Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 28/30-10-2005

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat de foto's van het Spellenspektakel 2005 deel 2. Klik op de foto's voor een vergroting. Lees ook het verslag.

Een blik op diverse spellen.

 

Bianca H waagt een poging bij het NK Munchkin 2004. De volgende dag zou het NK Munchkin 2005 al worden gespeeld. De winnaar van 2004 zou zich dus 1 dag Nederlands kampioen mogen noemen.

 

Er was ook voldoende aandacht voor rollenspellen.

 

Armand staat hier in de persruimte om het aanbod aan geïnteresseerden te tonen. (Foto: Sandra)

 

Sandra waagt hier een poging met Pünct. Het laatste spel in de Gipf serie. Weer een waardig onderdeel van deze serie. Eentje met erg veel mogelijkheden, die je langzaam zult moeten ontdekken.

 

Een demonstratiemodel van Descent. Je kunt het vergelijken als een kruising tussen Doom en Runebound. De kleine schoonheidsfoutjes uit Doom zijn verwijderd en er is een vleugje Runebound aan toegevoegd. De miniaturen zien er ook een stuk beter uit dan bij Doom. Een aanrader voor liefhebbers van dit soort spellen.

 

Ook Tempus was er alleen als demonstratiemodel. In dit spel moet je je beschaving opbouwen. Je moet de juiste gebieden bezetten om als eerste naar een volgend tijdperk te gaan.

 

Seb bestudeert nog even de spelonderdelen, zodat hij het spel goed kan demonsteren.

 

De Nederlandse editie van Runebound. Op vrijdag waren er vijf exemplaren beschikbaar. Deze waren uiteraard snel uitverkocht.

 

En ook het nieuwe World of Warcraft had veel belangstelling. Dit spel was nog niet te koop. Eind van het jaar zal de Engelstalige versie met Nederlandse spelregels in de winkels verschijnen.

 

Bij Quined Games werden niet alleen Reef Encounter en Siena gedemonsteerd, maar ook het nieuwe topspel Caylus (op de voorgrond).

 

Het spel Graaien is van een andere orde. Dit is een variant op Ganzenbord, waarbij de spelers tijdens het spel het geluk kunnen hebben om fiches te mogen graaien. Bij het passeren van bepaalde punten op het bord leveren deze fiches geld op. Zodra iemand het einde van het spel bereikt, wint de speler met het meeste geld. Helaas kun je aan het spel zelf weinig sturen.

 

Bij Ravensburger werden verder That's Life en Palazzo gedemonstreerd. Australia was in geen velden of wegen te vinden, ondanks een nominatie voor de Nederlandse Spellenprijs.

 

Cirondo zag er niet alleen prachtig uit, maar het trok ook aardig wat geïnteresseerden. Het is een soort schaken op een rond spelbord.

 

Hodin had in het midden van de stand lage tafeltjes met zitkubussen geplaatst en aan de buitenkant van de stand hoge tafels en mooie grote demonstratiemodellen van Shadows over Camelot en Piratenbaai. In het middendeel werd o.a. Cash & Guns gedemonstreerd, een snel spel met pistolen van piepschuim.

 

Bij de Atomik winkel ging de aandacht vooral uit naar miniaturenspellen.

 

Op de galerij was weer plaats voor een markt met kraampjes. Daarin vooral verzamelkaartspellen en tweedehands spellen. De liefhebbers kwamen hier prima aan hun trekken.

 

Auteur Hans van der Veen demonstreert zijn spel Babuska. Halverwege de zondag was het spel uitverkocht. Een simpel kaartspelletje, maar redelijk verslavend. Elke speler heeft een aantal dichte kaarten voor zich liggen. Alleen de eerste rij mag worden bekeken. De andere kaarten moeten tijdens het spel worden vervangen of je moet maar hopen dat er de gewenste kaarten liggen. Als één van beide spelers denkt dat hij klaar is, dan mag de andere speler nog één beurt doen en dan worden er punten geteld. In principe zijn de kaarten allemaal strafpunten, maar je kunt de kaarten neutraliseren. Er zijn ook enkele kaarten die bonuspunten opleveren.

 

Hier staat Caribic uitgestald, het nieuwe spel van Identity Games. De spelers bieden in het geheim rum op piratenschepen. Degene die de meeste rum heeft geboden mag het schip besturen. Met de verschillende schepen kunnen schatten worden opgepikt, uiteraard met het doel deze naar de eigen haven te brengen.  (Foto: Sandra)

 

Het driedimensionale dammen trok ook veel aandacht. De tafels zaten voortdurend vol. (Foto: Sandra)

 

Symbiose Games had ook te maken met vertragingen. Hier een demonstratiemodel van Frontline. Het echte spel was helaas niet op tijd klaar. (Foto: Enrico)

 

En dit is het spelmateriaal. Een spel voor twee spelers die elk een aantal soldaten ter beschikking hebben. Elke soldaat kan enkele wapens meenemen. Je moet proberen de tegenstander uit te schakelen. (Foto: Enrico)

 

Een prachtige uitvoering van het spel Quintus. Om beurten mogen de spelers één van de 25 speelstukken uitkiezen, totdat beiden er 12 hebben. Het 25e speelstuk komt in het midden van het bord te staan. Nu plaatsen de spelers om beurten een stuk op het bord. Er mogen nooit twee dezelfde stukken in een rij, kolom of diagonaal staan. Het lijkt zowaar een beetje op Sudoku.

 

Auteur van Quintus: Dirk van den Spiegel.

 

Bij Hodin demonstreerde deze prachtige jonkvrouwe het spel Shadows over Camelot. Ze had zich vrijdags uit school moeten haasten naar Eindhoven. Het schooluniform werd snel verruild voor deze prachtige jurk.

 

Een grote uitvoering van het spel Iguazu. Ziet er altijd leuk uit op een beurs.

 

Bij Spelplezier werd er zelfs op de grond gespeeld. Spelplezier is gericht op de educatieve spellen. Deze spellen zijn er voornamelijk op gericht om de cognitieve vaardigheden te stimuleren. Op de foto staat een grote uitvoering van het spel Cubicup. Verder hadden ze onder andere het spel Loxio. Dat is een soort vier op een rij dat gespeeld wordt op een piramide. Elke laag van deze piramide kan gedraaid worden. In het spel Number One draait het erom zo lang mogelijk nog stukken te kunnen verplaatsen op een steeds kleiner wordend speelveld.

 

Hasbro had Heroscape als blikvanger. Een prachtig uitgevoerd spel over gevechten in een fantasywereld. Er wordt gebruik gemaakt van de verschillende hoogtes op het spelbord.

 

Miniaturen bij een van de toernooien.

 

Vincent en Sandra bij een spelletje Ahoy van Cwali. Een simpel te leren spelletje dat zowel voor kinderen als volwassenen interessant is. Verzamel zo snel mogelijk 5 reddingsboeien en probeer dan precies op de finish uit te komen. Een goed geheugen is een handig hulpmiddel.

 

Jeugdige spelers aan de slag met een meetlint bij een gevecht met miniaturen.

 

Enrico denkt na bij Mesopotamië, een van de nieuwe spellen van Phalanx. Een prima spel, dat niet alleen geschikt is voor de echte liefhebber. De spelers proberen als eerste 4 offers te brengen. Je zult dorpen moeten stichten om aan offergaven te komen, je zult cultplaatsen moeten bouwen om mana te verzamelen en je zult mee moeten bouwen aan de tempel om meer potentie op te bouwen. Dan kun je aan de slag met de offergaven. Een interessant spel dat vooral draait om timing.

Ga naar deel 1 | deel 2 | deel 3

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005