Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Nieuwe aanwinsten > Archief

Titel (5K) Nieuwe aanwinsten 2006

Op deze pagina zul je afbeeldingen, korte previews, eerste spelindrukken en nieuws vinden van spellen die onlangs zijn uitgekomen. Veelal zal dit de informatie zijn die afkomstig is van de uitgever, maar ook spellen waar ik een recensie exemplaar van heb ontvangen zullen -met een afbeelding en een korte omschrijving- op deze pagina terecht komen. Omdat het een archiefpagina betreft, wordt deze verder niet meer onderhouden. Het kan dus voorkomen dat bepaalde links naar andere websites of e-mailadressen niet meer bestaan.


Tsuro

PS Games, voor 2 tot 8 spelers vanaf 8 jaar
 

De Draak en de Feniks zijn de legendarische bewakers en gidsen van het dooreengevlochten Levenspad. Zij bewaren de voorzichtige balans tussen de krachten van geluk en noodlot. Samen delen ze de nobele taak om de vele wegen te bewaken die tot goddelijke wijsheid leiden. Door zijn meesterlijke mix van strategie en geluk vertegenwoordigt Tsuro de aloude zoektocht naar verlichting.

Iedere speler legt tegels op het bord om een pad te maken dat bij de rand van het bord begint en naar het midden van het bord leidt. Het doel van het spel is om het pad af te reizen en te voorkomen dat je reis aan de rand van het spelbord eindigt.

Inhoud: 1 spelbord, 8 speelfiguren, 36 tegels.

Zie ook de uitgebreide spelbeschrijving elders in Spelmagazijn.

PS Games

10.12.2006


Mr. Jack

Hurrican Games, voor 2 spelers vanaf 9 jaar

1888 Londen - Whitechapel wijk. De nacht bedekt de sombere stegen met een donkere sluier. Jack the Ripper verschuilt zich in de schaduw. De beste rechercheurs uit het gaslichttijdperk zijn bij elkaar gekomen om hem te vangen voordat hij gebruik maakt van de duisternis om voorgoed te verdwijnen. Het net sluit zich langzaam om hem heen. Maar Jack is sluw. Hij kruipt in de huid van een van de rechercheurs. Zullen de anderen hem ontmaskeren?

Inhoud: 1 spelbord, 8 personenstenen, 6 gaslantaarntegels, 2 gesloten putdeksel tegels, 1 getuige/geen getuige kaart, 2 politieblokkade fiches, 8 personenkaarten, 8 alibikaarten, 1 beurtsteen.

Zie ook de uitgebreide spelbeschrijving elders in Spelmagazijn.

Hurrican Games

09.12.2006


Wild Life DVD bordspel

Identity Games, voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

In Wild Life ga je in het Afrikaanse natuurpark de 'Serengeti' met je terreinwagen op safari. Je probeert als eerste speler de 'Big Five' te filmen. De 'Big Five' zijn de vijf gevaarlijke grote dieren die je in de Serengeti tegenkomt. Dit zijn: luipaard, buffel, neushoorn, leeuw en olifant. Om dieren te kunnen filmen, heb je speelkaarten nodig. Je wint speelkaarten door vragen goed te beantwoorden. Op de DVD's kun je vragen zien over de films.

Inhoud: 1 rond spelbord, 12 antwoordschijven, speelkaarten, 4 terreinwagens, 2 DVD's.

Zie ook de uitgebreide spelbeschrijving elders in Spelmagazijn.

Identity Games

09.12.2006


Medjig

Philos Spiele, voor 1 tot 2 speler vanaf 12 jaar

Een door de Nederlander Willem Barink bedacht puzzelspel met wiskundige achtergrond. Hoewel de bedoeling snel duidelijk zal zijn, is het oplossen van een opgave pittig. De puzzeltijd voor één opgave bedraagt (voor redelijk ervaren spelers) 5-15 minuten, dus er is altijd tijd voor nog een opgave!

Inhoud: puzzelstukken, puzzelopgaven en spelregels.

Philos Spiele

06.12.2006


BattleLore

Days of Wonder, voor 2 speler vanaf 10 jaar

De wereld van BatteLore is de wereld zoals deze beschreven wordt in de geschiedenisboeken - of liever, Europa tijdens de late Middeleeuwen. Een periode die gekenmerkt werd door alles omvattende gevechten, kleinere schermutselingen en ondoordachte aanvallen. BattleLore opent de deur naar geweldige fantasy avonturen! Er zijn verschillende avonturen bijgeleverd die ongeveer een uur duren.

Inhoud: 210 gedetailleerde figuren, 58 vlagdragers, 15 extra vlaggen, 1 dubbelzijdig speelbord, 46 terreintegels, 60 commandokaarten, 60 Lorekaarten, 42 samenvattingkaarten, 2 informatiekaarten, 24 fiches, 12 dobbelstenen en spelregels. Op dit ogenblik wordt het spel uitgegeven en volledig ondersteund in drie talen : Engels, Frans en Duits.

Hodin

06.12.2006


Bedriegers Bedrogen

999Games, voor 2 tot 6 spelers vanaf 8 jaar

Laat zien, dat je niet onder de indruk bent van tegenslagen die andere vorsten over je afroepen. Je kunt hen op gepaste momenten met gelijke munt terugbetalen en dan met een vileine glimlach achteroverleunen. Tot de volgende streek geleverd wordt... BEDRIEGERS BEDROGEN is een makkelijk en snel te leren spel over macht en aanzien, dat tot steeds nieuwe verwikkelingen leidt. Heksen en alchimisten, sluipmoordenaars en musketiers, koningen en handelaren zijn de karakters die de spelers slim moeten inzetten. Elke gespeelde kaart activeert echter een andere. Dit leidt tot spectaculaire wijzigingen in het spelverloop, waardoor BEDRIEGERS BEDROGEN nooit saai wordt.

Inhoud: 150 invloedskaarten, 36 doelkaarten in 6 categorieën (muziek, alchimie, vechtkunst, akkerbouw, handel, geloof) en spelregels.

999 Games

06.12.2006


Experiment

Sandtimer, voor 3 tot 6 spelers vanaf 8 jaar

Je bent in het laboratorium aan het werk en krijgt daar opdrachten om flesjes met chemische vloeistoffen te verzamelen en met elkaar te mengen. Je moet hierbij wel voorzichtig met de vloeistoffen omgaan, want voor je het weet laat je een flesje vallen of veroorzaak je een explosie. Wie aan het einde van het spel de meeste punten verdiend heeft, wordt uitgeroepen tot beste laboratorium-assistent.

Inhoud: 1 startspelerkaart, 57 opdrachtkaarten, 60 open labokaarten, 24 geheime labokaarten, 54 invloedskaarten, 4 overzichtskaarten en spelregels.

Sandtimer

06.12.2006


Tower of Logic - Inferno

Smart Games, voor 1 speler vanaf 8 jaar

Vind de weg in een brandend gebouw. Maak gebruik van de aanwezige ladders en kijk uit voor het vuur! Blus het juiste brandje en red de persoon die vastzit. Door de magneten blijven de spelonderdelen goed op de toren staan.

Een logische puzzel in 3D met 48 opdrachten op 4 verschillende niveaus.

Inhoud: 1 speltoren, 48 opdrachtkaarten, 1 magnetische brandweerman, 5 magnetische brandblussers (2 rode, 2 blauwe, 1 groene), oplossingen en spelregels.

Smart Games

27.11.2006


De val van Rome

999 Games, voor 2 tot 7 spelers vanaf 8 jaar

De spelers zijn elk leider van een volk, dat het Romeinse Rijk binnentrekt en loert op het goud van Rome. Zij beschikken over snelle ruiters en machtige krijgers, die maar één wens hebben: nieuwe grondgebieden veroveren en Romeinse steden plunderen!

De weg naar de overwinning is niet eenvoudig. Vraag je niet teveel van je soldaten? Is het tijd om te stoppen met plunderen en je eigen rijk te stichten? Of mislukt je veroveringstocht en raakt je macht in vergetelheid? Wie zal erin slagen een waardig opvolger van Rome te stichten?

Inhoud: 1 vast speelbord, 40 plunderfiches, 90 speelkaarten, 35 munten, 4 overzichtskaarten, 2 dobbelstenen, 1 legionair, per speler een set miniaturen (10 huifkarren, 8 krijgers, 8 ruiters) en spelregels.

999 Games

27.11.2006


Santy Anno

Repos Production, voor 3 tot 8 spelers vanaf 10 jaar

Jij bent een van de beruchte piraten van de SANTY ANNO. Na een lange nacht feesten, zijn 7 piraten en een zeemeeuw op zoek naar hun schip: de roemruchte Santy Anno!

De eerste die haar vindt en aan boord komt, wordt de nieuwe kapitein. De anderen worden gedegradeerd tot scheepsjongens! Logisch nadenken en goed observeren zijn de sleutels tot succes!

Inhoud: 58 kaarten (37 initiatie, 15 expert, 6 gebeurtenis), munten die dukaten voorstellen (waarde van 1 tot 5), 8 schiptegels, 8 piratentegels, 8 patrijspoorten, 8 piratenfiches, 1 "haven" spelbord en spelregels.

Repos Production

27.11.2006


Factory Fun

Cwali, voor 2 tot 4 spelers vanaf 11 jaar

Bouw je eigen fabriek!

Zoek voor je fabriek de beste machines. Sluit input- en outputbakken slim op je machines aan om de meest winstgevende fabriek te bouwen.

Inhoud: 4 fabrieken, 48 machines, 47 reservoirs, 129 verbindingsstukken, 4 steunpilaren, 4 gekleurde schijfjes, 25 transparante schijfjes, 1 geldspoor en spelregels.

Cwali

27.11.2006


Thurn und Taxis

999 Games, voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar

Franz von Thurn vestigde in 1490 de eerste vaste postverbinding tussen het Vaticaan en de Stadstaat Venetië. Later werd het hele Habsburgse Rijk door een netwerk van postkoetsen bediend. De spelers leiden ieder een postkoetsbedrijf en proberen zo snel mogelijk de waardevolste routes te exploiteren. Het speelbord toont een groot deel van Duitsland en omringende landen. De spelers bouwen routes met hun kaarten om deze te kunnen verzilveren en daarmee nieuwe postkoetsen of fiches te winnen. Deze leveren punten op. Thurn und Taxis is Spiel des Jahres 2006 geworden in Duitsland en dat is niet verwonderlijk. De spelregels zijn relatief eenvoudig, maar om te winnen moet je van goede huize komen. De spelers hebben gelukkig talloze, verschillende strategieën tot hun beschikking.

Inhoud: 1 speelbord, 80 stations, 4 familiekaarten, 20 postkoetskaarten, 66 stadkaarten, 30 bonusfiches, 4 overzichtskaarten en spelregels.

999 Games

27.11.2006


Anasazi

Phalanx Games, voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar

De Anasazi leefden in het mid-westen van de Verenigde Staten op het 4-landenpunt waar Arizona, Colorado, New Mexico en Utah aan elkaar raken. Voor ze in de 13e eeuw om onverklaarbare redenen hun woongebied verlieten, bouwden ze talrijke dorpen op schier onbereikbare plekken in de diepe canyons van Mesa Verde. Deze pueblos lagen verscholen in door erosie ontstane holtes tussen harde rotslagen in de wanden van de canyons. Pas veel later ontdekten expedities deze plaatsen met hun archeologische schatten. De spelers nemen deel aan verschillende expedities om de ruïnes met de achtergebleven gebruiksvoorwerpen van de vier stammen van de Anasazi te ontdekken.

Inhoud: 28 mesa's 1 waardetableau met 4 ruïnesporen, 54 expeditieroutes, 8 opdrachtkaarten, 48 archeologische schatten, 6 startlocaties voor expedities, 28 kampen, 16 ruïnes en spelregels.

Phalanx Games

27.11.2006


Regenwormen

999 Games, voor 2 tot 7 spelers vanaf 8 jaar

De spelers zijn hongerige kippen op zoek naar regenwormen. Ze zijn makkelijk te vangen, maar wie te gulzig is, kan bedrogen uitkomen!

REGENWORMEN is een vrolijk spel voor de hele familie, waarin geluk en tactiek hand in hand gaan. De spelregels bevatten een variant om de speelduur te kunnen aanpassen.

Inhoud: 16 tegels, 8 dobbelstenen en spelregels.

999 Games

15.11.2006


Salomons Oordeel

Identity Games, voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

Kies jij voor goed of fout?
Iedere speler maakt met zijn stenen een geheime opstelling en probeert die van zijn tegenstanders te ontcijferen. Daarbij kom je voor lastige keuzes te staan en is een scherp beoordelingsvermogen vereist.

Heb je een helder inzicht en kun je de ander snel doorgronden? Wie goed luistert naar de informatie die je tegenstanders prijsgeven kan snel zijn slag slaan. Ook sta je voor de keuze wat je zelf wilt loslaten en van de ander echt moet weten. Ga je op je gevoel af of op je denkvermogen.

Beslis trefzeker, oordeel juist en win!

Inhoud: 30 speelstukken en spelregels.

Identity Games

15.11.2006


Verborgen Vallei

Hasbro/MB Spellen, voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

Ergens diep in de Himalaya ligt de legendarische Verborgen Vallei, vol geheimen en onmetelijke schatten!

Jij moet vier onverschrokken avonturiers naar een afgelegen Tibetaanse tempel brengen op zoek naar een onmisbare plattegrond, en ze vervolgens gidsen door de bergen van de Himalaya naar de toegang tot de Verborgen Vallei.

Wie komt er het eerst en wie verzamelt onderweg de meeste rijkdom?

Inhoud: 1 dubbelzijdig speelbord, 4 houten pionnen, 15 edelstenen, 55 kaarten, 15 fiches, 5 brugfiches, 32 munten en spelregels.

Hasbro

15.11.2006


New Amigos!

University Games, voor 1 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

Speel New Amigos! met familie en vrienden. Voor je het weet spreek je de taal van jouw keuze! Een spel voor iedereen. Of je nu een beginner bent of de taal al redelijk beheerst, alle drie de speelniveau's (beginner, gevorderd, expert) kunnen met elkaar gespeeld worden. Zo blijft het voor alle spelers leuk en interessant en heeft elke speler evenveel kans om te winnen!

Speel het spel met Spaanstaligen die Nederlands willen spreken, of met Nederlandstaligen die Spaans willen spreken - of breng beide groepen samen voor nog meer plezier. De uitspraak van alle taal-, quiz- en rollenspelkaarten is in standaard letters geschreven, dus meteen na de eerste worp van de dobbelsteen spreek je al Spaan!

Inhoud: 525 kaarten, 1 spelbord, 4 speelfiguren, 1 dobbelsteen en spelregels.

University Games

15.11.2006


Section X

The Game Master, voor 2 tot 4 spelers vanaf 10 jaar

Op een zwaar bewaakt eiland in de Atlantische Oceaan vlak voor de kust van de Verenigde Staten, worden de meest geduchte gevangenen geïsoleerd gehouden van de buitenwereld. De veroordeelden met een levenslange straf worden bewaakt in het zwaarst beveiligde deel van de gevangenis: Section X. Vanuit dit gedeelte van de gevangenis is het heel lastig te ontsnappen. Maar de gevangenen hebben een plan. Slagen ze in hun opzet, of wordt hun ontsnappingsplan door de strenge bewakers ontdekt?

Inhoud: 1 spelbord, 54 tunneltegels, 4 lopers, 32 gevangenen, 8 deuren

The Game Master

04.10.2006


Emira

Phalanx Games, voor 3 tot 5 spelers vanaf 12 jaar

De spelers zjin gefortuneerde jonge Oosterse sjeiks op zoek naar huwbare prinsessen, ook wel Emira's genoemd. Maar alles is niet meer zoals vroeger: Emira's zijn tegenwoordig geëmancipeerd, en laten zich niet meer aan onbekenden uithuwelijken. Ze maken zelf wel uit met wie ze willen trouwen! Een sjeik zal dus moeten zorgen, dat hij zo aantrekkelijk mogelijk is. Om dit te bereiken kan hij aan zijn uitstraling werken, zijn status verhogen en zijn paleis verfraaien.

Dat kost natuurlijk veel geld. Om aan de nodige goudstukken te komen, investeert hij in lucratieve specerijenhandel. De eerste sjeik die het vereiste aantal prinsessen (afhankelijk van zijn voorkeur en het aantal spelers) in zijn harem heeft, wint het spel.

Inhoud: 1 speelbord, 5 spelertableaus, 120 speelkaarten, 1 buidel, 84 fiches, 12 grote en 12 kleine specerijenkaravanen, 15 houten schijven, 1 houten cilinder, speelgeld, 5 spelregeloverzichten.

Phalanx Games

04.10.2006


Da Vinci Code Het bordspel

Identity Games, voor 2 tot 6 spelers vanaf 12 jaar

Los 15 verschillende mysteries op, gebaseerd op het boek en de gelijknamige film De Da Vinci Code. Verzamel aanwijzingen tijdens je zoektocht naar de waarheid. Gebruik de decodeerstrip en de cryptex om zeer oude geheimen te onthullen. Let op, wees scherp en een beetje gemeen en houd goed in de gaten wat je tegenspelers al weten. Overal zijn mysteries maar de waarheid ligt voor je - oordeel scherp bij wat je ziet en houd je ontdekkingen geheim.

Inhoud: 1 speelbord, 1 dobbelsteen, 1 zandloper, 6 piramide speelstukken, 1 blocnote, cijfer decoder, cryptex decoder, spiegel, 200 kaarten.

Identity Games

04.10.2006


Het Brugklas Spel

Scala Leuker Leren, voor 2 tot 8 spelers

Wat is 'luduvudu'? Hoe zwaar mag je rugzak zijn? Wat doe je tegen puistjes? Wat leer je bij economie? Wat is de slechtste huiswerksmoes? Hoe maak je nieuwe vrienden?

Dit superleuke spel is onmisbaar voor alle bijna-brugklassers. Want er verandert straks heel veel in je leven: nieuwe vakken, nieuwe leraren, nieuwe vrienden. Hartstikke leuk natuurlijk, maar ook wel spannend. Daarom kun je maar beter voorbereid zijn. Ben jij er klaar voor? Met dit spel kom je daar snel achter.

Inhoud: een spelbord, 8 opzetvoetjes, 8 brugger pionfiches, 8 mazzelfiches, 8 pechfiches, 92 vragenkaartjes, 8 kanskaartjes.
(350 vragen en situaties over de brugklas in 5 categorieën: groep 8, over school, jij en je vrienden, schoolvakken, weetjes.)

Scala leuker leren

04.10.2006


Zeeslag Torpedo Aanval

Hasbro/MB Spellen, voor 2 spelers vanaf 8 jaar

Zoek, richt..., vuur!
Formeer je vloot, scan de omgeving met de radar, beman je gevechtsposten! Als je een vijandelijk schip vindt, neem je het doelwit op de korrel, dan richt je de torpedo's en... VUUR! Kun jij ze uit het water schieten? Je hebt slechts 3 kansen om je doelwit te raken.

Klassieke Zeeslag-tactiek met dynamische torpedo-actie!

Inhoud: Oceaanraster, 2 torpedo lanceerinrichtingen, 2 periscoopspiegels, 2 vizieren, 8 torpedoknikkers, 10 grote schepen, 10 kleine schepen, 4 pinbakjes, 1 torpedobakje, 200 scorepinnetjes, 1 stickervel en spelregels.

Hasbro

11.08.2006


Cluedo DVD

Hasbro/Parker, voor 3 tot 5 spelers vanaf 8 jaar

Het bekende bordspel Cluedo wordt nu ondersteund door een DVD. De butler geeft af en toe belangrijke aanwijzingen. Je kunt het standaard spel spelen of een van de 10 cases.

Opmerking: Door middel van een speciale rode loep kun je zien of je antwoord goed of fout is. In tegenstelling tot het standaard spel kun je bij een fout antwoord gewoon verder spelen.

Inhoud: 1 spelbord, 1 DVD, 10 speelfiguren, 4 plastic sloten, 42 kaarten, 1 rode decodeerloep, 1 notitieblok, 1 envelop, spelregels.

Kleuren televisie en DVD speler zijn wel nodig, maar worden niet meegeleverd...

Hasbro

11.08.2006


Fluch der Karibik 2 DVD

Hasbro/Parker, voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

Een spel gebaseerd op de film Pirates of the Caribbean 2. Als piraat verzamel je schatten en vecht je tegen andere piraten. Wie begraaft als eerste zijn schat op plek X ?

Inhoud: een zeekaart als spelbord, 75 buitkaarten, 30 gelukskaarten, 4 schatkaarten, 4 metalen piratenschepen, 3 dobbelstenen, 1 DVD en spelregels.

Hasbro

11.08.2006


Trivial Pursuit Disney DVD

Hasbro/Parker, voor 2 tot 24 spelers vanaf 8 jaar

Het bekende Trivial Pursuit, maar nu met vragen over Disney films, zoals Bambi, Peter Pan, The Lion King, maar ook Pirates of the Caribbean, Finding Nemo en The Incredibles. De triviant-vragen worden gesteld op een DVD.

Inhoud: 1 spelbord, 1 DVD, 300 vraag/antwoordkaartjes, 1 kaartenhouder, 4 speelfiguren, 24 triviantjes, 1 gewone dobbelsteen, 1 Mickey Bonus dobbelsteen, spelregels.

Hasbro

11.08.2006


Paniek in de Wei

999Games, voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar

Het lijkt rustig in de wei. Een kudde schapen loopt van het heerlijke lentegras te nibbelen, en heeft ogenschijnlijk geen zorgen. Maar niets is minder waar: Rambo de Ram is op het toneel verschenen, en de kudde is in rep en roer. Alle schapen proberen zijn aandacht te krijgen, en de concurrentie is furieus. Net bekomen van de amoureuze perikelen, wordt de kudde bedreigd door de schrik van elk schaap: de schapenscheerder! Nauwelijks hebben de schapen zich in de kudde naar voren gedrongen, of ze moeten zich juist weer voor het noodlot verstoppen...

Paniek in de wei is een uitzonderlijk spel voor 2 tot 4 spelers vanaf 8 jaar. Iedere speler probeer tijdens de graastocht van een kudde schapen door vier weilanden punten voor zijn eigen schapen te scoren. In elk weiland wordt een ander spel gespeeld en op een andere manier punten gescoord: tikkertje voor teams, langs bij Rambo de Ram, op zoek naar het zwarte schaap en tot slot verstoppertje voor de schapenscheerder. Wie zijn schapen het beste onder controle heeft, wint dit dynamische spel.

Opmerking: het spel bevat prachtige miniaturen van schaapjes. Die trekken zeker de aandacht. De voorkant van de doos valt daarbij echter tegen. Wat was mooier geweest dan een kudde knokkende schapen met rondvliegende handtasjes om maar zo dicht mogelijk bij Rambo te zijn...

Inhoud: 9 schapen, Rambo de Ram, de schapenscheerder, 4 actietableaus, 1 dubbelzijdig tijdspoor, 1 paniekdobbelsteen, 1 "terug naar de kudde"-dobbelsteen, 1 kuddefiche, 48 wolfiches, 4 scorepionnen, de spelregels.

999 Games

11.08.2006


Stratego Original

Jumbo, voor 2 spelers vanaf 8 jaar, ca 45 minuten

Val aan en... verover de vlag!

Stratego is een spel vol avontuur en verrassingen. Je hebt een leger van speelstukken met verschillende rangen. Jij bent de opperbevelhebber. Je opdracht luidt: Verover de vlag van je tegenstander en verdedig je eigen vlag.

Allereerst maak je een geheime opstelling voor je speelstukken. Je tegenstander mag natuurlijk niet weten hoe jij jouw vlag verdedigt. Maar je zorgt er ook voor dat je opstelling aanvalskansen biedt. Dan begint de strijd. Is je opstelling inderdaad sterk genoeg? Ja! Dan is het moment voor een beslissende aanval gekomen.

Met een extra spelvariant: Stratego Duel. Ga de strijd aan met 10 stukken! Stratego Duel is 3x snel: snel leren, snel spelen, snel winnen!

Inhoud: 2 x 40 speelstukken, spelbord, scherm, 2 sorteertafels voor de speelstukken.

Opmerking: Het spel is nog wel origineel, de afbeeldingen zeker niet. De hele oude symbolen zijn vervangen door moderne afbeeldingen. En... de spion is tegenwoordig een vrouw. Voor de fanatieke Strategospelers zullen de nieuwe afbeeldingen wellicht niet interessant zijn, voor nieuwe Strategospelers ziet het er prachtig uit.

Jumbo

04.08.2006


Ave Caesar

Ravensburger, voor 3 tot 6 spelers vanaf 12 jaar, ca 30-60 minuten

Een nieuwe uitvoering van het aloude spel Ave Caesar. Zes wagenmenners meten hun krachten in de arena van het Circus Maximus. Wie door het behendig uitspelen van zijn kaarten na drie ronden zijn wagenspan als eerste over de eindstreep jaagt, ontvangt de meeste lauwertakken. Na een aantal wedstrijden is de meest gelauwerde menner winnaar van het toernooi. Talrijke technische en tactische tips helpen de spelers bij het bepalen van de juiste strategie. Het tweede parcours verhoogt de spanning van de wedstrijden. De schitterende grafische vormgeving en het in frescokleuren uitgevoerde spelmateriaal dragen bij aan de unieke sfeer van de antieke wagenrennen.

Inhoud: 1 dubbelzijdig spelbord, 6 paardenspannen, 6 munten, 144 kaarten (6 sets van 24 kaarten).

Opmerking: Sommige vakjes op het bord zijn helaas veel te klein voor de wagens.

Ravensburger

25.07.2006


Het Spreekwoorden spel

Scala leuker leren bv, voor 1 tot 6 spelers vanaf 8 jaar

Onze taal zit vol spreekwoorden en uitdrukkingen. In dit superleuke kaartspel beeldt Kaboontje ze uit. Welke ken jij? En wat betekenen ze? Verzamel zo veel mogelijk kaarten of punten, dan ben jij de winnaar. Intussen leer je spelenderwijs heel veel spreekwoorden en uitdrukkingen. Met grappige illustraties, omschrijvingen, betekenissen, uitleg en voorbeeldzinnen.

Inhoud: 80 kaarten.

Scala leuker leren

25.07.2006


Het Grote Taalspel Uitbreidingsset A

Scala leuker leren bv

Dit doosje bevat 100 kaartjes met 550 afwisselende taalvragen en antwoorden bij het Grote Taalspel. De vragen zijn eenvoudiger dan die in het basisspel en dus geschikt voor jongere kinderen (7-9 jaar) en voor oudere kinderen die wat extra willen oefenen.

Scala leuker leren

25.07.2006


Het Grote Taalspel

Scala leuker leren bv, voor 2 tot 4 spelers vanaf 9 jaar
Wim Daniëls en Kasper Boon

Met Het Grote Taalspel leer en oefen je spelenderwijs diverse taalonderdelen zoals uitdrukkingen, woordenschat, spelling, meervoudsvorming, vervoegingen, verkleinwoorden, voorzetsels, woordraadsels, taalweetjes en nog veel meer. Natuurlijk is er rekening gehouden met de nieuwste spellingregels.
Het niveau van de vragen is afgestemd op kinderen van 9 jaar en ouder. Dat maakt Het Grote Taalspel ook erg geschikt als gezellig familiespel. Er is een apart vragensetje verkrijgbaar met eenvoudiger vragen die met hetzelfde spelbord gespeeld kunnen worden. Zo kunnen ook jongere kinderen of kinderen die (nog) niet zo goed zijn in taal het meespelen.

Inhoud: prachtig geïllustreerd spelbord, 4 pionnen, 1 kleurendobbelsteen, 1 cijferdobbelsteen, 150 letterfiches, 10 kanskaarten, 1 taalhulpkaart, spelregels, 110 vragenkaarten met ruim 700 afwisselende vragen (plus antwoorden en uitleg) over onze taal.

Scala leuker leren

25.07.2006


Marvel Heroes Stratego

Jumbo, voor 2 spelers vanaf 8 jaar, ca 45 minuten

Een speciale editie van het bekende Stratego. Nu met de bekende superhelden en schurken. Je kunt het standaard Stratego spelen, maar je kunt ook gebruik maken van speciale powers die enkele superhelden en schurken hebben. Een heel nieuwe speelervaring.

Inhoud: 2 x 40 speelstukken, spelbord, scherm, 2 sorteertafels voor de speelstukken, 3 stickervellen, 8 overzichtskaarten van de special powers.

Jumbo

16.07.2006


10 special RETRO edition

The Game Master, voor 2 tot 7 spelers vanaf 7 jaar

Het nieuwe hilarische kaartspel waar je elkaar mee overbluft! Maak jij 10 voordat een ander het doet?

Inhoud: 10 rondekaarten, 8 strafkaarten, 7 jokers, 55 speelkaarten, 49 fiches.

The Game Master

25.05.2006


Gladiator

999 Games, voor 2 tot 5 spelers vanaf 10 jaar, ca. 45 minuten
Reiner Knizia

In Gladiator sturen de spelers meerdere ploegen de arena in om elkaar tot de dood te bevechten. Alleen de sterkste en sluwste krijgers zullen overleven. Dobbelstenen spelen een rol, maar de wijze waarop spelers hun gladiatoren opstellen en het duel aangaan zijn beslissend. Netwerpers kunnen tegenstanders al vóór het treffen uitschakelen. Speerwerpers zijn snel en bepalen wie als eerste mag toeslaan. Zwaardvechters zijn erg belangrijk omdat ze de slagkracht vergroten. Schilddragers kunnen aanvallen afweren en verwondingen voorkomen. Harpoenvechters kunnen meerdere malen toeslaan.

Het spel is enkele jaren geleden in Duitsland uitgebracht als Kampf der Gladiatoren.

Opmerking: De informatie over geluk, tactiek en bluf op de doos komt niet overeen met de informatie op de website van 999Games.

Inhoud: 1 spelbord, 20 standplaatsen in 5 kleuren, 60 gladiatoren, 12 wilde dieren, 5 speciale houten dobbelstenen, 12 houten treffers, 1 houten gevechtssteen.

999Games

25.05.2006


Manilla

999Games, voor 3 tot 5 spelers vanaf 10 jaar, ca. 50 minuten
Franz-Benno Delonge

Manilla is een kleurrijk spel, waarin de spelers als triadebazen aan de scheepvaart rond de Filippijnen geld proberen te verdienen. Hun leven is niet gemakkelijk, omdat zij te maken krijgen met verschillende invloeden zoals onderhoud van hun schepen, verzekeringszaken, piraterij, corrupte havenloodsen en een lastige havenmeester. Wie zich het handigste tussen deze invloeden kan bewegen, zal de rijkste speler worden en zich de ongekroonde koning van Manilla mogen noemen!

Inhoud: 1 spelbord, 3 houten vrachtschepen, 20 handlangers in 5 kleuren, 20 aandelen in vier soorten goederen: zijde, nootmuskaat, jade en ginseng, 4 landingtableaus, 4 dobbelstenen en 4 waardefiches in de kleuren van de vier goederen, 48 munten in 5 verschillende waardes.

Naar uitgebreide spelbeschrijving

999Games

25.05.2006


Bolide

Ghenos Games, voor 2 tot 8 spelers vanaf 14 jaar

Bolide is een racespel, waarbij de auto's niet worden voortbewogen door kaarten of dobbelstenen.

Inhoud: 2 circuits, 8 raceauto's, 8 pionnen, 1 twaalfzijdige dobbelsteen, 1 invulblok, 1 potlood, 1 zandloper, 1 meetlat.

Ghenos Games

25.05.2006


Day & Night

Mystics, voor 2 spelers

Twee spelers strijden als Vrouwe Dag en Vrouwe Nacht beide met een unieke set van 70 kaarten.

Voor dit spel zijn speciaal 40 schilderingen gemaakt.

Inhoud: 2 decks van 70 kaarten, 44 tegels, 1 bord, 40 glazen counters.

Mystics

12.05.2006


Die guten und die bösen Geister

Drei Magier Spiele, vanaf 10 jaar, voor 2 spelers
Alex Randolph

Iedere speler heeft vier goede en vier slechte geesten. Om te winnen moet je de vier goede geesten van de tegenstander slaan, of je eigen vier slechte geesten kwijtraken of één van je goede geesten aan de kant van de tegenstander van het bord spelen.

Een strategisch blufspel.

Inhoud: 16 geesten, 8 rode en 8 blauwe markeerpennetjes, 1 spelbord

19.04.2006


Louis XIV

Alea/Ravensburger, vanaf 12 jaar, voor 2 tot 4 spelers
Rüdiger Dorn

Kruip in de rol van een van de aanwezigen aan het hof van Louis XIV. Gebruik je invloed bij zijn maîtresses, de ministers en de generaals. Je bent de spin in het intrigeweb in het rijk van de Zonnekoning. Ieder middel is toegestaan! Het doel is de informatie te vinden die je voor het vervullen van je missies nodig hebt.

Inhoud: 90 speelkaarten, 64 invloedsstenen, veel fiches en munten, 1 speelfiguur

Alea

19.04.2006


Palazzo

Alea/Ravensburger, vanaf 10 jaar, voor 2 tot 4 spelers
Reiner Knizia

Florence, 15e eeuw. De stad bevindt zich op een cultureel en economisch hoogtepunt. Overal ontstaan indrukwekkende paleizen, de een nog groter dan de andere. Er ontstaat een echte strijd om het mooiste paleis. Wie wordt de succesvolste bouwmeester in de geschiedenis van de stad? Wie haalt de meeste overwinningspunten? Wie wint het spel?

Inhoud: 55 speelkaarten, 1 speelfiguur, 48 bouwdelen, 4 steengroeves, 1 opslagplaats, 4 overzichten

Alea

19.04.2006


Go West

Phalanx Games, vanaf 10 jaar, voor 2 tot 4 spelers
Leo Colovini

Aan het einde van de 18e eeuw begon de snelgroeiende bevolking van de pas ontstane Verenigde Staten van Amerika steeds meer interesse te tonen in het Wilde Westen. Miljoenen vaak arme immigranten kwamen uit Europa naar dit beloofde land en de bevolking van de steden aan de Oostkust groeide explosief. Eindeloze vlakten en reusachtige bergketens - dun bevolkt door de oorspronkelijke Amerikaanse bevolking en rijk aan wild, landbouwgrond en mineralen - begonnen grote aantallen van hen aan te trekken.
De kolonisten vertrokken met hun huifkarren in karavanen, en vestigden zich steeds verder naar het westen, totdat ze uiteindelijk Californië en de Stille Oceaan bereikten. De spelers zijn slimme zakenlieden, die van de naar het het Westen trekkende kolonisten proberen te profigeren. Het continent is in grote, verticale stroken verdeeld: de Oostkust, de Grote Vlakte, het Midwesten, het Westen en tenslotte Californië.

Inhoud: 1 spelbord, 80 speelkaarten, 20 huifkarren, 132 houten speelstukken

19.04.2006


Huizenjacht

Dutch Reality Games, vanaf 12 jaar, voor 3 tot 4 spelers
Maja Dijkstra

Met dit spel kan uw droom werkelijkheid worden, maar... eerst zal u wat spanning moeten doorstaan! Er zijn medespelers die invloed uitoefenen op uw bouwbudget en krijgt u uw vergunning wel rond? Een beunhaas lijkt u voordeel te bieden, maar lach niet te hard, want dat kan u duur komen te staan! Wie zijn kaarten goed benut, zijn huizen doordacht plaatst en slim weet te onderhandelen, maakt van zijn huis al gauw een droomvilla.

Inhoud: 1 spelbord, 24 houten huizen, 55 bouwkaarten, 57 voor- en tegenspoedkaarten, 4 bewijskaarten, 40 bankbiljetten, 1 kleurendobbelsteen, 4 overzichtskaarten.

Dit is het eerste spel van auteur Maja Dijkstra. Ze heeft het spel in eigen beheer uitgegeven.

Dutch Reality Games

19.04.2006


Transport

Symbiose Games, vanaf 10 jaar, voor 2 tot 4 spelers

De spelers proberen pakjes te verzamelen die klaar voor transport zijn. Het probleem is dat iedereen dezelfde transportband gebruikt om dat te bewerkstelligen. Bouw nieuwe delen, pas de bestaande band aan, of gebruik een vorkheftruck om minder subtiel te werk te gaan. Pas echter op dat je niet ingesloten raakt!

Inhoud: 80 tegels, 20 fiches, 4 bases, 1 buidel

Symbiose Games

19.04.2006


Ciao Ciao

Drei Magier Spiele, vanaf 10 jaar, voor 2 tot 4 spelers
Alex Randolph

In dit spel hoef je alleen maar over de brug te gaan, maar dat is toch echt niet zo simpel! Wie er als eerste in slaagt drie van zijn figuren over de brug te krijgen, wint het spel. Het aantal stappen wordt bepaald door de dobbelsteen in de zwarte doos. De speler mag deze in het geheim bekijken. Als hij echter een kruis gooit in plaats van een getal, dan moet hij bluffen. Maar geloven de anderen wat hij zegt? Als iemand de bluf ontmaskerd, dan is het ciao ciao en verdwijn je in het moeras. Maar wordt er ten onrechte geprobeerd een bluf te ontmaskeren, dan is deze speler verloren...

Inhoud: 1 spelbordje, 1 brug, 1 zwarte doos, 1 dobbelsteen, 28 pionnen

19.04.2006


Beestenveiling

University Games, vanaf 8 jaar, voor 3 tot 5 spelers
Reiner Knizia

Eenmaal andermaal... verkocht!

Op deze beestenveiling worden de smakelijk geïllustreerde dieren flink verhandeld: het is een kunst om Haantje de voorste, de Leeuwenkoning en de Trotse pauw zo goedkoop mogelijk binnen te halen en er tegelijk voor te zorgen dat de portemonnee aan het eind van het spel nog voldoende gevuld is, want alleen dán kun je winnen!

Inhoud: 55 biedkaarten, 16 dierenkaarten, spelregels

Beestenveiling is een nieuwe uitgave van het spel Einfach Tierisch. De dieren hebben nu Nederlandse namen en zijn voorzien van nieuwe afbeeldingen.

University Games

19.04.2006


Het vlooiencircus

University Games, vanaf 8 jaar, voor 3 tot 5 spelers
Reiner Knizia

'Hooggeëerd publiek: Welkom in het Vlooiencircus! Vanavond hebben we maar liefst 10 fantastische optredens voor u in petto'... Begint het al te kriebelen?

In dit kaartspel kruipen de spelers in de huid van Circusdirecteur Vlo die zijn gasten, zoals altijd, de best gewaardeerde circusacts en de meest spectaculaire voorstelling ooit wil bezorgen! Punten zijn te scoren door trio's te vormen van kaarten van verschillende circusacts, of door er juist voor te kiezen de hoogste kaarten van alle 10 optredens te verzamelen... En, een combinatie van beiden is zeker ook niet slecht!

Het vlooiencircus: verrassend simpel en snel te spelen met spelers vanaf 8 jaar, maar het zet zelfs volwassenen voor moeilijke keuzes! Laat je niet afschrikken door de afbeelding op de voorkant. Dit is zeker geen spel voor kleine kinderen.

Inhoud: 80 vlooiencircuskaarten, 9 actiekaarten

University Games

19.04.2006


Biggenbende

University Games, vanaf 8 jaar, voor 3 tot 6 spelers
Richard Borg

Probeer de kaarten uit je hand èn die voor je op tafel liggen, zo snel mogelijk kwijt te raken en krijg daarvoor varkentjes als beloning! Hoe meer varkentjes hoe vetter je score!

Lijkt dat gemakkelijk? Dat valt tegen! Ook je tegenstanders gooien alles in de strijd om de varkentjes te bemachtigen en spelen op het juiste moment de juiste actiekaarten, die in hun voordeel en jouw nadeel zijn! Zorg dat je je medespelers te slim af bent en verzamel de grootste biggenbende!

Inhoud: 80 kaarten, 40 fiches

University Games

19.04.2006


Caramba!

Tilsit, vanaf 10 jaar, voor 2 tot 4 spelers
Michael Schacht

Mexico aan het begin van de 20e eeuw: drukkende hitte, een scherpe cactus, diverse avonturiers die hun geluk zoeken. Jij bent de leider van een bende Bandidos, Soldados, Gringos of Indios en je probeert zoveel mogelijk schatten te roven. In Caramba! moet je bieden en bluffen. Slaag jij er in je kaarten goed uit te spelen en de waardevolste kisten voor de neuzen van je tegenspelers weg te kapen?

Inhoud: 65 kaarten, 24 houten stenen, 1 buidel

19.04.2006


Lucca Città

daVinci Games, vanaf 10 jaar, voor 3 tot 5 spelers
Alessandro Zucchini

Italië, 1628: de rijke families van Lucca proberen elkaar de loef af te steken door de mooiste paleizen te bouwen en de stadsmuren te versterken. Een kaartspel voor meesterbouwers.

Winnaar van de Gioco Inedito award 2004.

Inhoud: 110 kaarten

daVinci Games

19.04.2006


Jagen, Troeven en Slagen!

Phalanx Games, vanaf 8 jaar, voor 3 tot 4 spelers
Günther Burkhardt

In de oertijd volgden jagers de sporen van wilde dieren om ze uiteindelijk te vangen. De spelers doen in dit kaartspel hetzelfde. In de eerste drie ronden moeten ze een vastgesteld aantal slagen winnen met zoveel mogelijk sporen van wolven, moeflons, wilde zwijnen en beren. in de vierde ronde moeten de spelers zoveel mogelijk slagen winnen om zo de wilde dieren te vangen.

Een leuk aspect aan het spel is dat je de volgende ronde speelt met de kaarten die je in de slagen van de voorgaande ronde hebt gehaald.

Inhoud: 52 kaarten

19.04.2006


L.S.D.

Symbiose Games, vanaf 8 jaar, voor 2 of 4 spelers

L.S.D. staat voor Linearity, Simplicity, Duality. Het is een verslavend spelletje voor 2 of 4 spelers. Iedere speler heeft 20 open tegels en daarmee wordt geprobeerd als eerste 4 op een rij te krijgen. Maak daarbij gebruik van het aanleggen van nieuwe tegels en het slaan van de tegels van de tegenstander.

Inhoud: 80 tegels

Symbiose Games

19.04.2006


Brillance, de Verlichte Stad

Distributeur Intrafin NV zet op 12 april 2006 de eerste stappen als spellenfabrikant. Samen met hun Franse partner Oriflam Editions lanceren zij het ludieke spel Brillance, de Verlichte Stad, van de auteur Frédéric Moyersoen (bekend van Saboteur en Gouda Gouda).

De setting: Deze Middeleeuwse metropool met zijn smalle weggetjes en rustieke bruggetjes bruist van energie! Overdag worden de kinderkopjes platgelopen door duizenden mensen op zoek naar de meest verfijnde en exotische waren in de Archipels, ’s nachts moeten deze 1001 winkeltjes dan ook bevoorraad worden om de volgende dag de klanten terug tevreden te stellen. In deze stad die nooit slaapt, heeft de burgemeester dan ook een ongewoon decreet ingesteld. Om ongevallen, oproer en banditisme te vermijden is het bij wet verboden overdag met voertuigen de stadsmuren binnen te komen. Elke avond verzamelen de handelaars hun karren voor de stadspoorten in afwachting van de opening. Snelheid is van het uiterste belang aangezien de karren (en de waren) die na zonsopgang binnen de stadsmuren bevinden immers in beslag genomen worden!

De inhoud: 1 spelbord, 1 spelregelboekje, 31 Kar-pionnen, 90 Koopwaarringen, 36 Bestellingsmarkers, 1 toerenteller, 36 Evenementkaarten, 15 Evenementmarkers.

Het doel: De spelers moeten zoveel mogelijk koopwaren leveren in hun winkeltjes en Brillance verlaten voor zonsopgang, met andere woorden na 10 spelronden.

Intrafin

12.04.2006


Golf dobbelstenen

Voor liefhebbers van Golf is er een nieuw dobbelspel: Golo Golf Dice.

Het spel bestaat uit 9 dobbelstenen, een dobbelbeker en een scoreblok met potlood. De 9 dobbelstenen stellen een 9-hole terrein voor. Elke dobbelsteenworp moet je 1 of meer dobbelstenen terzijde leggen. Je gaat net zo lang door totdat je alle 9 dobbelstenen terzijde hebt gelegd. De scores op deze dobbelstenen worden genoteerd op het scoreblok. Nu heb je 9 holes gedaan. Je kunt dit uiteraard uitbreiden tot 18 of meer holes. Met speciale symbolen op de verschillende dobbelstenen wordt aangegeven of het een eagle, birdie of par hole is geweest.

Voor de echte spellenliefhebber stelt het spel niet veel voor. Voor de gelegenheidsspeler en golfliefhebber is het wellicht een leuk hebbedingetje. Het spelmateriaal is in ieder geval prima verzorgd. Op de website kun je het spel ook online spelen.

Golo Golf Dice

05.04.2006


Rubiks Sudoku

Jumbo, vanaf 8 jaar, voor 1 tot 2 spelers

De nieuwe puzzelhype is nu ook verkrijgbaar bij de uitvinders van Rubik's. Uiteraard worden voor deze varianten de bekende kleuren van de Rubik's Cube gebruikt, en zelfs met drie nieuwe kleuren uitgebreid. Het spel kan aan de hand van de kleuren en getallen worden opgelost en de Sudoku's zijn in vier verschillende moeilijkheidsniveaus ingedeeld.
Rubik's Sudoku is een supercompacte versie die door het bevestigingsmechanisme van de afzonderlijke speelsteentjes en de stevige, handige afmetingen van de opbergdoos bij uitstek geschikt is voor op reis.

- informatie uit de Jumbo catalogus -

Jumbo

13.02.2006


Jan van Haasteren's Verjaardagsspel

Jumbo, vanaf 5 jaar, voor 2 tot 6 spelers

Het jarigste Ganzenbordspel voor jong en oud! Wie racet als eerste naar de finish? De puzzels van Jan komen tot leven in dit hilarische spel. Op elk vakje ben je jarig en gebeuren en dingen die met jarig zijn te maken hebben. Natuurlijk ontbreken de belangrijke elementen uit Jan's puzzels hier niet: de beroemde haaienvin, de periscoop, de handjes.
Jan van Haasteren bedacht en ontwierp dit spel ter gelegenheid van zijn zeventigste verjaardag. Een echt verjaardagsspel dus dat in geen enkel gezin mag ontbreken!

Uitgebreide spelbeschrijving

- informatie uit de Jumbo catalogus -

Jumbo

13.02.2006


Picture This?

Jumbo, vanaf 8 jaar, voor 2 tot 12 spelers

Picture This?, een spannend spel boordevol vragen op het gebied van actualiteit, sport, amusement en de wereld om ons heen. Glamour en glitter, wereldschokkende gebeurtenissen en 'momenten om nooit te vergeten' wisselen elkaar in rap tempo af. Met veel vragen over Nederlandse en Belgische onderwerpen. Herken jij de foto en heb je voldoende kennis in huis, ga dan de uitdaging aan!  En geef je de voorkeur aan een persoonlijkere uitvoering van Picture This? Via internet kun je je eigen spelkaarten maken.
Zo wordt Picture This? een uniek cadeu voor speciale gelegenheden.

- informatie uit de Jumbo catalogus -

Jumbo

13.02.2006


Koetje Boe

Jumbo, vanaf 3 jaar, voor 2 tot 4 spelers

In dit vrolijke spel gaat het erom dat je als eerste je paard, schaap, koe of varken compleet krijgt. Je luistert naar het dierengeluid dat uit de stal komt. Van dat dier mag je nu een onderdeel pakken. Zo kan het dus gebeuren dat jouw varken een koeienkop krijgt, en misschien later zelfs het achtereind van een schaap! Da's een raar dier geworden! Dat kan de bedoeling niet zijn. De onderdelen die niet bij jouw dier horen moet je zien in te ruilen voor passende delen. Misschien zitten die wel aan het schaap van een tegenspelen...?
Koetje Boe is een spannend spel voor jonge kinderen. Compleet met stal met dierengeluiden, 20 prachtige dierendelen, een weiland, speelbord, dobbelsteen en speelfiguur. Inclusief batterijen.

- informatie uit de Jumbo catalogus -

Jumbo

13.02.2006

Naar Nieuwe Aanwinsten
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007