Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > Ducosim Spellenbeurs > Ducosim Spellenbeurzen 2006

Titel (5K)Evenement

Datum: verschillende spellenbeurzen in 2006
Locatie: Beursgebouw Utrecht - Congreszaal Irene

Ducosim Spellenbeurzen 2006

16 december 2006

Ducosim Herfstspellenbeurs.

Net tussen Sinterklaas en de Kerst is er de Ducosim Herfstbeurs. En voor de verandering is het buiten inderdaad nog geen winter, dus de benaming lijkt deze keer niet helemaal uit het niets te komen. Het thema van deze beurs is Tweepersoon bordspellen. In samenwerking met 999 Games organiseert Ducosim het 999 Games tweepersoons spellentoernooi. De regels zijn simpel: iedereen speelt ten minste drie spellen tegen ten minste 2 verschillende tegenstanders. De spellen die gespeeld moeten worden zijn: Blue Moon, De beer is los, Fjord. Helaas geen echt nieuwe spellen, maar die zijn er volgens ons dit jaar ook niet echt uitgekomen voor twee personen. Ook zijn er nog andere toernooien: Sameo Warhammer toernooi, GW Hobby, LotR-toernooi Specialist Games), Warmachine & Horde toernooi, Othello "Meerspellen" toernooi, Magic, Classic Battle Tech, Middle earth CCG toernooi. Spel&Strategy Vereniging USS Missouri (Modern Naval Battles en Naval Battles).

En wat kun je verder zoal verwachten? Er worden demo's gegeven door The Game Master, 999 Games, PS Games, Hodin, Steve Jackson Games, WizKids Games, Ravensburger en Opstelten Speelgoed. Spelgroep Phoenix zal het nieuwe Ravensburger spel Die Baumeister von Arkadia demonstreren. En verder natuurlijk nog veel meer. Het ziet ernaar uit dat het weer een lekker gevulde beurs wordt.

Ongeveer 475 bezoekers wisten de beurs te vinden. Niet slecht voor een decemberbeurs. Een foto-verslag is elders in Spelmagazijn te vinden.


2 september 2006

Ducosim Zomerspellenbeurs.

Met ingang van deze Ducosim spellenbeurs zal het voor groepen mogelijk zijn om tegen een flinke korting de beurs te bezoeken. Hoe werkt het? Groepen vanaf 6 personen komen in aanmerking voor de korting. De groep moet zich uiterlijk een week voorafgaand aan de beurs per e-mail aanmelden als groep die voor de korting in aanmerking wil komen. De groep komt dan op de groepenlijst die bij de ingangsbalie zal liggen. Meld je bij aankomst bij de beurs als zijnde groep X en de hele groep (d.w.z. alle mensen die daadwerkelijk zijn opgegeven) mag tegen gereduceerd tarief naar binnen. Personen in de groep betalen € 2,00 i.p.v. de gebruikelijke € 4,00. Maar liefst 50% korting dus. Voor alle duidelijkheid: Het is dus niet mogelijk om bij de balie te zeggen dat je een groep bent; alleen van tevoren via e-mail aangemelde groepen komen in aanmerking voor de korting. Voor verdere vragen kun je terecht bij BoB Teijema.

Zo'n 480 bezoekers wisten de beurs te vinden tussen het winkelende publiek van de Blokker 3-daagse en het Boekenfestijn. Een verslag met foto's is elders in Spelmagazijn te vinden. De beurs was meteen de aftrap van de Nederlandse Spellenprijs. De meeste spellen konden worden uitgeprobeerd.


20 mei 2006

Ducosim Lentespellenbeurs. In ieder geval demonstreren daar PS Games (met o.a. Kaleidoscope en Runebound), 999 Games (met o.a. Manilla en Gladiator), University Games (met o.a. Beestenveiling), Hodin (met o.a. Cleopatra en Ticket to Ride Märklin) en Steven Jackson Games daar hun spellen. The Game Master komt met een nieuw kaartspel. De Spel-Maker zal Karatino en Crazy Diamond aan het publiek tonen. Het NK Bordspellen wordt gehouden, waar zich 15 teams voor hebben opgegeven. Spellenvereniging Phoenix zal het nieuwste Alea spel Augsburg 1520 demonstreren. Het proviciaal Stratego kampioenschap vindt er plaats, evenals diverse andere toernooien. En verder bijvoorbeeld Symbiose Games, Quined Games (met o.a. Mykerinos) en H2Olland. Om 15.30u is er ook de algemene ledenvergadering.

Zie het uitgebreide fotoverslag.


 

11 februari 2006

Ducosim Winterspellenbeurs. Een uitgebreid verslag met veel foto's. Weer terug in de oude zalen, maar met een rommelige indeling. De jaarlijkse bordspellenveiling met ruim 200 kavels.


 

Andere jaren van Ducosim Spellenbeurzen in Spelmagazijn:

Naar overzicht van Ducosim Spellenbeurs
Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2005