Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Nieuws > Archief

Titel (5K) Nieuws Archief VIII

Deze pagina bevat nieuws over van alles wat met spellen spelen te maken heeft. Omdat het een archiefpagina betreft, wordt deze verder niet meer onderhouden. Het kan dus voorkomen dat bepaalde links naar andere websites of e-mailadressen niet meer bestaan.


999Games zoekt medewerkers voor Spellenspektakel

999Games is weer op zoek naar spelleiders voor het aankomende spellenspektakel. Je moet dan wel minimaal 2 van de 3 dagen beschikbaar zijn. Van tevoren worden de spellen aan je geleerd, je krijgt uiteraard een vergoeding voor de dagen dat je helpt, je krijgt gratis toegang op alle beursdagen en een spel naar keuze van 999Games. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Maya Barning, 0294-410999.

999Games

30.06.2002


Spelmagazijn in radio documentaire

In de zomerprogrammering van de Humanistische Omroep is op dinsdag 16 juli tussen 14.00u en 16.00u de radiospecial Er zat een olifant bij ons aan tafel te horen op 747AM. Daarin is een interview met Ronald Hoekstra van Spelmagazijn te horen. Ook in de VPRO-gids zal aandacht aan deze uitzending worden besteed.

Humanistische Omroep

30.06.2002


Villa Paletti wint Spiel des Jahres

Onverwacht heeft Villa Paletti in de finale Trans America en Puerto Rico verslagen en daarmee de titel Spiel des Jahres in de wacht gesleept.

Spiel des Jahres

30.06.2002


Belgische spellenclub op televisie

In het Belgische televisieprogramma 1000 Zonnen en Garnalen werd afgelopen week aandacht besteed aan een bordspellenclub. Hierbij elke beelden uit het programma. De spellenverzameling van de initiatiefnemer Geert Lagrou werd getoond, alsmede enkele beelden van de bijeenkomst, waar o.a. Formula De en Puerto Rico werden gespeeld.

(8K)(8K)(8K)(8K)

Beelden van de televisie uitzending

23.06.2002


Amigo brengt Guillotine uit

Op de website van Spielbox wordt gemeld dat Amigo het spel Guillotine uitbrengt. Aan de omschrijving te zien betreft het hetzelfde spel als Wizards of the Coast in 1998 heeft uitgebracht. In drie spelrondes worden telkens 12 edelen onthoofd. De spelers proberen zoveel mogelijk waardevolle hoofden te verzamelen. 

Spielbox

23.06.2002


Hasbro en Lilo & Stitch

Op 27 juni gaat de nieuwste Disney film in première in Nederland: Aloha ! Lilo & Stitch. Deze kinderfilm speelt zich af op Hawaï en Hasbro brengt een hele speelgoedlijn hiervan uit. Deze bevat ook een bordspel: Het Lilo & Stitch Ohana-spel. Het is een mix van puzzelen, dobbelen en kaarten en geschikt voor 2 tot 4 kinderen vanaf 5 jaar.

Hasbro

23.06.2002


Mamba, een nieuw abstract spel

Christophe Berg heeft een nieuw abstract spel ontworpen. Om beurten verzetten de spelers één van hun stukken. Met behulp van aangrenzende stukken kunnen stukken van de tegenstander worden veroverd. Geïsoleerde stukken kunnen nieuwe stukken op het bord laten zetten. Stukken die volledig zijn ingesloten verdwijnen van het bord. Het is de bedoeling het aantal stukken van de tegenstander te verminderen. Hij heeft een website gemaakt over het spel. Deze is voornamelijk nog in het Frans, maar steeds meer delen worden in het Engels vertaald.

Mamba

23.06.2002


Lord of the Rings kaartspel

Volgens mij nog onbevestigde berichten komt Ravensburger later dit jaar met nog een kaartspel over Lord of the Rings, genaamd Two Towers. 

23.06.2002


Gamers' Choice Awards winnaars

De winnaars van de Gamers' Choice Award zijn bekend gemaakt: bij de multiplayer spellen is San Marco de winnaar en bij de tweepersoonsspellen heeft Dvonn gewonnen.

Gamers' Choice Award in Spelmagazijn

03.06.2002


Nieuwe Star Wars Monopoly

Nu er weer een nieuwe Star Wars film is uitgekomen, kon ook een nieuwe uitvoering van Monopoly niet uitblijven. Voor de echte liefhebbers heeft Hasbro de Star Wars Episode II Attack of the Clones uitvoering van Monopoly (zie foto). 

(17K)

Hasbro

31.05.2002


Tentoonstelling over Mancala

In het Tropenmuseum in Amsterdam wordt tot 8 september 2002 een tentoonstelling gehouden over het spel Mancala, het spel met de kuiltjes en de kiezels.

31.05.2002


NK Bordspellen uitgesteld

Op het laatste moment heeft de organisatie van het NK Bordspellen de teams laten weten dat het wordt uitgesteld tot de volgende conventie. Het uitstel is gebaseerd op drie redenen: 1) Interne bestuursproblemen, 2) Benodigde spellen die in de post zijn zoekgeraakt, 3) De beperkte beschikbaarheid van de spellen bij de teams. Het NK Bordspellen wordt dus op 7 september 2002 wel gehouden. Eén van de 12 teams heeft inmiddels afgezegd.

NK Bordspellen in Spelmagazijn

24.05.2002


Spelmagazijn gerecenseerd in Spel!

In de nieuwste uitgave van Spel!, voor het eerst weer op A5 formaat, worden een aantal spellenwebsites gerecenseerd, waaronder Spelmagazijn. De twee grootste punten van kritiek waren de kleurkeuze en de navigatie. De kritiek op de kleurkeuze verrast me behoorlijk. In de afgelopen jaren heb ik daar nog van niemand een negatieve opmerking over gehad. Zijn er meer mensen die liever een andere kleurkeuze in Spelmagazijn zien. Laat het me gerust weten ! In de kritiek op de navigatie kan ik me wel vinden. Het is echter een probleem om een goed navigatiesysteem op te zetten voor 550 pagina's, zonder daarbij in frames te vervallen. Het grootste probleem is echter de omvangrijkheid van deze operatie. Alles tips zijn uiteraard welkom. Als je ook een probleem hebt met de navigatie, ga dan eens naar de tekstmenu pagina en open de links in een tweede window.

Mail naar Spelmagazijn

24.05.2002


Monopoly in het echt

Onlangs kreeg ik een e-mail van iemand die een leuke uitdaging was aangegaan. Samen met een stel vrienden wilden ze alle straten uit het standaard Monopoly spel bezoeken op één dag met het openbaar vervoer. Ze hebben een website samengesteld met een verslag van deze uitdaging en foto's van alle straatnaambordjes. Een geweldig idee.

Echt Monopoly

24.05.2002


Kwartet voor Vogelliefhebbers

De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers heeft een kwartetspel laten maken in een eenmalige oplage van 10.000 exemplaren. De kwartetspellen kosten € 5,75 per stuk exclusief verzendkosten. Bij bestelling van meer dan 25 exemplaren kan korting worden verkregen en bij meer dan 100 exemplaren komen de verzendkosten te vervallen. Een groot deel van de kaarten bevat foto's van vogels. Sommige foto's nemen de hele breedte van de kaarten in beslag, terwijl anderen slechts een deel bestrijken. De ronde  hoekjes van de kaarten zijn niet allemaal gelijk, maar dat is verder niet storend. Meer informatie is te verkrijgen bij Freddy van der Velde.

(7K)(7K)(7K)

De Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers

20.05.2002


Spel op bierviltjes

Pumpkin Games heeft een spel ontwikkeld dat op bierviltjes gespeeld kan worden. Het eerste spel in de serie heet Score 10 en is een voetbalspel. Er zijn nog plannen voor veel meer spellen die op bierviltjes gespeeld kunnen worden. Voor Score 10 heb je 11 bierviltjes voor het rode team nodig en 11 voor het blauwe team. Verder nog een dobbelsteen en een muntje om te bal aan te geven. Elk bierviltje stelt een speler voor. Op de rand staan 8 gekleurde ballen weergegeven. Door het bierviltje te draaien kun je dezelfde kleuren ballen tegen elkaar aanleggen bij verschillende viltjes. Zo is het mogelijk de bal rond te spelen of af te pakken van een tegenstander. De dobbelsteen bepaalt het aantal acties dat je mag doen. Er zijn ook speciale spelers die "joker"-ballen op hun viltje hebben staan. Als je erg geïnteresseerd bent in informatie over dit spel, stuur me dan even een mailtje voor een loginnaam/password voor de website van Score 10.

Pumpkin Games

20.05.2002


Spiel des Jahres nominaties

Zoals elk jaar in mei zijn ook nu weer de nominaties voor Spiel des Jahres (de spel van het jaar verkiezing in Duitsland) bekend gemaakt. In juni wordt deze lijst gereduceerd tot 3 titels, waarna de winnaar bekend gemaakt kan worden.

Spiel des Jahres in Spelmagazijn

20.05.2002


Catan Club Prijsvraag

In de Catan Club kun je meedoen aan een Catan prijsvraag. Daarmee kun je het Kolonisten kaartspel winnen of een rover van Teuber. Deze zijn beschikbaar gesteld door 999Games. De prijsvraag bestaat uit een spelsituatie uit het bordspel waarbij je zoveel mogelijk overwinningspunten moet zien te halen. Je kunt meedoen tot en met 31 mei 2002.

Catan Club

04.05.2002


Internet Movie Database

De webmaster van Spelmagazijn is sinds kort ook in de Internet Movie Database te vinden. Hij heeft meegespeeld in de film Mindhunters, die begin 2003 in de Nederlandse bioscopen te zien zal zijn. Van de webmaster zie je dan, als het goed is, alleen zijn handen, die Rubik's kubus oplossen.

Internet Movie Database

04.05.2002


Streetsoccer in mei beschikbaar

Cwali komt in mei met het nieuwe Streetsoccer uit. Op de Ducosim conventie zal het spel beschikbaar zijn, hoewel Corné zelf niet aanwezig is. Er worden 2400 exemplaren geproduceerd, in 2 soorten. De ene helft heeft rode en gele spelers en de andere helft heeft blauwe en oranje spelers. Het spel zit dit keer niet in een koker, maar in een "gewone" doos.

Streetsoccer

04.05.2002


De Uitdaging gaat niet door

Wegens gebrek aan inschrijvingen (slechts 3 koppels) is de Uitdaging voor de tweede keer uitgesteld. Voor iedereen die wel mee wilde doen, maar op 11 mei niet kon, is dat dus een goed bericht. Zodra de nieuwe datum bekend is, kun je deze uiteraard in Spelmagazijn vinden.

De Uitdaging
Belangstelling melden bij Tamara

30.04.2002


Blitz

Hasbro komt deze zomer met de Blitz, een spel voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar. De blitz is een zachte, gele ster ter grootte van een voetbal. In het midden zit een twaalfkantige dobbelsteen met verschillend gekleurde zijden. Elke kleur staat voor een soort opdracht. De bedoeling van het spel is dat je de blitz overgooit en vangt. Als je er niet in slaagt hem te vangen, moet je de opdracht uitvoeren die bij de kleur hoort. Deze opdracht moet je tijdens het spel blijven uitvoeren (bijvoorbeeld blijven hinkelen). Als je de blitz driemaal hebt laten vallen, lig je uit het spel. Een spel uitermate geschikt voor in de tuin of op de camping en aangezien er geen losse onderdelen bij zitten, kun je ook niets kwijtraken. 

(15K)

Hasbro

21.04.2002


999Games verhuisd

Met ingang van 22 april 2002 is 999Games verhuisd naar een groter pand in Weesp: Eemmeerlaan 11. De magazijnruimte is maar liefst 4 maal zo groot. Ook het aantal medewerkers is verdubbeld naar 28

999Games

21.04.2002


Hippodice ontwerpwedstrijd winnaar bekend

De jaarlijkse Hippodice ontwerpwedstrijd heeft weer een winnaar. Op de site van Spielbox staan korte beschrijvingen van de ontwerpen die de finale hebben gehaald of net hebben gemist. De uitslag zal binnenkort ook in Spelmagazijn worden verwerkt.

Spielbox

21.04.2002


Nieuwe beschrijvingen in Spelmagazijn

Door de vele andere activiteiten die de laatste tijd hebben plaatsgevonden is het aantal beschrijvingen in Spelmagazijn een beetje achtergebleven. Op korte termijn zal daar hopelijk verandering in komen. De volgende spellen liggen klaar:

Jumbo: Lego Creator, Lego Racers, Bionicle The Quest for Makuta, Krokodil onder mijn bed
Ravensburger: Java, Luxor, Pueblo
999Games
: Carcassonne uitbreiding, Afrika, Haas en Schildpad, De Hobbit, De Zoektocht, In de Ban van de Ring: Vrienden en Vijanden.
Phalanx Games: North & South
Spiele aus Timbuktu: Kontor: 3/4 speler uitbreiding
Cwali: Morisi, Titicaca en een preview van ZooSim/SimuZoo
Sierra Madre Games: American Megafauna

21.04.2002


Gamers' Choice Award nominaties

De nominaties voor de Gamers' Choice Award zijn bekend gemaakt. Op 1 juni 2002 zullen de winnaars bekend gemaakt worden. Ronald Hoekstra van Spelmagazijn maakt deel uit van de jury.

Gamers' Choice Award in Spelmagazijn

14.04.2002


De Uitdaging

Armand en Tamara organiseren deze keer de Uitdaging en wel op 11 mei 2002. Het aantal deelnemers loopt nog geen storm. Op 30 april 2002 beslissen ze of de Uitdaging doorgaat. Als je interesse hebt in deze verrassende activiteit, meld je dan snel aan. Nog even in het kort: als koppel probeer je zoveel mogelijk van de 100 vragen en opdrachten uit te voeren die je op een cassettebandje krijgt aangeleverd. Je hebt daarvoor 10 uur de tijd. Stressbestendigheid en inventiviteit zijn twee belangrijke eigenschappen om de Uitdaging te winnen, maar veel leuker nog is het meedoen.

De Uitdaging

Aanmelden bij Tamara

14.04.2002


NK Bordspellen

De eerste spellen voor het NK Bordspellen zijn bekend: Mexica en Pueblo van Ravensburger en Titicaca van Cwali. Het vierde spel wordt binnenkort bekendgemaakt. Wellicht is dat Trans America. Het NK Bordspellen wordt gehouden op 25 mei 2002 tijdens de Ducosim conventie in Utrecht. De inschrijving is geopend voor teams van 4 spelers en er is plaats voor 24 teams.

NK Bordspellen in Spelmagazijn

31.03.2002


Gratis spel bij Krimsu

Op de website van Krimsu kun je het spel Heaven & Hell downloaden. Dat gratis spel is de winnaar van een ontwerpcompetitie die Krimsu enige tijd geleden had uitgeschreven.

Krimsu

31.03.2002


Nieuwe uitvoeringen van Hasbro reisspellen

De reisspellen van Hasbro hebben een nieuwe uitvoering en tevens zijn Cluedo en Monopoly aan deze serie toegevoegd. De serie bestaat nu uit Cluedo, Monopoly, Wie is het?, Onderuit, Valkuil, Zeeslag, Mastermind en Vier op 'n rij.

Hasbro

24.03.2002


Nieuwe prijsvraag bij H@ll 9000

Door het beantwoorden van 10 vragen over een verzameling spellen kun je punten verdienen. Hoe meer punten, hoe groter de kans om een van de nieuwe spellen van Ravensburger te winnen (Mexica, Puerto Rico, Pueblo). Je hebt de hele maand april de tijd om de juiste antwoorden te vinden.

Hall 9000

24.03.2002


Nieuwe puzzelkubus: Peter's Black Hole

Voor de liefhebbers van denkpuzzels is er weer een nieuwe puzzel beschikbaar: Peter's Black Hole. Qua uiterlijk lijkt hij een beetje op de kubus van Rubik. Het is echter een 3D versie van de oeroude schuifpuzzeltjes. In het begin heeft de kubus aan de buitenzijde allemaal witte sterren. Het doel is om er een zwart gat van te maken, door de blokjes naar andere plaatsen te verschuiven. Om de schuifbare blokjes zitten ook nog gekleurde sterren, die volgens de ontwerper gebruikt moeten worden als oriëntatiepunten. In de Spelmagazijn Club is een afbeelding van de kubus te zien.

Peter's Black Hole

24.03.2002


Drakenoog niet bij University Games

University Games ziet af van de productie van Drakenoog. De stap naar de meer strategische familiespellen is voorlopig te groot. Ontwerper Johan François is nu op zoek naar een andere uitgever.

Drakenoog

17.02.2002


Nieuwe beschrijvingen in Spelmagazijn

Door de vele andere activiteiten die de laatste tijd hebben plaatsgevonden is het aantal beschrijvingen in Spelmagazijn een beetje achtergebleven. Op korte termijn zal daar hopelijk verandering in komen. De volgende spellen liggen klaar:

Ravensburger: Java, Luxor, Mexica en het gloednieuwe Puerto Rico !
999Games: Afrika, Haas en Schildpad, De Hobbit, De Zoektocht, In de Ban van de Ring: Vrienden en Vijanden.
Phalanx Games: North & South
Spiele aus Timbuktu: Kardinal & König: Das Duell, Kontor: 3/4 speler uitbreiding
Cwali: Morisi, Titicaca en een preview van ZooSim/SimuZoo
Sierra Madre Games: American Megafauna

13.02.2002


Spelmagazijn beheerder in Mindhunters

Op zaterdag 9 februari 2002 heeft de Spelmagazijn beheerder meegewerkt aan de nieuwe speelfilm van regisseur Renny Harlin (o.a. bekend van Cliffhanger, Die Hard 2, Speechless en Driven). Hij moest daarin de handen spelen van acteur Eion Bailey (bekend van Buffy en Band of Brothers) die de kubus van Rubik oplost. Andere acteurs die in de scene meededen waren o.a. LL Cool J, Christian Slater, Patricia Velazques en Val Kilmer. Het is een actie thriller waarin 7 FBI agenten worden opgeleid om serie moordenaars te vinden. Een van de agenten blijkt echter zelf een seriemoordenaar te zijn die de anderen één voor één vermoord.

Mindhunters

13.02.2002


Catan Midnight Express III afgelast

De Catan Midnight Express III gaat helaas niet door. Het aantal aanmeldingen voor deze Catan nacht viel erg tegen. Er zal wel een spellendag plaatsvinden op deze mooie locatie. Meer informatie volgt op de website van de Pioniers van Kampen.

Pioniers van Kampen

20.01.2002


Jumbo en Cup-a-Soup

De promotie van het spel Line Up! dat Jumbo dit jaar gaat uitbrengen zal o.a. gaan via een actie met Cup-a-Soup. In elk pakje zullen namelijk enkele vragenkaartjes voorkomen met vragen die te gebruiken zijn bij het spel. Het zijn kaartjes die nog niet in het spel aanwezig zijn en vormen zo een verzamel object.

Jumbo

20.01.2002


Oproep van Fantasy Flight Games

Op de website van Ducosim staat een oproep van Fantasy Flight Games. Zij zoeken mensen die hun producten willen promoten bij beurzen en conventies. Als je hun producten leuk vindt, is dit wellicht een aardige manier om aan meer materiaal te komen en meer mensen er enthousiast voor te maken.

Ducosim

20.01.2002


Filmpje van spellendag

Dankzij Seb kun je een klein filmpje van 18 seconden downloaden over de spellendag in Amersfoort van 12 januari 2002. Kijk in de Spelmagazijn Club bij Bestanden.

Spelmagazijn Club

17-01-2002


Nieuwe Belgische bordspellenwebsite

Ook in België is weer een nieuwe bordspellenwebsite gestart. Hij ziet er heel verzorgd uit, al moet de inhoud nog groeien. De site heet Gameweb en zal binnenkort een andere domeinnaam hebben.

Gameweb

17-01-2002


Uitbreiding voor Kardinaal & Koning en voor Packhuys

Ontwerper Michael Schacht komt in Nürnberg met 2 uitbreidingen. De eerste betreft de 3/4 speler uitbreiding voor Packhuys zonder dat er in teams hoeft te worden gespeeld. De uitbreiding bestaat uit 2 sets nieuwe havenkaarten en nieuwe handelsgoederen fiches. Er worden er 1500 van gemaakt en de prijs is 5 euro. De tweede is een kleine uitbreiding voor Kardinaal & Koning. Het is een uitbreiding voor 2 spelers en het heet Het Duel. De uitbreiding bestaat uit 5 invloedskaarten en 6 speciale kaarten. Je moet nu niet alleen punten scoren, maar ook de acties van de koning beïnvloeden. Het spel wordt daardoor veel strategischer. Deze uitbreiding wordt in een oplage van 1500 gemaakt en kost 50 eurocent. Beide uitbreidingen worden uitgebracht door Spiele aus Timbuktu en zijn verkrijgbaar bij Adam Spielt.

Adam Spielt

17-01-2002


Computerspel van De Veilingmeesters van Amsterdam

Jumbo werkt aan een computerversie van de Veilingmeesters van Amsterdam. Ik heb onlangs de betaversie uitgeprobeerd van de single player versie. Het spel speelt lekker snel weg. In een klein half uurtje kun je een spel spelen. De tegenstand is goed te noemen. Het spel zal te zijner tijd beschikbaar komen via de website van Jumbo. Meer informatie volgt zodra het bekend is.

Logbestand Veilingmeesters
Jumbo

14.01.2002


Nieuwe uitvoering van Um Reifenbreite

Bij het Duitse Jumbo komt een nieuwe uitvoering van Um Reifenbreite uit. Dit wielrenspel is in Nederland bekend onder de naam Demarrage. Het is een erg leuk spel, maar de nieuwe uitvoering zal niet in het Nederlands verschijnen. De nieuwe doos krijgt trouwens hetzelfde formaat als de dozen van De Veilingmeesters en Odysseus.

Demarrage

10.01.2001


Nieuwe Stone puzzels

Eindelijk zijn er weer twee nieuwe Stone puzzels verschenen: 2:D Company en 9:B Subtext III Pop 1.

The Stone in Spelmagazijn

03.01.2002


Kaartspel Clumond

Charles Magri heeft een nieuw kaartspel ontworpen dat hij Clumond noemt. Op zijn website kun je een beschrijving vinden. Hij is benieuwd naar jullie reacties.

Clumond

03.01.2002


Website van Pumpkin Games

De kleine uitgever Pumpkin Games heeft ook een website gemaakt. Hij ziet er heel verzorgd uit en je kunt er zelfs een gratis spel vinden.

Pumpkin Games

03.01.2002


Menupagina van Spelmagazijn gewijzigd

De menupagina van Spelmagazijn is helemaal gewijzigd. Er wordt nu gewerkt met een pulldown menu. Hopelijk werkt het naar wens. Opmerkingen zijn welkom.

01.01.2002

 

Naar het Spelmagazijn nieuws

Naar boven / Naar menu

 

by Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina