Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 03-02-2007

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat de foto's van de verjaardag van Seb en Leonie tijdens Spellenpret in Sassenheim van 3 februari 2007. Klik op de foto's voor een vergroting

Seb en Leonie werden dit jaar samen 65 jaar en besloten hun verjaardag tijdens Spellenpret in Sassenheim te vieren. Er waren veel gasten gedurende de dag en er werd dan ook flink gespeeld. Om half twaalf werd begonnen met Shadows over Camelot. Koning Arthur Koen bleek de verrader te zijn en toen hij 6 zwarte zwaarden op de tafel had en de ridders pas 1 witte, werd de handdoek in de ring gegooid. Ronald I, Caroline, Sandra, Guy, Koen D en Michel moesten hun nederlaag erkennen.

Robert wilde graag Maestro Leonardo leren. Michel, Guy en Koen D kenden het ook nog niet en wilden graag meedoen. Na de uitleg bleek dat het spel lastige keuzes had. Er werd in ieder geval af en toe flink nagedacht. En natuurlijk kwamen de gaten in de planning en vooral aan het eind bleek dat plannen toch echt wel noodzakelijk was. Ronald I was de enige die het spel al eerder had gespeeld en dat was te merken in de einduitslag, die de anderen toch wel een beetje versteld liet staan. Eindstand: Ronald I 68, Michel 34, Robert 30, Koen D 28, Guy 25. Volgende keer beter.

Sandra vermaakt zich met het smokkelen van goederen met Hart an der Grenze.

 

Na Maestro Leonardo was het tijd voor iets luchtigers. Robert wilde wel graag Yspahan leren en Peter en Key schoven graag aan. Het spel was snel uitgelegd. De dobbelstenen worden gegooid en om beurten mogen de spelers een groepje kiezen. Hoe meer dobbelstenen, hoe meer de bijbehorende actie kan opleveren. Tijdens het spel ging het flink gelijk op, maar tegen het einde werd duidelijk dat Ronald I het vaker had gespeeld. Als enige haalde hij alle gebouwen en in de laatste ronde haalde hij zelfs alle punten uit een wijk. Eindstand: Ronald I 85, Key 68, Peter 53, Robert 38. Het spel was iedereen prima bevallen.

Ronald I introduceerde vervolgens een aantal kleine kaartspelletjes. Deze vielen allemaal goed in de smaak. Hol's der Geier eindstand: Peter 14, Robert 11, Ronald I 8, Key 7. Das Superblatt eindstand: Peter 38, Key 33, Ronald I 27, Robert 16. Einfach Tierisch eindstand: Key 20, Ronald I 4, Robert 0, Peter (17). Peter had ondanks waarschuwingen vooraf toch te weinig geld (33) over. Tot slot op verzoek van Michiel nog For Sale. Michiel had het spel blijkbaar erg goed door, want hij won met overmacht. Eindstand: Michiel 70, Peter 54, Ronald I 53, Key 53, Robert 43.

Lody kaapte Ronald I weg om eindelijk een keer Mr. Jack te kunnen spelen. Het duurde even voordat alles op zijn plaats viel, maar toen sloeg detective Lody toe. In ronde 6 wist hij Ronald the Ripper te arresteren. Een glimlach kon hij niet onderdrukken. Michel wilde het ook graag een keer proberen en ook hij wist Ronald the Ripper in ronde 6 te arresteren.

 

Er werd voor de maaltijd gezorgd. Voor de kids patat, voor de rest chinees. In een mum van tijd waren de bakken leeg en de magen gevuld. Ondertussen werd er lekker bijgekletst. Toen bijna iedereen zijn eten op had, kwam de stapel cadeau's tevoorschijn. Seb en Leonie werden verblijd met een grote stapel spellen.

 

De aanwezige kinderen hielpen graag met uitpakken. De Kolonisten van de Prehistorie, Leeuwenhart, Union Pacific, Cleopatra en nog veel meer. Daarnaast ook nog de nodige kookboeken en keukenhulpmiddelen, DVD's, boeken en nog veel meer.

 

Maar uiteraard werd er ook gespeeld. Esther, Jeroen, Sacha, Simone, Caroline en Bianca H spelen Um Ru(h)m und Ehre. Sanne, Leonie, Enrico en Michiel spelen Greentown.

 

Seb leert de dames Regenwormen en wordt later op de avond door Corrie nog verblijd met een cadeautje.

Ronald I leerde ondertussen de ouders van Seb het spel Factory Fun. Ze hadden dit uit de stapel gezocht en dachten een simpel spelletje te hebben gevonden. Dat bleek niet mee te vallen, maar ze hielden dapper vol. Eindstand: Ronald I 75, Mary 57, Paul 56. Ronald I stelde wat simpelere kaartspellen voor. Corrie had de school inmiddels ook gevonden en schoof aan. Hol's der Geier werd maar liefst driemaal gespeeld. Eindstand 1: Ronald I 21, Corrie 14, Mary 5, Paul 0. Eindstand 2: Ronald I 19, Corrie 12, Paul 6, Mary 2. Eindstand 3: Ronald I 31, Corrie 7, Paul 5, Mary -3.

 

Ondertussen werd er ook kennisgemaakt, want Corrie was hier voor het eerst. Het volgende kaartspelletje was Geschenkt. Ook dat beviel goed. Eindstand: Corrie -30, Mary -40, Ronald I -42, Paul -57. De dames waren blij dat ze boven Ronald I eindigden. Willem liep toevallig langs en werd overgehaald om mee te doen met Geschenkt. Eindstand: Ronald I -13, Mary -19, Willem -20, Corrie -46, Paul -64. En vervolgens schoof ook Sacha nog aan voor een rondje For Sale. Eindstand: Mary 47+, Willem 47, Paul 46, Ronald I 46, Sacha 44, Corrie 34. Een spannende uitslag!

 

Leonie denkt na over haar volgende zet bij Hazienda, terwijl Toby toekijkt bij het bouwspel Jenga.

Ronald I en Corrie werden overgehaald om Shadows over Camelot te gaan spelen. Een vol bord met Bart, Seb, Toby, Nanke, Bianca H, Corrie en Ronald I. Ronald I moest de uitleg verzorgen voor Toby, Nanke en Corrie en ook Bianca H kon nog een opfriscursus gebruiken. Het spel werd in hoofdlijnen uitgelegd en tijdens het spel werden de details toegelicht. Halverwege het spel werd steeds duidelijker dat Koning Arthur Bart een verrader was, maar de overige ridders slaagden er maar niet in om voldoende quests op te lossen. Het werd nog spannend en Bart werd ontmaskerd. Maar omdat de meeste ridders op een laatste levenspunt stonden, konden ze het tij niet meer keren. Eindstand: 6-6, wat winst voor Bart betekende. Inmiddels was het al 12 uur geworden. De hoogste tijd om in te pakken en door de mist naar huis te rijden.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007