Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 03-09-2005

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat de foto's van de Ducosim spellenbeurs van 3 september 2005. Klik op de foto's voor een vergroting. 
Deze foto's zijn gemaakt door Ronald I. Zie ook de foto's van Sandra.

Ongeveer 440 spelers wisten de beurs te vinden op deze warme zaterdag. Dit keer in een andere zaal dan normaal, waardoor het wennen was aan de indeling. Veel uitgevers hadden de moeite genomen om hun spellen te komen demonstreren en de jury van de Nederlandse Spellenprijs was aanwezig om alle genomineerde spellen uit te leggen aan de bezoekers.

 

Een driedimensionaal damspel, waarbij het bord regelmatig moet worden gekanteld.

 

Zo gaat LSD eruit zien, het nieuwe kaartspel van Symbiose Games. Het doosje kan helemaal openklappen. De spelregels kun je in het doosje vinden.

 

Zo gaan de twee spellen van Symbiose Games eruit zien: Transport en Frontline. Zoals het er nu uitziet zullen de spellen niet op tijd klaar zijn voor de komende spellenbeurzen. Niet al het benodigde materiaal zal op tijd uit China arriveren.

 

The Game Master was ook weer aanwezig met De Ontembare Stad. Het spel is genomineerd voor de Nederlandse Spellenprijs. Nog een weekje wachten op de bekendmaking van het volgende spel van The Game Master.

 

Uiteraard ook weer de nodige miniaturen.

 

Ad Jongeling was er ook weer met een zelfgemaakt spel.

 

Thomas Jansen was ook weer aanwezig met 2 ontwerpen. Het ontwerp op de foto is van Tavern, een kaartspel voor 2 spelers. Beide spelers leiden een taveerne waar diverse rollenspelfiguren op bezoek komen. Ze proberen de figuren naar binnen te lokken met muzikanten en moeten ze van drank voorzien. Maar pas op dat de figuren niet dronken worden. En natuurlijk hebben de verschillende figuren verschillende eisen. Wie daar het beste aan kan voldoen, wint het spel.

 

Diverse winkeliers hadden hun spellen weer uitgestald. Ook Axis & Allies Miniatures was al verkrijgbaar. The Joker organiseerde een spelleninzameling voor een project in Bolivia.

 

Monique leidt een demo voor PS Games van Foute Vrienden Vette Feesten. Wie volbrengt het eerst zijn nieuwe levensdoelen?

 

Imke van University Games was aanwezig met Veel Soeps! en De Bezeten Fles. Ze begon met een spelletje Veel Soeps! tegen Ronald I en Brenda. Ze was ontzettend blij dat ze deze partij winnend wist af te sluiten met maar liefst 27 punten. Ronald I eindigde op 16 en Brenda op 11.

 

Veel Soeps!

 

Sandra demonstreert voor PS Games De Heersers der Woestijn, soms zelfs aan heel jeugdige spelers.

 

Er waren ook veel ingewikkelder spellen.

 

Bij Hodin werd gepoogd Camelot te verdedigen tegen alle gevaren in Shadows over Camelot. En van de demonstratiemodellen was voorzien van geschilderde miniaturen. Shadows over Camelot is genomineerd voor de International Gamers Awards. Er staat voorlopig geen Nederlandse versie op de planning.

 

Spelgroep Phoenix demonstreerde onder andere twee blokkenspellen van Columbia Games. Het al wat oudere Hammer of the Scots en...

 

... het nieuwe Crusader Rex. De spelregels van deze laatste lijken in grote lijnen op Hammer of the Scots, met enkele interessante aanpassingen.

 

Maar ook de twee nieuwe Alea spellen Louis XIV en Palazzo werden gedemonstreerd door spelgroep Phoenix.

 

Hodin had nog meer spellen meegenomen, waaronder Ticket to Ride Europe, Memoir '44, Piratenbaai en Spokentrap. De verkoop van de spellen van Days of Wonder gaat in Nederland nog niet erg snel. Als de spellen al in speelgoedwinkels liggen, dan vaak helemaal onderin of ergens op de bovenste plank. Bij de spellenspeciaalzaken gaat de verkoop wel beter.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005