Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Nieuws > Archief

Titel (5K) Nieuws Archief VII

Deze pagina bevat nieuws over van alles wat met spellen spelen te maken heeft. Omdat het een archiefpagina betreft, wordt deze verder niet meer onderhouden. Het kan dus voorkomen dat bepaalde links naar andere websites of e-mailadressen niet meer bestaan.


Monopoly Laatste Gulden Editie

In een oplage van 5.000 stuks wordt de Monopoly Laatste Gulden Editie geproduceerd. Inmiddels zal deze van de band gerold zijn.

Hasbro

27.12.2001


P÷ppelrevue opgeheven

Het tijdschrift P÷ppelrevue is met directe ingang opgeheven. De reden hiervan schijnt de verhuizing van de hoofdredacteur naar het tijdschrift Spielbox.

Spielbox in Spelmagazijn

16.12.2001


Meuterer wint A la Carte 2001

Het kaartspel Meuterer is in 2001 de winnaar geworden van de A la Carte prijs. Het versloeg daarbij onder andere Babel en Land Unter.

A la Carte in Spelmagazijn

16.12.2001


Catan CD spel vertaald

Vanaf 10 december ligt de Nederlandstalige versie van het Catan computerspel in de winkels. Tot 15 december kun je het spel met f 10,00 korting op de website van de uitgever bestellen. In de Catan Club kun je foto's vinden van de Nederlandse stemmen achter het spel en screenshots.

Denda BV
Catan Club

09.12.2001


Michael Schacht en Kardinaal & Koning

Michael Schacht werkt aan een tweepersoonsversie van Kardinaal & Koning en aan een nieuw dubbelzijdig spelbord. Daarin wil hij allerlei nieuwe dingen verwerken. Als je zelf nog ideeŰn of varianten hebt, dan houdt hij zich graag aanbevolen.

Michael Schacht

09.12.2001


Ducosim bestuur uitgebreid

De Ducosim website meldt dat het bestuur is uitgebreid met Henk-Johan, die in het verleden al diverse functies heeft vervuld.

Ducosim

09.12.2001


Michael Schacht's Gods is nu te downloaden

Michael Schacht bracht in Essen een tweetal spellen uit via Spiele aus Timbuktu. Iedereen die ze niet op de kop heeft kunnen tikken kan nu Gods downloaden van zijn site en het spel zelf maken. Voor diegenen die het wel hebben, staat er een mooie variant op de website.

Michael Schacht

20.11.2001


De Kolonisten van Catan op CD ROM

Denda Multimedia BV maakte onlangs in een persbericht bekend dat de Nederlandstalige versie van het computerspel De Kolonisten van Catan zo mogelijk vˇˇr 10 december in de winkels zal liggen. Het spel zal ongeveer f 80,00 gaan kosten. In de Catan club kun je het complete persbericht, alsmede de systeem eisen lezen.

Catan Club

20.11.2001


60 Jenga spellen te koop

Spelmagazijn ontving een e-mail van Alex die 60 Jenga spellen te koop heeft voor f 15,00 per stuk inclusief verzendkosten. Geen idee hoe hij aan deze voorraad komt. Een Jenga spel is trouwens een heel aardig cadeau voor een trouwerij of een jubileum. Laat elke gast op een aparte steen zijn naam of een boodschap schrijven. Als de ontvanger het spel later nog eens speelt, dan kan hij precies zien wie er aanwezig zijn geweest of haalt hij zo nog herinneringen op.

(10K)

E-mail Alex

11.11.2001


Spelmagazijn in de media

Rondom het Spellenspektakel heeft Spelmagazijn behoorlijk in de belangstelling van de media gestaan. Het begon met een artikel in het Algemeen Dagblad, vervolgens was Ronald Hoekstra live in de radio-uitzending van een ontbijtprogramma van de Vara om 6.45u op Radio 2 en om 08.00u kwam een filmploeg van SBS bij hem thuis filmopnames maken. Ruim een half uur aan opnames werden gemaakt en ook op de beurs werd hij nog even gevolgd door de filmploeg. De uiteindelijke uitzending in Het Nieuws en Hart van Nederland liet slechts enkele tientallen seconden zien van deze opnames. Toch kijken blijkbaar veel mensen naar deze uitzendingen, want er volgden veel positieve reacties.

Artikel in Algemeen Dagblad

11.11.2001


Nederlandse Spellenprijs voor Machiavelli

Tijdens het Spellenspektakel is de winnaar van de Nederlandse Spellenprijs bekend gemaakt. De eer kwam toe aan het kaartspel Machiavelli. Elders in Spelmagazijn kun je meer lezen over deze spellenprijs.

Nederlandse Spellenprijs in Spelmagazijn

11.11.2001


Nokia Game

Voor de liefhebbers begint de Nokia Game weer. Je kunt je nog inschrijven tot 3 november. Dit is een multimedia spel, dat wil zeggen dat gebruik gemaakt wordt van diverse media. Soms krijg je zomaar een voicemail, dan moet je weer naar televisie kijken of weer in een of andere krant iets opzoeken. Telkens is er een deadline. Zo verzamel je informatie, waarmee je uiteindelijk aan het eindspel kunt deelnemen.

Nokia Game

29.10.2001


Eurokwartet

Het kon niet uitblijven: een kwartetspel met Eurobiljetten en de oude Europese biljetten. Er is een speciale website waar je meer informatie kunt vinden.

(6K)

Eurokwartet

28.10.2001


Suske en Wiske spellen

Het was er nog niet, maar nu wel: Suske en Wiske Monopoly en Suske en Wiske Yathzee. Hieronder zie je afbeeldingen van de spellen. Verder valt er niets nieuws over te vertellen.

(15K) (12K)

Hasbro

28.10.2001


Spel Tour

Spelmagazijn heeft een nieuwe pagina toegevoegd: Spel Tour. Op deze pagina kun je gemakkelijk een rondje langs je favoriete pagina's maken. Nu zijn er toch frames de website van Spelmagazijn binnengeslopen. Ontbreken er pagina's in het lijstje, laat het me dan even weten. Als je deze service handig vindt, mag je natuurlijk ook een berichtje sturen.

Spel Tour

27.10.2001


Gratis uitbreidingen

Tijdens Spiel 2001 waren weer diverse gratis uitbreidingen te verkrijgen. Vooral de gratis uitbreiding voor Carcassonne was erg gewild en niet gemakkelijk te verkrijgen. Via Hans im GlŘck kun je hem bestellen en mogelijk wordt hij ook bij het Spellenspektakel nog verspreid. Ik heb de mijne ingescand en bij de Bestanden in de Spelmagazijn Club geplaatst. Met een beetje knip en plakwerk kun je zo je eigen uitbreiding maken. Ook heb ik de gratis uitbreiding voor Knatsch ingescand en in de club geplaatst. Het betreft een Opdrachtkaart en een Actiekaart.

Spelmagazijn Club

25.10.2001


Foutjes in produktie spellen

In diverse spellen die je in Essen kon kopen kunnen produktiefoutjes zitten. Zo zitten er in sommige exemplaren van Sternenschiff Catan enkele verkeerde kaartjes. Een e-mailtje naar Kosmos is voldoende voor gratis vervanging. In enkele exemplaren van Tal der Mammuts zitten verkeerde aren-fiches (beide zijden voorzien van 1 are). Een e-mailtje naar Eurogames is voldoende voor gratis vervanging. Mijn exemplaar van Urland miste de witte ichtos, maar had een dubbel aantal rode. Een e-mailtje naar Doris & Frank was voldoende voor een toezegging voor gratis vervanging.

25.10.2001


Startkabel boardgames pagina

Spelmagazijn beheert sinds kort de boardgames pagina van de Startkabel pagina's. De inhoud is nog vrij beknopt, maar zal te zijner tijd gaan groeien. Tips zijn altijd welkom.

Boardgames Startkabel

25.10.2001


Geen Eurospel

De Eurospel beurs die tegelijkertijd met Eurospoor werd gehouden zal dit jaar niet plaatsvinden. Gezien de tegenvallende beurs van vorig jaar is dat wellicht geen slechte keuze.

Eurospoor

14.10.2001


Nieuwe spellenwebsites

De Nederlandstalige spellenwebsites schieten uit de grond. Truus en Truus hebben nu een website en binnenkort komt daar Spelbreker bij. Play it Again wordt omgedoopt in Spellenstapel en ook Bordspel.com heeft een nieuwe look, die vooralsnog beperkt blijft tot de voorpagina, maar er zal meer volgen.

Truus en Truus
Spelbreker
Spellenstapel
Bordspel.com

14.10.2001


Speelgoed van het Jaar

De winnaar van de Speelgoed van het Jaar verkiezing is bekendgemaakt: Beurs Monopoly. Het versloeg Java, In de Ban van de Ring, Weekend Miljonairs en de Hitchcock puzzels. In de andere categorieŰn won geen van de spellen.

Speelgoed van het Jaar
Spelmagazijn: Speelgoed van het Jaar

14.10.2001


Ducosim Diplomacy Treffen

In samenwerking met de Dutch Diplomacy Association (DDA) organiseert Ducosim op het Spellenspektakel een Diplomacy Treffen. Oftewel een gezellige samenkomst van Diplomacy spelers met de mogelijkheid om met z'n allen Diplomacy te spelen. Het Spellenspektakel is de grootste spellenbeurs in Nederland en wordt dit jaar weer van 2 tot en met 4 november georganiseerd. Het Spellenspektakel is net als voorgaande jaren in het Beursgebouw te Eindhoven. De entree voor het Spellenspektakel is f17,50 aan de kassa en f12,50 in de voorverkoop. Voor het Treffen is ruimte voor 32 mensen, dus zeg maar 4 spellen. Het Treffen zal op de zondag (4 november) van het Spellenspektakel worden georganiseerd. De beurs gaat om 10 uur open, en het Diplomacy Treffen begint om 11 uur. Rond 15:30 zal het geheel een einde vinden. Het Spellenspektakel zelf duurt nog tot 18 uur. Er zijn geen kosten verbonden aan deelneming van het Ducosim Diplomacy Treffen, er is wel een toegang verschuldigd voor toegang tot het Spellenspektakel. 

Ducosim
Dutch Diplomacy Association
Spellenspektakel

06.10.2001


Speelvogel weer online

Johan Franšois heeft eindelijk weer tijd gezien om zijn Speelvogel website online te krijgen. Het framewerk staat er weer, de inhoud is op dit moment nog erg karig. Lees vooral zijn spellenrecensies; dit zijn smakelijke verhaaltjes waarin terloops ook het spel beschreven wordt.

Speelvogel

06.10.2001


Afgeprijsde spellen

Bij Blokker is op dit moment het Big Brother spel in de aanbieding voor f 19,95. En bij Kruidvat kun je het niet makkelijk te vinden spel Stapelwoord voor f 29,95 kopen.

25.09.2001


Titicaca

CornÚ van Moorsel heeft een uitgebreide pagina gemaakt over zijn nieuwe spel Titicaca. Aan de hand van voorbeelden leer je snel de basisregels van het spel, zodat je tijdens Spiel en het Spellenspektakel eenvoudig kunt meedoen aan het spel. Tevens kun je daar een impressie krijgen van het spelmateriaal.

Titicaca

25.09.2001


La VallÚe des Mammouths

Werd eerder nog aangekondigd dat de nieuwe uitvoering van La VallÚe des Mammouths niet op tijd klaar zou zijn voor Essen, nu blijkt dat wel te gaan lukken. Op de website van ontwerper Bruno Faidutti kun je al diverse afbeeldingen van deze nieuwe uitvoering vinden.

Bruno Faidutti

25.09.2001


Uitreiking Gamers' Choice Award

De Gamers' Choice Award zal worden uitgereikt tijdens Spiel in Essen. De uitreiking vindt plaats op vrijdag om 17.00u bij de Alea-stand.

Gamers' Choice Award

06.09.2001


Nieuw spel: Kroon

Guus L÷hlefink maakt zelf het bordspel Kroon, dat ontworpen is door een kunstenaar. Op zijn website kun je een exemplaar bestellen. Het is de bedoeling de kroon van de tegenstander te vinden. Dat lijkt misschien een beetje op Stratego, ware het niet dat alle stukken gemeenschappelijk zijn. Beide spelers mogen dus alle stukken verplaatsen en zodra deze bij elkaar komen, gebeurt er iets. Tijdens het spel worden de stukken gedekt gehouden, tenzij er twee bij elkaar op het vakje komen.

Kroon

06.09.2001


Protestactie bij De Hunt III

De derde Hunt is van start gegaan, maar door de nieuwe regels is het bijna niet huntbaar meer. Tevens worden de foxes geholpen door helpers middels SMS-berichten en begeven ze zich op verboden gebieden. De escape-tickets maken het hunten geheel onmogelijk, te meer omdat het bekendmaken van het ticket pas 's avonds te zien is en je dus de hele dag voor niets hebt lopen hunten. Daarom hebben zo'n 20 hunt-teams een gezamenlijke e-mail naar organisatie Red Forest gestuurd. Als gevolg daarvan is er intern een spoedvergadering geweest bij Red Forest op zondag 2 september. Op deze dag is er door bijna niemand gehunt. Het is nog even afwachten wat het resultaat van deze vergadering zal zijn. Waarschijnlijk zullen er via het informele circuit enkele wijzigingen worden doorgevoerd, zodat Red Forest/Yorin geen gezichtsverlies oploopt. 

Spelmagazijn Club

02.09.2001


Catan toernooien afgelast

De Catan toernooien van 1 en 2 september zijn afgelast wegens gebrek aan belangstelling.

Catan Club

29.08.2001


Speelgoed van het Jaar

De nominaties voor Speelgoed van het Jaar zijn nu officiŰel bekend gemaakt. Op de website kun je van 1 tot en met 17 september je stem uitbrengen.

Speelgoed van het Jaar
Speelgoed van het Jaar in Spelmagazijn

29.08.2001


Nieuwe startpagina: Direct-On-Line

Er is weer een nieuwe startpagina in opkomst. Deze richt zich op 18 deelgebieden en dan voornamelijk op Nederlandstalige pagina's. De deelgebieden worden door 18 beheerders onderhouden. Spelmagazijn zorgt voor de games pagina. De startpagina bevindt zich nog in het beginstadium, maar dat zal op korte termijn beter worden. Tevens biedt deze Startpagina de mogelijkheid tegen een redelijk tarief een On-Line domeinnaam te verkrijgen.

Direct-On-Line

29.08.2001


Speeltimer

Bij sommige spellen is het handig om een timer te hebben, zoals een schaakklok, maar dan voor meerdere spelers. Er wordt momenteel gewerkt aan een timer die aan de meeste wensen zal voldoen.

Speeltimer

29.08.2001


Computerversie van bordspel M

Het abstracte bordspel M is nu ook in een computerversie te downloaden. Kun je meteen goed trainen voor het EK Bordspellen. De spelregels worden maar heel summier uitgelegd. Het is handig als je het spel al van tevoren kent.

Download M

29.08.2001


De Hunt III

De derde Hunt is van start gegaan. De 3 foxes zijn op 27 augustus gedropt aan de Oostgrens van Nederland. Na 3 weken wandelen moeten ze de Westkust van Nederland bereiken. Als je op een van de dagen als eerste videobeelden van hen maakt, verdien je daarmee f 3.000. Dagelijks op weekdagen kun je rond 19.00u bij Yorin televisie beelden zien. Foto's van de foxes zijn o.a. te vinden in de Spelmagazijn Club.

Spelmagazijn Club

29.08.2001


Alea website

Uitgever Alea (onderdeel van Ravensburger) heeft nu ook een eigen website. De site ziet er sober uit en is nog niet al te groot. Er is beknopte informatie over de spellen en er zijn diverse vertalingen te vinden van de spelregels.

Alea

29.08.2001


Europe Masters 2001

De spellen die gespeeld gaan worden tijdens het Europees Kampioenschap Bordspellen zijn bekend: Cartagena (de Tortuga variant), Odysseus (met aangepaste opdrachtkaarten), M en Afrika. Vooral dit laatste spel is opmerkelijk, omdat daar een heel grote geluksfactor in zit, die de echte toernooispelers niet zal aanspreken.

EK Bordspellen

29.08.2001


Beest

De nieuwe spellen van Splotter zijn in productie. Hier zie je een afbeelding van de doos van Beest. Meer informatie over de nieuwe spellen kun je vinden op de site van Splotter. Tevens kun je er direct de nieuwe spellen bestellen.

(10K)

Splotter

12.08.2001


Uitdaging verplaatst

De Uitdaging die gepland stond voor 1 september 2001 wordt verplaatst naar het voorjaar van 2002. Door de late vakanties en de vele andere activiteiten viel het aantal aanmeldingen erg tegen. De exacte datum zal te zijner tijd bekend gemaakt worden.

E-mail naar Armand en Tamara

12.08.2001


Vragen per e-mail

Regelmatig krijg ik diverse vragen over spellen per e-mail. Als ik het antwoord weet, wil ik deze best beantwoorden. Soms komt het echter voor dat de reply-e-mail-adressen niet correct zijn. Ik weet dan niet waar ik met mijn antwoord heen moet. Dus heb je een vraag, waarvan je het antwoord niet in Spelmagazijn kunt vinden, stel gerust een vraag, maar zorg voor een correct e-mail adres.

Hierbij het antwoord voor Rianne: Parker is onderdeel van Hasbro. Kijk op: http://www.hasbro.nl of http://www.gatochspelen.nl

12.08.2001


Urland

Doris & Frank brengen in Essen weer een nieuw groot spel uit: Urland. Je zou kunnen denken aan een vervolg op Ursuppe, gezien het thema, maar het spel schijnt echt geheel anders te zijn. Het gaat nu over oorspronkelijke dieren in de zee, die het land beginnen te veroveren.

Doris & Frank

12.08.2001


Ur: 1830BC

Het grote spel van Splotter in Essen wordt Ur: 1830BC. Dit spel maakt gebruik van de basisbeginselen van het treinenspel 1830, maar is een compleet ander spel geworden. Door het land van Ur stromen 2 grote rivieren en de speler tappen daar water van af om het land te irrigeren. Ze bouwen sluizen om het water de juiste kanten op te pompen.

Splotter

12.08.2001


Tikal Tip

Af en toe krijg ik een tip voor een spel, die erg handig is. Zo kwam Arthur met de volgende tip voor Tikal. Hij gebruikt de straten uit de Kolonisten van Catan om aan te geven tussen welke twee kaarten geen doorgang is bij Tikal. Zo kun je in ÚÚn oogopslag de opbouw van het bord zien. Dit kan namelijk nogal eens lastig zijn als er veel blokjes op een kaartje staan.

12.08.2001


Nederlandse Koehandel

De Nederlandse versie van Koehandel is inmiddels ook weer verkrijgbaar. Door een gezamelijke actie van de spellenwinkels The Joker, The Gamekeeper en Wir-War is het spel weer geproduceerd. Uiteraard is het bij deze winkels verkrijgbaar, maar je zult het waarschijnlijk ook elders vinden. Koehandel is een fantastisch kaartspel, waarbij dieren worden verhandeld. Het leuke aan dit spel is dat het geld verborgen van eigenaar wisselt, zodat je niet goed weet wie rijk is en wie niet. De spelers proberen complete sets van 4 dezelfde dieren bij elkaar te kopen. Aan het eind van het spel wint de speler met de hoogste waarde aan dieren, vermenigvuldigd met het aantal sets. Het geld speelt dan geen rol meer.

12.08.2001


Dutch Diplomacy Association

Ik ontving de volgende e-mail:

"In een poging Diplomacy weer te gaan spelen zoals het hoort, met 7 spelers om een tafel (in tegenstelling tot via e-mail), ben ik begonnen met de Dutch Diplomacy Association (inderdaad, niet echt bescheiden ;-). Graag wil ik jullie hierop attent maken, en eenieder die geinteresseerd is in Diplomacy vragen om mijn website eens te bezoeken. Ik zal in ieder geval op de Ducosim conventie van 15 september aanwezig zijn, en hopelijk tref ik daar al een aantal van jullie om de heerschappij van Europa te betwisten!"
Ronald Lokers

Dutch Diplomacy Association

 

12.08.2001


Nieuwe uitbreiding voor Kontor (Packhuys)

Michael Schacht heeft ook weer een nieuwe uitbreiding voor Kontor in petto. Deze uitbreiding bestaat uit 8 aktiekaarten die tijdens Spiel 2001 alleen bij Adam Spielt verkrijgbaar is voor DM 0,95.

02.08.2001


Nieuwe spelregel voor Carcassonne

In de nieuwe Duitse oplage van Carcassonne is de telling van de boeren veranderd. Aan het eind van het spel wordt er niet per stad geteld, maar er wordt per weiland gekeken. De speler (of spelers) die de meerderheid heeft, verdient voor elke complete en aangrenzende stad 3 punten. Helaas is er een uitzondering op de regel gemaakt, die het geheel weer complex maakt: elke speler mag voor elke stad maar maximaal eenmaal scoren. Het was de bedoeling om de telling te vereenvoudigen, maar ik denk niet dat dat gelukt is. Verder verandert er natuurlijk wel het een en ander aan de strategie. Was het voorheen nog mogelijk om via een omweg nog aan een meerderheid te komen, nu is dat niet meer mogelijk. Aan de andere kant kunnen kleine stukjes weiland nu gemakkelijk punten opleveren. Ik weet niet of deze regel ook in de Nederlandse versie zal worden toegevoegd. De Engelse versie zal hem waarschijnlijk als variant vermelden.

02.08.2001


De Nederlandse Spellenprijs

Ducosim heeft het initiatief van de Spellenforum Spel van het Jaar verkiezing opgepakt en De Nederlandse Spellenprijs in het leven geroepen. Een 5-koppige jury heeft 8 spellen genomineerd. Tot 15 oktober 2001 kan iedereen daarop zijn stem uitbrengen.

Spelmagazijn: De Nederlandse Spellenprijs
Ducosim: De Nederlandse Spellenprijs

28.07.2001


Mutabohn

In navolging op High Bohn komt er ook dit jaar weer een uitbreiding voor het kaartspel Bohnanza uit. Wederom in gelimiteerde oplage, dus wees er snel bij. Deze uitbreiding heet Mutabohn en slaat op het mutereren van bonen.

(7K)

de cover

28.07.2001


Draco & Co

Het kaartspelletje Die Tafelrunde van Michael Schacht is verder ontwikkeld in samenwerking met Bruno Faidutti. Tijdens Spiel 2001 in Essen kun je het verkrijgen onder de naam Draco & Co. Het wordt zowel in het Duits als in het Engels uitgegeven.

(15K)

enkele kaarten

28.07.2001


Colditz

Gibsons Games produceerde tot voor kort nog het bordspel Colditz. Op hun website is nu te lezen dat de rechten zijn verkocht aan een Amerikaans bedrijf. In afwachting van een film wordt het spel nu niet meer geproduceerd.

Gibsons Games

28.07.2001


Afrika

Het luchtige bordspel Afrika van Reiner Knizia is nu ook in Nederland verkrijgbaar. Een opvallend detail is dat de olifant op de voorkant van de doos is vervangen door een andere olifant. Hieronder zie je afbeeldingen van de Duitse versie en van de Nederlandse versie.

(11K) (11K)

de Duitse en de Nederlandse versie

28.07.2001


Piecepack

Er is een nieuw public domain spel ge´ntroduceerd: Piecepack. Het is vergelijkbaar met een spel kaarten: een aantal attributen waarmee diverse spellen te spelen zijn. Het Piecepack bevat dobbelstenen, pionnen en tegels voorzien van cijfers, kleuren en codes. Het spel wordt geleverd met de regels voor 7 spellen, maar er kunnen veel meer spellen worden verzonnen. Het spel wordt op dit moment alleen geleverd door Mesomorph Games. Bij Yahoo is een groep opgericht voor het verzinnen van nieuwe spellen.

Piecepack
Mesomorph Games
Yahoo Groups

09.07.2001


De Uitdaging

Armand en Tamara organiseren dit jaar de Uitdaging. Hij vindt plaats in Den Haag en zal een zelfde opzet hebben als de voorgaande edities: 100 vragen en opdrachten op een cassettebandje en 10 uur de tijd om er zoveel mogelijk van op te lossen. Er kunnen maximaal 10 koppels meedoen. Let op: fanatiek meedoen aan de Uitdaging is heel erg intensief en een geweldige ervaring. Je hebt gemiddeld 6 minuten per opdracht en dat is inclusief reistijden, eten en het afluisteren van het cassettebandje.

E-mail naar Armand en Tamara

09.07.2001


De Hunt III

Op 27 augustus 2001 gaat de derde versie van De Hunt van start. Een drietal menselijke vossen reist te voet door Nederland en die moet je op video zien te zetten. Dit keer is het een weekje korter en duurt het tot 14 september 2001. Yorin zendt op dit moment wervingsspotjes uit voor vossen.

De Hunt

09.07.2001


Kardinaal & Koning online

Je kunt nu Kardinaal & Koning online spelen tegen enkele computertegenstanders. In een kwartiertje speel je nu een heel spel. Het spel ziet er prima verzorgd uit en de tegenstand is goed te noemen. 

Kardinaal & Koning online

01.07.2001


Cities computerspel

Op internet is een schuifspelletje te downloaden dat gebruik maakt van de afbeeldingen van Carcassonne. Je moet de wegen op de juiste manier verbinden, maar ook nog eens naar een precies aantal buren laten lopen. Het is erg lastig, maar je kunt om hulp vragen, hoewel dat natuurlijk ten koste van je score gaat. Erg leuk om te doen. Het programma is ongeveer 1,5 Mb groot.

Cities downloaden

01.07.2001


Games Journal

De nieuwe uitgave van The Games Journal is weer even punctueel als altijd online. Dit keer onder andere met een review van Meander en een interessant artikel over ontwerper Wolfgang Kramer.

The Games Journal

01.07.2001


Rush Hour puzzels

Binary Arts maakt hele interessant puzzels, maar deze zijn niet eenvoudig in Nederland te vinden. Sinds kort worden deze ge´mporteerd door Busy Brains. Je kunt de spellen via internet bestellen en binnenkort hebben ze ook een website. Rush Hour kost f 39,95, de uitbreidingen f 14,95, Railroad Rush Hour f 54,95 en Rush Hour Safari f 54,95. Je kunt er ook diverse andere puzzels van Binary Arts kopen. De prijzen zijn excl. verzendkosten. 

Binary Arts
E-mail naar Busy Brains
Rush Hour in Spelmagazijn

01.07.2001

 

Naar het Spelmagazijn nieuws
Naar boven / Naar menu

 

by Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina