Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Nieuwe aanwinsten > Archief

Titel (5K) Nieuwe aanwinsten 2007

Op deze pagina zul je afbeeldingen, korte previews, eerste spelindrukken en nieuws vinden van spellen die onlangs zijn uitgekomen. Veelal zal dit de informatie zijn die afkomstig is van de uitgever, maar ook spellen waar ik een recensie exemplaar van heb ontvangen zullen -met een afbeelding en een korte omschrijving- op deze pagina terecht komen. Omdat het een archiefpagina betreft, wordt deze verder niet meer onderhouden. Het kan dus voorkomen dat bepaalde links naar andere websites of e-mailadressen niet meer bestaan.


 


Begin maart is de nieuwe catalogus van University Games uitgekomen. Hier staan de nieuwe spellen in die University Games in 2007 uit brengt. Natuurlijk willen we deze nieuwe aanwinsten met jullie delen.

Hieronder volgen een 4-tal spellen die volgens deze catalogus nieuw zijn.


Koning Knor

University Games, voor 2 tot 4 spelers vanaf 3 jaar

Knor, kraai & loei mee!

Vette boerderijpret: Spelers knorren, kraaien en loeien er op los om als eerste hun boerderijdieren aan de overkant van het spelbord te krijgen!

University Games

27.03.2007


Big Brain Academy

University Games, voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

In het bordspel Big Brain Academy strijden spelers tegen elkaar in vijf verschillende hersenkraak-categorieŽn. Ruimtelijk inzicht, geheugen, rekenkundig vermogen... Alles draait om het geven van zoveel mogelijk juiste antwoorden binnen de 30 seconden. De beloning komt de spelers toe in de vorm van hersengewicht!

University Games

27.03.2007


Reis om de Wereld in 80 Dagen

University Games, voor 3 tot 6 spelers vanaf 10 jaar

Spelers maken een reis om de wereld en proberen hier zo min mogelijk dagen voor te gebruiken. Het juist inzetten van de reis- en actiekaarten, en het ontsnappen aan de detective zijn hierbij cruciaal. Wie is het eerst terug in Londen?

University Games

27.03.2007


Roddels

University Games, voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

Spelers gaan op jacht naar de sappigste roddels. Een roddel uit de sportwereld scoort soms beter dan een roddel uit de showbizz wereld. Als bedreven paparazzi moeten de spelers hun strategie hierop afstemmen.

Opmerking: Dit is een heruitgave van Das Superblatt van Sid Sackson.

University Games

27.03.2007


Op 1 maart zijn Sandra en Ronald op bezoek geweest bij Jumbo. Hier kregen zij de nieuwe spellen te zien die Jumbo intussen uitgebracht heeft in 2007. Natuurlijk willen we deze nieuwe aanwinsten met jullie delen. We hebben een kleine selectie gemaakt uit het nieuwe aanbod.

Hieronder volgen allereerst de familiespellen, daarna de kinderspellen. In totaal zijn er een 9-tal spellen uitgekomen.


CSI: Miami bordspel

Jumbo, voor 2 tot 6 spelers vanaf 12 jaar

Ook in Nederland en BelgiŽ is de televisieserie CSI (Crime Scene Investigation) een enorm succes. De "spin-offs" waaronder CSI: Miami scoren wekelijks hoge kijkcijfers. Wereldwijd is CSI: Miami zelfs de meest bekeken televisieserie. Met dit nieuwe bordspel kan vanaf nu iedereen een echte Crime Scene Investigator zijn! Het bordspel bevat 8 misdaadverhalen. Per misdaad is het de taak van elke speler deze in 3 speelrondes op te lossen.

Jumbo

08.03.2007


Miljoenenjacht

Jumbo, voor 2 tot 4 spelers vanaf 12 jaar

Speel thuis het spannende TV spel met de 26 koffertjes. Het wereldwijd bekende kofferspel uit Miljoenenjacht, dat in Nederland dagelijks wordt uitgezonden als Deal or No Deal is nu verkrijgbaar als bordspel. Met ruim 1 miljoen kijkers is het spel Miljoenenjacht een waar kijkcijferkanon op TV. Met dit bordspel beleven twee tot zes spelers dezelfde nagelbijtende spanning als in de tv-show. In ťťn van de 26 koffertjes heeft de bank het hoogste bedrag van maar liefst 5 miljoen euro verstopt. In de andere 25 koffertjes zitten bedragen uiteenlopend van 1 cent tot tweeŽneenhalf miljoen euro. De spanning stijgt met de minuut. Ga je in op het aanbod van de bank? Of gok je toch op die 5 miljoen euro of een ander hoog bedrag in je eigen koffertje? Maar daar kan ook twintig cent in zitten! Wie wint de hoofdprijs?

Jumbo

08.03.2007


Rubik's Cube Deltabal

Jumbo, voor 1 speler vanaf 8 jaar

Rubik's Delta Ball, de nieuwste uitdaging uit de Rubik's lijn! Deze verbluffende, bolvormige puzzel bestaat uit driehoekige stukken die langs elkaar schuiven. Voor de starter zijn er eenvoudige opdrachten om op te lossen en de smaak te pakken te krijgen. Het oplossen van de moeilijkste opgave blijkt nog verdraaid lastig. Uitgevonden in BelgiŽ en nu een ware rage aan het worden in rest van wereld. De Belgische uitvinder Marc Wittevrongel, in het dagelijkse leven General Manager van een groot hotel, heeft samen met zijn zoon deze verbluffende puzzel bedacht. Hoewel het bolvormige aspect niet uniek is, is de Delta Ball dankzij haar vorm en de vele oplossingsmethoden de enige in zijn soort. Spelers en verzamelaars uit de gehele wereld hebben dan ook zeer enthousiast gereageerd op de komst van de Delta Ball.

Opmerking: de foto is gemaakt tijdens de Games & Toys 2006 in Gent. Daar hebben we ook de ontwerpers van de Brain-Racker (zoals de puzzel toen nog heette) ontmoet.

Jumbo

08.03.2007


Van Dale Familiespel

Jumbo, voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

Samen lachen, samen leren! Want dŠt wordt 't met dit nieuwe Van Dale Familiespel. Een spel waarbij spelers van 8 tot 88 jaar elkaar kunnen uitdagen op hun eigen niveau. Dus voor volwassenen net zo leuk en leerzaam als voor kinderen! Duizenden originele vragen in tientallen veelzijdige taalspelletjes. Deze klassieker is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Van Dale en volgt geheel de officiŽle spelling 2005. De spanning stijgt terwijl je over het bord racet om de letters van je geheime woord te verzamelen. Versla je tegenstanders in een zenuwslopende woordenstrijd en gris hun letters van het bord! Draai aan de schijf, duik in een tunnel en baan je een weg naar de overwinning!

Jumbo

08.03.2007


Electro - Beesten Blokken

Jumbo, voor 1 speler vanaf 3 jaar

Ontdekken is Leren! Met Electro Beesten Blokken kunnen kinderen op een speelse manier kennismaken met dieren, een onderwerp dat jonge kinderen zeker zal aanspreken. Er zijn twee mogelijkheden om te spelen. Dierennamen leren vormt een eerste kennismaking voor de kinderen; Dieren zoeken is geschikt voor kinderen die de meeste dieren al kennen en laat hen ook horen hoe de dieren klinken. Kies het gewenste niveau met behulp van de knop aan de zijkant. Op deze manier leren kinderen de namen van 30 dieren; een hele woordenschat voor kleuters.

Jumbo

04.03.2007


Ik leer alles over dieren

Jumbo, voor 1 speler vanaf 4 jaar

Dit jaar viert Jumbo het 10 jarige jubileum van haar 'ik leer' lijn. Inmiddels heeft het merk een belangrijke positie op de markt weten te veroveren. Met dit nieuwste spel uit de ik leer serie leren kinderen spelenderwijs alles over dieren. Natuurlijk is ook dit spel weer verpakt in een handig koffertje; gemakkelijk om mee te nemen. Het kind speelt zelf en kan ook zijn resultaten controleren aan de hand van de bewegingen van de olifant. Ik leer maakt van leren kinderspel!

Jumbo

04.03.2007


Knibbel Knabbel Knuisje

Jumbo, voor 2 tot 4 spelers vanaf 4 jaar

Na Wolfje Wervelwind komt Jumbo nu met het volgende innovatieve en aantrekkelijke sprookjesspel: Knibbel, Knabbel, Knuisje, het Hans & Grietje spel. Een spannend en uitdagend spel voor kinderen: net zoals in de sprookjesklassieker van de Gebroeders Grimm moeten de spelers snoepgoed verzamelen. Maar pas op voor de heks! Als ze je betrapt komt ze uit haar heksenhuis. De koek of chocola moet je dan helaas weer inleveren. Wie als eerste het snoepgoed verzamelt, is de winnaar! Met echt peperkoekhuisje, grote speelelementen en een bewegende en sprekende heks.

Jumbo

04.03.2007


Zakgeldspel

Jumbo, voor 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar

Het populaire zakgeldspel bestaat al 10 jaar en behoort tot ťťn van de meest verkochte kinderspellen in Nederland. Kinderen leren alles over betalen ťn sparen.

Deze uitvoering bevat kunststof muntjes waardoor het voor de spelers allemaal nog echter lijkt. Kinderen leren euro's goed te tellen, leren voordelig in te kopen en leren dat je op de bank rente krijgt. Wie daar het handigste in is, wint dit 'rijke' spel.

Opmerking: Dit is een heruitgave van een ouder spel.

Jumbo

04.03.2007


Het kleine zeemeerminspel

Jumbo, voor 2 tot 4 spelers vanaf 5 jaar

Maak een tocht over de bodem van de zee en beleef samen met Ariel spannende avonturen. Op het speelbord zie je de onderwater wereld van Ariel met het schip van de prins. De spelers moeten
proberen de prins, die aan boord is, te pakken te krijgen. Wie daar als eerste in slaagt heeft gewonnen.

Jumbo

04.03.2007


101 Pyramid

Lon-Pos, voor 1 speler vanaf 6 jaar

Een spel voor de ontwikkeling van je brein. Maar liefst 2.582 3-D puzzels en 360.984 2-D puzzels. Eenvoudig mee te nemen in een handig doosje.

Haal alle puzzelstukken uit het doosje en leg een aantal terug zoals het boekje aangeeft. Probeer de rest van de stukken door middel van puzzelen weer terug in de doos te krijgen. De opdrachten worden steeds moeilijker, maar het inzicht in het spel steeds groter. 

Spelmateriaal: 12 puzzelstukken, opbergdoosje.

Lon-Pos

24.01.2007


Games of the World I

Spelwijzers, voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

7 spellen uit de hele wereld

1. MTI (Marokko)
2. Achi (Ghana)
3. Wari (Ghana, Caribbean)
4. Ende (Kenia)
5. Kono (Korea)
6. Haas en Jagers (Spanje)
7. Seega (Egypte)

Spelmateriaal: 2 dubbelzijdige spelborden, zwarte en witte speelschijven, kleine zwarte fiches.

Spelwijzers

24.01.2007


Begin januari is de nieuwe catalogus van Ravensburger uitgekomen. Hier staan de nieuwe spellen in die Ravensburger in 2007 uit brengt. Natuurlijk willen we deze nieuwe aanwinsten met jullie delen.

Hieronder volgen een 12-tal spellen die volgens deze catalogus nieuw zijn. Sommige spellen zijn echter al eerder in Nederland op de markt gebracht (soms onder een andere naam), dit hebben we dan ook bij het spel vermeld.


Ramses II

Ravensburger, voor 1 tot 5 spelers vanaf 12 jaar, 30-45 minuten

Zoeken, schuiven, schatten vinden!

Onder 47 geheimzinnige piramides heeft de farao zijn waardevolle schatten verstopt. Als hij zich maar kon herinneren, waar! Maar gelukkig zijn jullie er om hem te helpen! Verschuif de piramides, onthoudt de wegen en vindt de schatten!

Opmerking: Dit is een heruitgave van een ouder spel.

Ravensburger

15.01.2007


Magic Dance

Ravensburger, voor 3 tot 6 spelers vanaf 8 jaar, 30-45 minuten

Voorwaarts, achterwaarts, dan weer snel, dan weer langzaam gaat de wilde heksendans. En omdat de heksen er van de buitenkant allemaal hetzelfde uitzien, weet al gauw niemand meer welke heks hij nu weer zet. Of wel? Tactiek, geluk en een goed geheugen helpen de sluwste heksen vůůr het aanbreken van de ochtendschemering weg te komen.

Ravensburger

15.01.2007


Danger 13

Ravensburger, voor 2 tot 5 spelers vanaf 8 jaar, 30 minuten

Het gevaarlijk goede kaartspel waarbij je nooit precies weet wat je kunt verwachten! Plus of min? Overwinning of nederlaag? De emoties laaien hoog op!

Ravensburger

15.01.2007


Code Cracker

Ravensburger, voor 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar, 30 minuten

Wie gooit het laatste, beslissende getal van de cijfercode van de kluis? Wie pikt de buit voor de neus van de anderen weg?

Ravensburger

15.01.2007


Arkadia

Ravensburger, voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar, 45-60 minuten

Ver weg, te midden van glooiende heuvels en vruchtbare dalen ontstaat de glorieuze stad Arkadia. De spelers zijn de bouwmeesters. Zij bepalen de omvang van de stad en de plaats van de gebouwen. Wie zorgvuldig organiseert, zijn arbeiders handig inzet en zijn medespelers niet uit het oog verliest, is de succesvolste bouwmeester van Arkadia.

Ravensburger

15.01.2007


Spiderman 3: The Ultimate Game

Ravensburger, voor 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar, 10-15 minuten

Vermomd als Spiderman probeer je als eerste de top van de wolkenkrabber te beklimmen. Met geluk en spinneninstinct kun je de gevaren ontwijken en de spannende wedstrijd winnen!

Ravensburger

15.01.2007


Confusion

Ravensburger, voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar, 15 minuten

Het totaal verwarrende kaart-dobbelreactiespel, dat desalniettemin gezellig blijft. Iedereen vergist zich voortdurend zonder dat de stemming er onder lijdt!

Opmerking: Dit is een heruitgave van een ouder spel.

Ravensburger

15.01.2007


High Score

Ravensburger, voor 1 tot 4 spelers vanaf 7 jaar, 30 minuten

Het dobbelsteenspel voor de hele familie: het ene na het andere getal wordt genoteerd tot de punten telling volgt. Wie noteert de lucratiefste cijfercombinaties?

Ravensburger

15.01.2007


Can't Stop

Ravensburger, voor 2 tot 4 spelers vanaf 9 jaar, 30 minuten

Doet zijn naam eer aan. Wie eenmaal met dit van spanning zinderende dobbelspel begint, houdt niet meer op! Telkens weer grijp je naar de dobbelstenen. Maar wie niet op tijd stopt, loopt het risico alles wat hij gewonnen heeft met een enkele worp te verliezen.

Opmerking: Dit is een heruitgave van een ouder spel.

Ravensburger

15.01.2007


Lego Racers Grand Prix

Ravensburger, voor 2 tot 4 spelers vanaf 6 jaar, 20 minuten

De laatste onderdelen aan de LEGO Racers zijn gemonteerd? De flitsende autorace kan beginnen. De coureurs wurmen zich door de chicanes, raken in de slip door de oliesporen en hebben bandenpech. Maar geluk en een beetje tactische behendigheid helpen je aan de overwinning!

Opmerking: Jumbo heeft eerder een Lego Racers spel uitgebracht.

Ravensburger

15.01.2007


Sagaland

Ravensburger, voor 2 tot 6 spelers vanaf 6 jaar, 30-45 minuten

Sagaland - een betoverend gezinsspel door de sprookjeswereld!

Wie ontsluiert als eerste de geheimen in het sprookjesbos en kan ze als eerste aan de koning laten zien? Wie zijn kansen benut, het hoofd koel houdt en het geluk aan zijn kan heeft, wordt winnaar en de nieuwe koning van Sagaland.

Opmerking: Dit is een heruitgave van een ouder spel.

Ravensburger

15.01.2007


Phase 10

Ravensburger, voor 1 tot 8 spelers vanaf 8 jaar, 45 minuten

In drie pogingen de juiste getallencombinatie gooien, kan toch niet zo moeilijk zijn? Nou, dat dacht je! In de loop van 10 fasen worden de opdrachten steeds lastiger.

Opmerking: Dit is een heruitgave van een ouder spel.

Ravensburger

15.01.2007

Naar Nieuwe Aanwinsten
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2009