Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Nieuws > Archief

Titel (5K) Nieuws Archief VI

Deze pagina bevat nieuws over van alles wat met spellen spelen te maken heeft. Omdat het een archiefpagina betreft, wordt deze verder niet meer onderhouden. Het kan dus voorkomen dat bepaalde links naar andere websites of e-mailadressen niet meer bestaan.


Spelmagazijn.nl

Binnenkort kun je Spelmagazijn bereiken via http://www.spelmagazijn.nl. Er zullen eerst nog wat cosmetische veranderingen plaatsvinden alvorens de hele site wordt overgeplaatst. Je kunt er het beginscherm al vinden. Waarschijnlijk komt het Engelstalige gedeelte te vervallen en wordt de Game Quiz Tower er ook ondergebracht. Dit is best een omvangrijke operatie, maar ik hoop hem zo snel mogelijk te kunnen realiseren.

Spelmagazijn.nl

25.06.2001


Spiel des Jahres

Het Spiel des Jahres is Carcassonne geworden. Geen verrassing dus. Het beste kinderspel is Klondike. Verder zijn er twee speciale prijzen uitgereikt en wel aan In de Ban van de Ring en Troia.

Spiel des Jahres in Spelmagazijn
Spiel des Jahres website

25.06.2001


Catan toernooi vervallen

De voorronde voor het EK Catan van 23 juni 2001 is helaas komen te vervallen.

EK Catan

13.06.2001


Bluff / Perudo

Voor diegenen die nog op zoek zijn naar Perudo heb ik goed nieuws. Bij spellenwinkel The Joker in Utrecht wordt het spel Bluff (dat voor 99% hetzelfde is), tijdelijk aangeboden voor f 35,00. En als je Ducosim lid bent, krijg je nog eens 10% extra korting ook.

09.06.2001


Finalisten Spiel des Jahres

De 3 finalisten voor Spiel des Jahres zijn bekend gemaakt: Carcassonne, Das Amulett, Zapp Zerapp. De grootste kanshebber lijkt Carcassonne te zijn, maar ik gok toch op Zapp Zerapp.

Spiel des Jahres in Spelmagazijn
Spiel des Jahres website

09.06.2001


Winnaars Gamers' Choice Award

De winnaars van the Gamers' Choice Award zijn bekend gemaakt. Bij de multi-player spellen is dat Die Fürsten von Florenz geworden en bij de twee-speler spellen ging Battle Cry er met de prijs vandoor.

Gamers' Choice Award in Spelmagazijn
Gamers' Choice Award website

04.06.2001


Nominaties Spiel des Jahres

De nominatielijst voor Spiel des Jahres is bekend gemaakt: Babel, Capitol, Carcassonne, Cartagena, Das Amulett, Die Händler von Genua, Drachendelta, Ebbe und Flut, Hexenrennen, Land unter!, Royal Turf, San Marco, Zapp Zerapp. De grootste kanshebbers zijn volgens mij San Marco en Carcassonne. In juni worden de 3 finalisten bekend gemaakt.

Spiel des Jahres in Spelmagazijn
Spiel des Jahres website

04.06.2001


Over the Hill.com prolongeert Nederlandse titel

Bij het NK Bordspellen heeft het team Over the Hill.com met overweldigende voorsprong hun titel geprolongeerd. Elders in Spelmagazijn is een uitgebreid verslag te lezen. In de Spelmagazijn Club zijn diverse foto's te vinden (met dank aan TMG).

NK Bordspellen 2001
Spelmagazijn Club

27.05.2001


Stratego Club bij aanraders

De Stratego Club staat sinds kort bij de aanraders bij de clubs op Het Net. Dit heeft een flinke groei in het aantal leden verzorgd.

Stratego Club

20.05.2001


Nieuwe spellen

De afgelopen weken zijn er weer diverse nieuwe spellen op de markt verschenen. Jumbo kwam met de Nederlandse versie van Stratego Legends en 999Games met Spokenjacht. Tevens was er een nieuwe oplage van de Kolonisten van Catan met een dubbeldikke doos, voorzien van een kleurenalmanak en mooie opbergvakjes en bakjes voor de kaartjes. Binnenkort volgen er beschrijvingen van de nieuwe spellen in Spelmagazijn.

20.05.2001


The Gamers' Choice Award nominatielijst

De nominatielijst voor The Gamers' Choice Award is bekendgemaakt: Attila, In de Ban van de Ring, Carcassonne, La Città, Die Fürsten von Florenz, Kardinaal en Koning, Machiavelli, Metro, Morgenland, Morisi, Tadsch Mahal, Traumfabrik, De Veilingmeesters van Amsterdam. In deze fantastische lijst ontbreken bijvoorbeeld Cartagena, Wongar, Roads & Boats, Meuterer, San Fransisco en Java. De verrassingen zijn volgens mij Attila en Metro. De grote kanshebbers Die Fürsten von Florenz, Tadsch Mahal en Carcassonne.

The Gamers' Choice Award in Spelmagazijn
Geef zelf je mening in About.com

01.04.2001


The Weakest Link

De Engelse televisie quizshow The Weakest Link komt binnenkort (vanaf 6 mei) ook op de Nederlandse televisie. Chazia Mourali gaat de kandidaten het vragenvuur voorleggen. RTL4 is nog op zoek naar kandidaten: De Zwakste Schakel, Postbus 15300, 1200 LV  Hilversum. In deze quiz nemen 10 kandidaten het tegen elkaar op. Na elke ronde stemmen ze de zwakste speler weg. Wie uiteindelijk als laatste overblijft, wint de totale pot. Het prijzengeld is afhankelijk van de goedbeantwoorde vragen. De spelleidster is in tegenstelling tot de meeste kwissen erg streng en de kandidaten worden hard aangepakt voor hun slechte resultaten, waarbij ze het niet schuwt om aan te geven dat de kandidaten ondermaats presteren. In de Spelmagazijn Club kun je enkele foto's van de quiz vinden alsmede van Chazia Mourali.

Foto's in Spelmagazijn Club

01.04.2001


DinXX wint Hippodice 2001

Martin Schlegel heeft met zijn spel DinXX de Hippodice spellenontwerp wedstrijd van 2001 gewonnen. In Spielbox Online kun je een korte beschrijving van de spellen vinden.

Hippodice in Spelmagazijn

Hippodice in Spielbox

26.03.2001


Odysseus wordt derde spel bij NK Bordspellen

Ook Jumbo sponsort het NK Bordspellen weer. Het derde spel is nu dus ook bekend: Odysseus. Dit spel zal begin april in de winkels liggen. In Spelmagazijn kun je er alvast een voorproefje van vinden.

Odysseus in Spelmagazijn

Jumbo

26.03.2001


[ZSM] plaatst reacties op Tikal artikel

In het laatste nummer van het tijdschrift [ZSM] zijn ingezonden reacties geplaatst op het artikel over Tikal. Ook de reactie van Spelmagazijn is geplaatst, met een satirische reactie van de redactie daarop. De reacties zijn te vinden in de Spelmagazijn Club in het fotoalbum.

Artikel in Spelmagazijn

Spelmagazijn Club

26.03.2001


Cut and Run een nieuw bordspel over gokken

Als je op zoek bent naar een bordspel over gokken, kijk dan eens bij de website van het spel Cut and Run. 

Cut and Run

26.03.2001


Steden en Ridders beschikbaar

Eindelijk is de Nederlandse versie van deze uitbreiding voor De Kolonisten van Catan beschikbaar. Zaterdag 16 maart 2001 zal het spel in de winkels liggen, evenals de uitbreiding voor 5/6 spelers voor Steden en Ridders. In Spelmagazijn kun je al een uitgebreide beschrijving van deze variant vinden.

De Kolonisten van Catan
Steden & Ridders

15.03.2001


Nederlands Kampioenschap Bordspellen 2001

Op zaterdag 26 mei kun je meedoen aan het Nederlands Kampioenschap Bordspellen voor Teams. Ook dit jaar wordt het georganiseerd door Stichting TMG in samenwerking met Ducosim. Tijdens het NK dat bij de Ducosim conventie wordt gehouden, speel je met een team van 4 spelers 4 verschillende spellen. De eerste twee zijn al bekend: Machiavelli (een kaartspel ?!) en Carcassonne, beiden gesponsord door 999Games. Te winnen zijn: de titel Nederlands Kampioen, leuke spellenprijzen en kans op deelname aan Euromasters, de Europese Kampioenschappen, die gehouden worden op 3 november bij het Spellenspektakel in Eindhoven. Deelname kost f 15,00 per team van 4 spelers (exclusief de entree voor de conventie) en er kunnen maximaal 20 teams meedoen, dus wees er snel bij. Inschrijven bij Stichting TMG of bij Bart van Dijk (040-2121542). Zodra de andere spellen bekend zijn, lees je het hier in Spelmagazijn. Gokje: Odysseus en Torres. Of misschien komt Ravensburger wel met San Marco op de proppen. Het kaartspel Machiavelli past trouwens niet echt bij een kampioenschap bordspellen. Misschien dat 999Games alsnog met Kardinaal & Koning komt ?

06.03.2001


Spellenforum ten einde

De provider waar het Spellenforum is ondergebracht beëindigt de service. Het forum zal voorlopig worden voortgezet via het Prikbord van de Boardgames Startpagina. De indeling van dit prikbord is iets anders dan van het Spellenforum, zodat het even wennen is. Vooral het feit dat er een apart window wordt geopend bij elke discussie en dat je niet meer kunt zien welke discussies je al hebt gelezen roepen nogal wat reacties op.

Spellenforum
Prikbord Boardgames

26.02.2001


Mini-recensies actie

In de Spelmagazijn Club kun je zelf je eigen mini-recensie van spellen plaatsen. Om dit te stimuleren heb je nu de mogelijkheid een exemplaar van Blitz und Donner te winnen. Plaats in de februari of maart 2001 je eigen mini-recensie bij Bestanden en als minimaal 10 spelers dat doen, dan wordt een exemplaar van Blitz und Donner (Kosmos) onder de inzenders verloot.

Spelmagazijn Club

11.02.2001


The Gaming Dumpster gaat over in The Boardgame Geek

De website The Gaming Dumpster gaat verdwijnen. Deze site was een verzamelbak voor van alles over spellen. Iedereen die iets te melden had, kon het daar kwijt: recensies, vertalingen, varianten, hulpmiddelen enz. De webmaster gaat de krachten bundelen met The Boardgame Geek website. Daar krijg je nu dezelfde faciliteiten als bij The Gaming Dumpster en nog veel meer. Zeer de moeite waard.

The Gaming Dumpster
The Boardgame Geek

11.02.2001


De teerling is geworpen

Dat was het thema van de huwelijksdag van Armand en Tamara. Beiden spellengek en op 1 februari 2001 in het huwelijk getreden. In de Spelmagazijn Club kun je een foto van de inzegening in het gemeentehuis vinden. Zowel in het gemeentehuis als in de kerk werd voortdurend gerefereerd naar spellen, maar ook de corsage en de stropdas van Armand en het bloemstuk van Tamara ontkwamen er niet aan.

Nog meer heugelijk nieuws. Karin (jawel die van Jumbo) heeft op 16 januari 2001 een nieuwe speler op de wereld gezet: Lars. Ook daarvan kun je een foto vinden in de Spelmagazijn Club.

Allen van harte gefeliciteerd door Spelmagazijn.

Spelmagazijn Club

04.02.2001


Age of Empires kaartspel

The Realm of Fantasy gaat dit kaartspel in Nederland importeren. Het is een kaartspel gebaseerd op het gelijknamige computerspel. Helaas is het een verzamelkaartspel. Dat had ik graag anders gezien, maar het is wel begrijpelijk. De winkelier bij jou in de buurt kan contact opnemen met The Realm of Fantasy via 06-54971468. Het spel zal gedemonstreerd worden bij de Ducosim conventie op 3 februari 2001.

The Realm of Fantasy

21.01.2001


Catan Club 300 leden

De Catan Club die Spelmagazijn bij Het Net heeft opgericht heeft inmiddels 300 leden en groeit snel.

Catan Club

21.01.2001


Mogelijk mini-conventie in juni

De volgende mini-conventie wordt mogelijk in Delft gehouden, ergens in juni. Zowel Speldorado als The Realm of Fantasy heeft interesse.

21.01.2001


Nieuwe spellen van Michael Schacht

Michael Schacht komt met twee nieuwe spellen in de serie Spiele aus Timbuktu. Dit zijn spellen die niet direct speelbaar zijn, maar waarbij eerst nog het een en ander geknutseld (wat knip- en plakwerk) moet worden. De eerste heet Crazy Race. Daarin ben je een tovenaar die een span van 3 dieren bestuurd in een race. De tweede heet Contra en gaat over de machtsstrijd in een koninkrijk zonder koning. Tot slot komt hij ook nog met een uitbreiding voor Kontor (Packhuys). Het gaat hier om een kleine uitbreiding bestaande uit 10 gebeurtenissenkaarten. In de herfst komt er een grote uitbreiding, zodat het spel ook echt met 3 en 4 spelers speelbaar is.

Kontor / Packhuys

21.01.2001


The Benelux GenCon gaat dit jaar niet door

Zoals het er nu uitziet komt er dit jaar geen GenCon in de Benelux. Dat betekent ook dat er een nieuwe locatie voor het EK Bordspellen gevonden moet worden.

The Benelux GenCon

21.01.2001


Strijd tussen Jumbo en Winning Moves

Via Spielbox Online is een strijd uitgevochten door Winning Moves en Jumbo. Beiden komen dit jaar namelijk met een spel over de tocht van Odysseus. Winning Moves schreef een open brief, waarin Jumbo werd aangevallen. Zowel Jumbo als de auteur hebben zich in een brief verweerd. Een vreemde gang van zaken. Het idee voor het spel bleek al langer bij Jumbo in huis te zijn en daar was Winning Moves niet van op de hoogte. Het betreffende ontwerp is wel bij Jumbo aangeboden, maar nooit aangenomen. Jumbo is verder gegaan met het oorspronkelijke idee.

Spielbox Online

21.01.2001


Weblinks overgenomen

De Weblinks startpagina is van eigenaar gewisseld. Spelmagazijn beheerde tot voor kort de Bordspellen pagina van deze startpagina. Er is nog steeds geen contact opgenomen met Spelmagazijn en op e-mails wordt niet gereageerd. Tevens staat Spelmagazijn niet meer vermeld op de Bordspellenpagina als beheerder.

Weblinks Bordspellen

15.01.2001


Ducosim Spellenveiling

Tijdens de komende Ducosim conventie op 3 februari 2001 in de Jaarbeurs in Utrecht is er de jaarlijkse spellenveiling weer. Ducosim leden kunnen kavels aanbrengen. De kavellijst kun je zien op de homepage van Ducosim.

Ducosim

10.01.2001


De Hunt 2 is van start gegaan

Een soort levende uitvoering van N.Y. Chase is op 1 januari 2001 weer van start gegaan. Een drietal vossen trekt te voet door Nederland en moet op 29 januari 2001 eindigen op een van de Waddeneilanden. Als je ze op video weet vast te leggen kun je f 3.000,00 verdienen. Elke werkdag om 18.55u kun je de opnames gemaakt door deze vossen zien bij Veronica op de televisie. In het weekend kun je de beelden via internet volgen. In de Spelmagazijn Club kun je foto's zien van de vossen.

De Hunt

02.01.2001

 

Naar het Spelmagazijn nieuws
Naar boven / Naar menu

 

by Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina