Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Foto's en verslagen > 07-05-2005

Titel (5K) Fotoalbum

Dit album bevat foto's van de spellenavond in Beesd van 7 mei 2005. Klik op de kleine foto's voor een vergroting.

 

Weer een spellenavond in Beesd bij Games & Vision. Enrico en Ronald I bewonderen de etalage.

(Foto: Sandra)

 

Het eerste spel van de avond was Manila. Een gokspel, waarbij je moet gokken wat de bootjes gaan doen. Je kunt loods worden, of havenmeester, of piraat, of verzekeringsagent en nog meer. Daarmee moet geld verdiend worden. Het bleek een alleraardigst familiespel. De Engelse spelregels bleken hele passages in het Duits te bevatten en zelfs fouten in de regels. Maar dat mocht de pret niet drukken.

(Foto: Ronald I)

 

Regelmatig werd er flink gelachen om de uitkomsten van de dobbelstenen, waardoor sommige spelers veel geld verloren of niet de verwachte winst binnenhaalden. Ondanks de grote geluksfactor beviel het spel de spelers goed. Tot haar verrassing won Sandra en niet Ronald I, die de verkeerde aandelen in zijn pakket had. Eindstand: Sandra 101, Ronald I 73, Bianca H 59, Jeroen S 43, Bart 39.

(Foto: Sandra)

 

De opkomst was een stuk lager dan de vorige spellenavond, maar er werd uiteraard wel flink gespeeld. Hier Australia.

(Foto: Sandra)

 

Enrico is op weg naar de overwinning bij Amazonas.

(Foto: Sandra)

 

Patrick vermaakt zich ook uitstekend bij Amazonas.

(Foto: Sandra)

 

Boomtown. Hier werd flink hoog geboden. Een bod van 25 was geen zeldzaamheid.

(Foto: Sandra)

 

Als tussendoortje het spelletje Zeepkistenrace. Een simpel spelletje van 3 races, elk bestaande uit 8 kaarten. Sandra wist prachtig alle drie de races als laatste te eindigen.

(Foto: Sandra)

 

Bart kijkt verwachtingsvol naar Ronald I. Maar Ronald I vormde geen bedreiging. Jeroen S won gemakkelijk alle drie de races. Eindstand: Jeroen S 3, Bianca H 7, Bart 9, Ronald I 11, Sandra 15. Grappig voor tussendoor, maar niet meer dan dat.

(Foto: Sandra)

 

Dierentuinen bouwen in O Zoo le Mio.

(Foto: Enrico)

 

Mexica. Het spel kwam een beetje traag op gang.

(Foto: Enrico)

 

Het langste spel van de avond: Funkenschlag. Amanda bedenkt een list.

(Foto: Enrico)

 

Sword & Skull, het nieuwste spel van Avalon Hill. Sandra had het enigszins voorbereid, maar er moest nog veel in de regels worden opgezocht. De spelers besturen een kapitein en een piraat. Deze proberen bemanning en voorwerpen te verzamelen om uiteindelijk de piratenkoning te verslaan.

(Foto: Enrico)

 

Een kruising tussen Monopoly en Talisman? Er werd wel doorgespeeld, maar erg enthousiast waren de spelers niet over het spel. Het spel speelde zich grotendeels zelf. Af en toe had je een keuze, maar daar bleef het dan bij.

(Foto: Enrico)

 

Jeroen S weet het ook even niet meer. Hij zat regelmatig zonder geld en moest zelfs zijn papegaai verkopen.

(Foto: Sandra)

 

Maar er werd toch gelachen. Het wachten was op het einde. Bianca H waagde als eerste een poging, maar die mislukte. Ronald I kwam achter haar aan en wilde ook wel een poging wagen, maar hij kwam zelfs niet binnen.

(Foto: Ronald I)

 

De kapiteins staan nog aan de start. De speelstukken zijn wel leuk uitgevoerd. De muntjes vielen wat tegen in vergelijking met Manila.

(Foto: Ronald I)

 

Bianca H heeft gewonnen. Ze wist op het nippertje de piratenkoning te verslaan. Ronald I noteert de uitslag en eindelijk kan iedereen naar huis. De avond was alweer voorbij. Een prima geslaagde avond. De volgende avond in Beesd staat voor 11 juni gepland.

(Foto: Sandra)

Naar foto's en verslagen
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005