Je wordt automatisch doorgeschakeld naar de pagina op de nieuwe website Spelmagazijn.com. Mocht dat niet het geval zijn, klik dan op de onderstaande link.

Ga naar Spelmagazijn.com

Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Spelers > Saskia

Titel (5K) Spelers Informatie

Introductie

Mijn naam is Saskia. Spelletjes speel ik al heel lang met veel plezier. Vroeger Mens erger je niet, Ganzenbord, Rapidio, Memory, Pim Pam Pet, Barricade, Cluedo en andere evergreens als Monopoly, Twister en Triviant. Later kwamen daar serieuzere spellen bij zoals Het Beursspel. De eerste fase ben ik nu gedeeltelijk aan het overdoen met mijn dochter Marit, maar dan met een mix van spellen van deze tijd en oldies: Spokenjacht, Up and down, Memory, Betoverde doolhof, Zooloretto en Disney Monopoly. Geleidelijk gaan we nu over op het serieuzere werk: onlangs heeft ze voor het eerst Agricola gespeeld, wel nog in een light versie.

Naast spellen spelen vertaal ik ze regelmatig. Verder schrijf ik graag spelrecensies en impressies.

Favoriete spellen

Ik houd het meest van spellen waarin je iets opbouwt. Voorbeelden daarvan zijn bijvoorbeeld La Citta, Kolonisten van Catan, Lost Valley, Torres, Skyline of the World, Funkenschlag, Railroad Tycoon en Agricola. Enig denkwerk daarbij is welkom, maar voor zware hersenkrakers als Eufraat en Tigris ben ik niet altijd in de stemming.

Huidige favorieten

De favoriete spellen wisselen elkaar af. Als ik mijn favorieten te vaak achter elkaar speel, moet ik ze weer even laten liggen om ze leuk te gaan vinden. Hoewel, Skyline of the world is daar een uitzondering op, die wil ik altijd wel spelen. Andere spellen die ik nu erg goed of leuk vind, zijn: Agricola, 1960: The making of the president, Funkenschlag, Kaiser, Railroad Tycoon, Maharadja, König von Siam, Quo vadis, Kolonisten van Catan kaartspel en Lost Valley. Kolonisten van Catan in de verschillende varianten vind ik nog steeds prima om met niet-gamers te spelen. Black Box is een speciale vermelding waard: een uitstekende manier om mensen snel te laten ontdooien! En Tsuro, Roma en Geschenkt zijn leuke snelle spelletjes.

Minst favoriete

Risk. Vreselijk! Destructief gedobbel. Ik blijf graag verre van alles wat daarop lijkt. Het constructieve gedobbel van Risk Express is natuurlijk weer een heel ander verhaal.

Beste herinnering

De gezelligheid die hoort bij het spelen van spellen. Die van vroeger thuis met z’n vieren en ook die van nu, samen met mijn dochter, regelmatig ook met vriendinnetjes erbij. En de goede ervaringen met de spelgroep: heel veel nieuwe spellen leren kennen in een relaxte sfeer bij de spelers thuis. Vooral een spellenverjaardag is super: de hele middag en avond gamen!

Opmerkingen

Hoe meer ik speel, hoe leuker ik het vind. Een verslavende hobby!

Spelbeschrijvingen in Spelmagazijn
Verslagen in Spelmagazijn

Terug naar spelers overzicht
Naar boven / Naar menu

Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2008