Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Nieuws > Archief

Titel (5K) Nieuws Archief V

Deze pagina bevat nieuws over van alles wat met spellen spelen te maken heeft. Omdat het een archiefpagina betreft, wordt deze verder niet meer onderhouden. Het kan dus voorkomen dat bepaalde links naar andere websites of e-mailadressen niet meer bestaan.


Spelmagazijn in radio programma

Op vrijdagmiddag 29 december 2000 is Ronald Hoekstra van Spelmagazijn te horen in het radio programma Schuim & As van de NCRV op Radio 5. Het programma begint om 14.00u. Het is een lifestyle programma dat dit keer over bordspellen gaat.

26.12.2000


The Stone is weer te koop in België

Het heeft even geduurd, maar The Stone is inmiddels ook weer te koop in België en wel bij Okido.

Okido, Balgerhoeke 184, 9900 Eeklo. Tel/fax 09/378.12.65

The Stone

15.12.2000


Hasbro schijnt 150 medewerkers van Wizards of the Coast te ontslaan

Hasbro had al aangekondigd dat er veel medewerkers ontslagen zouden gaan worden. Daar schijnen nu 150 medewerkers van Wizards of the Coast bij te zitten.

MTG News

15.12.2000


La Città wint alternatieve Spel van het Jaar verkiezing

Op het Spellenforum werd teleurgesteld gereageerd op de verkiezing van Tik Tak Boem als Speelgoed van het Jaar, terwijl prachtige spellen als Tikal, Ra en De Veilingmeesters van Amsterdam ook genomineerd waren. Daarom werd in allerijl besloten een alternatieve verkiezing te starten. In een spannende strijd heeft La Città de spellen In de Ban van de Ring en Tikal achter zich gelaten. Meer informatie is te vinden in Spelmagazijn. Volgend jaar krijgt deze verkiezing hopelijk ondersteuning van Ducosim.

Spellenforum Spel van het Jaar verkiezing

19.11.2000


Nokia Game

Voor de puzzelaars met een mobiele telefoon start er binnenkort een heel interessant spel. Het duurt de hele maand november. Om de dag krijg je een aanwijzing, maar je weet nog niet via welk medium. Dat kan via e-mail, internet, kranten, televisie, SMS enz. Als je niet op tijd het juiste antwoord geeft, lig je uit het spel. Deelname is gratis en er zijn mooie prijzen te winnen. Opgeven moet vóór 31 oktober 2000 op de website. Wie doet er allemaal mee ?

Nokia Game

22.10.2000


Magic Pagina

Voor de liefhebbers van Magic is er nu ook een startpagina: een portal met alle interessante links. Harold van Veenendaal, die ook de Boardgames en Cardgames pagina onder zijn beheer heeft, heeft deze links verzameld.

Magic pagina

12.10.2000


Tik Tak Boem

Tegen alle verwachtingen in verslaat Tik Tak Boem de spellen Tikal, Ra, De Veilingmeesters van Amsterdam en Online in de verkiezing Speelgoed van het Jaar. De felicitaties gaan uit naar Jumbo die met Heksenschool en het Euro Zakgeldspel nog 2 andere prijzen in de wacht wist te slepen.

Speelgoed van het Jaar

11.10.2000


MaxiMillennium

Tijdens Essen komt MaxiMillennium met een aantal spelelementen. Zo komen er dobbelstenen met de nationale valutabiljetten, er zijn speelkaarten met de hele serie biljetten en munten en er volgt ook nog een dominospel met de nationale valuta erop. Een aantal van deze spelelementen wordt gecombineerd tot een bordspel: Euromille. Dat bevindt zich momenteel in de testfase, maar in Essen zal al een demo te spelen zijn. Het spel kent een basisversie voor familiespelers en een gevorderdenversie die interessant is voor de gamers. Het standnummer is 11-12.

Twee speelkaarten en een dominosteen

MaxiMillennium

10.10.2000


Nederlands Kampioenschap Mahjong

Martin Rep is Nederlands Kampioen Mahjong geworden. Hij liet daarbij André Steffens en Mathijs Litjens achter zich.

Mahjong News

09.10.2000


Catan Club bereikt 100 leden

Het aantal leden van de Catan Club is inmiddels gestegen naar 100. Alleen de inbreng van deze leden is (op een enkele uitzondering na) nog zeer mager. Hopelijk gaat dat veranderen. Het is in ieder geval een mooi middel om snel een heleboel Catan spelers in Nederland te bereiken.

Catan Club

08.10.2000


The Uninspired wint EK Bordspellen voor teams

Twintig teams streden om het Europees Kampioenschap Bordspellen voor teams. The Uninspired uit Engeland wist met 57 punten het beste resultaat neer te zetten. Spelmagazijn deed ook mee, maar kon niet overtuigen.

EK Bordspellen

24.09.2000


Queen Games schrapt mogelijk enkele nieuwe spellen

Het ziet er naar uit dat de nieuwe spellen Qin, Don en Danger van Queen Games tijdens Spiel 2000 in Essen niet verkrijgbaar zijn. Het lijkt erop dat het financiële redenen zijn. In dat geval zullen alleen het kaartspel Lift Off en de reprint Res Publica verkrijgbaar zullen zijn.

Queen Games

24.09.2000


Dave Horton wint WK Settlers

Tijdens de Mind Sports Olympiad in Londen heeft Dave Horton uit Engeland de titel in de wacht gesleept. Hij bleef Chetan Radia en Gihan Bandaranaike (beiden ook uit Engeland) voor.

24.09.2000


Gratis uitbreiding voor Packhuys

Michael Schacht brengt samen met GoldSieber tijdens Spiel 2000 een gratis uitbreiding voor Packhuys uit. Het betreft een export-opslag.

24.09.2000


Stemmen voor Speelgoed van het Jaar

Je kunt nu ook online je stem uitbrengen voor Speelgoed van het Jaar. Wat is je favoriet ? Tikal, Ra, De Veilingmeesters van Amsterdam of toch een van de anderen ? Laat het weten.

Speelgoed van het Jaar

17.09.2000


Spellenspektakel site online

De site voor het komende Spellenspektakel is online. Het onderdeel computergames is nog vrijwel leeg, maar de rest begint inmiddels gevuld te raken. Houd de site in de gaten voor de nieuwste informatie.

Spellenspektakel

17.09.2000


Unplugged Games in Trouw

In de Trouw van zaterdag 16 september 2000 stond een uitgebreid artikel over unplugged games op internet. Terecht werd daar veel aandacht besteed aan Bordspel.com. Helaas werd Spelmagazijn nergens vernoemd. Ik zal proberen binnenkort de tekst van het artikel in Spelmagazijn te plaatsen.

17.09.2000


Tadsch Mahal wint Deutscher Spielepreis

Tadsch Mahal van Reiner Knizia, uitgegeven door Alea, heeft de Deutscher Spiele Preis gewonnen, de tegenhanger van Spiel des Jahres. Het liet Torres en Die Fürsten von Florenz achter zich. De complete uitslag is elders in Spelmagazijn te vinden.

Deutscher Spiele Preis

17.09.2000


Jim Reus Nederlands Kampioen Monopoly

Spellenclub Roll the Dice meldt dat Jim Reus (26) uit Lutjebroek Nederlands Kampioen Monopoly 2000 is geworden. Hij mag straks Nederland vertegenwoordigen bij het wereldkampioenschap in Toronto (Canada). Gefeliciteerd en succes !

17.09.2000


Catan Club bereikt 1000 bezoekers

Het aantal leden van de Catan Club is inmiddels boven de 80 gestegen en de club heeft al 1000 bezoekers gehad. Alleen de inbreng van de bezoekers is nog zeer mager. Hopelijk gaat dat veranderen.

Catan Club

17.09.2000


Weblinks gaat veranderen

De lay-out van de Weblinks gaat weer terug naar het oude concept met toelichtingen bij de links. Als je de huidige lay-out nog wilt bewonderen moet je snel een kijkje nemen. Ik vind het jammer dat het gaat gebeuren, maar men vond dat het te veel op Startpagina leek. Ik was zelf erg tevreden met de huidige lay-out van de Bordspellen pagina. Als je dat ook vindt, stuur dan gerust een e-mail naar de Weblinks beheerder.

Bordspellen - Weblinks.nl

10.09.2000


N.Y. Chase is Zweeds Spel van het Jaar geworden

Spielbox Online meldt dat N.Y.Chase, de opvolger van Scotland Yard, in Zweden spel van het jaar is geworden. Weer een succesje van Ravensburger. Ik heb geen idee welke spellen bij de verkiezing de tegenstanders waren.

Spielbox-Online

10.09.2000


WK Stratego prooi voor Nederlanders

Ook het normale WK Stratego is ten prooi gevallen aan Nederlanders. Bij de senioren won Erik v/d Berg voor André Pols en Wim Snelleman. Bij junioren won Wouter v/d Pol voor Tim Slagboom en Frank v/d Linden.

Stratego Club

10.09.2000


Het Nederlands Kampioenschap Bordspellen voor Teams

Maar liefst 9 teams namen deel aan het Nederlands Kampioenschap Bordspellen voor Teams. Een nieuw record. De organisatie was in handen van TMG in samenwerking met Ducosim. Er werden 4 spellen gespeeld: Ra, Andromeda, De Veilingmeesters van Amsterdam en Ricochet Robot. Toen de rookwolken waren opgetrokken bleek Over The Hill.com met 1 punt voorsprong op de nummer 2 de Nederlandse titel in de wacht te hebben gesleept. De complete uitslag en een verslag kun je elders in Spelmagazijn vinden.

Nederlands Kampioenschap

03.09.2000


Tekeningen voor de nieuwe Morisi

Corné van Moorsel gaf me een voorproefje van de tekeningen die op de hexagons in Morisi zullen verschijnen. Hij is van plan 1000 stuks van het spel te produceren en het moet beschikbaar zijn tijdens Spiel 2000 in Essen. Hieronder zie je een foto van de tekeningen.

(8K)

03.09.2000


Nieuwe URL voor Spelmagazijn

Spelmagazijn heeft een nieuwe URL. Je kunt de oude ook nog blijven gebruiken, maar eenvoudiger te onthouden is wellicht de Virtueel Gebruiker URL: http://www.spelmagazijn.nl.vg. De inhoud van Spelmagazijn staat vooralsnog gewoon bij Planet Internet en Myweb.

27.08.2000


WK Stratego

Tijdens het WK Stratego gooien de Nederlands zoals verwacht hoge ogen. Nog lang niet alle onderdelen zijn afgerond, maar de volgende resultaten zijn bekend gemaakt:

WK Stratego Barrage

1) Erik v/d Berg
2) André Pols
3) Vincent de Boer

WK Stratego Beginners

1) Wout Gulden
2) Andreas Weber (Dui)
3) Jörg Henning (Dui)

WK Stratego Barrage Junioren

1) Frank van der Linden
2) Julian Schooljan
3) Xhirokazu Tatsutomi (Jap)

WK Stratego Beginners Junioren

1) Xirokazu Tatsutomi (Jap)
2) Julian Schooljan
3) Paul Richards (Eng)

Stratego Club

25.08.2000


Die Tafelrunde van Michael Schacht

Op de site van ontwerper Michael Schacht kun je gratis de Engelse versie van zijn spel Die Tafelrunde downloaden. De benodigde kaartjes kun je printen en uitknippen. Ik heb het nog niet geprobeerd, maar de reacties zijn in het algemeen positief. Het ziet er in ieder geval schitterend uit. Een prachtig initiatief !

Spiele aus Timbuktu - die Seite von Michael Schacht

20.08.2000


Ohne Furcht und Adel nieuwe editie

In de nieuwe editie van Ohne Furcht und Adel zitten aparte spelregels voor 2 en 3 spelers. De vertaling hiervan kun je vinden in de Spelmagazijn Club onder het kopje Bestanden. Het komt erop neer dat alle spelers met 2 karakters spelen. Verder blijkt dat het in de oorspronkelijke regels niet is toegestaan dezelfde gebouwen te bouwen in een stad. Bij de vertalingen schijnt deze regel verdwenen te zijn en dat was ontwerper Bruno Faidutti oorspronkelijk niet opgevallen.

Spelmagazijn Club

03.08.2000


Nieuwe spellen van 999Games

Op de site van 999Games worden eindelijk weer nieuwe spellen aangekondigd. In augustus wordt La Città gepresenteerd, in september In de Ban van Ring en Kardinalen en Koningen en in oktober RoboRally, Morgenland en de lang verwachte uitbreiding voor de Kolonisten: Steden & Ridders. Een fantastisch aanbod. Nu maar hopen dat ze op tijd zullen arriveren.

999Games

02.08.2000


Nominaties voor Speelgoed van het Jaar

Op de officiële site van Speelgoed van het Jaar staan de nominaties inmiddels vermeld. Dit zijn: Online (Goliath), Tik Tak Boem (Jumbo), Ra (999Games), De Veilingmeesters van Amsterdam (Jumbo), Tikal (Ravensburger). Een moeilijke keus tussen de laatste drie moet ik zeggen. Zou het 999Games lukken om driemaal op rij te winnen ? Of slaat Tikal toe, net als in Duitsland en België ? Of geeft de Nederlandse geschiedenis de doorslag met De Veilingmeesters van Amsterdam ? OnLine is een moderne variant van Stap Op en misschien spreekt dat de jury juist wel aan. Het is ten slotte de verkiezing Speelgoed van het Jaar en niet Spel van het Jaar.

Speelgoed van het Jaar

02.08.2000


Jumbo komt in 2001 met Stratego Legends

Jumbo brengt volgend jaar de Nederlandse versie van Stratego Legends. De versie van Avalon Hill wordt nog 'getuned', dus we moeten nog even geduld hebben. Stratego Legends is een soort kruising tussen Magic en Stratego. Er zijn veel meer soorten stukken, je kunt ze verzamelen en je eigen leger samenstellen. Daarnaast zijn er verschillende grondsoorten en is het bord op verschillende manieren samen te stellen.

Jumbo

20.07.2000


Stratego club

In voorbereiding op de komst van Stratego Legends heb ik op Het Net een Stratego Club opgezet. De inhoud zal nog moeten groeien, maar in de toekomst zul je er naast Stratego nieuws ook een uitgebreide toernooi agenda vinden, een artikel over de geschiedenis van Stratego, foto's van oude en nieuwe spellen, maar ook van toernooien, een overzicht van de stukken in Stratego Legends, de wedstrijdregels van Stratego en ga zo maar door.

Stratego Club

20.07.2000


Torres is Spiel des Jahres

De jury van Spiel des Jahres heeft bekend gemaakt dat Torres de winnaar van het jaar 2000 is. Het spel versloeg in de finale Ohne Furcht und Adel en Carolus Magnus. Dit was voor mij geen verrassing.

Spelmagazijn: Spiel des Jahres

09.07.2000


Ontwerpwedstrijd van Jumbo/Bijenkorf

Bij de Bijenkorf kun je voor f 6,00 een blanco bordspel van Jumbo kopen. Je hebt van 3 juli tot 3 september 2000 de gelegenheid je eigen Beestenspel in elkaar te knutselen. Daarmee zijn 10 pakketten Jumbo spellen te winnen en pluchen olifanten. Een kopie van het wedstrijdformulier kun je vinden in de Spelmagazijn Club.

Spelmagazijn Club

09.07.2000


The Games Journal vervangt The Games Café

The Games Journal zal verder gaan waar The Games Café is gestopt. Het enige verschil is dat The Games Journal door vrijwilligers wordt beheerd. De interessante artikelen zul je dus niet hoeven te missen.

The Games Journal

09.07.2000


Full Metal Planet via de PC

Het moeilijk verkrijgbare bordspel Full Metal Planet kun je nu ook via je PC spelen. Je kunt het spel en een uitgebreide handleiding downloaden.

Full Metal Planet downloaden

09.07.2000


Catan Club

Om mijn verzameling bestanden over De Kolonisten van Catan beter beschikbaar te maken heb ik een Catan Club gestart op Het Net. Ik ben nog bezig met de vertaling van de bestanden, maar stukje bij beetje zullen deze geplaatst worden op de club. Ik ben begonnen met het plaatsen van afbeeldingen en een heleboel links.

Catan Club

09.07.2000


Spelmagazijn beheert Weblinks/Bordspellen

De bordspellenpagina van de Weblinks portal wordt voortaan beheerd door Spelmagazijn. Een selectie uit de linkspagina's van Spelmagazijn wordt getoond bij deze portal. Suggesties voor links en wijzigingen zijn altijd welkom.

Weblinks/Bordspellen

09.07.2000


Hasbro en de namen Parker en MB

Er gaan geruchten dat Hasbro de namen Parker en MB gaat opheffen om meer duidelijkheid te scheppen voor de klanten. Dit wordt echter nog tegengesproken door medewerkers van Hasbro. Even afwachten wat er nu werkelijk gaat gebeuren.

Hasbro

09.07.2000


EK Bordspellen

Om deel te kunnen nemen aan de EK Bordspellen, moet je je kwalificeren via het NK Bordspellen. Het NK wordt gehouden tijdens de Ducosim conventie op 2 september 2000. De EK wordt gehouden op 23 september 2000 tijdens de GenCon Benelux. Je moet je echter vóór 31 juli 2000 opgeven. De deelname kost 75 euro per team. Daarvoor krijg je gratis toegang en 2 complete sets van 4 spellen die tijdens het EK gespeeld worden. Op de volgende pagina's is meer informatie te vinden.

NK Bordspellen
EK Bordspellen

01.07.2000


Update Game Quiz Tower

Een nieuwe update van de Game Quiz Tower. Ongeveer 1/3 van de plaatjes is vervangen. Kun je de schat vinden door kaart- en bordspellen te herkennen ?

Game Quiz Tower

01.07.2000

 

Naar het Spelmagazijn nieuws
Naar boven / Naar menu

 

by Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina