Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 18-10-2006

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat een deel van de foto's van Spiel 2006: de persdag en de uitreiking van de Deutscher Spielepreis. Klik op de foto's voor een vergroting.

Eerst was er voor de pers een lunch. Op de foto zie je een deel van de aanwezige Nederlandse webmasters en redactieleden van Spel!. Daarna werd er de jaarlijkse speech gehouden. Gelukkig krijg je de tekst helemaal op papier, want het wordt zo eentonig voorgelezen, dat het soms lastig te volgen is. De beelden van Spiel maken weer veel goed. De persmap is flink gevuld met informatie. Het is altijd weer een hele toer om dat allemaal te lezen.

 

Daarna is het tijd voor de nieuwe spellen. Iedereen stormt naar binnen en het is dan vaak ook een drukte van belang. Sommige uitgevers maken veel werk van de presentatie met prachtig uitgedoste personages. Hier worden tekeningen gemaakt die in het spel Project X gebruikt zijn. En de gevaarlijk uitziende dwerg staat bij het spel Warhammer.

 

Deze heer prijst Salamanca aan en daarnaast is een tekenares bezig met het ontwerp van een nieuwe speelkaart. Haar kleding kwam goed overeen met de tekenstijl. Niet iedereen was even enthousiast met de promotiepraatjes. Bij sommige personen moest je het er gewoon uit trekken, terwijl anderen je bijna niet lieten gaan. Altijd leuk om die verschillen te zien.

 

 

Corné van Moorsel van Cwali was nergens te vinden. Van zijn nieuwe spel lag alleen een ingesealed exemplaar en daarbij stond de volgende tekst: "just in time, must hurry. see/play in booth 12-40". Of dat nou een goede promotie is? De lenige dames trokken de aandacht van veel fotografen. Al moesten deze wel opschieten, want dit houden ze natuurlijk niet eeuwig vol. Het is dat het spel op de foto staat, anders was ik allang weer vergeten waar ze bij hoorden.

 

De dames van The Game Master waren goed herkenbaar. Zij stonden er om Section X te promoten. Hans van Tol waren we eerder al tegengekomen. Hij had al aangegeven dat hij ze aan de tafels had vastgeketend... De Betoverde Doolhof van Ravensburger had dit jaar een jubileum en dat werd gevierd met een speciale editie.

 

Ronald I en Enrico laten zich het spel Gifttrap uitleggen. Met dit spel leer je van je medespelers wat ze graag voor cadeautjes ontvangen. Je scoort punten op twee sporen: hoe goed weet je wat anderen willen hebben en hoe goed heb je anderen laten weten wat jij wilt hebben? Het spel zag er prachtig uit in een originele verpakking. Op de andere foto zie je de koning die het kasteel bij Caylus laat bouwen. Uiteraard ontbreken de jonkvrouw en de nar niet aan zijn zijde.

 

Enrico toont de prachtige stand van Cwali. Waar Corné met zoveel haast heen moest is dus niet duidelijk, want hij was in ieder geval niet bij zijn stand. Het was trouwens het tiende jaar dat hij op Spiel zou staan en in een stelling zou hij alle spellen van de afgelopen jaren tonen. Op de tweede foto zie je hoe het prachtige doek van World of Warcraft wordt stukgesneden om verlichting aan te kunnen brengen.

 

's Avonds waren Ronald I en Sandra uitgenodigd voor de uitreiking van de Deutscher Spielepreis. Nette kleding was vereist. De zaal was goed gevuld en je moest zelf maar een tafeltje zoeken waar je aan ging zitten. Wij kwamen o.a. terecht bij Michael Weber van de Duitse website Reich-der-Spiele. Hoewel hij de website met twee personen maakt, zijn er ongeveer 30 personen die voor de website schrijven. Hij heeft ongeveer 40.000 bezoekers per week. In het oranje shirt zie je Hanno Girke van Lookout Games. Naast hem zit William Attia, de auteur van Caylus. Sandra zit op de voorgrond.Op het podium zie je de nummers 4 tot en met 10 van de Deutscher Spielepreis; auteurs en afgevaardigden van de uitgevers. Op de bovenste rij o.a. Stefan Feld, Klaus Teuber, Michael Bruinsma (999Games) en Reiner Knizia en op de onderste rij o.a. Stefan Brück (Alea), Bernd Brunhofer (Hans im Glück) en Wolfgang Kramer.

 

Op de derde plaats is Antike geëindigd en op de tweede plaats Thurn und Taxis. Op de foto's zie je auteurs en afgevaardigen van de uitgevers. Er werden diverse vragen aan hen gesteld en daarna konden ze poseren voor de diverse aanwezige fotografen.

 

 

Winnaar was Caylus van de Franse auteur William Attia. Het was zijn eerste spel, dus een erg goed begin. Hij vertelde dat hij eerst vooral Diplomacy speelde, maar later is overgestapt naar de Duitse spellen. Nog even poseren bij een grote uitvoering van het spel.

 

Nog één keer de top 3 in beeld. 1) Caylus, 2) Thurn und Taxis, 3) Antike.

Sandra poseert naast William Attia. Zij maakte van de gelegenheid gebruik om met hem te praten over zijn spel en hoe hij ertoe gekomen was. Na het heerlijke buffet en een uitgebreid toetje hielden Ronald I en Sandra het voor gezien. Rond half elf vertrokken ze richting het hotel.

Ga naar fotoalbum van de eerste bezoekersdag

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor diverse foto's.