Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 07-09-2007

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat de foto's van de demoavond bij de Belgische speluitgever en distributeur Hodin van vrijdag 7 september 2007. Omdat Ronald I was verhinderd, gingen Sandra en Enrico uit naam van Spelmagazijn op bezoek. We konden er nieuwe spellen bekijken en uitproberen:

 

Vanaf 8 uur zijn we welkom bij Hodin om tijdens de avant-première de allernieuwste spellen op de spellenmarkt uit te proberen in een zeer aangename speelomgeving. Moeite om te vinden waar we moeten zijn, hebben we niet...

 

En omdat we vroeg zijn, kunnen we ongestoord foto's maken van de showroom en de getoonde demospellen.

Hier staat het spel Renaissance opgesteld, een nieuw spel van Asmodée.

 

De showroom is een lange ruimte, aan de wanden zijn per uitgever diverse spellen geplakt. Tegen 8 uur loopt de zaal al aardig vol en begint men onder begeleiding van de democrew spelletjes te spelen.

 

Links de wand van Abacus Spiele met op de voorgrond Zooloretto als grote trekpleister.

Rechts de spellen van Queen Games met onder andere Jenseits von Theben.

 

Er is ook een nieuwe versie van En Garde uitgekomen. Dit spel bestaat al langer, maar is nu in een mooi nieuw jasje gestoken.

 

Links de spellenwand van Days of Wonder met Cleopatra en Battlelore inclusief de uitbreidingen.

Rechts de spellenwand Identity Games met in het midden het nieuwe spel Farao.

 

Van het spel Cro-Magnon lag een Franstalige versie te wachten op spelers.

 

De Nederlandse uitgever Quined Games was ook van de partij met onder andere Caylus Magna Carta: het kaartspel van Caylus. Natuurlijk moesten wij dit zelf ook even spelen en het blijkt een goed doordacht spel, waarbij enkele van de uitgebreide regels van Caylus vervallen zijn.

 

De Ca$h'n'Gun$ Live - versie deed het ergste vermoeden, maar gelukkig konden de meeste medespelers de tafel wel op eigen kracht weer verlaten.

 

Daarna even zelf Portobello Market uitproberen. Een spel dat zich snel laat spelen, maar door de geniepige puntentelling valt het nog niet mee om te winnen.

 

In een speciale ruimte konden we van Wizards of the Coast The Eye of Judgement bekijken en uitproberen: een verbluffende mengeling tussen bordspel, tradingcards en videogame!

 

Als laatste speelden we een spelletje Apache waarbij we zoveel mogelijk kaarten proberen te verzamelen... wat nog niet mee valt wanneer de ander net voor jou de buit inpikt! 

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor de tekst en de foto's.