Je wordt automatisch doorgeschakeld naar de pagina op de nieuwe website Spelmagazijn.com. Mocht dat niet het geval zijn, klik dan op de onderstaande link.

Ga naar Spelmagazijn.com

Spelmagazijn > Nederlands > Menu > Evenementen > Ducosim Spellenbeurs

Titel (5K)Evenement

Naam: Ducosim Spellenbeurs
 

Datum: 15 mei 2010
 

Locatie: Beursgebouw Utrecht - Congreszaal Irene
 

E-mail: spellenbeurs@ducosim.nl
 

Website: http://www.ducosim.nl

Ducosim Spellenbeurs

Omschrijving: Ducosim organiseert vier keer per jaar een spellenbeurs in de Congreszaal Irene van de Jaarbeurs Utrecht te Utrecht. Vroeger stonden deze spellenbeurzen bekend als de Ducosim Conventie. Als Ducosimlid mag je gratis naar binnen, de entree voor niet-leden bedraagt 5,00. Vooraf aangekondigde groepen met minimaal 6 personen mogen voor 3,00 p.p. naar binnen. De spellenbeurs begint om 10:00u en duurt tot 17:00u. Er is genoeg op de beurs te beleven:

Wil je zelf een (nieuw) spel uitproberen, dan is dit ook mogelijk: er zijn tafels beschikbaar om gewoon te gaan spelen. Je kunt ook organisatie even mailen, zij zorgen er dan voor dat er een tafel voor je gereserveerd wordt.

Bijzonderheden: Veel mensen komen naar elke beurs toe. De meesten kennen elkaar (of in ieder geval van gezicht) en er hangt een gemoedelijke sfeer. Spellen worden gespeeld met iedereen, dus het is geen probleem om alleen naar de beurs te komen. Medespelers zijn er altijd wel te vinden.

 

Elke spellenbeurs heeft zijn eigen thema. Geregeld worden er toernooien georganiseerd van verschillende spellen (Warhammer, Magic the Gathering, NK Bordspellen). Jaarlijks -tijdens de winterspellenbeurs- is er ook een bordspellenveiling, waarbij de leden eigen bordspellen kunnen aanbieden. Deze worden vervolgens op professionele wijze geveild.

 

De naam Ducosim was oorspronkelijk de afkorting van Dutch Conflict Simulation Association. Aangezien er niet meer alleen wargames gespeeld worden, wordt Ducosim niet meer als afkorting gezien, maar als benaming van de Nederlandse Spellenvereniging.

 

Op elke beurs (behalve de winterbeurs) is er een Bring & Buy stand. Daar kunnen Ducosim leden hun overtollige spellen ter verkoop aanbieden. 10% van de opbrengst gaat naar Ducosim. Je kunt tot 12.00u kavels inleveren. De spellen mogen niet gesealed zijn en het mogen ook geen nog algemeen verkrijgbare spellen zijn. Tot 15.30u kunnen de spellen worden gekocht. Daarna wordt er afgerekend en kunnen niet-verkochte spellen worden opgehaald.

Met ingang van de zomerbeurs van 2006 zal het voor groepen mogelijk zijn om tegen een flinke korting de beurs te bezoeken. Hoe werkt het? Groepen vanaf 6 personen komen in aanmerking voor de korting. De groep moet zich uiterlijk een week voorafgaand aan de beurs per e-mail aanmelden als groep die voor de korting in aanmerking wil komen. De groep komt dan op de groepenlijst die bij de ingangsbalie zal liggen. Meld je bij aankomst bij de beurs als zijnde groep X en de hele groep (d.w.z. alle mensen die daadwerkelijk zijn opgegeven) mag tegen gereduceerd tarief naar binnen. Personen in de groep betalen 2,00 i.p.v. de gebruikelijke 4,00. Maar liefst 50% korting dus. Voor alle duidelijkheid: Het is dus niet mogelijk om bij de balie te zeggen dat je een groep bent; alleen van tevoren via e-mail aangemelde groepen komen in aanmerking voor de korting. Voor verdere vragen kun je terecht bij BoB Teijema. Groep aanmelden bij Ducosim

Wanneer ik op een beurs ben geweest, zal ik hier een verslag met mijn indrukken van maken:

Naar evenementenoverzicht

Naar boven / Naar menu

 

 Spelmagazijnby Ronald Hoekstra - 2010

De hierboven vermelde tekst is mede gebaseerd op informatie van de website van Ducosim.
Met dank aan Sandra voor het bijwerken van deze pagina