Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > Ducosim Spellenbeurs > Ducosim Spellenbeurzen 2007

Titel (5K)Evenement

Datum: verschillende spellenbeurzen in 2007
Locatie: Beursgebouw Utrecht - Congreszaal Irene

Ducosim Spellenbeurzen 2007

15 december 2007

Ducosim Herfstspellenbeurs.

Aanwezig zullen zijn:

Bordspellen: 999Games, PS-Games, Spelgroep Phoenix met Ravensburger spellen, Opstelten Speelgoed, The Gamemaster, Cwali met Gipsy King, The Men in Black met Steve Jackson Games, Boosterbox, Senet.

Miniaturen: Sameo, Dragon Dice, CCS Games, GW Hobby.net, Wargames Spelclub BOD, RPGA.

Verkopers: Fantasy Encounter, Spellen Express, Eternal War, Speldorado, The Joker, Free Time Warrior, Cwali. Natuurlijk is ook de Bring & Buy stand er weer.

Ga naar het verslag


1 september 2007

Ducosim Zomerspellenbeurs.

Op deze beurs konden de voor de Nederlandse spellenprijs genomineerde spellen gespeeld worden. Spelgroep Phoenix had de wereldprimeur van het spel Im Jahr des Drachen, het nieuwe spel van Alea.

Ga naar het verslag


19 mei 2007

Ducosim Lentespellenbeurs. Het thema is deze keer "wargames".

Normaal gesproken is er deze beurs het Nederlands Kampioenschap bordspellen. Dat volgt later dit jaar.

Spellenontwerpwedstrijd
Voor wie een mooi zelf bedacht spel thuis heeft staan of al jaren met een fantastisch idee loopt hoe een spel in elkaar zou moeten steken biedt Ducosim de gelegenheid om daarmee naar buiten te komen: De Ducosim Spelontwerp 2007. Op de Ducosim beurs in mei en september 2007 kunnen spelontwerpen beoordeeld worden door een vakkundige jury. De beste spellen zullen dan tijdens SpellenSpektakel op 23, 24 en 25 november 2007 door de bezoekers aldaar beoordeeld worden om in aanmerking te komen voor de titel 'Ducosim Spelontwerp 2007'. Toegelaten worden alleen prototypen van nieuw ontwikkelde spellen. Een ieder mag maximaal 2 ontwerpen indienen. Op de beurs moet je zelf aanwezig zijn om het spel te demonstreren en/of uit te leggen. Op 1 november 2007 worden de finalisten door ons bekend gemaakt. Voor de finaleronde op het SpellenSpektakel moeten er 3 exemplaren/prototypen voor het publiek ter beschikking staan. De prijs is in ieder geval een hele mooie beker, veel PR én wie weet een ingang bij één van de spellenfirma's. Voor meer info: info@ducosim.nl. Een leuk initiatief, dat mogelijk de komende jaren zal worden voortgezet en vele nieuwe ideeën oproept.

Ga naar fotoalbum


 

17 februari 2007

Ducosim Winterspellenbeurs. De entreeprijs bedraagt € 5,- per individu, € 3,- voor vooraf aangekondigde groepen vanaf 6 personen en is gratis voor leden. De beurs was redelijk goed bezocht, maar toch rustiger dan de voorgaande beurzen. En in de middag was het erg rustig, omdat veel bezoekers een kijkje bij de bordspellenveiling namen. Daar waren maar liefst 213 kavels. Het treinenspel 1853 heeft de hoogste prijs bereikt: € 185,00. En ook de 13 Formule Dé borden van Ludodélire kwamen boven de € 100 uit. Een groot deel van de spellen ging echter voor heel schappelijke prijzen de deur uit.

Deze beurs stond in het teken staan van rollenspellen, maar daar was niet heel veel van te merken. De Nederlandse Go-bond en de Nederlandse Othello vereniging organiseerden samen een multi-denksport-toernooi.

QWG demonstreerde de spellen Leonardo da Vinci en Yspahan. Je kon ook al een voorproefje zien van de nieuwe look van de Master Print Edities. Van Ravensburger werden de spellen Arkadia en Can't Stop gedemonstreerd door Spelgroep Phoenix. 999Games demonstreerde Thurn und Taxis en Castello, maar ook Bedriegers Bedrogen en Paniek in de Wei waren aanwezig. Phalanx Games was aanwezig met Justinianus en Anasazi. The Game Master demonstreerde Section X, Skyline en De Ontembare Stad. Het nieuwe spel Rotterdam zal in april gaan verschijnen. PS-Games had één spellenuitlegger voor vier tafels. Daar kon je onder andere het Spel der Torens en Tempus spelen. Roll the Dice demonstreerde weer spellen voor Hodin, waaronder Mr. Jack, Shogun, Perudo en Santy Anno. Luk de Lombarde was aanwezig met het nieuwe spel Fagin's Gang.

Ga naar fotoalbum


 

Andere jaren van Ducosim Spellenbeurzen in Spelmagazijn:

Naar overzicht van Ducosim Spellenbeurs
Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2007