Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 09-03-2007/18-03-2007

Titel (5K) Fotoalbum

Snowgame 2007. Met 23 spellenliefhebbers naar Oostenrijk. Deel 2. (Zie ook deel 1).

De eerste dag was het uitzicht nog bewolkt. De rest van de week zou het stralend zonnig zijn.

 

Meteen maar een spelletje Memoir '44. Willem laat Sandra zien hoe hij het aan gaat pakken. Helaas verliest hij Operation LŁttich met de geallieerden met 4-2 van Ronald I. Een revanche met de axis verliest hij ook met 4-3. Rutger zal het klusje wel even klaren met de axis. Ook hij verliest met 4-3 van Ronald I.

 

De volgende dag breekt de zon door en ziet alles er heel vrolijk uit.

Tijdens de avond van 11 maart 2007 is het tijd voor Roborally. Arjo wil liever niet spelen met trage spelers, maar hij schrikt zich rot als hij de traagste speler blijkt te zijn. Dat had hij niet verwacht en hij moet dan ook regelmatig opmerkingen daarover verwerken. Uiteindelijk weet Jeroen te winnen, op de voet gevolgd door Leonie en Ronald I. Sandra zit Ronald I nog op de hielen. Jeroen V is best of the rest. Rutger is blij dat hij een checkpoint heeft gehaald en Arjo, tja, die wordt nog laatste ook.

Een kijkje in het appartement van de buren: Leonie, Cornť, Jeroen B, Erik R, Seb.

 

 

Sonja en Michiel spelen een prototype van Cornť.

Is dit een skileraar of Jeroen?

 

Is dit een sneeuwpop of Seb? Is dit een commando of Rutger?

Net een schilderij. Een prachtig uitzicht.

 

Een skiklasje met een hoop Nederlanders. Het bleek meer een praatklas dan een doeklas. Voor een aantal skiŽrs ging het te traag.

 

En nu het uitzicht boven de wolken.

Na een dagje skiŽn had Ronald I een dikke voet. Dat werd twee dagen thuis zitten. Genoeg tijd om te spelen dus. Hier maar even wat uitslagen van 12 maart 2007. Leonardo: Ronald I 59, Rutger 54, Jeroen 27. Factory Fun: Ronald I 71, Jeroen 68. Factory Fun: Jeroen 68, Ronald I 53. Factory Fun: Jeroen 74, Ronald I 54. Twilight Struggle: Rutger (Rusland) winnaar - Ronald I (Amerika). Puerto Rico: Ronald I 48, Jeroen 38, Rutger 37, Enrico 33, Ronald II 26. Halverwege wist Rutger al aan te geven dat Ronald I zou winnen. Daar durfde hij zelfs op te wedden. Jeroen probeerde nog roet in het eten te gooien en zorgde ervoor dat Ronald I het spel nog niet kon uitmaken. Een ronde later gebeurde het toch, maar het verschil was inmiddels wat kleiner geworden. Rutger had maar liefst 29 verschepingspunten, terwijl Ronald I er maar 10 had. Ronald I had daarentegen maar liefst 16 bonuspunten.

Ronald II zit lekker te lezen in het zonnetje.

Formula Dť mini kwam uit de kast en zou de rest van de week nog vaak gespeeld gaan worden. De eerste keer werd er nog zonder turbo en slipstreaming gespeeld, maar dat was snel over. Er werden enkele huisregels ingevoerd (zoals het maximum aantal banden dat je mag gebruiken per bocht en de manier van pitstops) en deze werden de rest van de week gehanteerd. Eindstand: Jeroen, Ronald I, Ronald II, Hans, Enrico, Sandra. Sandra haalde trouwens de eindstreep niet.

 

 

 
Arjan geniet heerlijk van het zonnetje. Die Sšulen der Erde op 11 maart 2007. Willem werd even later vervangen door Ronald II. Eindstand: Ronald I 48, Rutger 46, Sacha 41, Ronald II/Willem 39.

 

Een kinderskiklas vlak voor het appartement.

 

Ronald I in het zonnetje.
Even uitrusten in de gondel.

 

Heck Meck op een terrasje.
Jeroen vermaakt zich uitstekend.

 

Waar gaan we heen?
The top of the world.

 

Indianenkleuren.
Sandra geniet zichtbaar.

 

Arjan in de keuken.
   
De buren op het balkon.

 

Wat een prachtig blauwe lucht.

Snowgame is voorbij gevlogen. Elke dag vroeg op pad om te skiŽn, aangezien het in de middag te warm werd voor de sneeuw. In de middag en 's avonds spellen spelen. Op dinsdagavond zijn we naar het planetarium geweest. Het was de Nederlandse avond, maar de spreekster was afwezig. Sandra viel prima in, hoewel ze moeite had met sommige namen. De professor had na afloop nog interessante verhalen. Op donderdagavond zijn we uit eten geweest. Op de zaterdag ging een deel van de snowgamers nog skiŽn. Ronald I, Sacha en Willem maakten een wandeling langs de planetenroute. De dag werd afgesloten in een restaurant, waar gespeeld en gegeten werd. Daarna was het tijd voor de terugreis. De busreis verliep voorspoedig. Er was ruim tijd voor de aansluiting met de trein. De treinreis ging ook prima, hoewel het erg warm was. Dat bevorderde de nachtrust niet echt. Toch beviel het slapen in de trein beter dan het slapen in de bus. Het zat er alweer op. Plannen voor Snowgame 2008 zijn alweer in de maak.

Deze sneeuwpop smelt tenminste niet in de zon.  

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan diverse fotografen