Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 17-11-2007

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat de foto's van de verjaardag van Ronald I van zaterdag 17-11-2007: (klik op de foto's voor een vergroting)

Dit keer vierde Ronald I zijn verjaardag bij Corrie thuis met een spellendag. Hieronder een foto-impressie van deze dag.

jarige Ronald I krijgt het spel Mordred

De spellen staan klaar om gespeeld te worden. Rob, Det en Sacha waren de eerste gasten. Er werd gekozen voor That's Life met de tweede uitbreiding. Nu wordt er niet meer gedobbeld, maar met kaartjes gespeeld. Er zijn wat nieuwe tegels bij gekomen en een gelukshoed en een pechhoed. Sacha was in vorm en haalde 43 punten. Rob kwam tot 25. Det bleef op 8 steken en jarige Ronald I zelfs maar op 7.

 

Langzaam maar zeker wordt het drukker. Iedereen eet eerst een lekker stuk vlaai en gaat dan aan het spelen. Dit is League of Six. Saskia, Sandra, Monique, Jos en Enrico zijn aan het belasting innen. Monique vond het zeer geslaagd, Sandra wat minder.
Hier wordt Kingsburg gespeeld. Voor Ellen en Corrie was het nieuw. Mede daardoor duurde het spel langer dan verwacht.

 

Zelfs het gouwe oude Kolonisten van Catan kwam diverse malen op tafel. Er wordt soms stevig onderhandeld. En uiteraard heeft Rutger weer het nodige te klagen. Een volle bak. Passen er nog wel spelers bij?
Is iedereen nog wakker? Of is het Catan dobbelspel zo saai? Dat viel gelukkig mee. Zooloretto. Ronald I en Rob slepen een gedeelde overwinning uit het vuur met 18 punten en 0 muntjes. Det gaat de andere dames voor met 16 punten. Sandra en Sacha hebben 13 punten, maar Sandra heeft 1 muntje meer. Enrico is Cuba aan het voorbereiden. Later zou ook Ronald I nog meedoen. Vincent en Enrico streden om de winst. Uiteindelijk versloeg Vincent Enrico met 76 tegen 75. Bianca kwam tot 67 punten, terwijl Ronald I bleef steken op 58 punten. Er valt nog veel te leren in dit spel, maar het was zeker de moeite waard.

 

Karin en Arjen ontdekken Meander. Een kort spelletje met geultjes en kogeltjes.
Nogmaals Kingsburg. Ronald I won met 42 punten. Rob 35, Sacha 31, Seb 29, Det 27. Ondanks de geluksfactor blijft het een alleraardigst spel.

 

Iedereen is druk aan het spelen. Ellen schrikt even van de drukte. Als ze is bijgekomen sluit ze ook aan bij een spelletje. Vooraf was Ronald I bezig met het snijden van de ingrediŽnten voor de avondmaaltijd.
Corrie is in de keuken bezig om de maaltijd voor zo'n 25 personen voor te bereiden. Later hielp ook Marit nog om de pizza te maken. De pizza. Het eten staat klaar. Groentesoep, Lasagna, Pizza, Sla, Spaghetti bolognese, Tortellini. Meer dan genoeg voor de aanwezige gasten.

 

Iedereen laat het zich prima smaken. Ondertussen wordt er lekker bijgekletst.

 

Kunnen ze niet stoppen? Arjen en Ellen praten ook even bij.
De foto spreekt voor zich. En natuurlijk cadeautjes. Ronald I pakt hier een Warfrog beeldje uit.

 

Ronald I is helemaal verguld met een jubileumboek van Scalextric. Een puzzelboekje en een metalen puzzel.
Een cadeaubon voor het Perry Rhodan spel. Container en Mordred kwam en ook nog uit de pakjes. En verder nog een boekenbon en een DVD van de Lama's.

 

Ook de meegekomen kinderen wilden wel een spelletje doen. Filou bleek nog iets te lastig. Meander viel al meer in de smaak.
De speelgoedgarage beviel natuurlijk ook goed. Mirjam speelt hier met twee van de kinderen. En Karin speelt met Tanith en Marit Mollenmania.

 

Marit vermaakte zich ook best met Nopper.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Corrie voor een deel van de foto's.