Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 24-02-2007

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat de foto's van de spellendag bij Sandra en Enrico in Den Bosch van 24 februari 2007. Klik op de foto's voor een vergroting

Omdat er te weinig aanmeldingen waren om een grote zaal te huren, hadden Sandra en Enrico hun huis ter beschikking gesteld voor een spellendag. Uiteindelijk kwamen er 13 spelers bij elkaar voor een gezellig dagje. De meeste spelers waren vanaf het begin aanwezig. Sandra, Corrie en Ronald I kwamen later.

Bianca H, Erik S, Erik R en Jeroen H spelen Yspahan. Sandra, Erik S, Erik R en Bianca H spelen M. Sandra wist de spelregels niet helemaal meer, waardoor de waarderingen niet helemaal goed gespeeld werden. Volgende keer beter.

Det wilde graag In 80 Tagen um die Welt nog eens spelen. Ronald I verzorgde de uitleg. Corrie, Martijn, Rob, Det en Ronald I waren de reizigers. Ronald I vloog weer als een speer over het bord, maar het was Martijn die de minste dagen nodig leek te hebben. Voor Corrie was het spel helemaal nieuw, maar ze kon goed meekomen. Ronald I leek een goede tijd neer te gaan zetten, maar hij kwam in de knoop op de laatste etappe. Hij kreeg de benodigde boten niet en de detective zat hem op de hielen. Ook Corrie bleef verstoken van boten en wist ternauwernood toch Londen nog te bereiken. Eindstand: Det 75, Rob 75+, Martijn 77, Ronald I 82, Corrie 86.
Voor het eten werd er aan de lage tafel een spelletje Experiment gedaan. Ronald I en Jeroen H experimenteerden er lustig op los bij aanvang van het spel, maar Ronald I gooide een van zijn flesjes stuk en was toen helemaal van slag. Bas en Det verzamelden flink wat flesjes, maar het lukte niet echt om de juiste experimenten te doen. Enrico hield zich heel stil, maar leek wel de winst te pakken. Toch was het Jeroen H die met wat geluk en goede experimenten de meeste punten haalde. Eindstand: Jeroen H 18, Enrico 17, Det 16, Bas 14, Corrie 13, Ronald I 11.
Een spelletje Diamant kan altijd tussendoor of als afsluiter. Rob haalde erg veel diamanten binnen bij de tweede mijn en leek freewheelend naar de overwinning te kunnen gaan. Maar de anderen sloegen terug en het werd erg spannend. Op de foto de beslissing. Ronald I gaat in de laatste mijn snel als eerste naar buiten. De anderen gaan door en verliezen alles. De 3 diamanten die Ronald I hier binnenhaalde, zorgen voor zijn overwinning. Eindstand: Ronald I 32, Rob 29, Jeroen H 29, Enrico 22, Corrie 22, Det 8.

Martijn had een prototype meegenomen. Rob en Daan proberen het graag uit. Hij is bezig met zijn eigen bedrijfje Emma Games. Binnenkort horen we daar meer over.

 

Oude en nieuwe spellen kwamen op tafel. Uitvindingen doen met Leonardo da Vinci of films maken in Fabrik der Tršume. Erik R bleek de beste regisseur te zijn.

 

Een groot deel van de dag werd er Merchant of Venus gespeeld. Een oud spel dat nog steeds leuk is om te spelen. Het biedt wellicht iets te weinig voor de speelduur die er bij hoort.

Sandra, Bianca H en Erik S speelden twee scenario's van Betrayal at House on the Hill. Erik S bleek tweemaal de slechterik te zijn. De teksten van de kaarten die werden voorgelezen kwamen op de andere spelers in de kamer er raar over, maar er werd graag naar geluisterd.

 

Daan heeft het moeilijk bij Thurn und Taxis. Of doet hij maar alsof?

Det en Bas hebben de hulp van papier en pen om de dieven bij de kamelen in de gaten te houden in Timbuktu.

Enrico probeert een SMSje van Vincent te ontcijferen.

Aan het begin van de avond werd er Indiaas eten besteld. Het restaurant schrok wel even van de grote bestelling, want ze waren maar met z'n tweeŽn. Toch werd het keurig op tijd geleverd. Het was heerlijk smullen. Na het eten hielden de eerste spelers het voor gezien. Rond 01.00u waren de laatste spelers ook vertrokken. Met dank aan Sandra en Enrico voor het beschikbaar stellen van de locatie.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007