Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 24-03-2007

Titel (5K) Fotoalbum

Saskia was tijdens Snowgame jarig. Maar omdat dan haar meeste vrienden op vakantie zouden zijn, besloot ze de viering ervan wat uit te stellen. Op zaterdag 24 maart was het zo ver en konden we in haar huisje in Amsterdam een spellenfeest bouwen.

Klik op de foto's voor een vergroting.

 

Omdat er 9 mensen waren, werd er besloten de groep de splitsen. Saskia, Ronald, Myriam, Sandra en Esther bleven in de woonkamer zitten.

De jarige Saskia bedenkt welke zet ze gaat doen bij Kardinaal en Koning. Voor Saskia en Myriam was het de eerste keer dat ze het spel speelden. Het beviel hen erg goed.

 

 

Enrico, Rutger, Nienke en Michiel verdwenen naar de 'bijkamer': hier besloten ze te beginnen met een spelletje Taluva. De regels werden niet helemaal goed gevolgd, waardoor het spel niet helemaal tot zijn recht kwam.

 

Ronald I noteert zoals gebruikelijk de uitslag in zijn Gameboek: zijn oude boek is vol, dus de verjaardag was een goede gelegenheid om met boek 8 te starten.

Mette bekijkt de wereld vanuit haar Maxi-Cosi: het is bedtijd, dus Rutger, Esther en Mette gaan naar huis.

 

Enrico, Nienke en Michiel starten een nieuw spel: Elefant. Als dolle olifanten dwalen ze door de porseleinkast.

Saskia, Myriam, Ronald I en Sandra besluiten een spelletje Rumis te spelen.

 

Een soort 3D Blokus, waarbij er steeds een blokje aan je eigen kleur moet aansluiten. Een listig spel dat de nodige hoofdbrekens opleverde. Afhankelijk van het bord waarmee je speelt, mag je tot een bepaalde hoogte bouwen. De vlakken die van bovenaf te zien zijn, leveren punten op.

 

 

Ook de andere kamer was intussen overgetapt op een wat listiger spel: het Spel der Torens. Je ziet het er niet aan af, maar het is een behoorlijk strategisch en tactisch spel, waar je regelmatig niet te makkelijke keuzes bij moet maken. Moet je je tegenstander blokkeren of toch jezelf veilig stellen? Michiel wist tot zijn grote genoegen vanuit een verloren positie het spel met een grote glimlach te winnen.

 

Speciaal voor Marit had Sandra Wolfje Wervelwind en de 3 biggetjes meegenomen. Omdat Marit overdag bij oma was, besloten Saskia, Sandra en Ronald I het spel zelf maar even te spelen.

 

 

Terwijl Saskia Marit en eten ging halen, kwamen Leonie en Eline binnen. Gelukkig voor Eline was er ook genoeg speelgoed voor haar. Maar natuurlijk moest voor het eten elk spel wijken. Na het eten ging Ronald I ook naar huis: hij ging 's avonds met Corrie naar een concert van het popkoor Da Capo.

 


En dan is het tijd voor de cadeaus: een stralende Saskia pakt, onder vakkundige leiding van Eline en Marit, haar stapel uit.

Uiteindelijk blijkt de buit te bestaan uit: uitbreiding Funkenschlag - Benelux, Ave Ceasar, Thurn & Taxis Erweiterung (Glanz und Gloria) en Yspahan.

 

Natuurlijk moeten we dan wel met een cadeau gaan spelen. Nadat Marit op bed is gelegd gaan Enrico, Saskia, Nienke, Michiel en Sandra met Funkenschlag Benelux aan de slag. Een spel dat wat sneller verloopt dan de standaard versie, doordat de kleine energiecentrales snel het spel uit gaan.

 

En als afsluiter besluiten Saskia, Nienke, Enrico en Sandra nog een kort spelletje Thurn und Taxis - Glanz und Gloria te gaan spelen. Hierbij is er geen koetsier, maar bepaal je zelf door paarden voor je koets te leggen hoe lang je uit te voeren route kan zijn. Hierdoor duurt het spel wel wat langer dan verwacht en Sandra leest even een hoofdstukje terwijl Enrico na denkt.

 

Voor deze uitbreiding heb je het basisspel van Thurn und Taxis nodig... voor de regels en de huisjes blijkt! Zelfs wanneer je wel een set huisjes hebt, dan is de inlay dusdanig gemaakt, dat je ze er niet in op kunt bergen!

Intussen was het al bijna 1 uur geworden. Tijd om een knuffel te pakken en naar bed te gaan! Het was weer een gezellige dag geweest.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007

Met dank aan Sandra voor de tekst en de foto's.