Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Nieuws > Archief

Titel (5K) Nieuws Archief XII

Deze pagina bevat nieuws over van alles wat met spellen spelen te maken heeft. Omdat het een archiefpagina betreft, wordt deze verder niet meer onderhouden. Het kan dus voorkomen dat bepaalde links naar andere websites of e-mailadressen niet meer bestaan.


Herders en Schapen

Vanaf 23 juni 2004 ligt een nieuw spel van 999Games in de winkels: Herders en Schapen. Het is een spel voor 2 tot 4 spelers met een duur van 30 minuten voor 8 jaar en ouder van ontwerper Philippe des Pallières. De spelers zijn herders, die proberen om een zo groot mogelijke weide te bouwen, waarin de schapen van hun kleur grazen. Andere spelers kunnen je pogingen op verschillende manieren dwarsbomen. Het spel is eerder in Duitsland uitgekomen onder de titel Meine Schafe, Deine Schafe. 

999Games

22.06.2004


Nieuwe flyer van GMT Games

Op de website van GMT Games kun je de nieuwe flyer downloaden met een hoop nieuwe aankondigingen. Maar liefst 18 pagina's.

GMT Games flyer

22.06.2004


Elf Fantasy Fair succes

Van 18 tot en met 20 juni 2004 werd het grootste fantasy spektakel van Europa gehouden nabij Kasteel Keukenhof in Lisse. Ondanks de slechte weersvoorspellingen heeft het spektakel er weinig van te duchten gehad. Het was mooi en uitgebreid opgezet en een groot deel van de bezoekers was prachtig uitgedost. Hoewel er op zich niet veel te "doen" was, was er veel te zien. Diverse muziekoptredens, een bloodbowl toernooi, zwaardvechtdemonstraties, een riddertoernooi, lezingen van schrijvers. Ook waren er diverse acteurs, maar je moest apart betalen om daar een foto van te maken of een handtekening te krijgen. Dat viel voor een aantal bezoekers behoorlijk rauw op hun dak. De entree van het evenement was al behoorlijk en te hoog om met een heel gezin heen te gaan. Ook de kaartverkoop bij de kassa verliep nog niet echt soepel. Wachttijden van een uur waren normaal. Maar verder niets dan lof over de organisatie en vooral de geweldige sfeer op het evenement.

Fotoverslag

22.06.2004


Elf Fantasy Fair

Van 18 tot en met 20 juni 2004 wordt het grootste fantasy spektakel van Europa gehouden nabij Kasteel Keukenhof in Lisse. Deze Elf Fantasy Fair heeft een uitgebreid programma en maar liefst een derde van de bezoekers komt in stijl gekleed. Muziek, demonstraties, artiesten, auteurs, bordspellen, riddertoernooi, re-enactment, ambachten en ga zo maar door. Nu maar hopen dat het weer ook een beetje meezit. Op de website kun je meer lezen over het uitgebreide programma aanbod.

Elf Fantasy

16.06.2004


Nederlandse Kampioenschappen Kubb

In de nieuwsflits van de KubbSpel website kun je lezen dat op 26 juni in Nijerveen het Nederlands Kampioenschap Kubb wordt gespeeld. Tevens kun je op deze prachtige website de spelregels van dit Zweedse spel vinden.

KubbSpel

16.06.2004


Spellen in Klokhuis

Op vrijdag 18 juni wordt in het televisieprogramma Klokhuis aandacht besteed aan bordspellen: Margreet gaat naar een spellenontwerper en een spellenfabriek. De uitzending begint om 18.30u, maar na afloop kun je hem natuurlijk ook bekijken via de website van het Klokhuis.

Het Klokhuis

16.06.2004


International Gamers Awards

Het onderdeel Historical Simulations van de International Gamers Awards heeft de winnaar van 2004 bekend gemaakt: Lock 'n Load van Mark H. Walker uitgegeven door Shrapnel Games.

International Gamers Awards

16.06.2004


Inhoud Spellink begint te groeien

Al enige tijd zijn enkele spellenwebsites bezig met het vullen van Spellink. Dat is een database met links naar spellenrecensies. Als je meer wilt weten over een bepaald spel, dan kun je in Spellink in één keer de links vinden naar de recensies op een aantal bekende spellenwebsites, waaronder Bordspel.com, Spellenstapel.nl en Spelmagazijn.nl. De functionaliteit van Spellink zal langzaam moeten groeien, evenals de inhoud, maar een begin is er. In Spelmagazijn zul je bij de spelbeschrijvingen dan ook steeds vaker een verwijzing naar Spellink vinden, zodat je snel vergelijkende recensies kunt vinden. Neem eens een kijkje.

Na het Spel-forum is dit het tweede samenwerkingsverband tussen enkele spellenwebsites. Hopelijk sluiten zich hierbij ook nog meerdere websites aan.

Spellink

16.06.2004


Streetsoccer op BrettSpielWelt

Al enige tijd kun je het bordspel Streetsoccer spelen bij Little Golem. Sinds kort kun je het echter ook spelen op BrettSpielWelt. Het spel ziet er nu veel flitsender uit in 3D. Een leuk succesje voor Corné van Moorsel.

Streetsoccer
Little Golem
BrettSpielWelt

16.06.2004


Nominaties Speelgoed van het Jaar

De nominaties voor Speelgoed van het Jaar zijn inmiddels officieus bekend. Gelukkig zijn er ook weer diverse spellen genomineerd. In de categorie 12+ zijn dat DaVinci Code (Identity Games) en Exago (Goliath). In de categorie 8-12 jaar Yu-Gi-Oh! (999 Games), Volgende Patiënt (Jumbo) en het puzzelspel River Crossing (Binary Arts). Bij 6-8 jaar Pipeline (University Games). Begin augustus zullen alle producten bekend worden gemaakt via de internet site en in september kan iedereen zijn stem uitbrengen.

Speelgoed van het Jaar

01.06.2004


The Games Journal

Zoals altijd is weer keurig op tijd het online tijdschrift The Games Journal te lezen. Altijd de moeite waard. 

The Games Journal

01.06.2004


Uitslag NK Bordspellen

Tijdens de Ducosim spellenbeurs van 29 mei 2004 werd het NK Bordspellen gehouden. Maar liefst 19 teams kwamen aan de start en er waren 4 plaatsen te verdienen voor het EK Bordspellen. Binnenkort volgt een verslag, maar hier is alvast de uitslag:

01 Ik speel met groen! 54
02 NLTD 52
03 La Belle Alliance 51
04 Gamepack 51

05 Jem-X 48
06 SpankForce 48
07 Kouros/RTD 46
08 Touching the Void 45
09 999Games 45
10 Roll the Dice 44
11 Over the Hill.com 44
12 Gamepoint 41
13 Team NKBT 41
14 Spelmagazijn 40
15 MaMaMaPa 40
15 Fathers of Game 40
17 Phoenix 37
18 Spellenpret 37
19 Spellenstapel 32

29.05.2004


Spiel des Jahres

De nominaties voor de Duitse spellenprijs Spiel des Jahres zijn bekend gemaakt. 

De vijf genomineerde familie spellen zijn: Dicke Luft in der Gruft van Norbert Proena (Zoch-Spiele), Einfach Genial van Reiner Knizia (Kosmos), Raja (=Maharadja) van Michael Kiesling & Wolfgang Kramer (Phalanx), St. Petersburg van Michael Tummelhofer (Hans im Glück), Zug um Zug (=Ticket to Ride) van Alan R. Moon (Days of Wonder). 

De vijf genomineerde kinder spellen zijn: Geistertreppe van Michelle Schanen (Drei Magier Spiele), Macius: Achtung, fertig, los! van Grunau, Kramer, Raggan (Kosmos), Mare Polare van Roberto Fraga (Selecta), Schatz der Drachen van Reiner Knizia (Winning Moves), Schnelle Welle van Hajo Bücken & Dirk Hanneforth (Ravensburger). 

De volgende spellen krijgen een eervolle vermelding: Attika, Carcassonne - die Burg, Chicky Picky, Coyote, DaVinci Code, Die Sieben Siegel, Dos Rios, Froschkönig, Geisslein versteck dich!, Igel und Floh, Im Wassergarten, Piranja, Kakerlaken Poker, Kipp Kipp Ahoi!, Klapper Hexen, Können Schweine Fliegen, Mausen, Maya, Monte Rolla, Mücke mit Tücke, Oase, San Juan, Spatzenbande, Tom Tube, Versunkene Stadt, Viele Dinge, Viva il Re!, Wo bist du heller Mond?, Yinsh.

Spiel des Jahres

23.05.2004


Teuber en Knizia bij ARD

Op 23 mei 2004 waren ontwerpers Klaus Teuber en Reiner Knizia te gast in het kinderprogramma Tigerenten op de Duitse ARD. Klaus Teuber toonde die Siedler von Catan en zijn prototype en hij vertelde dat hij weer met iets nieuws voor Catan bezig is, gebaseerd op het boek dat onlangs is verschenen. Reiner Knizia toonde King Arthur en Blue Moon. Met uitgevers Ravensburger en Kosmos is hij in onderhandeling over de volgende stappen die genomen gaan worden voor deze spellen. Hij was erg trots dat hij electronica zo goed in een bordspel had kunnen verwerken. Hij vertelde ook nog trots over zijn Lord of the Rings bordspel, waarbij moet worden samengewerkt. Klaus Teuber viel met zijn ongeveer 20 gepubliceerde spellen in het niet bij Reiner Knizia met zijn ongeveer 200 gepubliceerde spellen. Beiden kregen nog de vraag waar beginnende spelontwerpers op moeten letten. Klaus Teuber benadrukte dat je het niet moet doen om er rijk van te worden, maar omdat je er ontzettend veel plezier in hebt. Reiner Knizia vertelde dat hij vroeger met een checklist werkte bij het ontwerpen van een spel. Na een tijdje kwam hij achter het nadeel daarvan. Hij kwam telkens op eenzelfde soort spel uit. Nu gaat hij op zoek naar een nieuw element en probeert daar een spel van te ontwerpen.

Tigerenten Club

23.05.2004


Vendetta opgericht

Tijdens Pinksterspel werd de oprichting van Vendetta aangekondigd. Een samenwerkingsverband tussen o.a. spellenwinkel The Joker en spelgroep Phoenix. De naam komt nogal agressief over en dat kan kloppen. De naam is namelijk afkomstig uit het gangster kaartspel Family Business. Erno Eekelschot vertelde dat het in de bedoeling ligt om in de toekomst een soort game centrum te openen, waar allerlei spellenactiviteiten gehouden kunnen worden. De andere plannen zullen we vanzelf wel merken.

23.05.2004


DaVinci Code genomineerd

Het nieuwe spel DaVinci Code van Identity Games is genomineerd voor Speelgoed van het Jaar 2004 in de categorie 12 jaar en ouder. In augustus is de complete lijst te zien op de website en in september kan iedereen zijn stem uitbrengen. Nog even geduld dus.

Identity Games

23.05.2004


Ticket to Ride

Voor Ticket to Ride zijn inmiddels twee alternatieven borden ontworpen: eentje over Frankrijk en eentje over België. Je kunt de borden en de bijbehorende kaartjes downloaden via de officiële website en zelf uitprinten. De borden schijnen het spel heel anders te laten verlopen. 

Ticket to Ride

23.05.2004


Jumbo op AT5 Teletekst

Volgens AT5 Teletekst moet 40% van de banen bij Jumbo verdwijnen, dat betekent 47 arbeidsplaatsen in Nederland. Tevens wordt er een koper gezocht voor de spellenfabriek van Jumbo in het noorden van Nederland. Het assortiment spellen en puzzels zal worden teruggebracht tot 600. Trieste berichten dus !

Jumbo

14.05.2004


EK kubussen

De Europese kampioenschappen kubussen worden dit jaar in Nederland gehouden en wel op 7 en 8 augustus. De locatie is het Nemo gebouw in Amsterdam. Er worden verschillende wedstrijden gehouden, waaronder het geblinddoekt oplossen van de kubus of de kubus oplossen met je voeten. De winnende (gemiddelde) tijd voor de gewone kubus zal ergens dicht onder de 20 seconden liggen.

Speedcubing

14.05.2004


Ridders en Spelen

Op zondag 6 juni kun je in Den Bosch terecht voor een waar ridderspektakel en oud Hollandse spellen.

Ridders en Spelen

14.05.2004


Ducosim beurs

Tijdens de Ducosim beurs van 29 mei 2004 in Utrecht kun je weer vele nieuwtjes bewonderen. Phoenix zal het nieuwe spel uit de Alea serie demonstreren: Fifth Avenue. Jumbo komt deze keer ook, voornamelijk met Adel Verplicht en Abalone. Maar ze zullen waarschijnlijk een exemplaar bij zich hebben van het CSI (Crime Scene Investigation) Boardgame dat zij gaan voeren. Hodin hoopt de Nederlandse versies van Piratenbaai en Mysterie van de Adbij klaar te hebben, naast natuurlijk Ticket to Ride. En verder is er natuurlijk het Nederlands Kampioenschap Bordspellen en nog veel meer.

Ducosim

14.05.2004


Gameforce winkel

De postorder winkel Gameforce, ook bekend van diverse spellenbeurzen, opent op korte termijn een winkel in Eindhoven. In eerste instantie met zeer beperkte openingstijden, maar deze zullen steeds verder worden uitgebreid. Kijk op de website voor meer informatie.

Gameforce

03.05.2004


Nominaties International Gamers Awards - Historical Simulations

De nominaties voor de Historische Simulaties van de International Gamers Award zijn bekend gemaakt. Dit zijn: Age of Napoleon (Renaud Verlaque / Phalanx Games), Ardennes '44 (Mark Simonitch & Tony Curtis / GMT),  Corsairs & Hellcats (Dan Verssen / GMT),  Europe Engulfed (Rick Young & Jesse Evans / GMT), Korea: The Forgotten War (Rod Miller / Multi-Man Publishing),  Lock 'N Load (Mark H. Walker / Shrapnel Games),  Medieval (Richard Berg / GMT),  Monty's Gamble: Market Garden (Michael Rinella / Multi-Man Publishing),  Rise of the Roman Republic (Richard Berg / GMT),  Sweden Fights On (Ben Hull / GMT),  Warplan: Dropshot (Bruce Costello / Schutze Games).

International Gamers Awards

03.05.2004


Nieuwe Games Journal online

Zoals altijd is weer keurig op tijd het online tijdschrift The Games Journal te lezen. Altijd de moeite waard. 

The Games Journal

03.05.2004


Warcraft uitbreiding ook in het Nederlands

De nieuwe Warcraft uitbreiding zal ook in het Nederlands verschijnen. Er zijn veel nieuwe dingen te bewonderen en enkele aanpassingen op de regels. Uiteraard ook weer nieuwe scenario's en optionele regels, bijvoorbeeld voor de grondstoffen. Een belangrijke uitbreiding is ook de toevoeging van helden. Elk volk heeft vier verschillende helden, waarvan er één in het spel gebruikt mag worden. Deze held heeft ook weer 3 niveau's, die kunnen worden verhoogd door het verslaan van ongedierte. Daarnaast kan de held enkele wonden overleven en heeft hij speciale eigenschappen die met mana kunnen worden geactiveerd. En mana staat op de ervaringskaarten die kunnen worden verkregen. Je hebt dus de keuze de ervaringskaart in te zetten of de mana die erop staat te gebruiken. De helden brengen nog meer het gevoel van het computerspel over. Tevens zijn er nieuwe sets met ervaringskaarten die de rassen duidelijk meer verschillen geven.

Twee helden kaarten en een ervaringskaart

PS Games

03.05.2004


Variant voor San Juan / Puerto Rico het kaartspel

Mik Svellov heeft op zijn website een variant gepubliceerd waarmee San Juan is uit te breiden tot maar liefst 8 spelers. Je hebt 2 sets van het spel nodig en afhankelijk van het aantal spelers wordt een aantal kaarten toegevoegd en worden er enkele nieuwe rollen geïntroduceerd (zelf te maken). Hieronder volgt een samenvatting.

De toe te voegen kaarten:

Aantal spelers Extra productiegebouwen Extra indigoplantages Extra paarse gebouwen Extra speciale gebouwen
5 spelers 2 van elk +1 1 van elk 1 van elk
6 spelers 4 van elk +2 2 van elk 1 van elk
7 spelers 6 van elk +2 3 van elk 2 van elk
8 spelers 8 van elk +2 3 van elk  2 van elk

De toe te voegen rollen:

Bij 5 spelers: een extra goudzoeker.

Bij 6 spelers: een kolonistenschip. Er worden net zoveel kaarten opengelegd als het aantal spelers. Om beurten mag iedere speler en één nemen. Het privilege van bibliotheek is een extra kaart te nemen, waardoor de laatste speler geen kaart krijgt.

Bij 7 spelers: de kapitein. De kapitein kiest een goed. Iedereen mag (geen òf alle) goederen van deze soort onder de productiegebouwen schuiven. Dit zijn aan het eind van het spel overwinningspunten. De kapitein mag één extra goed van een andere soort ook verschepen. Met de bibliotheek mag een extra goed worden verscheept.

Bij 8 spelers: de burgemeester. Deze rol wordt bewaard tot de volgende ronde. Deze speler mag zijn beurt doen nog voor de nieuwe gouverneur. Daarna wordt de rol weer beschikbaar gesteld.

Brett & Board

02.05.2004


Alex Randolph overleden

Een week voor zijn 82e verjaardag op 4 mei 2004 is spellenontwerper Alex Randolph overleden. Enkele bekende titels van zijn hand zijn Twixt, Incognito en Rasende Roboter. Hij heeft veel betekent voor de spellenontwerpers. Hij heeft er bijvoorbeeld voor gezorgd dat de naam van de ontwerpers op de spellendozen is komen te staan. 

Condoleance register

02.05.2004


Spellen voor het EK Bordspellen zijn bekend

Op de website van EuropeMasters zijn de spellen bekend gemaakt voor het EK Bordspellen 2004. Dit jaar geen 4 maar 5 spellen: Maharaja (Phalanx Games), Hansa (Abacus), San Juan (Alea), Ticket to Ride (Days of Wonder), Media Mogul (JKLM Games).

EuropeMasters

26.04.2004


Spelregelservice Identity Games

Op de website van Identity Games is in het Spelershonk nu een downloadservice voor spelregels. Er staat nu nog een beperkt aantal spelregels, maar deze verzameling zal worden uitgebreid. Een prima service.

Identity Games

26.04.2004


Verslag van toernooi Ik Speel Met Groen

Op de website van de Bredase spellenclub Ik Speel Met Groen kun je inmiddels een verslag lezen van hun toernooi van 17 april 2004. Dat ziet er veelbelovend uit.

Ik Speel Met Groen

25.04.2004


NK Bridge voor studentenviertallen

Op zondag 2 mei 2004 vindt het NK Bridge voor studentenviertallen plaats, bestaande uit speelsters en spelers die ingeschreven zijn op een universiteit of HBO, en geboren na 1 januari 1976. De locatie is de Azijnfabriek, Bethaniestraat 4, ’s-Hertogenbosch. Het toernooi wordt gehouden van 12.00u tot 22.00u. Programma: voorronde van zes wedstrijden van zeven spellen 12.00u-18.00u, Buffet 18.00u-19.00u, Halve finale (12 spellen) 19.00u-20.30u, Finale (12 spellen) 20.30u-22.00u. De overige viertallen spelen nog drie rondes Swiss (3x7). Prijzen: de Beker voor de kampioenen en in natura. Inschrijving: keestammens@email.com (020-6247082). Inschrijfgeld: 30 euro per viertal (inclusief 4xbuffet).

25.04.2004


Turks Stratego Toernooi

Na eerdere Stratego reizen naar Londen, Kiev en Berlijn is er nu de mogelijkheid deel te nemen aan het eerste Stratego toernooi in Istanboel. Het vertrek is op 21 of 22 mei 2004 en de terugreis is op 25 of 27 mei. De vliegreis inclusief 4 overnachtingen in een 3 sterren hotel kost € 296,00 per persoon. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Roel Eeftink op 06-40254962. Aanmelden kan nog tot 1 mei 2004.

E-mail naar Roel Eeftink

25.04.2004


OmAlphalet

MeyeD geeft een nieuw spel uit, dat inmiddels via The Joker in Utrecht verkrijgbaar is. Aan de hand van verschillende persoonlijke vragen wordt de speler gevraagd zijn mening te geven of zijn gevoel te uiten m.b.t. onderwerpen over liefde, vriendschap, angst, spiritualiteit, familie, jeugd enz. Alle spelers aan tafel hebben de mogelijkheid om middels het plaatsen van een grote Alfasteen, extra vragen te stellen en dat leidt tot hele verhalen en gesprekken, soms emotioneel, soms bijzonder. Op de website kun je meer informatie vinden over OmAlphalet.

OmAlphalet

25.04.2004


Nieuws van PS Games

PS Games komt later dit jaar met een Nederlandse uitvoering van het spel Senator. Het is een spel voor 3 tot 5 spelers die de rol van een Romeinse senator op zich nemen. Ze proberen als senator zoveel mogelijk agendapunten te vervullen. Het volbrengen van de agendapunten geeft de spelers extra mogelijkheden. Daarnaast zijn er gebeurtenissenkaarten die het spel beïnvloeden en natuurlijk ook een moordenaar.

PS Games

25.04.2004


Scratch Game

Zaterdag 17 april 2004 wordt door spelgroep Phoenix Scratch Game georganiseerd in Leiden. De deelnemers worden in teams verdeeld en elk team probeert vanaf 10.00u in 10 uur een spel te ontwerpen en te maken. Daarna zullen alle spellen worden geprobeerd en beoordeeld. Uiteraard moeten de spellen aan een aantal nog onbekende eisen voldoen, waardoor je niet met een voorbereid spel kunt komen. Denk je dat je de uitdaging aan kunt, dan is er nog plaats om mee te doen. Neem dan zo spoedig mogelijk contact op met Phoenix. Spelmagazijn zal ook aanwezig zijn en uiteraard kun je hier naderhand lezen wat er zoal is geproduceerd.

E-mail naar Phoenix

13.04.2004


Snow Game

Enrico en Sandra zijn druk bezig met de voorbereiding van Snow Game 2005. Er is erg veel belangstelling. Iedereen die al heeft gereageerd heeft inmiddels nadere informatie ontvangen. Er zijn 2 chalets in Frankrijk gereserveerd waar 30 personen kunnen worden ondergebracht, uiteraard allemaal spellenspelers. Snow Game zal plaatsvinden van 25 februari tot en met 5 maart 2005. Skiën, snowboarden, langlaufen, wandelen en daarna spellen spelen. Niet gek toch ? Heb je ook belangstelling, dan kun je je bij Enrico op de wachtlijst laten zetten, zodat je nadere informatie kunt ontvangen. Binnenkort in Spelmagazijn meer informatie over de locatie.

E-mail naar Enrico

13.04.2004


Spielboy

Een nieuwe editie van het online tijdschrift Spielboy is online. Het is even zoeken, maar tussen alle suggestieve teksten en plaatjes is een hoop interessante informatie te vinden. Dit keer o.a. een test over met betrekking tot de reactie snelheid van uitgevers in het geval van ontbrekende spelonderdelen. En verder een beschrijving hoe de diverse uitgevers aan hun tenaamstelling zijn gekomen. Leuke weetjes !

Spielboy

13.04.2004


Puerto Rico kaartspel

Het Puerto Rico kaartspel is inmiddels bij Ravensburger verschenen, ook bekend als San Juan. Het spel zelf ziet er prima uit, maar bevat toch enkele slordigheidjes. Zo staat achterop de speelkaarten nog wel San Juan, de foto in het spelregelboekje over het bordspel bevat de Duitse versie en heeft als titel "De hoofstad kent u nu. Waarom niet ook de rest van het eiland ?". Dat verwijst duidelijk nog weer naar San Juan. Verder is de benaming van fases niet even consequent gekozen: soms meervoud, soms enkelvoud en soms ook nog verschillend tussen kaarten en spelregels. Zo is er de bouwmeesterfase en de goudzoekersfase. En in de spelregels wordt gesproken van de raadsheerfase, terwijl op de kaarten raadsherenfase staat. Maar goed, dat zijn allemaal kleine details, die er snel in sluipen. Het spel zelf zit prima in elkaar en is van de bekende Ravensburger kwaliteit. Er zit zelfs een overbodig opschrijfblokje en een potlood bij het spel. Het spel is wat lichter dan Puerto Rico en er is veel minder mogelijkheid om de andere spelers tegen te werken. Daarentegen speelt het lekker snel, je kunt direct beginnen zonder van alles uit te hoeven zoeken en omdat er zo weinig spelonderdelen zijn, kun je het gemakkelijk meenemen. Het mooiste was nog geweest als ook de rollenkaarten en de goederenkoerskaarten op speelkaarten waren gedrukt. Dan had je alleen een kaartspel gehad. Maar dan had het natuurlijk niet meer in de "kleine" Alea serie gepast. Toch een aanrader. Binnenkort volgt er meer.

13.04.2004


Nieuws van 999Games / Phalanx Games

Op 13 april 2004 ben ik bij een persdemonstratiedag van 999Games geweest. Het grootste nieuwtje was het nieuwe spel van Phalanx Games: Maharadja (ook bekend als Raja), een spel van Kramer en Kiesling. Ik heb het inmiddels gespeeld en moet zeggen dat het een interessant spel is. Doel van het spel is als eerste 7 paleizen te hebben gebouwd. Om dat te kunnen doen moet je over voldoende geld beschikken en om aan geld te komen moet je punten scoren in de steden die de maharadja bezoekt. Dit kun je doen door huizen te bouwen, met je architekt te reizen, paleizen te bouwen en de steun van belangrijke figuren te vragen. Elke beurt kiezen de spelers tegelijkertijd de 2 acties die ze in hun beurt gaan doen, maar deze worden vervolgens in een wisselende spelervolgorde uitgevoerd. Dit spel zal ook gespeeld worden tijdens het EK Bordspellen 2004. Op de persdag heb ik verder Blue Moon gespeeld en Hector & Achilles. Verder staan er nog diverse spellen op stapel: Meine Schafe Deine Schafe, Attika (rondom het spellenspektakel ?), Goa, de 4 nieuwe kleine spellen die Kosmos heeft uitgebracht, Hansa. De titels zullen wellicht wat afwijken. 

13.04.2004


Nieuws van PS Games

PS Games komt dit jaar met een bewerking van Titan: The Arena. Het spel gaat Colossal Arena heten. Hieronder alvast enkele afbeeldingen uit het spel. Later volgt er meer. In dit spel van Reiner Knizia bieden de spelers op diverse helden die in een arena aan het vechten zijn. Elke ronde valt er één held af tot er uiteindelijk nog 3 overeind staan. De speler op die helden het meest heeft geboden, wint het spel.

13.04.2004


Nieuws van Hodin

Ticket to Ride is de eerste in de serie grote spellen van Days of Wonder die Hodin in het Nederlands heeft uitgebracht. In mei 2004 volgen Piratenbaai en Mysterie van de Abdij. De planning is half mei, maar het ziet er naar uit dat het eind mei gaat worden. Hopelijk zijn ze op tijd voor de Ducosim beurs. Daarna zal in juni het spel Similarius volgen (van Ilot 307) en later ook nog Elixir (van Asmodée). 

13.04.2004


Nieuwe Games Journal online

Het online tijdschrift Games Journal heeft weer een nieuwe uitgave online. Altijd de moeite waard om te lezen.

The Games Journal

04.04.2004


Website van Memoir'44 online

Over het nieuwe spel van Days of Wonder: Memoir'44 kun je de eerste informatie vinden op de speciale website. Het ziet er echt geweldig uit. Het speelt zich af in de Tweede Wereld Oorlog volgens het spelprincipe van Battle Cry. Het dubbelzijdige spelbord heeft op de ene kant een strand om de landing in Normandië na te bootsen en op de andere kant een grasland, om diverse andere terreinen te kunnen nabootsen. Het materiaal ziet er geweldig uit.

Memoir'44

04.04.2004


Balance Games

Op de spellendag in Amersfoort was een exemplaar aanwezig van Balance. Dit spel is ontworpen door een Nederlander. Op zijn website kun je meer over dit spel vinden.

Balance Games

04.04.2004


Pöppelkiste Spiel des Jahres toto

Zoals jaarlijks de gewoonte is heeft de Duitse website Pöppelkiste weer een toto over het aanstaande Spiel des Jahres. Dit keer maakt ook Spelmagazijn onderdeel uit van de vragen. Da's niet zo handig voor de Duitse deelnemers, maar wel erg leuk natuurlijk.

Pöppelkiste

04.04.2004


Spellen in Brabants Dagblad

In het Brabants Dagblad van 3 april 2004 stond een groot artikel over bordspellen: Spellenwereld wakker geschud. Het artikel had betrekking op een interview met Michael Bruinsma, oprichter van 999Games. Binnenkort volgt er meer hierover in Spelmagazijn.

04.04.2004


Fouten in Trivial Pursuit

Op Radio1 van België is aandacht besteed aan fouten die in Trivial Pursuit zitten. Op hun website kun je het stuk beluisteren.

Radio1

28.03.2004


Jubileum van Duivelsei

Ondanks de afsplitsing van een deel van de vereniging blijft ook Duivelsei bestaan en de vereniging viert op zaterdag 3 april haar 10-jarig bestaan met een spelconventie. Van 12.00u tot 18.00u ben je welkom in de Pelibar in Leiden. Kijk op de website voor meer informatie en een routekaart.

(1K)

Duivelsei

28.03.2004


Elvenear Games opgericht

Thomas Jansen heeft een eigen bedrijfje opgericht waar hij zijn eigen spelontwerpen in onderbrengt: Elvenear Games. Er is inmiddels ook een website. Neem er eens een kijkje.

(3K)

Elvenear Games

28.03.2004


Oproep van Pöppelkiste

De Duitse website Pöppelkiste is in samenwerking met uitgever Alea op zoek naar ideeën voor nieuwe kaarten voor het spel San Juan (het Puerto Rico kaartspel). Heb je een leuk idee en wil je dat met anderen delen, geef het dan door via de website van Pöppelkiste. (De actie pagina is trouwens in het Engels geschreven.)

Pöppelkiste San Juan actie

28.03.2004


Sanering bij Jumbo

Volgens een artikel in NRC van 17 maart 2004 gaat spelletjesfabrikant Jumbo drastisch saneren onder het personeel en het aantal spelletjes dat het bedrijf uitgeeft. De oorzaak is de terugvallende verkoop, vooral in Duitsland. Sinds 1 maart heeft Jumbo een nieuwe interim-directeur: R. Pieters. Volgens het artikel moet een derde van het 190 man grote personeel weg. Laten we hopen dat het allemaal niet zo'n vaart zal lopen.

Jumbo
NRC Handelsblad

28.03.2004


Memoir '44

Op de website van Days of Wonder wordt Memoir '44 aangekondigd. Dit is een oorlogsspel gebaseerd op het Battle Cry systeem. Het spel zal (helaas) alleen in het Frans en het Engels worden uitgebracht. We kunnen geen Nederlandse versie verwachten. Het spel ziet er echt prachtig uit en speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. Op het dubbelzijdige spelbord kunnen meer dan 15 scenario's worden gespeeld, van Omaha Beach tot de slag om de Ardennen. Het spel is o.a. voorzien van 144 miniaturen. Er kunnen zelfs meerdere borden aan elkaar gekoppeld worden, zodat het spel speelbaar is met 8 spelers. Een scenario duurt in het algemeen tussen de 30 en 60 minuten. Op de website van Days of Wonder kun je een persbericht lezen. Het spel wordt in Amerika verwacht in de maand mei. Ik kijk er nu al naar uit. Op de website van Gamefest kun je al enkele foto's vinden van een prototype.

Days of Wonder
Gamefest

19.03.2004


Website van Krimsus

De website van uitgever Krimsus Krimskrams Kiste heeft (eindelijk) een echte webmaster: Marcus Wevers. Hij zal de website voortaan onderhouden.

Krimsu

19.03.2004


Spellenclub Ik speel met groen !

Breda is een spellenclub rijker: Ik speel met groen! En deze club heeft sinds kort ook nog eens een heel verzorgde website.

Ik speel met groen!

19.03.2004


Nieuw Spel-forum

De webmaster van de website Spel-info heeft onlangs een nieuw forum opgezet, waar liefhebbers van spellen over hun hobby kunnen discussiëren. Dit forum is overzichtelijker dan het bekende Prikbord, biedt meer vrijheid dan het forum van 999 Games en wordt tevens ondersteund door de bekende spellensites. Dit lijkt mij een goede basis voor een succesvol forum. Momenteel is het bereikbaar via de onderstaande link en in de toekomst rechtstreeks via spel-forum.nl.

Spel-forum

19.03.2004


Boetes Amerikaanse postverzending

Volgens een nieuwsbrief van UGG Distribution heeft de Europese Unie sancties opgelegd aan de Verenigde Staten. Dat houdt in dat met ingang van 1 maart 2004 5% extra invoerrechten wordt geheven op goederen uit de Verenigde Staten en deze boete stijgt elke maand met 1% tot een maximum van 17%. Deze boete heeft te maken met de export subsidies die Amerika nog steeds geeft aan Amerikaanse bedrijven. Let hier dus goed op als je spellen in Amerika bestelt.

UGG zal tot 30 april 2004 deze boetes niet doorberekenen aan klanten en daarna voor 50%.

UGG

19.03.2004


Belgische wint Hippodice ontwerpwedstrijd (correctie)

De Belgische Liesbeth Vanzeir heeft samen met haar man Paul van Hove de Hippodice spelontwerp wedstrijd 2004 gewonnen met haar spel Harem. Je kunt een overzicht lezen van de ontwerpen die de finale hebben gehaald in een pdf file.

Pdf file Hippodice 2004

19.03.2004


RoboRally toernooi geslaagd

Er waren 59 deelnemers, waaronder 6 Duitsers, 2 Oostenrijkers en een Tsjechische. Er werd gespeeld op 7 tafels met 8 of 9 spelers op de borden Island en Cannery Row. De finale werd gespeeld op het bord Cross met de tafelwinnaars plus de twee runners-up. De finale duurde 6 beurten en wie het verst kwam ging met de Bronzen Twonky naar huis. Dit was een spannend gevecht, dat uiteindelijk door Sietse werd gewonnen: één van de deelnemers die via Roborunner van het bestaan van het toernooi te horen had gekregen. Hij is daar bekend onder de naam Siebeltje.

Foto's van het toernooi
Roborunner online spelen

15.03.2004


999 Games nieuws

Het ziet er naar uit dat dit jaar de uitbreiding voor het Kolonisten kaartspel Barbaren & Handelsheren zal verschijnen, evenals Ruimteschip Catan, het twee-persoons kaartspel. Verder staat ook deel 2 van de historische scenario's op het programma: Troje en de Chinese Muur. Van de nieuwe Duitse spellen kun je waarschijnlijk Attica en Hanse verwachten. Daarnaast komt er een nieuwe van Reiner Knizia in een serie kleine spellen: Spy, waarin de spelers een spionagenetwerk proberen uit te breiden.

Voor de wat oudere spellen is er een actie bij diverse winkels. Of de spellen daadwerkelijk uit het assortiment gaan, kan niet worden bevestigd: Afrika, Andromeda, Big City, Charlemagne, De Hobbit, De Zoektocht, Hallo Das!, Magelaen, Medina, Morgenland, Packhuys, Spokenjacht, Stephenson's Rocket, Tyros en Union Pacific. Laat deze kans niet ongebruikt om je verzameling te completeren.

Het nieuwe fantasy spel van Reiner Knizia: Blue Moon is ook bij 999Games uitgebracht. Inmiddels zijn er ook al twee uitbreidingssets op de markt gebracht. In Duitsland heeft het spel ook al de Innovation Award 2004 gewonnen. Er is ook een speciale website: Blue Moon.

Tot slot heeft 999Games ook dit jaar weer een team aan de start bij het NK Bordspellen. Welke andere uitgevers slagen daar ook in ?

15.03.2004


Belgische wint Hippodice ontwerpwedstrijd

De Belgische Liesbeth Vanzeir heeft de Hippodice spelontwerp wedstrijd 2004 gewonnen met haar spel Harem. Je kunt een overzicht lezen van de ontwerpen die de finale hebben gehaald in een pdf file.

Pdf file Hippodice 2004

15.03.2004


Monopoly Catalogus

De Monopoly Catalogus heeft zijn eerste update van 2004 achter de rug. De update bestaat uit 3 zelfgemaakte Monopoly versies.

Monopoly Catalogus

15.03.2004


4e Open RoboRally toernooi

Aan het RoboRally toernooi van zaterdag 13 maart 2004 doen meer dan 60 spelers mee, waaronder ook enkele uit Duitsland en Oostenrijk. Het toernooi wordt gehouden bij Cap Gemini Ernst & Young Academy te Utrecht. De entree is gratis en er is een mooie prijs te winnen: een in brons gegoten beeldje van de robot Twonky. Zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen. Voor de beginners is er van 11.00u tot 12.30u een oefenronde. Het toernooi duurt tot 18.00u. 

E-mail naar organisator Jeroen
Foto van Twonky

09.03.2004


Open Brabants Kampioenschap Stratego

Op zaterdag 13 maart 2004 wordt het Open Brabants Kampioenschap Stratego gehouden. De inschrijving start om 10.00u en het toernooi om 10.30u. De prijsuitreiking is om 17.35u. Het toernooi wordt gehouden in gemeenschapshuis De Belcrum in Breda. Deelname is voor SBN leden gratis, voor niet-leden € 3,00 of € 7,00 afhankelijk van de leeftijd. Er zijn mooie prijzen te winnen en je kunt je kwalificeren voor de finale van het Nederlands Kampioenschap.  

E-mail naar George Franka
Stratego Bond Nederland

06.03.2004


The Games Journal

De nieuwe uitgave van het online tijdschrift The Games Journal is weer keurig op tijd online. 

The Games Journal

06.03.2004


Nieuwe spellen bij PS Games

PS Games brengt dit jaar wel Nederlandstalige uitbreidingen en wel voor Warcraft: nieuwe bordtegels, nieuwe kaarten, nieuwe scenario's en voor Munchkin. Daarnaast volgen de nieuwe spellen Tongiaki, een vlot en luchtig spel voor 2 tot 6 spelers, waarbij bootjes van eiland naar eiland varen, het twee-persoons kaartspel Schotten Totten en als het goed is wordt het deze keer uitgebreid met 10 kaarten, zoals deze in Battle Line voorkomen en tot slot een nieuwe uitvoering van Keythedral. Voor dit laatste spel werd het afgelopen jaar tijdens Spiel in Essen nog veel geld neergelegd. Verder komt er dit jaar een nieuwe uitvoering van het oude Axis & Allies en een nieuwe editie: Axis & Allies D-day, ter gelegenheid van het 60-jarig jubileum van de landing in Normandië. Beide zullen voorzien zijn van Nederlandstalige regels. 

PS-Games

06.03.2004


Geen Nederlandstalige uitbreiding voor Dungeons & Dragons

Ondanks eerdere berichten wordt de nieuwe uitbreiding voor Dungeons & Dragons niet in het Nederlands uitgebracht. De verkopen van het basisspel vallen dusdanig tegen, dat Hasbro daartoe heeft besloten. Misschien bedenken ze zich nog als ze veel verzoeken ontvangen ?

E-mail naar Hasbro consumentenservice

06.03.2004


Piratenbaai

De eerste afbeeldingen van de Nederlandse uitvoering van Pirate's Cove. 

(15K)(14K)(14K)(15K)

29.02.2004


Mysterie van de Abdij

De eerste afbeeldingen van de Nederlandse uitvoering van Mystery of the Abbey. 

(19K)(14K)(15K)(17K)

29.02.2004


Trivial Pursuit 20 jaar

Dit jaar bestaat Trivial Pursuit 20 jaar. 

Artikel in Spelmagazijn

28.02.2004


Attraxion

Vandaag is een van de nieuwe spellen van Jumbo binnengekomen: Attraxion. Dit is een spel voor 2 spelers met een doorzichtig verticaal spelbord. De speelstukken zijn voorzien van magneten en kunnen tegen het bord worden geplakt. Dit kan de tegenstander ook en afhankelijk van de oriëntatie van de speelstukken worden daardoor de stukken van de tegenstander aangetrokken of afgestoten. Binnenkort meer in Spelmagazijn.

18.02.2004


Spellenhandboeken en Speluitleg

Op de website van de Oostenrijkse Community kun je Das Buch der Spiele van 1999 t/m 2003 downloaden. Honderden korte spelbeschrijvingen met een afbeelding uit de desbetreffende jaren. Zeer de moeite waard. Tevens kun je op de website gesproken speluitleg vinden met bijbehorende foto's. San Juan is daarbij het nieuwste spel, maar ook diverse oude spellen kun je er vinden. Een prima service, zowel in het Duits als in het Engels.

Spieleberater

11.02.2004


Spellenspektakel

Het Spellenspektakel wordt in 2004 ook weer gewoon in Eindhoven gehouden. Ook dit keer weer één week na Spiel en wel van 29 tot en met 31 oktober. Een andere keus was er helaas niet. Dat wordt weer afzien.

Spellenspektakel

09.02.2004


Ducosim veiling

Tijdens de Ducosim veiling is een nieuw record gevestigd met betrekking tot het hoogste bod op een spel. Het spel 1839, dat geïntroduceerd werd door ontwerper Rob van Wijngaarden, waarvan er maar 30 exemplaren zijn gemaakt, leverde maar liefst een bod van 200 euro op. Onder luid applaus ging het spel naar de nieuwe eigenaar. Op een goede tweede plaats eindigde het Avalon Hill spel Titan met een bod van 130 euro.

Ducosim

08.02.2004


 

Nederlandse vertalingen

Hodin timmert flink aan de weg met Nederlandse uitvoeringen van de spellen van Days of Wonder. Ik zal proberen dit weekend een preview te plaatsen van Ticket to Ride. Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan de Nederlandse vertalingen van Pirate's Cove (Piratenbaai) en Mystery of the Abbey.

Inmiddels is de volledig Nederlandstalige uitvoering van Blokus ook klaar. Deze zal binnenkort verkrijgbaar zijn. En verder zal het tekenspel Similarius in het Nederlands verschijnen. Genoeg om naar uit te kijken dus.

03.02.2004


Ducosim veiling

A.s. zaterdag is het tijdens de Ducosim spellenbeurs weer tijd voor de jaarlijkse spellenveiling. Op het Boardgames Prikbord was een discussie door en over de veilingmeester, maar daar schijnt een oplossing voor te zijn gevonden. Op de website van Ducosim kun je inmiddels de volledige kavellijst zien. Er staan weer diverse spellen op die flink wat op zullen gaan leveren. Een korte greep: Minos, Up Front, Titan, Ave Caesar, Black Box, 1839, Squad Leader en Carabande. Je spaarpot leeghalen zal dus het devies zijn.

Ducosim

03.02.2004


NK Bordspellen

Het Nederlands Kampioenschap Bordspellen zal worden gehouden tijdens de lente beurs van Ducosim. De spellen zijn ook al bekend: Alexandros (Identity Games), Adel Verplicht (Jumbo), De Bruggen van Shangrila (999 Games) en San Juan (Ravensburger). De betere spellen die onlangs in Nederland zijn verschenen, lijkt mij.

03.02.2004


Online tijdschriften

Het is weer tijd voor nieuwe uitvoeringen van online tijdschriften. The Games Journal en WIN zijn weer te bewonderen en het lezen waard.

The Games Journal
WIN

03.02.2004


Catalogus

Op de website van Identity Games kun je de nieuwe catalogus van 2004 downloaden. Via e-mail heb ik inmiddels ook de nieuwe catalogus van Kosmos binnen. Binnenkort volgen daaruit de laatste nieuwtjes.

Identity Games

03.02.2004


Nieuwe spellen van Jumbo

Deze week zijn enkele nieuwe spellen van Jumbo afgeleverd: Adel Verplicht, Jumbo Jet en Joris en de Draak. Adel Verplicht is een heruitgave van het bekende spel, maar nu ook geschikt voor 6 spelers. Jumbo Jet is een nieuwe uitgave van het bekende oude spel met slechts kleine aanpassingen. De opvallendste is wellicht het formaat van de doos. Joris en de Draak is een kinderspel geschikt vanaf 5 jaar. Let vooral op de leuke tekeningen. Wellicht zien we de tekenaar binnenkort terug bij andere spellen. Binnenkort in Spelmagazijn meer over deze nieuwe spellen.

Jumbo

03.02.2004


Uitbreidingen

Op de website van daVinci Games wordt een nieuwe uitbreiding van Bang! aangekondigd. En er schijnt ook aan een uitbreiding voor Warcraft gewerkt te worden. Het ziet er trouwens ook naar uit dat er een uitbreiding voor Dungeons & Dragons zal verschijnen. Kortom, goed nieuws voor liefhebbers van deze spellen.

daVinci Games

03.02.2004


Winkel gesloten

Op de website van de winkel De Purperen Draeck staat dat deze na korte tijd alweer gesloten is. Helaas.

De Purperen Draeck

03.02.2004


Spellenkast gesloten

Na nog geen jaar is de website van de Spellenkast alweer gesloten, helaas. De oude inhoud van de site is nog wel te bekijken, maar hij zal niet meer worden bijgewerkt. Het blijkt toch niet zo gemakkelijk om een website actueel en interessant te houden. Misschien helpen ondersteunende woorden ? Bij Truus en Truus heeft dat wel gewerkt.

Spellenkast

03.02.2004


Kubb

Er is een nieuwe website over het traditionele Zweedse spel Kubb. Hier kun je kennismaken met het spel.

Kubbin

28.01.2004


Carcassonne

Er is een nieuwe Nederlandse website die zich geheel richt op het spel Carcassonne en alle uitbreidingen. De inhoud zal moeten groeien, maar het begin is veelbelovend.

Carcassonne.nl

27.01.2004


Ticket to Ride

Hodin gaat de Nederlandse versie van het nieuwe Days of Wonder spel Ticket to Ride voeren. Ticket to Ride is een treinenspel van Alan Moon. Het is een spel voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar en duurt 30 tot 60 minuten. De spelers scoren punten door het claimen van treinroutes in Amerika, door het tot stand brengen van verbindingen tussen steden en door de langste treinenroute te maken. Het spel zal in Nürnberg worden voorgesteld. Er zullen nog meer Nederlandstalige versies van Days of Wonder spellen volgen, zoals Piratenbaai (Pirate's Cove).

(25K)

Achterzijde van de Nederlandstalige versie

Ticket to Ride

19.01.2004


Truus en Truus website

Guido en Deborah hebben hun website geheel laten ombouwen en gezorgd voor actuele inhoud. Hij ziet er prachtig uit en op wat tik- en taalfoutjes na zeer de moeite waard om in de gaten te houden. Hopelijk houden ze het nu wat langer vol, zodat de website een waardevolle aanvulling op de bestaande sites zal zijn.

Truus en Truus

19.01.2004


Attika onderdelen

De eerste editie van Attika heeft bij een aantal exemplaren verkeerd gestanste fiches. Dit is op de achterzijde te zien, zodat je na verloop van tijd de fiches kunt gaan herkennen. Dat is geen goede zaak. Heb je een verkeerd exemplaar, stuur dan een berichtje aan Hans im Glück. Zij zullen de fiches vervangen. Een uitstekende service die de uitgever flink wat zal kosten.

Hans im Glück

13.01.2004


Nieuwe online tijdschriften

Afgelopen week zijn weer nieuwe edities van diverse online tijdschriften verschenen: The Games Journal, WIN en Spielboy. Allen weer met een heel wisselende inhoud en veel leesplezier.

The Games Journal
WIN
Spielboy

13.01.2004


Catalogi van Jumbo en Ravensburger

Deze week zijn de nieuwe catalogi van Jumbo en Ravensburger uitgekomen. Uiteraard staan er weer vele nieuwe spellen in. Jumbo: o.a. Mijn eerste baantje, Electro Mini, Electro Laptop aanvulsets, Joris en de Draak, Taatuu-Taatuu, Kroko Loko, Waar ben je ?, Kinderfeestpakketten, Volgende patiënt, Piratenschat, Jumbo Jet, Abalone, Ajax the Game, Adel Verplicht, Battledome, Koko Kolder, Attraxion. Ravensburger: o.a. De Vogelbende, Alle hens aan dek, ahoi!, Raad eens, Robby!, Animal Party, Marco Polo, Make 'n Break, Temptation, Crazy Derby, Shinchan, Duell.

Nieuwe spellen

13.01.2004


Spellen gespeeld in 2003

In 2003 heb ik 421 spellen gespeeld, verdeeld over 191 verschillende spellen (en prototypes). De spellen die ik online heb gespeeld, heb ik daarbij niet meegeteld. Veel gespeelde spellen zijn 18 x Puerto Rico, 16 x King Lui, 14 x Blokus, 13 x Korsar, 12 x ZooSim, 11 x Bang!, 9 x Clans, 9 x Der Ausreisser, 8 x Feurio!, 7 x Coloretto, 7 x Leeuwenhart, 7 x Mamma Mia, 6 x Abalone, 6 x Edel, Stein & Reich, 6 x Morgenland, 6 x Nautilus, 6 x Ricochet Robot.

Gespeeld

03.01.2004


Mindhunters film

In januari 2004 gaat in de USA eindelijk de film Mindhunters in première, waarin als het goed is de webmaster van Spelmagazijn te zien is, terwijl zijn handen de kubus van Rubik oplossen. Vanaf 2 juni 2004 zal de film ook in Nederland te zien zijn. Je kunt inmiddels al een trailer van de film bekijken op internet. Nu maar hopen dat de scene er nog in zit en dat de film een beetje te pruimen is.

(8K) (10K)

Beelden uit de trailer: Eion Bailey aan de kantinetafel. Een overzicht van de kantine waar de kubus wordt opgelost.

Mindhunters trailer

03.01.2004

 

Naar het Spelmagazijn nieuws
Naar boven / Naar menu

 

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006