Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 14-05-2005

Titel (5K) Fotoalbum

In het Pinksterweekend was het tijd voor Pinksterspel bij Spelgroep Phoenix. Het was echter zulk mooi weer dat Ronald I en Sandra besloten de Admiralencup te gaan volgen op de step en met de skeelers. De Admiralencup is een vaartocht van 66 km voor scouts. Dit album bevat foto's van deze tocht van 14 mei 2005. Klik op de kleine foto's voor een vergroting.

 

Ruim 30 boten deden mee aan de lange tocht van 66 km in stalen lelievletten van zo'n 1.000 kg. Maximaal 6 deelnemers per team en geen gemechaniseerde voortbeweging. De start is in Uithoorn en aan het eind van de dag is daar ook weer de finish. Meestal waait er een wind uit zuidelijke richtingen, dus de noordenwind was een verrassing dit jaar.

 

Daardoor kon er veel gezeild worden. Toch kozen de meeste snelle teams er ook voor om te gaan jagen. Als je goed kijkt, zie je de jaaglijnen naar de wal gaan op de foto. Op weg naar de brug bij Vrouwenakker.

 

Ronald I op de step en Sandra op skeelers volgden de verrichtingen van de deelnemers. Sandra kijkt hier uit over het passerende deelnemersveld.

 

De Tolhuissluizen vormden een obstakel waar de teams weer bij elkaar kwamen (uiteraard met aftrek van wachttijd). Het is altijd weer dringen om als eerste uit de sluizen te zijn. In tegenstelling tot andere jaren, werd dit jaar (helaas) de grote sluis gebruikt.

 

De eerste 4 teams zijn al onder de Vijfgatenbrug door. Het is nu ongeveer 12.30 uur, tijd voor de lunch. Ronald I en Sandra besluiten hier te gaan zitten en het hele deelnemersveld aan zich voorbij te laten trekken onder het genot van een boterhammetje en een drankje.

 

Het is een mooi gezicht. De Vijfgatenbrug is behoorlijk laag en de iedereen duikt in de boot om onder de brug door te komen. Dan snel de mast weer omhoog en op weg naar het Braassemermeer.

 

Maar nu kunnen de boten niet meer langs de weg gevolgd worden. Via een omweg (leuk dorp, dat Langeraar) en een pontje lukt het Sandra en Ronald I om weer langs de route te komen.

 

's Avonds op de terugweg langs de Amstel. De teams hebben de grachten van Amsterdam overleefd. Ook nu weer geluk dat de wind nog niet is gaan liggen. Er kan dus veel gezeild worden. Ronald I staat uit te blazen.

(Foto: Sandra)

 

De teams varen Ouderkerk a/d Amstel binnen vlak voordat de zon achter de horizon zal verdwijnen. Een prachtig gezicht. Op dit moment liggen deze teams 4e, 5e en 6e in de race.

 

Sandra en Ronald I bij de finish. Ze hebben er maar liefst 69 km op zitten. Nog 5 km te gaan naar huis. Een zware maar zeer geslaagde dag is voorbij. Gezicht en armen rood verbrand, stijve beenspieren, maar zeker voor herhaling vatbaar! (Maar nu even niet...).

(Foto: Klaas)

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Tijdelijk extra foto's

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005