Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 13-08-2005

Titel (5K) Fotoalbum

Een spellendagje bij Ronald I in de Kwakel om het schaakbord in de tuin in te wijden. Speciaal voor deze gelegenheid waren Enrico, Sandra, Rogier, Vincent, Frank en Ronald I er. Hieronder enkele foto's van deze dag gemaakt door Sandra. Klik op de kleine foto's voor een vergroting.

 

Vincent probeert de roeiers in het bootje te krijgen (Raging Rapids). Uiteindelijk zou het hem wel lukken.

 

Ondertussen proberen Rogier en Enrico Kaleidoscope uit. Ronald I had zojuist met 44-38 van Frank verloren. Enrico wist Rogier met 49-41 te verslaan. Elke speler mag 9 speelstukken uit de voorraad kiezen (om beurten eentje). Daarna worden deze op het speelveld gelegd. Daar staat aangegeven welke kleur waar moet liggen en hoeveel punten elk vakje oplevert. Speelstukken die niet gelegd kunnen worden leveren 1 strafpunt per vakje op. Kaleidoscope is een puzzelspel dat je ook in je eentje kunt spelen.

 

Frank wilde graag Camelot Legends eens proberen. Vier spelers gingen aan de slag met het basisspel. Gebeurteniskaarten worden op een drietal locaties gelegd. Door ridders en andere personages naar de locaties te sturen, kun je proberen de gebeurtenissen te overwinnen en zo scoor je overwinningspunten.

 

Ondertussen speelden Vincent en Ronald I een spelletje schaak in de tuin. Vincent deed een Engelse opening (c4). In het begin kon Ronald I de opening nog wel volgen, maar daarna was hij bij hem niet goed bekend.

 

Toen Vincent met zijn dame de koningsvleugel van Ronald I wist binnen te dringen, begon de ineenstorting van de stelling van Ronald I. Hij wist het nog enige tijd te redden, maar het was duidelijk dat er niet veel meer in zat.

 

Ronald I ziet het nog even aan, maar het is hopeloos.

 

Als Vincent nu de loper van Ronald I slaat, is het nog pat. Maar hij heeft het goed in de gaten en rekt het lijden van Ronald I nog even.

 

Foute Vrienden Vette Feesten. Frank weet zich nog net aan de foto te onttrekken. Ronald I en Frank wisten beiden geen enkel levensdoel te vervullen. De anderen hadden er al vrij snel twee. Het was Rogier die uiteindelijk het spel won met 3 levensdoelen. Er werd niet tot 5 gespeeld, omdat zowel Rogier als Frank eerder naar huis moesten. Sandra begint het spel steeds meer te waarderen, nu alles een beetje op zijn plaats begint te vallen.

 

Heck Meck werd meestal gewonnen door Sandra. Alleen Enrico wist haar eenmaal te verslaan. Vincent wist meestal laatste te worden. Ook hierin wist alleen Enrico hem te verslaan. Er werd ook een kort spelletje For Sale gespeeld. Eindstand: Sandra 62, Ronald I 61, Enrico 58, Vincent 51. Sandra vond het tweede deel van het spel het leukste, terwijl Enrico het eerste deel het leukste vond. Op Ronald I na vond niemand het iets bijzonders.

 

Heersers der Woestijn. Sandra moest het nog even oefenen voor de Ducosim spellenbeurs. Een mooie gelegenheid om het weer eens te spelen. Vincent ging voor een heel groot gebied, Sandra wist twee langste kamelenroutes te halen, maar het was Ronald I die ruim wist te winnen. Eindstand: Ronald I 85, Sandra 75, Enrico 74, Vincent 64.

(Foto: Ronald I)

 

Drachendelta werd een prooi voor Sandra. Twee beurten later kwamen ook Enrico en Vincent aan de finish. Ronald I kwam 1 stapje te kort. De avond werd afgesloten met enkele kleine spelletjes. Ronald I won Drahtseilakt door in de vierde ronde een achterstand van 8 punten op Sandra goed te maken. Pas op de Gier werd gewonnen door Vincent.

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005