Je wordt automatisch doorgeschakeld naar de pagina op de nieuwe website Spelmagazijn.com. Mocht dat niet het geval zijn, klik dan op de onderstaande link.

Ga naar Spelmagazijn.com

Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > Spiel

Titel (5K) Evenement

Naam: Spiel
 

Datum: 21 tot en met 24 oktober 2010
 

Locatie: Beursgebouw Essen
 

E-mail:
 

Website: http://www.merz-verlag.com/spiel/

Spiel

Omschrijving: De grootste spellenbeurs ter wereld wordt elk jaar in oktober in het Duitse Essen georganiseerd. Hij duurt 4 dagen en is goed met de auto uit Nederland bereikbaar. Meestal vallen deze dagen in de laatste 4 dagen van de Nederlandse hersftvakantie. De beurs is zeer groot opgezet en een mekka voor spellenliefhebbers. Er zijn 9 grote hallen. In deze 4 dagen komen er bijna 150.000 bezoekers naar de beurs. Er zijn ongeveer 750 uitgevers en bedrijven uit meer dan 30 verschillende landen, die samen meer dan 500 nieuw spellen aanbieden..

 

Er worden niet alleen de nieuwste spellen aangeboden, maar ook is er een flink grote tweedehands markt. De uitgeverijen zorgen ervoor dat je alle nieuwe spellen direct kunt spelen en er is voldoende assistentie. Ook staan er kleine bedrijfjes die hun eigen producties aan de man proberen te brengen. Naast spellen, zijn er ook bijvoorbeeld strips, jongleerattributen, larp-kleding en puzzels. Daarnaast zijn er ook spelbenodigdheden te koop, zoals dobbelstenen en pionnen in alle soorten en maten. Uiteraard kun je er veel spellen kopen tegen verrassend lage prijzen.

 

Ook worden er diverse toernooien georganiseerd, waaronder bijvoorbeeld het WK Catan, het EK Bordspellen en het WK Carcassonne.

 

 

 

Wachten tot de deuren om 10 uur open gaan (Spiel 2003)

 

Bijzonderheden: Elk jaar is Spelmagazijn er bij! Er worden uitgebreide fotosessies en verslagen gemaakt.

 

Links:

Terug naar evenementenoverzicht

Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2010

Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina