieuwe kaartspel "10" van The Game Master kun je ook al informatie vinden over het nieuwe bordspel dat in augustus 2006 worden geďntroduceerd: Section X. In een goed beveiligde gevangenis op een steile rots ergens in de Atlantische oceaan, niet ver van de kust van de Verenigde Staten, plannen enkele gevangenen een ontsnapping... maar de bewakers zijn alert. Welke gevangenen slagen er in te ontsnappen van de geďsoleerde gevangenis naar de vrijheid? Uiteraard voordat iemand alarm slaat...

Section X duurt ongeveer 90 minuten en is geschikt voor spelers vanaf 10 jaar.

The Game Master

25.05.2006


Cannonfodder wint NK Bordspellen, Spelmagazijn derde

Het team Cannonfodder heeft net als in 2005 het NK Bordspellen gewonnen, dit keer met een erg ruime voorsprong. Ik Speel Met Groen werd tweede en verrassend derde werd Spelmagazijn.nl. Een hele verbetering ten opzichte van de laatste plaats in 2005. Ronald I was dit keer wel in vorm. Met een beetje geluk haalde hij 3 eerste plaatsen en 1 tweede. En omdat de rest van het team ook goed presteerde (met slechts één keer een vierde plaats), was de derde plaats een feit. Het team ziet echter af van deelname aan het EK, zodat de nummer vier (Over the hill.com) alsnog de Nederlandse eer kan gaan verdedigen.

Ronald, Sacha, Rob en Det zijn trots op hun derde plaats

NK Bordspellen 2006

20.05.2006


Nieuwe uitgave van Ave Caesar

In de loop van het jaar komt Ravensburger met een heruitgave van het luchtige racespel Ave Caesar. Hier alvast een blik op de prachtige afbeelding op de doos. Het formaat van de doos zal gelijk zijn aan de grote serie van Alea.

Ravensburger

20.05.2006


Ducosim lentebeurs in Utrecht

Op zaterdag 20 mei 2006 wordt in de Utrechtse Jaarbeurs weer een Ducosim spellenbeurs gehouden. Van 10.00u tot 17.30u kun je daar weer de nieuwste spellen uitproberen. Zo demonstreren daar in ieder geval PS Games (met o.a. Kaleidoscope en Runebound), 999 Games (met o.a. Manilla en Gladiator), University Games (met o.a. Beestenveiling), Hodin (met o.a. Cleopatra en Ticket to Ride Märklin) en Steven Jackson Games daar hun spellen. The Game Master komt met een nieuw kaartspel. De Spel-Maker zal Karatino en Crazy Diamond aan het publiek tonen. Het NK Bordspellen wordt gehouden, waar zich 15 teams voor hebben opgegeven. Spellenvereniging Phoenix zal het nieuwste Alea spel Augsburg 1520 demonstreren. Het proviciaal Stratego kampioenschap vindt er plaats, evenals diverse andere toernooien. En verder bijvoorbeeld Symbiose Games, Quined Games (met o.a. Mykerinos) en H2Olland. Om 15.30u is er ook de algemene ledenvergadering. Dus zeker de moeite om een kijkje te komen nemen.

Ducosim spellenbeurs

18.05.2006


Print Games gratis

Op de website Print Games kun je gratis bordspellen downloaden om zelf te maken. De webmasters zijn erg benieuwd naar je bevindingen.

Print Games

18.05.2006


Portapuzzle deluxe

Jumbo heeft een nieuw alternatief voor de Puzzle & Rol en de Portapuzzle: de Portapuzzle deluxe. Het is een speciale draagmap voor puzzels. Deze platte draagmap heeft een leren uitstraling en is geschikt voor puzzels tot 1.000 stukjes. De onafgemaakte puzzel kan in deze map eenvoudig worden meegenomen. In de map zitten twee losse panelen waarop losse puzzelstukjes kunnen worden gelegd. Het puzzeloppervlak is gemaakt van speciaal ontwikkeld materiaal waardoor de puzzelstukjes goed blijven liggen. De map is voorzien van een stevig handvat, waardoor hij eenvoudig te dragen is. De map wordt afgesloten met een ritssluiting. Ook handig om bijvoorbeeld in de tuin te gaan puzzelen. Helaas heb je nog wel de doos van de puzzel nodig als je een voorbeeld wilt hebben. Het zou handig zijn als er in elke puzzel een afbeelding zat, die je veel eenvoudiger in de draagmap kunt meenemen.

Jumbo puzzel nieuwsbrief

10.05.2006


Day & Night

Op de website van Mystics kun je je inschrijven voor één van de eerste 100 exemplaren van het spel Day & Night dat binnenkort gaat verschijnen. Day & Night is een spel voor twee spelers, waarbij ieder beschikt over een eigen set van 70 kaarten. Voor het spel zijn ruim 40 prachtige schilderingen gemaakt, specifiek afgestemd op de functie van de kaarten. Op de website kun je ook meer informatie vinden over het ontstaan van het spel.

Day & Night

10.05.2006


Da Vinci Code bordspel

Voor het aankomende bordspel Da Vinci Code is inmiddels een website beschikbaar. Daar kun je de spelregels downloaden en een puzzel uitproberen.

Da Vinci Code

08.05.2006


Website Identity Games vernieuwd

De website van Identity Games is helemaal vernieuwd. De inhoud is nog niet helemaal compleet, maar dat volgt op korte termijn. Het is wel even wennen hoe je alles weer terug kunt vinden.

Identity Games

08.05.2006


Outlet Sale bij 999Games

Op de website van 999Games kun je meer informatie vinden over deze Outlet Sale:

"Spellenfans opgelet! Op zondag 21 mei houdt 999 Games b.v. een grote uitverkoop in haar magazijn te Almere. Wat kun je verwachten? 999 Games voert als distributeur van spellen en aanverwante artikelen duizenden verschillende producten, waaronder ca. 200 eigen spellen, talloze importspellen, ruilkaartspellen zoals Magic, Pokémon en Yu-Gi-Oh! en accessoires. Door de jaren heen is er een forse overvoorraad ontstaan, die voor spellenliefhebbers toch nog interessant is. Talloze moeilijk te vinden spellen worden met flinke kortingen aangeboden. Er zijn ook veel producten met lichte schade.

Wat: Outlet Sale (éénmalige uitverkoop)
Wanneer: Zondag 21 mei 2006, van 12.00 en 17.00 uur
Waar: 999 Games Magazijn, Wormerweg 2, Almere (Muziekwijk)
Betaling: Contant of Pin"

Op de website kun je tevens een lijst van mogelijk aanwezige spellen vinden.

999 Games ruimt op

08.05.2006


Nieuws van Hodin

In de Nieuwsbrief van mei 2006 heeft Hodin twee interessante nieuwtjes te melden.

Zo is er een uitbreiding voor 5/6 spelers voor het spel Himalaya. Deze bevat twee nieuwe stammen en een aantal varianten, waarbij o.a. de geluksfactor in het spel kan worden verminderd. Tevens zijn er enkele aanpassingen in de spelregels aangebracht. De uitbreiding wordt geleverd met Nederlandstalige spelregels. Ook het basisspel is inmiddels in een Nederlandstalige versie verkrijgbaar.

Verder wordt voor juli 2006 het spel Pentago aangekondigd. Dit is een nieuw spel uit Zweden. Er komt een versie voor twee spelers en een versie voor meer spelers. Het is een abstract spel waarbij je vijf knikkers van je eigen speelkleur op een rij moet krijgen. Tot zover niets nieuws. Maar na het plaatsen van een knikker moet je een deel van het spelbord een kwartslag draaien. Het spel is prachtig decoratief uitgevoerd.

Hodin

08.05.2006


Website The Game Master vernieuwd

De website van The Game Master is helemaal vernieuwd. Tevens kun je daar informatie vinden over het nieuwe kaartspel dat binnenkort zal verschijnen: 10. Het is een kaartspel voor 2 tot 7 spelers vanaf 7 jaar. Je moet daarbij vooral goed kunnen bluffen. Tijdens de Ducosim spellenbeurs op 20 mei 2006 in Utrecht kun je voor het eerst kennismaken met dit spel.

The Game Master

08.05.2006


Carcassonne opbergkist

In navolging van de Catan box heeft Raymond een idee voor een Carcassonne box. In de tijd dat hij bij 999Games werkte is hij verslaafd geraakt aan Carcassonne en door de vele uitbreidingen leent het spel zich ook voor een opbergkist. Op zijn website kun je meer lezen over het idee.

Games Science

30.04.2006


Nieuwe pand van Jumbo

In juni 2006 gaat Jumbo verhuizen naar het nieuwe pand in Zaandam. Hier alvast een kiekje. Het is het pand links naast de beschuittoren.

Jumbo

24.04.2006


Il Principe in het Nederlands

In de loop van 2006 brengen Quined Games en White Goblin Games een Nederlandse versie uit van het spel Il Principe. Op de website van White Goblin Games kun je al een afbeelding zien van het nieuwe Nederlandse spelbord. Het zal het formaat hebben van het spelbord van Caylus.

White Goblin Games

17.04.2006


Nieuwsarchief

Alle oude nieuwspagina's die je terug kunt lezen in het nieuwsarchief zijn dit weekend ook onder handen genomen. De kleurstelling en het lettertype zijn hierbij aangepast. Het is ook erg grappig om deze oude berichten eens door te nemen en te zien wat er 'werkelijk' met het nieuws gebeurd is. Wat te denken van het volgende bericht afkomstig uit het Nieuws Archief II: "Het volgende Spellenspektakel zal plaatsvinden op 3, 4 en 5 november 2000 in Eindhoven. De combinatie met computerspellen is goed bevallen en zal worden aangehouden. Er zijn tevens besprekingen gaande met de Jaarbeurs in Utrecht. Het aantal bezoekers van 7.000 in 1999 was niet voldoende om voor een positief saldo te zorgen, dus er wordt gestreefd naar meer bezoekers. Dat lijkt me niet gemakkelijk aangezien de beurs vlak na de gigantische spellenbeurs in Essen is. De doelgroep van het Spellenspektakel heeft dus net kennisgemaakt met alle spellennieuwtjes en zal niet staan te popelen om dat nog eens over te doen. Ook de werving van vrijwilligers om spellen te demonstreren zal er niet makkelijker op worden. Ik denk dat deze datum niet erg slim gekozen is helaas." Blijkbaar zat Spelmagazijn er naast, want inmiddels is het Spellenspektakel in het najaar toch echt bijna uit zijn jasje gegroeid. De computerspellen zijn ondertussen weer verdwenen.

16.04.2006


Internationale editie van Die Macher

Het Canadese bedrijfje Valley Games gaat het spel Die Macher in een internationale editie uitbrengen, met spelregels in het Nederlands, Spaans, Engels, Duits, Frans en Italiaans. Je kunt het spel al voor-bestellen via hun website tegen een prijs van USD ($) 35,00.

Valley Games

13.04.2006


Brillance, de Verlichte Stad

Distributeur Intrafin NV zet op 12 april 2006 de eerste stappen als spellenfabrikant. Samen met hun Franse partner Oriflam Editions lanceren zij het ludieke spel Brillance, de Verlichte Stad, van de auteur Frédéric Moyersoen (bekend van Saboteur en Gouda Gouda).

De setting: Deze Middeleeuwse metropool met zijn smalle weggetjes en rustieke bruggetjes bruist van energie! Overdag worden de kinderkopjes platgelopen door duizenden mensen op zoek naar de meest verfijnde en exotische waren in de Archipels, ’s nachts moeten deze 1001 winkeltjes dan ook bevoorraad worden om de volgende dag de klanten terug tevreden te stellen. In deze stad die nooit slaapt, heeft de burgemeester dan ook een ongewoon decreet ingesteld. Om ongevallen, oproer en banditisme te vermijden is het bij wet verboden overdag met voertuigen de stadsmuren binnen te komen. Elke avond verzamelen de handelaars hun karren voor de stadspoorten in afwachting van de opening. Snelheid is van het uiterste belang aangezien de karren (en de waren) die na zonsopgang binnen de stadsmuren bevinden immers in beslag genomen worden!

De inhoud: 1 spelbord, 1 spelregelboekje, 31 Kar-pionnen, 90 Koopwaarringen, 36 Bestellingsmarkers, 1 toerenteller, 36 Evenementkaarten, 15 Evenementmarkers.

Het doel: De spelers moeten zoveel mogelijk koopwaren leveren in hun winkeltjes en Brillance verlaten voor zonsopgang, met andere woorden na 10 spelronden.

Intrafin

12.04.2006


Vacature bij PS-Games

PS-Games is op korte termijn op zoek naar een Medewerker Online Marketing & Communicatie.

Functieomschrijving: Je bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitwerking van alle interne en externe communicatie, zoals catalogi, advertenties, mailings, nieuwsbrieven, persberichten etc. Je coördineert en zorgt voor de afstemming van de verschillende communicatieactiviteiten. Je bent goed in het bedenken van slimme vormen van online marketing en weet dit zo nodig ook te combineren met offline actiemarketing. Je voelt je als een vis in het water in een afwisselende dynamische functie met veel gevarieerde taken en verantwoordelijkheden. Zelfstandig werken is geen enkel probleem.

Werkzaamheden: Onderhoud en doorontwikkeling website www.ps-games.nl - Content management (zowel voor consumenten als retailers), implementeren en beheren - Content aanleveren externe websites - Bedenken en uitvoeren online marketing campagnes zoals Google Adwords, Yahoo Search Marketing, banners etc. - Ontwikkelen van verkoopondersteunende tools - Planning en vulling van nieuwsbrieven en andere communicatie activiteiten. - Actief meewerken aan de introductie van nieuwe producten.

Profiel: - Een MBO/HBO denk- en werkniveau, minimaal 1 jaar werkervaring. - Commerciële instelling wordt gewaardeerd - Goed kunnen organiseren en plannen, prioriteiten kunnen stellen - Hands on mentaliteit, resultaatgericht - Affiniteit met de spellenbranche - Ervaring met InDesign, Photoshop, Acrobat, Internet, - Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. Engelse taal is een pré - DTP ervaring is een pré

Meer informatie over deze vacature en over PS-Games vind je op hun website.

PS-Games

12.04.2006


Leeuwenhart op de PC

Nadat onlangs het bordspel Puerto Rico op de PC is verschenen, zal er in mei 2006 ook een computerspel verschijnen van het bordspel Leeuwenhart. Het spel zal worden uitgegeven bij Denda. Binnenkort volgt er meer informatie over.

Denda

12.04.2006


Nieuw bezoekersrecord Spelmagazijn

Op dinsdag 4 april 2006 hebben maar liefst 2575 bezoekers Spelmagazijn bezocht. Een nieuw record!

07.04.2006


Nieuw interview op Scorespoor

Na de webmasters van Spelmagazijn en Spellengek is het nu tijd voor een interview met de webmaster van Bordspel.com. Op de website van Scorespoor kun je dit uitgebreide interview vinden. Zeer lezenswaard.

Scorespoor

07.04.2006


Kids Home Page

Spelmagazijn heeft een plekje gekregen op de Kids Home Page. Deze website bestaat sinds 1 februari 2006 en is speciaal bedoeld voor kinderen čn hun ouders. De pagina bevat uitsluitend links naar speciaal geselecteerde websites. Deze zijn allemaal te herkennen aan hun logo.

Kids Home Page

05.04.2006


Golf dobbelstenen

Voor liefhebbers van Golf is er een nieuw dobbelspel: Golo Golf Dice. Het spel bestaat uit 9 dobbelstenen, een dobbelbeker en een scoreblok met potlood. De 9 dobbelstenen stellen een 9-hole terrein voor. Elke dobbelsteenworp moet je 1 of meer dobbelstenen terzijde leggen. Je gaat net zo lang door totdat je alle 9 dobbelstenen terzijde hebt gelegd. De scores op deze dobbelstenen worden genoteerd op het scoreblok. Nu heb je 9 holes gedaan. Je kunt dit uiteraard uitbreiden tot 18 of meer holes. Met speciale symbolen op de verschillende dobbelstenen wordt aangegeven of het een eagle, birdie of par hole is geweest. Voor de echte spellenliefhebber stelt het spel niet veel voor. Voor de gelegenheidsspeler en golfliefhebber is het wellicht een leuk hebbedingetje. Het spelmateriaal is in ieder geval prima verzorgd. Op de website kun je het spel ook online spelen.

Golo Golf Dice

05.04.2006


Da Vinci Code Boardgame

Hieronder kun je alvast het artwork bewonderen van het Da Vinci Code Bordspel dat dit jaar bij Identity Games zal verschijnen. Er wordt nog hard gewerkt aan de vertaling van dit spel, waarin je verschillende mysteries moet zien op te lossen.

Identity Games

05.04.2006


Noorderspel gaat waarschijnlijk niet door

Het ziet er naar uit dat Noorderspel 2006 niet doorgaat. Het lukt niet de organisatie rond te krijgen en een verschuiving naar het najaar zit er niet in. Er wordt echter gewoon doorgewerkt om Noorderspel in 2007 wel door te laten gaan.

Noorderspel

05.04.2006


Nieuw spellentijdschrift

Op de Games & Toys Experience kon je een exemplaar krijgen van een nieuw spellentijdschrift: Méllon. Het eerste exemplaar heeft 30 pagina's en het ziet er prima uit. In samenwerking met het Vlaams Spellenarchief wordt dit tijdschrift gemaakt. En het goede nieuws: het is gratis. Je zult er alleen even wat moeite voor moeten doen om aan een exemplaar te komen. Hoe dat moet, kun je op de website lezen. In het eerste nummer leuke mix uit wat oudere en nieuwe spellen, die veelal door verschillende mensen worden beoordeeld. Zo vind je: Puerto Rico, Formule Dé, Shadows over Camelot, Blokus, Heroscape, That's Life, El Grande, Project X, Spokentrap, Egelrace en de Ontembare Stad. Maar er staan er nog veel meer in. Op de website kun je ook het nulnummer downloaden. Dat geeft een goed beeld van hoe het eerste nummer er uit ziet. In het voorwoord wordt uitgelegd waar de naam van het tijdschrift vandaan komt. Dan begrijp je ook meteen de tekening op de voorpagina. Het tijdschrift is trouwens geheel in kleur en Nederlandstalig. Wat wil je nog meer?

Méllon

03.04.2006


1 april grappen

De meest geslaagde 1 april grap op bordspellengebied is waarschijnlijk de grap op de website Boardgamegeek. Als je naar deze website ging, leek het of deze was gekraakt. Je kreeg de mededeling dat je was ingelogd als de webmaster en je kreeg een hoeveel opties aangeboden, waarmee je bijvoorbeeld berichten of gebruikers kon blokkeren of kon opwaarderen. Naarmate je beter naar de opties keek, bleken er echter hele leuke tussen te zitten, zoals het laten crashen van databases of het versturen van random posts. De grap heeft in ieder geval veel reacties opgeleverd.

Ook in Spelmagazijn was een grap te vinden. Gezien de kleine hoeveelheid reacties is deze of niet opgevallen of niet interessant genoeg. Voor het geval hij je niet is opgevallen. Lees dan het vorige nieuwsbericht nog even.

Boardgamegeek

02.04.2006


Spellenauteurs als straatnamen

Morgen worden de straatnamen in Legmeer-West (Uithoorn) onthuld. Een en ander zal plaatsvinden om 12.30u ter plekke in Legmeer-West. Bij het binnenrijden van de wijk zal worden aangegeven waar je moet zijn. Het is nog niet bekend gemaakt welke grote spellenauteur aanwezig zal zijn. Welke spellenauteurs zullen een straatnaam hebben gekregen? Jammer dat het tegelijkertijd met de spellenbeurs in Gent is.

31.03.2006


Puerto Rico als computerspel

Op 6 april 2006 verschijnt bij Denda het bordspel Puerto Rico als computerspel. Systeemeisen: Windows 98 / 2000 / ME / XP , Pentium II 500 MHz, 64 MB RAM, 3D grafische kaart met 8 MB, 700 MB vrije ruimte op harde schijf, DirectX 7. Ik ben benieuwd hoe goed de tegenstanders zullen zijn.

Denda

29.03.2006


Online spellen bij University Games

Op de website van University Games kun je diverse van hun spellen in een online uitvoering spelen tegen computertegenstanders. Wat te denken van Pipeline, Veel Soeps, De Bezeten Fles en Typo? Bij Pipeline is het even wennen aan de besturing, maar de kaartspelletjes spelen lekker vlot weg en de tegenstand is behoorlijk. Het ziet er flitsend uit. Echt een leuke manier om kennis te maken met deze spelletjes.

University Games

29.03.2006


Spellenauteurs als straatnamen

Voor de nieuwe straatnamen van Legmeer-West (Uithoorn) konden suggesties worden ingediend. De suggestie van Spelmagazijn om spellenauteurs te gebruiken is uiteindelijk uitgekozen. De straten zullen worden vernoemd naar bekende spellenauteurs. Welke spellenliefhebber wil er nou niet wonen in de Klaus Teuber laan, op het Reiner Knizia plein of aan de Wolfgang Kramer weg? (Misschien komt er wel een Corné van Moorsel plantsoen.) A.s. zaterdag worden de straatnaambordjes onthuld in het bijzijn van een bekende spellenauteur.

27.03.2006


Aan Zet spellententoonstelling

In Alkmaar is nog tot 1 mei 2006 de spellententoonstelling Aan Zet te bezichtigen. Het is niet echt de moeite waard om er speciaal voor naar Alkmaar te gaan, maar mocht je in de buurt zijn, dan mag je dit natuurlijk niet laten liggen. De tentoonstelling beslaat een middelgrote hal. In de hal staan vitrinekasten in de vorm van grote dominostenen. In de kasten zijn de spellen globaal ingedeeld naar type spel. Een groot deel van de spellen komt uit het Jumbo archief en er komen wat speciale stukken uit diverse musea. Het zijn voornamelijk oude spellen, maar er staan ook wel wat recentere tussen. Daarnaast staan er wat grote houten spellen, zoals een sjoelbak. Bij de vitrinekasten vind je een informatieboekje met gegevens over de getoonde spellen.  In een afgescheiden ruimte is er op bepaalde data een workshop "zelf spellen maken". Het materiaal bestaat dan uit een blanco spellendoos, met een blanco spelbord. De doos bevat een mooie inlay, blanco kaartjes en een stansraam vol blanco fiches. Verder zitten er wat spelmateriaal in, zoals pionnen.

En als je bent uitgekeken op de spellen, bekijk dan ook even de geschiedenis van Alkmaar. Het was de eerste Nederlandse stad die de Spanjaarden wist te weerstaan.

diverse vitrinekasten | modernere spellen

heel oude spellen | een oud spel uit 1715

maquette van de stad Alkmaar met o.a. de kaasmarkt

Museum Alkmaar

26.03.2006


Spellen uitleggen

Spellen uitleggen is niet zo makkelijk als het lijkt. Als je een beetje thuis bent in de Duitse taal, kun je er een interessant stukje over lezen op de website van Spiel des Jahres. En ook op het spelersforum van de Spielbox website wordt er flink over het uitleggen van spellen gediscussieerd. Ieder heeft zo zijn eigen methode en zijn sterke verhalen. En op de Engelstalige website The Games Journal stond eens een heel uitgebreid artikel over het uitleggen van spellen.

Spiel des Jahres artikel
Spielbox forum
The Games Journal artikel

24.03.2006


NK Bordspellen

Het NK Bordspellen komt er weer aan en wel op zaterdag 20 mei 2006 tijdens de Ducosim spellenbeurs in Utrecht. Drie van de vier spellen zijn al bekend. Het handelsspel Ostia (gesponsord door PS-Games), Aloha (gesponsord door Cwali), Skyline (gesponsord door The Game Master). Het vierde spel wordt Eufraat & Tigris Het Kaartspel (999Games) of Mesopotamië (Phalanx Games). Je kunt je weer inschrijven met een team van 4 spelers. Deelname kost € 12,00 per team, exclusief toegang tot de beurs.

E-mail naar NK Bordspellen

24.03.2006


Lost Cities op Jij Bent.nl

Op de online spellensite Jij Bent.nl kun je sinds kort ook Lost Cities spelen. Naast de bekende abstracte spellen, komen er zo steeds meer andere spellen. Zo kun je er al Streetsoccer, Subulata en de Beer is Los spelen.

Jij Bent.nl

24.03.2006


Snowgame zeer geslaagd

Ruim een week lang skiën en spellen spelen in Frankrijk is weer uitstekend bevallen. Het prachtige weer hielp daarbij natuurlijk wel een handje. De komende tijd zal er een verslag en een foto-album van Snowgame in Spelmagazijn verschijnen. Er zijn meer dan 800 foto's en diverse filmpjes gemaakt. In totaal heb ik 36 spellen gespeeld, waarvan 22 verschillende. De 20 deelnemers hebben zich prima vermaakt. De sauna en het bubbelbad werden druk bezocht. Frank's Zoo was het meest gespeelde spel. Caylus was de topper onder de lange spellen. Het meest opvallende woord was Backup.

Snowgame

20.03.2006


Spiel des Jahres Toto

Vanaf vandaag kun je weer meedoen aan de Spiel des Jahres Toto op de Spielbox website. Wie als eerste een stem uitbrengt op de uiteindelijke winnaar wint in ieder geval een prijs. Onder alle andere inzenders worden ook enkele prijzen verloot. Je hebt tot uiterlijk 16 juli 2006 de tijd om te stemmen.

Spielbox

20.03.2006


Interview op Scorespoor

Op de website Scorespoor is het tweede interview geplaatst. Na de webmaster van Spelmagazijn, is het nu de beurt aan de webmasters van Spellengek. En er staat ook een interview aan te komen met de webmaster van Bordspel.com. In de gaten houden dus.

Scorespoor

05.03.2006


Nieuwe editie van Die Fürsten von Florenz

Op de website van Quined Games stond een aankondiging over de nieuwe editie van Die Fürsten von Florenz. Deze aankondiging is inmiddels weer verdwenen, maar op de websites Spielbox en BoardgameNews wordt er wel over gesproken. Quined Games zou deze nieuwe editie gaan uitgeven voor Nederland en de ons omringende landen. Het artwork van het spel zal worden veranderd en mogelijk wordt er ook gesleuteld aan varianten op de spelregels door Wolfgang Kramer.

Quined Games

05.03.2006


Inschrijving voor Mykerinos

Op de website van White Goblin Games kun je je al inschrijven voor het spel Mykerinos dat in april zal verschijnen. Op de afgelopen Ducosim beurs heb ik het spel al kunnen spelen en dat was een aangename ervaring.

White Goblin Games

05.03.2006


Duits Bordspellen Kampioenschap

Kost het in Nederland altijd veel moeite om aan een leuk deelnemersaantal te komen, in Duitsland hebben ze veel meer belangstellenden. Bij de voorrondes deden maar liefst 226 teams mee, die in 16 plaatsen streden om de 36 finaleplaatsen. In de finale op 20 mei 2006 worden de volgende spellen gespeeld: Caylus, Raubritter, Thurn und Taxis, Um Krone und Kragen.

01.03.2006


De Uitdaging 9

Sandra en Monique zijn samen met Enrico en Jeroen bezig met de organisatie van de nieuwe Uitdaging. De datum en de locatie staan inmiddels al vast: 16 september 2006 in Utrecht. Houd de pagina van De Uitdaging 9 in Spelmagazijn in de gaten voor meer informatie.

De Uitdaging 9

26.02.2006


Symbiose Games beschikbaar

Het heeft even geduurd, maar vanaf 22 februari 2006 zijn er weer spellen van Symbiose Games beschikbaar en te bestellen. Het gaat om de spellen War Stories, Transport en LSD. De webwinkel op hun website is nog niet klaar, maar via e-mail kan er besteld worden.

Symbiose Games

20.02.2006


5e Open Roborally Toernooi

Pak je agenda! Noteer bij 22 april 2006 : Roborally toernooi, Utrecht, Holland.

De Capgemini Academy organiseert voor de 5e keer het Open Roborally toernooi. Een toernooi waarbij de strijd op de borden van het spel Roborally los zal barsten. Er worden meer dan 70 deelnemers verwacht, ook van buiten Nederland. Zowel beginners als ervaren spelers zijn van harte welkom. Voor de beginners zal er ’s morgens eerst een oefenperiode zijn. Het toernooi zal worden gehouden in het hoofdkantoor van Capgemini te Papendorp, Utrecht. Het toernooi zal van 10.00 tot 18.00 uur duren en deelname is gratis; de deelnemers zijn de hele dag te gast van de Capgemini Academy. En de hoofdprijs mag er ook wezen: een bronzen standbeeld van Trundle bot.

Voor informatie over het toernooi en inschrijvingen : Roborally.nl@capgemini.com

09.02.2006


Cwali zoekt spellenprogrammeur

Op het Prikbord heeft Cwali een oproep gedaan voor een spellenprogrammeur:

"Voor een aantal huidige en toekomstige Cwali-spellen zoek ik samenwerking met een spellenliefhebber met programmeerkwaliteiten. Gaat om verschillende mogelijkheden.
Bijvoorbeeld:
- Voor het komende Cwali-spel is een leuke 1-persoonsversie te maken, oa. om het spel te leren.
- Een internet-spellensite zit in de planning.
- Internet-publicatie van spellen die specifiek alleen geschikt zijn om op computer te spelen (andere spellen dan meeste computerspellen).
- En het wordt tijd voor een hele goeie StreetSoccer-site.

Affiniteit met spellen is een must.
Investering van tijd is onontkomelijk."

Cwali

08.02.2006


Interview bij Scorespoor

De website van Scorespoor is gestart met een serie interviews. Ronald van Spelmagazijn was het eerste "slachtoffer". Het is een redelijk uitgebreid interview geworden, waarbij de antwoorden langer werden, naarmate de vragen specifieker werden. Hopelijk wordt het een interessante serie.

Scorespoor interview

08.02.2006


Spelmagazijn in Man Bijt Hond

Iets sneller dan verwacht is het Man Bijt Hond Journaal met Spelmagazijn uitgezonden op 7 februari 2006. Al met al is het een leuk item geworden, maar zoals verwacht ontbrak de echte informatie. Over het algemeen is er erg positief gereageerd op de uitzending.

Man Bijt Hond website
Man Bijt Hond artikel
Man Bijt Hond op Prikbord
Man Bijt Hond op Boardgame Geek
Man Bijt Hond op Spellenspektakelforum
Man Bijt Hond bij Spelgroep Phoenix

08.02.2006


Ducosim spellenveiling

Op de komende Ducosim spellenbeurs op 11 februari 2006 in de Jaarbeurs in Utrecht wordt weer de jaarlijkse spellenveiling. Tot 2 februari 2006 kon je als Ducosimlid kavels aanbieden. Op de definitieve kavellijst kun je inmiddels 209 kavels terugvinden.

Ducosim kavellijst

03.02.2006


Cleopatra and the Society of Achitects

Het nieuwste spel van Days of Wonder gaat over Cleopatra. Op de gloednieuwe website wordt alvast een tipje van de sluier opgelicht. Het is een spel voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar met een speelduur van ongeveer een uur. Het wordt gekenmerkt door een hoeveelheid 3-dimensionale bouwelementen. Door middel van corruptie moet je je positie in het spel verbeteren, maar je moet daarin niet te ver gaan.

Cleopatra and the Society of Architects

31.01.2006


Ducosim spellenveiling

Op de komende Ducosim spellenbeurs op 11 februari 2006 in de Jaarbeurs in Utrecht wordt weer de jaarlijkse spellenveiling. Tot 2 februari 2006 heb je als Ducosimlid nog de tijd om kavels aan te bieden. Er zijn inmiddels 236 kavels aangeboden.

Ducosim

31.01.2006


Quined Games verbreekt samenwerking met Vendetta Games

Op hun website maakt Quined Games bekend de samenwerking met Vendetta Games te hebben beëindigd.

Quined Games

29.01.2006


Spellenspektakel data bekend

De data voor het 15e Spellenspektakel zijn bekend gemaakt: 27 tot en met 29 oktober 2006 (in het beursgebouw in Eindhoven). De nieuwe organisator is Mathijs Mossink. Voormalig organisator Wim de Boer gaat zich bezighouden met de nieuwe beurs in België.

Spellenspektakel

29.01.2006


Stansramen

Als je eens een goede daad wilt doen, gooi dan de stansramen uit al je nieuwe spellen niet weg. Kinderen op de kleuterschool gebruiken ze namelijk graag als tekenramen. Een verrassende nieuwe bestemming voor dit spellenafval.

26.01.2006


Man Bijt Hond

Man Bijt Hond is op bezoek geweest bij Spelmagazijn. Het wordt een journaaluitzending met het bekende "verslag ter plaatse". Speel liever een spelletje dan televisie te kijken. Centraal stond de wekelijkse spellensessie van Spelmagazijn. Het grootste probleem was de juiste verlichting. Uiteindelijk is de spellenzolder gebruikt in plaats van de spellenkamer. Onverwachte vragen aan de spelers zorgden soms voor verrassende antwoorden. Een enkele keer moest het opnieuw gedaan worden, omdat de vraag niet begrepen werd of het antwoord niet duidelijk was. Het is nog niet bekend wanneer het item wordt uitgezonden. Tijdens de spellenavond werd Funkenschlag gespeeld.

Man Bijt Hond

26.01.2006


Card & Board Magazine stopt

Het Card & Board Magazine dat goed op weg was een bordspellenblad te worden, stopt er helaas alweer mee. Wegens tegenvallende advertentieresultaten zijn ze genoodzaakt om te stoppen. In het laatste nummer o.a. recensies van Ticket to Ride, Amazone, Carcassonne De Stad, El Grande, World of Warcraft, Foute Vrienden Vette Feesten, een artikel over Monopoly en een interview met Arthur Tebbe.

Card & Board Magazine

25.01.2006


Dutch Reality Games

Het eerste spel van deze nieuwe Nederlandse uitgever heet Huizenjacht. Op hun website kun je er al wat informatie over vinden en je kunt het er ook bestellen. Binnenkort volgt er meer informatie in Spelmagazijn. Dutch Reality Games brengt eigen spelontwerpen in productie.

Dutch Reality Games

25.01.2006


Kleine spellenquiz

De echte spellenliefhebber zal met de spellenquiz op de website van Cormyr Games geen problemen hebben. Maar toch leuk om even te proberen. De quiz bestaat uit 3 levels.

Spellenquiz

24.01.2006


Amsterdams Bordspellen Kampioenschap 2006

Op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2006 werd het Amsterdams Bordspellen Kampioenschap gespeeld. 15 spelers speelden de spellen Age of Renaissance, La Citta, Sint Petersburg, Mesopotamië, Tadsch Mahal en Ra. Uiteindelijk bleek Peter de beste met 27 van de maximale 30 punten. Spelmagazijn eindigde op een 6e plaats.

1. Peter 27
2. Albert 22,5
3. Jerry 22
4. Michiel 21
5. Wim 21
6. Richard/Ronald 20
7. Marjolein 19,5
8. Remco 19
9. Gerlof 19
10. Daniël 15
11. Frits 14
12. Ronald M 13
13. Zoltan 13
14. Jaap 12
15. Harvey 9

Verslag met foto's

22.01.2006


Caylus website

Nu de Nederlandse editie van Caylus er aan zit te komen, is er ook een Nederlandse website voor het spel opgezet.

Caylus

20.01.2006


Hodin website

De Belgische distributeur Hodin heeft inmiddels ook een website.

Hodin

20.01.2006


Spelregelvideo's op Ander Spel

Op de website van Ander Spel kun je enkele video's bekijken waarin spellen worden uitgelegd: Carcassonne Overzee, Nobody but us Chickens en Diceland. Een prima initiatief.

Ander Spel

20.01.2006


Aloha te winnen bij BNN

Op de website van BNN kun je het spel Aloha van Cwali winnen.

BNN

20.01.2006


Spellentoernooi bij spellenvereniging Ik Speel Met Groen

Spellenvereniging Ik Speel Met Groen houdt op zondag 12 februari 2006 een spellentoernooi, waar veel spellen als prijs zijn te winnen. Het toernooi duurt van 10.30u tot 18.00u en er worden 5 spellen gespeeld: Genius, De Kolonisten van Catan, Ticket to Ride, Heersers der Woestijn en Ra. Het toernooi wordt gehouden in de aula van Maria Rabboni in Teteringen (nabij Breda). De deelname voor niet-leden kost € 3,50.

Ik Speel Met Groen

09.01.2006


Spellentest in Elsevier

Eind 2005 heeft er in het tijdschrift Elsevier een artikel gestaan waarin 12 spellen werden getest. Deze test heeft vele spellenliefhebbers geschokt. Een van de topspellen van de laatste jaren (Puerto Rico) werd door een testpanel van afgestudeerde HBO-ers gewaardeerd met een 4 op een schaal tot 10. Ze snapten er niets van en wilden het verder niet proberen. Nu is Puerto Rico voor niet-spelers een erg pittig spel om mee te beginnen, maar de regels zijn erg duidelijk opgesteld. Er is duidelijk niet veel tijd aan besteed door de testers. Een spel als Maharadja werd vergeleken met Monopoly, omdat je geld moet betalen als je op een huis van iemand anders komt. En Carcassonne De Burcht is een combinatie van Ganzenbord en De Kolonisten van Catan.

Op het Spellenspektakel forum en op de BoardgameGeek zijn diverse discussies over het artikel te vinden. Spelgroep Phoenix heeft een reactie gezonden naar Elsevier en de recensenten uitgenodigd om de spellen onder begeleiding te komen spelen. Laten we hopen dat daarmee een ander beeld van de spellen wordt gecreëerd.

Bovengenoemde manier van testen lijkt veel op de test van het spel Tikal in januari 2001 door het tijdschrift ZSM. Een deel van dat artikel kun je vinden in Spelmagazijn.

Artikel uit Elsevier op de 999Games website
Brief van Spelgroep Phoenix aan Elsevier
Discussie op Spellenspektakel forum
Elsevier
Artikel in ZSM: 't Is maar een spelletje!

06.01.2006


Hazienda Map Generator

Op de website van Westpark Gamers kun je een programma downloaden waar je nieuwe spelborden mee kunt ontwerpen en afdrukken. Op dit moment is er een Duitstalige en een Engelstalige versie beschikbaar, maar er wordt gewerkt aan language-packs voor andere talen.

Westpark Gamers

04.01.2006


Entertaible

Philips werkt aan het spelbord van de toekomst: een drukgevoelig horizontaal LCD scherm. Je kunt het scherm niet alleen als spelbord gebruiken, maar er bijvoorbeeld ook de handleiding op laten zien.

Persbericht Philips

04.01.2006


Ducosim veiling

Bij de komende Ducosimbeurs (11 februari 2006) wordt weer de jaarlijkse spellenveiling gehouden. Ducosimleden kunnen maximaal 10 spellen aanbieden op deze veiling. Het veilingreglement kun je nalezen op de website van Ducosim. Je kunt je kavels nog aanbieden tot 2 februari 2006.

Ducosim veilingreglement

04.01.2006


Spellenpasje

Bij de Postbank kun je zelf je giropasje ontwerpen. Een mooie gelegenheid om wat met de spellenhobby te doen. Wat dacht je van de volgende poging?

Mijn Postbankpas

02.01.2006

Naar het Spelmagazijn nieuws
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006