Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 16-12-2006

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat de foto's van de Ducosim spellenbeurs van 16 december 2006. Klik op de foto's voor een vergroting

Het regenachtige weer zorgde voor een prima spellendag. De Ducosim spellenbeurs werd weer gehouden in de Jaarbeurs in Utrecht. Bij de balie kon je informatie vinden over diverse aanstaande spellenactiviteiten. Direct daarna de Bring & Buy stand waar leden hun overtollige spellen kunnen laten verkopen en waar liefhebbers de langgezochte spellen hopen te vinden.

 

De zaal rechts was bestemd voor miniaturen en verzamelkaartspellen. Het ziet er altijd prachtig en indrukwekkend uit, maar als ik na een uur terugkom, lijkt er niet veel veranderd op zo'n tafel. Als je echter een tijdje blijft kijken, gebeurt er toch meer dan je denkt. Er wordt op allerlei schalen gespeeld en via verschillende spelsystemen.

De verzamelkaartspellen zijn vaak spellen voor twee spelers. Je ziet ze dan ook in een lange rij naast elkaar zitten. De miniaturenspellen besteden vaak ook veel aandacht aan het terrein. Op deze foto zie je een sneeuwlandschap, waarschijnlijk in de tweede wereldoorlog.

 

Ook zijn er prachtige systemen om het terrein eenvoudig op te bouwen en mee te nemen. En natuurlijk zijn er prachtig beschilderde speelstukken, die vaak in speciale koffertjes worden vervoerd.

 

Maar er was natuurlijk meer. In de centrale hal waren bijna alleen maar bordspellen te vinden. De denkspellen waren echter bij de verzamelkaartspellen geplaatst. Ducosim organiseerde een tweepersoonsspellen toernooi, maar dat kwam niet echt uit de verf en was niet gemakkelijk te vinden. Toch waren er enkele dappere spelers die er aan mee deden. 999Games/Phalanx was o.a. aanwezig met Thurn & Taxis (waar ik even in moest vallen om wat regels uit te leggen), Paniek in de Wei en Emira.

 

Spelgroep Phoenix demonstreerde het nieuwe Die Baumeister von Arkadia, dat begin 2007 in het Nederlands uit komt. Zes tafels voor dit spel en voortdurend allemaal bezet met over het algemeen positieve reacties. PS Games had ook vijf tafels, maar slechts twee demoërs. De uitleggers van Phoenix sprongen in om de spellen ook aan de praat te krijgen. The Game Master was aanwezig met De Ontembare Stad en met Section X. Ook de auteur van dit spel was aanwezig om enkele tips te geven. Er wordt gesleuteld aan een uitbreiding voor De Ontembare Stad. Houd het nieuws in de gaten.

 

Roll the Dice had de spellen Mr.Jack, BattleLore en Shogun bij zich, maar ook Blokus Trigon kon worden uitgeprobeerd. Ze hadden veel meer demoërs beschikbaar, maar die waren niet nodig. Jammer dat BattleLore niet veel grootser was aangepakt. Ze hadden het liefst met zeker 4 tafels BattleLore gestaan. Shogun was voortdurend bezet en ook Mr.Jack werd veel gespeeld. De detective haalde een betere score dan Jack the Ripper. Die vraagt iets meer ervaring om te spelen. Spelplezier.net demonstreerde Rumis en Rumis+, de uitbreiding, die ook als twee-speler spel te spelen is. PS Games demonstreerde onder andere Dreamblade. Er was ook een Engelstalig exemplaar van Tempus.

 

Corné (van Cwali) had twee prototypes bij zich. Een spel waarbij je televisieprogramma's moet plannen. Je moet natuurlijk veel kijkers trekken en met advertenties bestoken. Deze combinatie gaat echter niet goed samen en daar moet je de juiste middenweg in zien te vinden. Daar zit zeker een uitstekend spel in.

Het andere prototype ging over een camping, waarbij je met je caravans zo gunstig mogelijk aan de meertjes moet komen te staan. Een meerderheden spel ŕ la Titicaca, maar dan veel toegankelijker.

 

Ad Jongeling stond er ook weer met zelfgemaakte spellen. Het spel van het Spellenspektakel had hij in twee versies vereenvoudigd en ook waren er exemplaren van FietsFun te koop.

Uiteindelijk hebben 475 spelers de weg naar de beurs weten te vinden. Niet slecht voor een decemberbeurs! Jammer dat University Games, Identity Games en Quined Games niet aanwezig waren met demonstraties.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006