Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Fotoalbums > 23-04-2008

Titel (5K) Fotoalbum

999Games en Burgers' Zoo hebben samen een nieuw spel op de Nederlandse markt gezet: Burgers' Zoo. In dit spel is iedere speler eigenaar van een dierentuin en probeert zoveel mogelijk bezoekers te trekken. Burgers' Zoo is de Nederlandse uitgave van Zooloretto: de winnaar van de prestigieuze Duitse spellenprijs "Spiel des Jahres 2007". Op 23 april kreeg de pers alvast een voorproefje in Burgers' Zoo zelf... Voor Spelmagazijn gingen Sandra en Rob op pad.

Klik op de foto's voor een vergroting.

 

We zijn uitgenodigd op een mooie woensdag buiten de vakanties. Het is heerlijk rustig in het dierenpark en we kunnen overal goed bijkomen.

 

Ook de medewerkers van 999 Games zelf hebben een bedrijfsuitje vandaag: zo kunnen zij ook van de park genieten.

 

Omdat we er bijtijds zijn, hebben we genoeg tijd om even rond te kijken en met enkele bekende mensen van bordspel.com (Rob en Det) wat te drinken.

 

De presentatie van het bordspel en een korte uitleg wordt verzorgd door Karen Strengers en ook de directeur van Burgers' Zoo -Alex van Hooff- komt aan het woord.

 

Onderwijl genieten de genodigden van een bijpassend hapje en drankje.

 

En dan gaan we naar de Savanne waar een keurig gedekte tafel klaar staat.

 

De kinderen mogen plaatsnemen voor de lunch, terwijl de zebra's en giraffen al snel komen bekijken of er ook voor hen iets interessants te halen is.

 

Vanwege de drukte kan niet iedereen de Savanne op, een deel van de pers en de medewerkers van 999 Games kijken van een afstand toe.

 

Aan het einde van de lunch is er nog tijd voor een korte spelpresentatie, waarbij zowel de dieren als de directeur van Burgers' Zoo goed opletten.

 

Na nog een laatste foto gaan de kinderen het giraffenhok uitmesten, terwijl wij gaan genieten van een heerlijke lunch.

 

Maar lang tijd om te teuten is er niet: er moeten dieren gevoerd en verzorgd worden! We krijgen een rondleiding achter de schermen: de slangen krijgen in speciale hokken hun eten.

 

En wij gaan de dikhoornschapen verzorgen. Er moet bietenpulp met zemelen gemengd worden, een klusje dat de kinderen graag op zich nemen.

 

Pas als we weg gaan uit de hokken, komen de dieren van het maal genieten.

 

De beste dierenverzorger blijkt Mila te zijn, zij krijgt behalve het Burgers' Zoo-spel nog een heel speciaal cadeau aangeboden. Dit heeft ze na het harde werken zeker verdiend!

En dan is de speciale presentatie voorbij. We worden nog verwend met een borrel en hapjes en daarna is er nog genoeg tijd om Burgers' Zoo zelf rond te lopen. Natuurlijk maken we daar gebruik van. Tenslotte is Burgers' één van de mooiste dierenparken in ons land. We genieten nog even rustig na van de mooie middag. 

Een spelbeschrijving van Burgers' Zoo volgt binnenkort.

Officiële presentatie Burgers' Zoo spel

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008

Met dank aan Sandra voor de tekst en Rob voor de foto's.