Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > Ducosim Spellenbeurs > Ducosim Conventies 1998

Titel (5K)Evenement

Datum: verschillende conventies in 1998
Locatie: Beursgebouw Utrecht - Congreszaal Irene

Ducosim Conventies 1998

28 november 1998

Volgens mij een vrij grote opkomst. Het spellenterras was voorzien van El Grande, Conquistador, Samurai en Bosworth. Dit laatste is een schaakspel voor meerdere spelers, waarbij de spelstukken langzamerhand in het spel komen. Ik heb het gespeeld en moest door een ongelukkige samenloop van omstandigheden mijn koning in 'schaak' in het spel brengen. De beurt daarna was het dus exit. Er waren ook weer diverse zelfgemaakte spelontwerpen te zien, zoals Visjes, Charlemagne en Octet. In Octet moet je een roeiboot zo snel mogelijk naar de finish zien te krijgen, maar je moet voorzichtig omspringen met je krachten. Een leuk spel om te doen, maar voor f 50,- vond ik het net te duur. Om 15.00u begon de spellenveiling. Van de meer dan 150 kavels waren er enkele waar ik wel interesse in had: Entdecker, Roborally, Magalon, Werner en Curse of the Mummy Tomb. Helaas gingen de prijzen hoger dan ik in gedachten had. Opvallend was dat Caesar en Cleopatra duurder werd verkocht dan elders in de hallen een nieuw spel kostte. De duurste spellen waren o.a. The Longest Day, Axis & Allies en Buck Rogers, die boven de f 75,- kwamen.


29 augustus 1998

Ongeveer 350 bezoekers bevolkten deze conventie. Helaas geen Formule Dé seizoen. Wel was er een "Spel van het Jaar" bordspel toernooi. De deelnemers konden in willekeurige volgorde deelnemen aan Elfenland, Durch die Wüste, Tycoon en Gipf. Mijn prestaties vielen erg tegen deze keer. Gipf was een hele openbaring. Het heeft wat weg van Abalone, maar heeft misschien nog wel meer diepgang. Murphy's Heroes organiseerde een groot ruimtegevecht voor 2 teams van 5 personen. Als de deelnemers niet voldoende energie in de life support systems konden (of wilden) steken, dan werden ze voorzien van plastic handschoentjes en een mondkapje. Aan de tafeltjes hingen gekleurde bladen die de sterkte van de overgebleven schilden toonden en door middel van gekleurde steentjes werd de energie verdeeld over de verschillende machines in de ruimteschepen. Met plakband was op de grond een groot hokjesbord gemaakt, waarop de ruimteschepen door de scheidrechter werden bewogen. Theo Jansma en andere spellenontwerpers waren ook aanwezig met nieuwe of verbeterde versies van hun eigen ontwerpen. De kleine spelletjes van Theo Jansma zitten genieus in elkaar en vergen erg veel van geheugen of denkvermogen. Een beschrijving van Switch en Briljant staan in Spelmagazijn. Om 16.00 uur begon de ledenvergadering, maar de meeste leden lieten dat aan zich voorbijgaan.


6 juni 1998

Kwalificatie voor Intergame: er waren maar 3 teams ingeschreven en er konden zich 3 kwalificeren. Nederlands Kampioenschap Formule Dé. De bijeenkomst was niet zo druk als anders. Er was enige aandacht voor D-day, maar ook Städte & Ritter en Tycoon kon worden gespeeld. Er was een massive battle met miniaturen en er waren weer diverse nieuwe spelontwerpen. Voor Formule Dé speelde ik enige malen Montgolfière en daarna nog een spelletje Fanaatrisk, waar ik al vrij snel uit werd geknikkerd.


 

Andere jaren van Ducosim Conventies in Spelmagazijn:

Naar overzicht van Ducosim Spellenbeurs
Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2004

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina