Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 12/16-10-2005

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat de foto's van Spiel 2005 in het Duitse Essen deel 2. Klik op de foto's voor een vergroting.

Op deze pagina de uitreiking van de International Gamers Awards, het EK Bordspellen, het open Duits kampioenschap kubussen, het WK Catan en een internationaal Carcassonne toernooi.

 

Greg Schloesser houdt een speech bij de stand van Days of Wonder om de winnaars van de International Gamers Awards bekend te maken. De introductie houdt hij in het Duits, voor zover dat lukt. Ik weet niet hoeveel mensen het begrepen hebben. Een microfoon zou een volgende keer ook wel handig zijn.

 

Veel fotografen zijn gekomen om de uitreiking vast te leggen. Greg vergeet jurylid Ronald Hoekstra te vermelden, maar na een reactie uit het publiek herstelt hij dat direct. Een groot applaus van de vooral Nederlandse aanwezigen is het gevolg.

 

Aan Days of Wonder wordt een prijs uitgereikt voor Ticket to Ride: Europe, het spel dat gewonnen heeft. (Foto: Sandra)

 

De prijs wordt aan het publiek getoond.

 

Dit zijn de auteurs van het spel War of the Ring dat prijs in de twee-speler categorie heeft gewonnen.

 

Dit zijn afgevaardigden van Nexus, Fantasy Flight en Phalanx Games, de uitgevers van het spel War of the Ring.

 

Op zaterdag was het tijd voor het EK Bordspellen: EuropeMasters. Enkele Nederlandse teams waagden ook een poging om de titel te behalen.

 

Dit zijn de prijzen die gewonnen kunnen worden. De eerste prijs ging naar Esch Treff met 66 punten, een ruime voorsprong op de nummer twee Paluba met 60 punten. De nummer drie was The Uninspired met 53,5 punten. Een groot verschil dus.

 

Stilte in de grote zaal waar de spellen gespeeld worden. Das Zepter von Zavandor duurde veel te lang voor een toernooi en ook Kaiser kostte bij een aantal spelers erg veel tijd.

 

De andere twee spellen waren Himalaya en Louis XIV. Een aantal teams bleek erg fanatiek te zijn en deed alle moeite om te tegenstanders te irriteren. Geen leuke manier van spelen. Dat is wel eens anders geweest.

 

Het Nederlandse team van Ik Speel Met Groen was net als vorig jaar de beste van Nederland, dit keer met een 9e plaats met 49,5 punten. Volgend jaar weer een paar plaatsen hoger? Cannonfodder eindigde op de 14e plaats met 45,5 punten. JEM-X werd 20e met 42,5 punten. Overthehill.com werd 29e met 31,5 punten.

 

Het Open Duits kampioenschap kubussen werd ook tijdens Spiel gehouden. Hier begint Stefan Pochmann aan een van zijn pogingen in de finale. Elke deelnemer mag 5 keer kubussen, waarvan de beste en de slechtste poging afvallen. Het gemiddelde van de overige pogingen geeft de eindtijd. Stefan zou bij dit onderdeel uiteindelijk derde worden met een gemiddelde tijd van 21.29.

 

Dit is de derde poging van Stefan: 18.11. Beide kandidaten worden in de gaten gehouden door de scheidsrechters Ron en Ton.

 

De tijd wordt geklokt met een timer-mat, maar ook nog handmatig door de scheidsrechters. Je kunt goed de concentratie van Ron zien bij het timen. Aan zijn gezichtsuitdrukking kon je ook zien of de kubusser goed bezig was of rare handelingen uitvoerde. Rechts op de foto is de uiteindelijke winnaar Michel Bechtatou te zien. Met een gemiddelde tijd van 17.22 behaalde hij tevens een nieuw Duits record. Zijn beste tijd van 14.95 was ook een Duits record.

 

De winnaar wordt gefeliciteerd met zijn prestatie. Op het Spellenspektakel zal ook een wedstrijd kubussen worden gehouden, maar dan alleen voor Nederlandse deelnemers.

 

Stefan Pochmann is trots op zijn eerste prijs bij het blindkubussen. Slechts één van de twee pogingen wist hij te volbrengen, maar wel in de snelste tijd van 7:30.56.

 

De prijswinnaars van het gewone kubussen en het blind kubussen. De complete uitslag kun je vinden op de Speedcubing website.

 

En nu met een tasje vol Jumbo spullen.

 

Het wereld kampioenschap Catan 2005 werd ook gespeeld tijdens Spiel.

 

Hier zijn de deelnemers te zien.

 

Ook was er een internationaal Carcassonne toernooi. De prachtige prijzen staan hier nog te wachten.

 

De deelnemers aan de halve finale. Er werd met een schaakklok gespeeld om te voorkomen dat de deelnemers te lang zouden nadenken.

 

Dit zijn de andere twee deelnemers aan de halve finale.

Ga naar deel 1 | deel 3 | deel 4 | deel 5 | deel 6 | Verslag

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005