Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 28-05-2007

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat de foto's van de Days of the Dice spellenbeurs in Rijswijk van 28 mei 2007.  Klik op de foto's voor een vergroting.

Een nieuwe spellenbeurs in het Pinksterweekend. De verwachtingen waren niet zo hoog. De publiciteit was erg matig en de gedachten gingen al uit naar het fiasco van de beurs in Gent. Maar toch werd er één dagje ingepland om de beurs te bezoeken. Het werd maandag 28 mei 2007, de derde dag. Bij binnenkomst viel vooral de zwarte kleur op. Het leek daardoor heel donker. Het beursgebouw was gezellig en het was een grote ruimte. De stands en tafels stonden allemaal erg ver uit elkaar, waardoor het erg stil leek. Veel standhouders hadden het na één of twee dagen al voor gezien gehouden. De volhouders zaten met smart op bezoekers te wachten. Het waren vaak de spelleiders die zelf aan het spelen waren, maar af en toe zag je toch plukjes bezoekers. Sandra en Corrie spelen het nieuwste spel van The Game Master: Rotterdam.

Bij Mystics werd de aandacht gericht op MoonDragon en het kaartspel Succesvol Slecht Zijn. In MoonDragon heeft elke speler een draak bestaande uit vijf stenen (een kop, twee voorpoten en twee achterpoten). Daarmee probeer je de andere draak te verslaan. Een tactisch steekspel, met een portie geluk. Het leuke is dat diverse kunstenaars unieke draken hebben ontworpen, zodat iedereen met zijn eigen draak kan spelen. Een leuk idee.

Ontwerper Rens van den Bergh vertelt enthousiast over zijn kaartspel Succesvol Slecht Zijn. Het spel wordt uitgegeven door Mystics. Op hun website kun je vinden wat je nodig hebt om succesvol slecht te zijn.

 

Identity Games gebruikte deze beurs om het spel Het goud van de Farao te introduceren. Het spel is prima uitgevoerd met heel grote speelfiguren en het geheel zit in een blikken doos. Door de grote speelfiguren leek het een speciaal demospel, maar dat was niet het geval. Het spel is gebaseerd op het ontwerp dat ook als basis is gebruikt voor TombRaider. Nu speelt elke speler individueel en heeft een archeoloog en een helper. Doel is ook weer zoveel mogelijk schatten naar buiten te brengen en in leven te blijven.

 

Sandra bewondert het werk van Eerin Vink, de kunstenares die de tekeningen voor het spel Day & Night heeft gemaakt. Mystics hoopte nog het spel hier te kunnen aanbieden, maar het ligt nog bij de drukker.

Al met al liet de beurs een beetje een teleurstellende indruk achter. De organisatie had er op in kunnen springen door bijvoorbeeld de overgebleven stands dichter op elkaar te zetten, zodat het een geheel leek. Nu waren het enkele losse eilandjes, waar af en toe wat mensen op af kwamen. Na afloop van het bezoek besloten we nog wat te gaan eten in een van de diverse eettentjes in het beursgebouw, maar deze sloten ook al snel. De garderobe ging ook al eerder dicht dan het beursgebouw. En ook de parkeerplaats vlakbij het gebouw sloot stipt om 18.00u, zodat de bezoekers die daarop stonden, zich nog moesten haasten. Niet echt handig.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007