Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 20-05-2006

Titel (5K) Fotoalbum

In Utrecht werd weer de Ducosim spellenbeurs gehouden op 20 mei 2006. Hieronder enkele foto's van deze dag. Klik op de kleine foto's voor een vergroting.

De foto's zijn gemaakt door Sandra.

 

Natuurlijk worden we weer welkom geheten door een gedeelte van het Ducosim-bestuur, die bijhoudt hoeveel mensen er binnen komen. Er zijn uiteindelijk zo ongeveer 500 bezoekers geweest.

 

Een deel van die mensen kwam voor de toernooien. Zo was er ...

... het NK bordspellen 

 

... het Warmachine toernooi

 

... het Stratego toernooi

(Jammer genoeg was Jumbo niet aanwezig met de gemoderniseerde versie van Stratego. Deze was helaas niet op tijd klaar).

 

... en het Crazy Diamond & Karatino toernooi. De winnaar verdiende daarmee het spel.

 

Er werden 2 verschillende toernooien voor de verschillende spellen gehouden: hier de finale van Karatino die uiteindelijk door Pieter Mulder wordt gewonnen. Het Crazy Diamond toernooi werd gewonnen door Rick van der Heijden.

 

Maar natuurlijk worden er ook demo's gegeven: hier enkele personen op een rijtje.

Van links naar rechts: Enrico (University Games), Stef (Roll the Dice - Hodin), Bianca (999Games), Sandra (PS-Games).

 

Bij University Games werden de spellen Biggenbende, Het Vlooiencircus en Beestenveiling uitgelegd.

 

Hodin had onder andere het nieuwe spel Cleopatra bij zich: op de foto staat de Duitse versie afgebeeld. De Nederlandse versie wordt ook nog verwacht, maar deze was nog niet beschikbaar.

 

Bij 999Games waren onder andere de nieuwe Gladiator, Manilla en Carcassonne de Toren te proberen.

 

PS-Games had gekozen voor het NK spel Ostia, Runebound, Heersers der Woestijn en enkele vlotte spellen zoals Kaleidoscope en Tsuro.

 

Ook Ravensburger was vertegenwoordigd door de spellengroep Phoenix. Zij legden de spellen Augsburg 1520 en Um Ru(h)m und Ehre uit.

 

Achteraan in de hoek stond de uitgever Quined Games met Caylus, Siena, Reef Encounter en Mykerinos, terwijl The Game Master het NK spel Skyline en het nieuwe spel 10 aan het publiek toonde.


Ook het spel Senet (het bordspel van de farao's) werd toegelicht. Hierbij gooi je met stokken (in plaats van met dobbelstenen) en verzet je je pion dat aantal vakjes. Door pionnen van een ander om te ruilen met die van jezelf  en blokken te vormen waar een ander geen pionnen mee om mag ruilen of niet voorbij mag, probeer je zelf zo snel mogelijk al je pionnen van het bord te spelen.

Dit spel is gevonden in het graf van Toetanchamon en de spelregels zijn vervolgens gereconstrueerd.

 

Natuurlijk konden er ook weer miniatuurspellen en omgevingen bewonderd worden.

 

Verder waren er de nodige verkooppunten. Zo was er de Bring & Buy-stand. In het begin van de dag was het hier nog niet zo druk...

 

... maar later waren hier de nodige spellen te koop. Zelf heb ik hier ook weer enkele juweeltjes vandaan weten te halen.

 

Ook de nodige winkels waren vertegenwoordigd. Degene die we hierbij echt misten was The Joker, die door teveel zieke personeelsleden zich genoodzaakt zag de Ducosimbeurs over te slaan.

 

Er waren echter niet alleen spellen te koop. Broodjes en drankjes waren te verkrijgen bij deze aardige mensen van de lunchcorner.

 

Tot slot nog een foto van de lekker bezette tafels vol gezellig spelende mensen. Het was weer een gezellige dag geweest, die door de derde plaats van Team Spelmagazijn op het NK Bordspellen helemaal geslaagd was.

Links:

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2006

Met dank aan Sandra voor het maken van de foto's en het fotoalbum